Din Xbox One-konsol kan ikke tændes

Hvis din Xbox One S-konsol eller din originale Xbox One-konsol ikke kan tændes, er strømforsyningen muligvis defekt eller forkert tilsluttet. Der kan også være andre årsager til problemet. Prøv følgende løsninger.

Hvilken konsol har du strømproblemer med?

Xbox One S-konsollen

Video: Løs strømproblemer på Xbox One S

Se videoen: Løs strømproblemer på Xbox One S. Bemærk! Videoen er kun tilgængelig på engelsk.

Vigtigt! Prøv alle de følgende løsninger. Hvis du ikke følger alle trin, kan det resultere i, at du fejlagtigt anmoder om en ny strømforsyning, når det faktisk er din konsol, der skal repareres.

Løsninger

Løsning 1: Nulstil den interne strømforsyning

Xbox One S-konsollen har en intern strømforsyning, der fungerer i alle områder i hele verden. Hvis din konsol ikke kan tændes, skal du måske blot nulstille strømforsyningen. Strømproblemer skyldes ofte, at strømforsyningen er blevet nulstillet efter overspænding.

Bemærk! Konsollen har en indbygget overspændingsbeskytter, så du skal ikke tilslutte den til en ekstern overspændingsbeskytter. Hvis du tilslutter konsollen til en anden overspændingsbeskytter, får konsollen ikke det fulde strømniveau, der kræves, for at den kan fungere optimalt.

Gør følgende for at nulstille den interne strømforsyning:

1. Tag strømledningen ud af konsollen.
En tegning af bagsiden af Xbox One S-konsollen, hvor strømledningen tages ud
  1. Vent 10 sekunder.
  2. Sæt strømledningen i konsollen igen, og tryk derefter på Xbox-knappen foran på konsollen.
En tegning af bagsiden af Xbox One S-konsollen, hvor strømledningen tilsluttes

Hvis konsollen tændes, har nulstillingen af den interne strømforsyning virket. Udfør disse trin, hvis problemet opstår igen.

Hvis du stadig ikke kan tænde konsollen, kan du prøve følgende:

• Tjek, at den stikkontakt, du bruger, fungerer med andre enheder.
  • Tjek, at strømkablet sidder ordentligt fast i stikkontakten i væggen og i din konsol.
  • Sørg for at bruge det strømkabel, du fik sammen med konsollen, og tjek, at det er det korrekte kabel til dit område.
  • Hvis du stadig ikke kan tænde din konsol, skal den til service. Hvis du vil anmode om service, skal du logge på siden Enhedssupport med legitimationsoplysningerne til din Microsoft-konto og sende en serviceordre.

Den originale Xbox One-konsol

Video: Løs problemer med din Xbox One-strømforsyning

Se videoen Løs problemer med din Xbox One-strømforsyning. Bemærk! Videoen er kun tilgængelig på engelsk.

Du skal følge alle trin i vejledningen. Hvis du ikke følger alle trin, kan det resultere i, at du fejlagtigt anmoder om en ny strømforsyning, når det faktisk er din konsol, der skal repareres.

Løsninger

Løsning 1: Nulstil strømforsyningen

Strømforsyningen til den originale Xbox One-konsol har en indbygget overspændingssikring, der er med til at beskytte konsollen mod for høj spænding. Du skal nulstille strømforsyningen i tilfælde af overspænding. Sådan gør du:

1. Fjern kablerne fra konsollen, strømstikket på væggen og selve strømforsyningen.
Pilene viser kablerne til en Xbox One-strømforsyning, der kobles fra en konsol og et strømstik på væggen.
  1. Vent 10 sekunder.

Vigtigt! Husk at vente i 10 sekunder. Dette trin nulstiller strømforsyningen. Husk, at du både skal fjerne strømforsyningsenhedens tilslutning fra væggen og fra din Xbox One-konsol.

2. Tilslut strømkablet korrekt på konsollens bagside, og tilslut derefter strømkablet i stikkontakten på væggen og i strømforsyningen. Sæt strømforsyningen direkte i en stikkontakt på væggen. Brug ikke overspændingsbeskyttere eller forlængerledninger, da det kan reducere strømforsyningens ydeevne.
Pilene viser kablerne til en Xbox One-strømforsyning, der tilsluttes en konsol og et strømstik på væggen.
  1. Tænd konsollen, og kontrollér lyset på strømforsyningen.

Løsning 2: Tjek, om der er strøm på din konsol

Tjek, om der er lys i tænd/sluk-knappen på Xbox-konsollens front. Det er den hurtigste metode til at finde ud af, om er strøm på konsollen. Hvis den ikke lyser, så rør ved knappen og se, om lyset tændes. Du behøver ikke at følge de resterende trin i vejledningen, hvis der er lys i knappen. Din konsol får strøm, og din strømforsyning fungerer, som den skal.

Der vises en Xbox One-konsol, hvor tænd/sluk-knappen til højre på konsollens front er fremhævet.

Det drejer det sig muligvis om et videoproblem, hvis Xbox-knappen er tændt, men skærmen er tom. Du kan finde en vejledning til fejlfinding af videoproblemer under Fejlfinding af tomt tv-billede eller skærm, når din Xbox One er tændt.

