Tjek af dit tv's 4K- og HDR-funktioner på Xbox One S

Du kan kontrollere dit tv's 4K- og HDR-funktioner ved at trykke på Xbox-knappen for at åbne guiden, vælge Indstillinger > Alle indstillinger > Billede og lyd og derefter vælgeAvancerede videoindstillinger > 4K TV-detaljer.

Skærm med 4K TV-detaljer

Tv-opløsning

Dette registrerer, om dit tv kan vise 4K UHD-opløsningen ved 60 Hz. Dette kræves for at opskalere systemet, spil og visse apps til 4K. Med andre ord gør dette det muligt for din konsol at køre 4K hele tiden uanset indholdet.

4K UHD som en opløsningsindstilling kræves dog ikke for at afspille 4K-indhold. Spil og apps, der bruger 4K-funktioner som 4K-opløsningen (til film) og HDR (til film og spil), kan skifte disse funktioner uden at skulle bruge den overordnede 4K UHD-opløsning.

Afspilning af film og tv

Film og tv-indhold varierer i forhold til, hvor det lagres og afspilles. Nogle videoapps kan afspille 4K-indhold ved forskellige opdateringshastigheder, og nogle understøtter også HDR (High Dynamic Range)-indhold. I dette afsnit testes dit tv's mulighed for at vise forskellige 4K- og HDR-tilstande.

Dit tv understøtter f.eks. måske 4K ved 24 Hz, men ikke 4K ved 60 Hz. I dette tilfælde kan det vise 4K 24 Hz-film med deres oprindelige 4K 24 Hz, men 4K 60 Hz-indhold vises muligvis med 1080p i stedet. Hvordan indhold rent faktisk vises, afhænger af videoappen, det tilgængelige indhold og dit tv's funktioner.

Spil

Nogle spil kan benytte HDR. I dette afsnit testes dit tv's mulighed for at vise HDR for spil.

Hvis dit tv har bedre funktioner, end hvad skærmen med 4K TV-detaljer viser, skal du se under Fejlfinding af 4K og HDR on Xbox One S for at se, hvordan du løser det.

Du kan få tekniske oplysninger, der understøtter disse tests på skærmen, under Tekniske krav til 4K på Xbox One S.

Bemærk! Du skal have en Xbox One S-konsol og et 4K TV for at få vist 4K- og HDR-indhold. Hvis du ikke er sikker på, at du har den rigtige hardware, kan du se under Fejlfinding af problemer med 4K og HDR på Xbox One S for at læse mere om, hvordan du tjekker din konsol og dit tv.