Xbox One-operativsystemet – versioner og systemopdateringer

Konsollen kan ikke opdateres Hvis du har problemer med at installere en systemopdatering på din konsol, skal du se Løsning af problemer med Xbox One-systemopdatering.

Nedenstående liste viser dig det aktuelle versionsnummer af Xbox One-operativsystemet, og hvilke funktioner der blev tilføjet eller opdateret med systemopdateringer fra midt i 2015 til nu.

Sådan får du vist versionen af Xbox One-konsollens operativsystem:

1. Rul til venstre fra Start for at åbne guiden.
  2. Vælg Indstillinger.
  3. Vælg Alle indstillinger.
  4. Vælg System.
  5. Vælg Konsoloplysninger og opdateringer.
  6. Din operativsystemversion vises til højre i tredje række fra toppen.

Bemærk! Hvis du er i gang med en systemopdatering og skal finde versionen af din konsols operativsystem, skal du trække samtidig i både venstre og højre udløser og venstre og højre kantknap på controlleren. Operativsystemversionen vises som Build og er anden linje fra oven.

OS-version: 10.0.14393.2123 (rs1_xbox_rel_1610 161105-1400) fre

Frigivelsesdato

10-11-2016

Ydelse og generelle forbedringer

Klubber

De nye klubber er onlinemødesteder, hvor du kan spille og mødes med andre. Bliv medlem af de klubber, der interesserer dig, eller opret en ny klub (din klub, dine regler).

Kikker efter gruppe

Mangler du nogen at spille med? Åbn guiden, og se under Grupper for at komme i gang med Kikker efter gruppe. Find eller opret dine egne "annoncer" for at finde andre spillere, der gerne vil spille det samme som dig. Spil nu, eller forslå en senere dato og et klokkeslæt.

Gennemførelser

Et af de helt store ønsker på Xbox Feedback er, at vi igen viser, hvor sjældne gennemførelser er på Xbox Live. Nu kan du se, hvor mange andre der har nået gennemførelserne.

Gamerscore-førertavle

Gamerscore-førertavlen er nu en månedskonkurrence med dine venner, som nulstilles hver måned. I kan konkurrere helt op til månedens udløb for at se, hvem der vandt den foregående måned.

Meddelelser

Nu kan du sende meddelelser til flere personer i den samme samtale.

Tastatur på skærmen

Tastaturet på skærmen understøtter nu forudsigelse af tekst, og nu kan du også bruge emojis.

Ydeevne

Vi har arbejdet en del på at gøre din Xbox hurtigere. Fra navigation og åbning af apps til downloadtider og Cortanas reaktionshastighed – hele oplevelsen er blevet mere glidende og hurtigere.

Tidligere systemopdateringer

OS-version: 10.0.14393.1065 (rs1_xbox_rel_1608 160927-1900) fre

Frigivelsesdato

4-10-2016

Ydelse og generelle forbedringer

HDR

• Har løst et problem, som kunne medføre, at noget HDR-indhold var for lyst eller sløret, når det blev vist på et TV via en Xbox One S-konsol.

Game DVR

• Har løst et problem med lysstyrken i videoer og på skærmbilleder, der blev optaget, når TV'et var i HDR-tilstand.

Diverse

• Generelle stabilitets- og ydeevneforbedringer.

OS-version: 10.0.14393.1062 (rs1_xbox_rel_1608 160916-1900) fre

Frigivelsesdato

23. september 2016

Ydelse og generelle forbedringer

Diverse

• Generelle stabilitets- og ydeevneforbedringer.

OS-version: 10.0.14393.1058 (rs1_xbox_rel_1608 160909-1900) fre

Frigivelsesdato

15-9-2016

Ydelse og generelle forbedringer

Diverse

• Generelle stabilitets- og ydeevneforbedringer.

OS-version: 10.0.14393.1045 (rs1_xbox_rel_1608 160826-1142) fre

Frigivelsesdato

31-8-2016

Ydelse og generelle forbedringer

Diverse

• Generelle stabilitets- og ydeevneforbedringer.

OS-version: 10.0.14393.1040 (rs1_xbox_rel_1608.160816-1851) fre

Frigivelsesdato

19-8-2016

Nye eller opdaterede funktioner

Startmelodi

• Nu kan du ændre, hvornår startmelodien afspilles! Der er tre nye indstillinger under Indstillinger > Strømstyring og opstart > Strømstyring og opstart.
    • Slået til (startmelodien afspilles, hver gang konsollen tændes).
    • Kun med tænd/sluk-knappen eller tale (startmelodien afspilles, når konsollen tændes ved hjælp af tænd/sluk-knappen eller tale. Den afspilles ikke, når konsollen tændes med controlleren).
    • Slået fra (startmelodien afspilles aldrig).