Hvis din konsol kan tændes, men indimellem slukkes uventet, skal du gå til Løs problemet, når Xbox One uventet slukkes.

Løsning 3: Tjek status for strømforsyningsenheden

Xbox One-strømforsyningen har en LED-strømindikator. Denne indikator viser status for din Xbox One-konsol. Hvis du vil foretage fejlfinding af problemer med Xbox One-strømforsyningen, skal du følge disse trin:

1. Sørg for, at samtlige strømkabler er tilsluttet, før du tjekker LED-statuslyset. Det er vigtigt at tjekke, at kablerne sidder ordentligt fast i både strømstikket på væggen og i konsollen. LED-lysets farve indikerer, om strømforsyningen fungerer korrekt, når den ikke er sluttet til konsollen.
  2. Tjek LED-lysets farve på strømforsyningen.
Orange lys: Hvidt lys:
En pil peger på indikatorlyset på Xbox-strømforsyningen, som er orange. En pil peger på indikatorlyset på Xbox-strømforsyningen, som er hvidt.

Konsoltilstand

Straks tændt-tilstand

Energibesparende tilstand

Resultat

Konsollen er tændt

Hvidt

Hvidt

Strømforsyning fungerer

Konsollen er i standbytilstand eller slukket

Hvidt

Orange

Strømforsyning fungerer

Strømforsyningen er frakoblet eller defekt

Intet LED-lys eller blinkende orange lys

Intet LED-lys eller blinkende orange lys

Fejlfinding af problemer med strømforsyningen

Indikatoren på strømforsyningen lyser konstant hvidt eller orange: Din strømforsyning virker, og der er strøm på din konsol.

Vigtigt! Strømforsyningen kan lyse orange, selvom den ikke er tilsluttet konsollen, eller når strømforsyningen ikke fungerer korrekt. Sørg for at tilslutte strømforsyningskablerne til et strømstik på væggen og konsollen. Hvis strømforsyningens indikator skifter fra orange lys til intet LED-lys, når du tilslutter strømforsyningen til konsollen, skal du udføre fejlfindingstrinnene i Løsning 1 for at nulstille strømforsyningen.

Indikatoren på strømforsyningen er slukket eller blinker med et orange lys: Du skal udskifte strømforsyningen. Følg vejledningen i Løsning 1 for at finde ud af, om du skal have en ny strømforsyning.

Løsning 4: Slå strømstyringsplanen Straks tændt fra på Xbox One

Dette problem kan opstå, når du aktiverer strømstyringsplanen Straks tændt. Når du anvender denne strømstyringsplan, kan din konsol downloade og installere opdateringer. Det kan ske, at der downloades eller installeres en opdatering, som forstyrrer opstarten på Xbox One-konsollen.

Du kan finde ud af, om det er problemet, ved at frakoble strømforsyningen, vente et par minutter og derefter tilslutte strømforsyningen direkte til stikkontakten. Prøv derefter at tænde konsollen.

Hvis dette fungerer, kan du vælge at slå strømstyringsplanen Straks tændt fra:

1. Dobbelttryk på Xbox-knappen , eller tryk på Xbox-knappen for at åbne guiden.
  2. Rul ned til Indstillinger.
  3. Vælg Alle indstillinger.
  4. Vælg Tænd/sluk.
  5. Skift til strømstyringsplanen Energibesparende.

Løsning 5: Tjek, at din Xbox One-konsol og din strømforsyning er placeret korrekt

To faktorer er særligt vigtige, når du skal placere konsollen og strømforsyningen:

Hvis ventilationen er blokeret, kan konsollens strømforsyning blive for varm. Hvis den er for varm i længere tid, kan det beskadige konsollen eller strømforsyningen.

Løsning 6: Tilslut strømforsyningen direkte til en stikkontakt

Strømforsyningen til din Xbox One indeholder en integreret overspændingssikring. Sæt strømforsyningen direkte i en stikkontakt. Nogle overspændingssikringer kan resultere i, at strømforsyningen ikke fungerer som forventet. Dette kan påvirke ydeevnen.

På billedet vises bagsiden af en Xbox One-konsol sammen med en strømforsyning, der er tilsluttet en overspændingsbeskytter. Der vises et

Løsning 7: Andre løsninger, du kan prøve

Hvis problemet fortsætter, kan du prøve følgende:

• Prøv en anden stikkontakt. Stikkontakter kan være defekte. Tilslut konsollen og strømforsyningen til et andet stik, og prøv igen.

Bemærk! Test stikkontakten med en anden enhed, inden du tester Xbox One-konsollen og strømforsyningen.

• Du kan evt. låne en strømforsyning fra en vens Xbox One-konsol. Prøv, om den strømforsyning virker på din konsol. Hvis din konsol virker nu, er der problemer med din egen strømforsyning, og den skal udskiftes.

Løsning 8: Anmod om en ny strømforsyning

Du skal udskifte strømforsyningen, hvis lyset stadig er slukket eller blinker orange. Du kan bestille en ny Xbox One-strømforsyning fra Enhedssupport.

Bemærk! Du skal registrere dit produkt online for at få udskiftet din enhed i henhold til garantien. (Garantien for din strømforsyning er den samme som for konsollen).