Cortana-stemmekommandoer på Xbox One

Du kan nu bruge Cortana-stemmekommandoer til at styre Xbox One-konsollen. Når du slår Cortana til, kan du interagere med din konsol på nye og spændende måder. Du kan også bruge en hovedtelefonmikrofon til at give Cortana stemmekommandoer.

Video: Cortana på Xbox One

Se videoen Cortana på Xbox One. Bemærk! Videoen er kun tilgængelig på engelsk.

På denne side

Brug hovedtelefoner med Cortana

Med Cortana kan du bruge hovedtelefoner med mikrofon til stemmestyring foruden at bruge Kinect-sensoren. Det virker på samme måde med begge dele med en enkelt undtagelse: "Hey Cortana, Xbox on" (Hej Cortana, tænd Xbox) virker kun med en Kinect. Hvis du bruger hovedtelefoner, skal du tænde din Xbox med en controller.

Du kan bruge de fleste typer hovedtelefoner, så længe de har et hovedtelefonstik på 3,5 mm. Nogle controllere skal muligvis bruge en adapter til Xbox One-stereohovedtelefoner for at kunne tilsluttes hovedtelefoner. Du kan finde flere oplysninger i Tilslut kompatible hovedtelefoner til Xbox One.

Hvis du har tilsluttet to eller flere hovedtelefoner på samme tid, er du muligvis ikke er sikker på, hvilken der kan bruges til stemmestyring. Det er den controller, der er forbundet med den profil, der vises øverst til venstre på Start, som kan bruges til stemmestyring.

Sig "Hey Cortana" (Hej Cortana)

Hvis du har valgt at bruge Cortana, vil du bemærke, at kommandoen "Xbox" er ændret til "Hey Cortana" (Hej Cortana).

De udtryk, der tidligere brugte med "Xbox", f.eks. "sign in" (log på), "select" (vælg) og "go home" (gå til start) virker stadig. Nu skal du blot sige "Hey Cortana" (Hej Cortana) for at starte stemmestyringen.

Hvis du vil se en liste over de kommandoer, du kan bruge med Cortana, skal du sige "Hey Cortana, what can I say?" (Hej Cortana, hvad kan jeg sige?).

Sluk og tænd for din Xbox One

Hvis du har en Kinect, kan du bruge stemmen til at tænde og slukke din Xbox. Hvis du bruger hovedtelefoner, kan du stadig slukke din Xbox med stemmen, men du kan ikke tænde den.

1. Hvis du vil slukke din Xbox med en stemmekommando, skal du sige "Hey Cortana, Xbox off" (Hej Cortana, sluk Xbox).
  2. Hvis du vil tænde den igen, skal du sige "Hey Cortana, Xbox on" (Hej Cortana, Xbox tænd). Sørg for, at strømstyringsplanen er indstillet til "Straks tændt".

Hvis du glemmer eller vil imponere dine venner, vil disse også fungere. Det er en af de gode ting ved Cortana.

Sig "Hey Cortana" (Hej Cortana) og en af følgende kommandoer:

• "Turn off my Xbox" (Sluk min Xbox)
  • "Turn off" (Sluk)
  • "Go to sleep" (Skift til slumretilstand)
  • "Turn on Xbox" (Tænd Xbox)
  • "Turn on" (Tænd)
  • "Start Xbox" (Start Xbox)

Vælg et element på skærmen

Når du vil vælge noget på skærmen, f.eks. en af dine foretrukne på Start eller et spil i Store, skal du sige "Hey Cortana" (Hej Cortana) og en af disse:

• "Select" (Vælg)
  • "Make a selection" (Foretag et valg)
  • "Turn on select mode" (Slå vælgetilstand til)

Når teksten på skærmen ændrer farve, kan du sige de ting, der vises med grønt.

Når du er færdig, skal du sige "Stop listening" (Stop med at lytte). Så fjernes den grønne tekstfarve.

Få flere Cortana-kommandoer

Hvis du vil se eksempler på de kommandoer, du kan bruge med Cortana, og de spørgsmål, du kan stille, kan du sige "Hey Cortana, what can I say?" (Hej Cortana, hvad kan jeg sige?) og derefter gennemse kategorierne.

Der vises eksempler på alle de typer af kommandoer og spørgsmål, du kan bruge, lige fra styring af medier og navigation på din Xbox til sport og vejr.

Gå tilbage til Xbox-kommandoer

Hvis Cortana ikke lige passer dig, så kan du skifte tilbage til den originale stemmestyring med kommandoen "Xbox". Hvis du skifter tilbage, går du glip af følgende ting:

• Stemmestyring via hovedtelefoner
  • Udvidede kommandoer og talegenkendelse
  • Tale til tekst-input (diktering)

Du kan når som helst skifte til Cortana igen.

Sådan skifter du tilbage til den originale stemmestyring:

1. Tryk på Xbox-knappen for at åbne guiden.
  2. Vælg Indstillinger > Alle indstillinger.
  3. Vælg System > Cortana-indstillinger.
  4. I vinduet i højre side skal du markere knappen Til og trykke på A-knappen for at slå den Fra.
  5. Vælg Genstart nu for at slå Cortana fra og genstarte din Xbox.

Når din Xbox er genstartet, kan du bruge de originale Xbox-kommandoer til stemmestyring.

Sådan skifter du tilbage til at bruge Cortana til stemmestyring:

1. Vælg feltet Mine spil og apps.
  2. Vælg Apps, og vælg derefter Cortana.
  3. Følg instruktionerne, og genstart derefter Xbox for at få ændringerne til at træde i kraft.