Ydelse og generelle forbedringer

Xbox Universal Store

• Dette build indeholder flere rettelser til fejl i Store.
  • Løste et problem, hvor brugerne skulle klikke to gange på købsknappen.
  • Løste et problem, som nogle gange kunne medføre, at den resterende tid for tidsbaserede prøveperioder blev vist forkert.
  • Løste et problem, der nogle gange kunne medføre fejlen "Prøv igen senere", når indhold, der var købt for nylig, var i gang med at blive downloadet.
  • Løste et problem, som kunne medføre fejl under forsøg på at købe eller afspille indhold i Film og TV.

Logon

• Løste et problem, som forhindrede nogle brugere i at logge på.

Xbox Guide

• Forbedringer af hastighed og ydeevne.

Game DVR

• Du burde nu modtage en meddelelse om, at lageret er fyldt, når du forsøger at uploade en optagelse til Xbox Live, hvis lageret er fyldt.

Controller

• Løste et problem, som kunne medføre, at bestemte spil ikke kunne genkende controlleren, når spillet var startet.

Mine spil og apps

• Løste nogle problemer, som kunne medføre, at bestemte apps ikke kunne installeres.
  • Løste et problem, som nogle gange kunne medføre, at der blev vist en sort skærm, når appen Vejr blev åbnet.
  • Løste nogle problemer, som nogle gange kunne medføre, at Groove Musik gik ned.

Oversættelse

• Løste et problem, som nogle gange kunne medføre, at titlerne på universelle apps (Film og TV) ikke blev vist på det sprog, der var valgt på konsollen.

Diverse

• Generelle stabilitetsforbedringer for spil.

OS-version: 10.0.14393.1027 (rs1_xbox_rel_1608.160801-1743) fre

Frigivelsesdato

5-8-2016

Nye eller opdaterede funktioner

• Mindre fejlrettelser og forbedringer

OS-version: 10.0.14393.1018 (rs1_xbox_rel_1608.160725-1822) fre

Frigivelsesdato

30-7-2016

Nye eller opdaterede funktioner

Cortana er tilgængelig i USA og Storbritannien

• Tal til Cortana på din Xbox One med dine hovedtelefoner eller Kinect. Du skal bare sige "Hey Cortana" (Hej Cortana) eller starte Cortana-appen. Hvis du ikke er sikker på, hvad du skal sige, kan du prøve med "Hey Cortana, what can I say?" (Hej Cortana, hvad kan jeg sige?)
  • Hvis du bruger Kinect, kan du tænde din konsol ved at sige "Hey Cortana, Xbox on" (Hej Cortana, Xbox tænd).

Baggrundsmusik

• Musikapps kan nu spille musik i baggrunden. Hvis den app, du bruger, understøtter baggrundsmusik, skal du bare begynde at afspille noget musik. Du kan skifte til andre apps og spil, mens musikken afspilles.
  • Når musikken er startet: Du kan afspille, pause, springe et nummer over eller justere lydstyrken, uanset hvor du er. Dobbelttryk på Xbox-knappe for at åbne guiden, vælg Multitasking, og vælg derefter musikknapperne.
  • Appen skal understøtte baggrundsmusik. En opdateret Pandora-app i USA er den første app, der understøtter baggrundsmusik – og der kommer snart flere.

Mine spil og apps

• Dine ting er tættere på. Gå til højre fra Start, og vælg Mine spil og apps.
  • Der er nye sorteringsmuligheder i Mine spil og apps.
  • "Klar til at installere" har sit eget område, så du kan hurtigt finde de spil og apps, som du har købt, men ikke installeret.
  • Spil- og appopdateringer vises i deres eget område, når de er tilgængelige.
  • I køområdet kan du nu se, hvad der senest er blevet installeret, sammen med de elementer, der er i din kø.

Indstillinger for sprog og placering

• Du kan nu vælge din placering uafhængigt af systemsproget. Hvis du vil ændre dit sprog og din placering, skal du dobbelttrykke på Xbox-knappen for at åbne guiden, vælge Indstillinger > Alle indstillinger og derefter vælge System > Sprog og placering.
  • Det er ikke alle sprog, der er tilgængelige for alle placeringer. Når du vælger et sprog, der ikke normalt er knyttet til din placering, vil det valgte sprog blive benyttet i det meste af systemet, men der kan blive brugt forskellige sprog i områder som Store eller i onlineindhold.

