Sådan nulstiller du din konsol til fabriksindstillingerne på Xbox One

Selvom det er sjældent, så kan der være tilfælde, hvor du helt skal slette og gendanne din Xbox One – det kan f.eks. være, hvis du sælger den eller forærer den til en ven. Der kan også være situationer, f.eks. i forbindelse med fejlfinding, hvor du vil nulstille konsollens operativsystem (OS) til fabriksindstillingerne, men vil beholde alle de spil og apps, du har installeret. Det er nemt at udføre begge handlinger på Xbox One.

Advarsel! Når du nulstiller din konsol til fabrikkens standardindstillinger, slettes alle konti, gemte spil, indstillinger og hjemme-Xbox-tilknytninger. Alt, der ikke er synkroniseret med Xbox Live, går tabt. Din konsol synkroniseres automatisk med Xbox Live, når den tilsluttes tjenesten, så hvis du har været offline i et stykke tid, skal du oprette forbindelse til Xbox live, inden du udfører disse trin.

Bemærk! Hvis du ikke kan udføre følgende trin og gendanne fabrikkens standardindstillinger, fordi der ikke er noget billede på skærmen, eller fordi du ikke har adgang til menuen Indstillinger, kan du også udføre denne handling ved at bruge en fil fra et USB-flashdrev. Du kan få adgang til filen og vejledningen under Sådan gendanner du din Xbox One-konsols fabriksindstillinger. Denne valgmulighed sletter også dine spil og apps, så du bør om muligt bruge de trin, der er angivet nedenfor.

Gør følgende for at nulstille konsollen til fabriksindstillingerne:

1. Tryk på Xbox-knappen for at åbne guiden.
  2. Vælg Indstillinger.
  3. Vælg Alle indstillinger.
  4. Vælg System.
  5. Vælg Konsoloplysninger og opdateringer.
  6. Vælg Genstart konsol.
  1. Der vises tre valgmuligheder på skærmen Genstart din konsol?:
    • Nulstil og fjern alt. Denne indstilling nulstiller konsollen til fabriksindstillingerne. Alle brugerdata, herunder konti, gemte spil, indstillinger og hjemme-Xbox-tilknytninger, og alle spil og apps bliver slettet. Du bør bruge denne mulighed, når du sælger eller forærer konsollen til en anden. I visse fejlfindingsscenarier bør du kun bruge denne valgmulighed som sidste udvej.
    • Nulstil og behold mine spil og apps. Denne mulighed bør være dit primære valg i forbindelse med fejlfinding. Den nulstiller operativsystemet og sletter alle potentielle beskadigede data uden at slette dine spil og apps. Det betyder, at du ikke skal til at downloade eller geninstallere de store spilfiler. Hvis det er en beskadiget fil, der er årsagen til det problem, du prøver at løse, kan du i nogle tilfælde være nødt til at vælge Nulstil og fjern alt, men du bør altid starte med Nulstil og behold mine spil og apps. Brug kun Nulstil og fjern alt som en sidste mulighed.
    • Annuller. Hvis du vil gå tilbage til denne skærm, skal du blot vælge knappen Annuller. Der er ikke udført nogen handlinger endnu. Det er sikkert at afslutte fra denne skærm.

Når du har valgt en af disse valgmuligheder, slettes det valgte indhold på din Xbox One-konsol, og konsollen nulstilles til standardindstillingerne.