Mest populære pc-spil på Xbox Live

• De mest populære pc-spil har nu en spilhub på Xbox Live. Uanset om du er på pc, Xbox eller mobil, så kan du se, hvilke pc-spil dine venner spiller, dele gameklip og skærmbilleder fra pc-spil og sende beskeder til venner på Xbox Live. På Xbox One og Windows 10-pc'er kan du deltage i gruppechat med dine venner, uanset hvad de laver.

Ny Store

• Xbox Store og Windows Store er slået sammen, så du får en mere strømlinet shoppingoplevelse. Gå til højre fra Start til Store, og gennemse indholdet.
  • Der bliver nu opkrævet betaling for forudbestillinger tættere på spillets udgivelsesdato i stedet for på købstidspunktet.
  • Kunder i USA, Schweiz, Norge, Italien, Tyskland og Finland kan nu betale for køb via deres mobilregning. Kunder i Kina kan nu bruge China Union Pay.

Find Facebook-venner

• Find venner fra Facebook ved at knytte din Facebook-konto til din Xbox Live-konto. Gå til fanen Venner i guiden, og vælg derefter Venner > Forslag. Vælg Find Facebook-venner, og følg instruktionerne. Dine Facebook-venner, som har gjort det samme, begynder at blive vist i dine forslag.

Styr automatisk deling

• Du kan nu vælge, at dine gennemførelser, skærmbilleder og gameklip skal deles automatisk i dit aktivitetsfeed. Hvis du vil ændre delingsindstillingerne, skal du gå til Indstillinger > Præferencer > Aktivitetsfeed.

OS-version: 10.0.10586.1202 (th2_xbox_rel_1603.160420-1900) fre

Frigivelsesdato

27-4-2016

Nye eller opdaterede funktioner

• Mindre fejlrettelser og forbedringer

OS-version: 10.0.10586.1194 (th2_xbox_rel_1603.160317-1900) fre

Frigivelsesdato

23-3-2016

Nye eller opdaterede funktioner

Køb bagudkompatible Xbox 360-spil på Xbox One

• Find og køb Xbox 360-spil, som kan spilles på Xbox One, på samme måde som Xbox One-titler. Når du har købt bagudkompatibelt Xbox 360-indhold, downloades det automatisk til din Xbox One, og du kan spille det med det samme.

Gruppechat i Twitch-udsendelser

• Udsend gruppechat, når du bruger Twitch-appen. Hvis du streamer fra din konsol og har en aktiv gruppe, kan du invitere andre personer til sende deres chatlyd via din stream ved at aktivere "Send gruppechat" under indstillingerne for Twitch-appen.
  • Hvis et medlem af din gruppe afviser invitationen, kan denne person stadig chatte i gruppen, men personen kan ikke høres i den stream, du sender.
  • Som leder af gruppen kan du slå et gruppemedlems lyd fra, selvom denne person har valgt sende sin chat.
  • Du kan også medtage gruppemedlemmer på Windows 10-pc'er i din Twitch-udsendelse.

Send din gruppechat samtidigt til hovedtelefoner og højttalere

• Vælg, hvor lyden fra gruppechatten skal høres: i dine hovedtelefoner, i højttalerne eller begge steder. Det gør du ved at gå til Indstillinger > Billede og lyd > Lydstyrke.

Tilpas længden af Game DVR-optagelser

• Du kan tilpasse længden af optagelsen til 15 sekunder, 30 sekunder, 45 sekunder, 1 minut, 3 minutter eller 5 minutter. Hvis du vil ændre præferencerne, skal du gå til Indstillinger > Præferencer > Game DVR og streaming.

Se status for gennemførelser i Xbox OneGuide

• Vi har gjort det nemmere at få adgang til dine gennemførelser ved at medtage dem i Xbox OneGuide. I det nye område Gennemførelser kan du finde et hurtigt link til alle dine gennemførelser.
  • Se status for dine gennemførelser i realtid i OneGuide, uden at du skal sidestille en separat Gennemførelser-app.

Videoafspilning direkte i dit Xbox One-aktivitetsfeed

• Vi har forbedret videoafspilningen i dit aktivitetsfeed på Xbox One.
  • Du kan afspille en hel video direkte fra dit feed – du behøver ikke forlade feed'et for at starte den.
  • Du kan "like" videoen, mens du får den vist, ved at trykke på X.
  • Du kan pause, genstarte og vælge fuld skærm, når du afspiller en video direkte fra dit aktivitetsfeed.

Styrepindene på den trådløs Xbox Elite-controller bliver mere præcise – ny firmwareopdatering

• Vi har hørt fra jer fans, at I gerne vil se forbedringer af styrepindene på den trådløse Xbox Elite-controller – især har der været et ønske om at få en bedre skærmrespons i forbindelse med styrepindenes diagonale bevægelsesbane. På baggrund af denne feedback har vi udviklet en ny og bedre metode til at beregne styrepindenes position. Det betyder, at styrepindene nu i højere grad giver det output, du forventer. Den nye metode beregner og bruger afstanden fra styrepindens position i forhold til det midterste punkt på styrepindens base i stedet for at benytte en beregning med en todimensional flade, som bruges af standardmetoden. Med den seneste firmwareopdatering kan du forvente en større præcision, når du bruger styrepindene på din trådløse Xbox Elite-controller.

OS-version: 10.0.10586.1100 (th2_xbox_rel_1602.160210-2122) fre

Frigivelsesdato

19-2-2016

Nye eller opdaterede funktioner

Forbedringer af Mine spil og apps

• Skjul spil fra listen "Klar til at installere" i "Mine spil og apps". Denne funktion blev fjernet med NXOE-opdateringen, men på grund af stor efterspørgsel er den nu tilbage. Nu kan brugeren igen skjule indhold, f.eks. betaer, prøveversioner, spil og apps, som brugeren ikke længere vil installere.

Det er blevet nemmere at indløse en digital kode

• Gå til Store, og brug genvejen "Brug en kode" til højre for "Games Store" og "Søg i Games Store"

Se, hvem der er med i en gruppe, fra guiden

• Klik på knappen "Chat", der vises lige under en brugers navn/gamertag, for at se, hvem han/hun spiller med.

Gamerscore-førertavle

• Klik på "Mine gennemførelser" fra log på-fanen i guiden for hurtigt at få adgang til og vælge Gennemførelser fra din profil. Førertavlen vises tydeligt øverst på siden Gennemførelser.
  • Sammenligningsvisningen omfatter den samlede gamerscore og de største gevinster over en løbende 30-dages periode

Forbedringer af Foretrukne

• Mulighed for at arrangere de enkelte foretrukne. Fremhæv en foretrukken, og tryk på "Y"-knappen. Du kan derefter flytte den foretrukne til en ny placering. Tryk på "Y" igen for at frigøre den foretrukne på den nye placering.
  • Foretrukne kan åbnes, når brugeren er offline

Forbedringer af Aktivitetsfeed

• Du får en meddelelse, når der er nye elementer i dit aktivitetsfeed i Xbox One Preview. Hvis du kliker på linket, kommer du til toppen af dit feed, hvor du kan se en oversigt over de nyeste poster, så du altid her det nyeste indhold lige ved hånden.
  • De emner, der trender, og venneforslag vises nu i aktivitetsfeedet

Forbedringer af Trender

• Nu kan du få adgang til elementer i Trender til højre for fanen Community
  • Linker brugerne til en dedikeret Trender-velkomstside

Forbedringer af Forslag til venner

• Du kan få adgang til området Forslag til venner i Community og fra Venneliste i guiden
  •  Omfatter et link til en visning i fuld skærm af alle de foreslåede venner

Twitch-udsendelser, du kan deltage i

• Hvis en af dine venner streamer på Twitch, kan du nemt starte Twitch.tv-udsendelsen fra spilhubben sammen med spiltitlen

Appen Xbox-tilbehør

• Flere nye opdateringer til appen Xbox-tilbehør, som gør det nemmere at justere din Xbox Elite-controller
    • Det er nu blevet nemmere at få vist og forbedre din profil og dine konfigurationer
    • Strømlinet visning af menu- og redigeringsindstillinger.

Xbox One-chatpad: Programmér hurtigtasterne

• Programmér X1- og X2-funktionsknapperne på din Xbox One-chatpad i området Enheder og tilbehør i Indstillinger. Følgende funktioner kan knyttes til disse knapper:
    • Åbn guide
    • Tag skærmbillede
    • Optag det
    • Send besked
    • Søg
    • Start app
    • Sidestil app
    • Afspil medier, eller sæt dem på pause
    • TV-lydstyrke op
    • TV-lydstyrke ned
    • Slå TV-lyd fra

OS-version: 10.0.10586.1026 (th2_xbox_rel_1510.151217-1035) fre

Frigivelsesdato

7-1-2016

Nye eller opdaterede funktioner

• Mindre forbedringer af ydeevne

OS-version: 10.0.10586.1024 (th2_xbox_rel_1510.151203-1909) fre

Frigivelsesdato

9-12-2015

Nye eller opdaterede funktioner

• Rettelser til Microsoft Edge-browser
  • Mindre fejlrettelser og forbedringer

OS-version: 10.0.10586.1016 (th2_xbox_rel_1510.151118-2147) fre

Frigivelsesdato

23-11-2015

Nye eller opdaterede funktioner

• Mindre fejlrettelser og forbedringer
  • Rettelse til brugere, der benytter DIAL-protokollen (Discovery and Launch)
  • Forbedringer af den generelle talegenkendelse

OS-version: 10.0.10586.1006 (th2_xbox_rel_1510.151107-2322) fre

Frigivelsesdato

12-11-2015

Nye eller opdaterede funktioner

Den nye Xbox One-oplevelse er den hurtigste og mest sociale Xbox-oplevelse nogensinde – og nu kan du også spille dine Xbox 360-spil på Xbox One.

• Bagudkompatibilitet på Xbox One
    • Spil et stadigt større antal digitale og diskbaserede Xbox 360-spil på Xbox One, hvor du samtidig kan benytte de nye konsolfunktioner, f.eks. skærmbilleder, udsendelser og Game DVR. Du har stadig adgang til dine tidligere gemte filer, spiludvidelser og gennemførelser.
    • Xbox Live Gold-medlemmer kan spille multiplayerspil med deres venner, uanset hvilken konsol vennerne bruger.
  • En hurtigere, mere social Xbox One-oplevelse
    • Med integrationen af Windows 10 i den nye Xbox One-brugeroplevelse kan du få adgang til mange populære spilfunktioner op til 50 % hurtigere end tidligere.
    • Du kan på et øjeblik starte en gruppe, se, hvad dine venner spiller, og få opdateringer til dine senest spillede spil på startskærmen – uden ventetid.
  • Ny guide og nyt community-område
    • Guide: Få hurtig adgang til alt det vigtige i den nye guide, som du kan åbne med ét tryk på en knap. Se din venneliste, start hurtigt en gruppe, gå til indstillingerne, se systemnotifikationer, se dine meddelelser og meget mere via guiden – uden at du skal forlade dit spil.
    • Community: I Community-område kan du se, hvad der trender på Xbox Live, og kommunikere med andre brugere i vores Xbox Live-community ved at "like", kommentere og dele dit favoritindhold. Få hurtigt adgang til de nyeste opdateringer fra dine venner og spiludviklere via aktivitetsfeedet i Community.
  • Start, OneGuide og Store har fået nyt design
    • Start: Del dine skærmbilleder og gameklip hurtigere og nemmere med Xbox Live-communityet, og se, om dine venner spiller de samme spil som dig – alt sammen via startskærmen. Rul op og ned for at komme til din spil- og appsamling.
    • OneGuide: Se, hvad der trender på live TV og i Xbox Live-communityet, i OneGuide. Gennemse programoversigten med billede-i-billede, så du ikke går glip af noget i det program, du ser. Med appkanaler kan du hurtigt finde noget at se fra dine foretrukne videoapps – alt sammen på ét sted.
    • Store: Store er udvidet til fire områder, som er nemt at finde rundt i – Spil, Film og tv, Apps og Musik. I den nye lodrette gallerivisning kan du se flere elementer på en gang. Gennemse de intuitive kategorier som De ansattes favoritter, Nye udgivelser, Mest spillet, Højest vurderede, Kommer snart og Anbefalinger for at finde nye spil og andet indhold.
  • Forbedrede spilhubs
    • Du kan få adgang til vores spilhubs med ét klik direkte fra startskærmen. Her kan du se eller starte de spil, du senest har spillet, gå til Store for at få oplysninger om andre spil, eller se, hvad dine venner spiller lige nu på Xbox Live. Du kan også få adgang til nyheder og opdateringer direkte fra communityet og udviklerne – og du kan sammenligne gamerscore, gennemførelser og anden spilstatistik med dine venner.
  • Hvis du vil have flere oplysninger, skal du gå til den nye Xbox One-oplevelser.

Tidligere systemopdateringer