Xbox One-operativsystemet – versioner og systemopdateringer i 2015

Konsollen kan ikke opdateres Hvis du har problemer med at installere en systemopdatering på din konsol, skal du se Løsning af problemer med Xbox One-systemopdatering.

På listen nedenfor kan du se det aktuelle versionsnummer af Xbox One-operativsystemet, og hvilke funktioner der blev tilføjet eller opdateret i forbindelse med systemopdateringerne i 2015.

Sådan får du vist versionen af Xbox One-konsollens operativsystem:

1. Rul til venstre fra Start for at åbne guiden.
  2. Vælg Indstillinger.
  3. Vælg Alle indstillinger.
  4. Vælg System.
  5. Vælg Konsoloplysninger og opdateringer.
  6. Din operativsystemversion vises til højre i tredje række fra toppen.

Bemærk! Hvis du er i gang med en systemopdatering og skal finde versionen af din konsols operativsystem, skal du trække samtidig i både venstre og højre udløser og venstre og højre kantknap på controlleren. Operativsystemversionen vises som Build og er anden linje fra oven.

Systemopdateringer i 2015

OS-version: 10.0.10586.1024 (th2_xbox_rel_1510.151203-1909) fre

Frigivelsesdato

9-12-2015

Nye eller opdaterede funktioner

• Rettelser til Edge-browser
  • Mindre fejlrettelser og forbedringer

OS-version: 10.0.10586.1016 (th2_xbox_rel_1510.151118-2147) fre

Frigivelsesdato

23-11-2015

Nye eller opdaterede funktioner

• Mindre fejlrettelser og forbedringer
  • Rettelse til brugere, der benytter DIAL-protokollen (Discovery and Launch)
  • Forbedringer af den generelle talegenkendelse

OS-version: 10.0.10586.1006 (th2_xbox_rel_1510.151107-2322) fre

Frigivelsesdato

12-11-2015

Nye eller opdaterede funktioner

Den nye Xbox One-oplevelse er den hurtigste og mest sociale Xbox-oplevelse nogensinde – og nu kan du også spille dine Xbox 360-spil på Xbox One.

• Bagudkompatibilitet på Xbox One
    • Spil et stadigt større antal digitale og diskbaserede Xbox 360-spil på Xbox One, hvor du samtidig kan benytte de nye konsolfunktioner, f.eks. skærmbilleder, udsendelser og Game DVR. Du har stadig adgang til dine tidligere gemte filer, spiludvidelser og gennemførelser.
    • Xbox Live Gold-medlemmer kan spille multiplayerspil med deres venner, uanset hvilken konsol vennerne bruger.
  • En hurtigere, mere social Xbox One-oplevelse
    • Med integrationen af Windows 10 i den nye Xbox One-brugeroplevelse kan du få adgang til mange populære spilfunktioner op til 50 % hurtigere end tidligere.
    • Du kan på et øjeblik starte en gruppe, se, hvad dine venner spiller, og få opdateringer til dine senest spillede spil på startskærmen – uden ventetid.
  • Ny guide og nyt community-område
    • Guide: Få hurtig adgang til alt det vigtige i den nye guide, som du kan åbne med ét tryk på en knap. Se din venneliste, start hurtigt en gruppe, gå til indstillingerne, se systemnotifikationer, se dine meddelelser og meget mere via guiden – uden at du skal forlade dit spil.
    • Community: I Community-område kan du se, hvad der trender på Xbox Live, og kommunikere med andre brugere i vores Xbox Live-community ved at "like", kommentere og dele dit favoritindhold. Få hurtigt adgang til de nyeste opdateringer fra dine venner og spiludviklere via aktivitetsfeedet i Community.
  • Start, OneGuide og Store har fået nyt design
    • Start: Del dine skærmbilleder og gameklip hurtigere og nemmere med Xbox Live-communityet, og se, om dine venner spiller de samme spil som dig – alt sammen via startskærmen. Rul op og ned for at komme til din spil- og appsamling.
    • OneGuide: Se, hvad der trender på live TV og i Xbox Live-communityet, i OneGuide. Gennemse programoversigten med billede-i-billede, så du ikke går glip af noget i det program, du ser. Med appkanaler kan du hurtigt finde noget at se fra dine foretrukne videoapps – alt sammen på ét sted.
    • Store: Store er udvidet til fire områder, som er nemt at finde rundt i – Spil, Film og tv, Apps og Musik. I den nye lodrette gallerivisning kan du se flere elementer på en gang. Gennemse de intuitive kategorier som De ansattes favoritter, Nye udgivelser, Mest spillet, Højest vurderede, Kommer snart og Anbefalinger for at finde nye spil og andet indhold.
  • Forbedrede spilhubs
    • Du kan få adgang til vores spilhubs med ét klik direkte fra startskærmen. Her kan du se eller starte de spil, du senest har spillet, gå til Store for at få oplysninger om andre spil, eller se, hvad dine venner spiller lige nu på Xbox Live. Du kan også få adgang til nyheder og opdateringer direkte fra communityet og udviklerne – og du kan sammenligne gamerscore, gennemførelser og anden spilstatistik med dine venner.
  • Hvis du vil have flere oplysninger, skal du gå til den nye Xbox One-oplevelser.

OS-version: 6.2.13329.0 (xb_rel_1508.150825-1633) fre

Frigivelsesdato

9-9-2015

Nye eller opdaterede funktioner

Stabilitets- og ydeevneopdatering

Denne opdatering indeholder nogle få mindre rettelser, der løser problemer med lyden i spil.

OS-version: 6.2.13326.0 (xb_rel_1508.150810-2029) fre

Frigivelsesdato

13-8-2015

Nye eller opdaterede funktioner

Xbox-teamet arbejder hårdt for at designe og finpudse den nye Xbox One-brugeroplevelse, der bliver afsløret i vores Preview-community til efteråret. Denne opdatering hjælper os med at gøre din konsol klar til at modtage den nye brugeroplevelse.

OS-version: 6.2.13194.0 (xb_rel_1507.150702-2154) fre

Frigivelsesdato

7-7-2015

Nye eller opdaterede funktioner

Denne version opdaterer funktionerne spilstreaming og Xbox One Bagudkompatibilitet, som begge i øjeblikket er tilgængelige i vores Xbox One Preview-community. Xbox-teamet arbejder hårdt for at designe og finpudse den nye Xbox One-brugeroplevelse, der bliver afsløret i vores Preview-community til efteråret.

OS-version: 6.2.12998.0 (xb_rel_1506.150601-2200) fre

Frigivelsesdato

5-6-2015

Nye eller opdaterede funktioner

Opdateringer af chat for flere spillere og gruppechat

• Rettelse af problemer med spil for flere spillere i nogle få spiltitler.
    • Der er foretaget mindre opdateringer af Gruppe-appen, så teamet bedre kan forstå de problemer, der rapporteres af vores community.

Opdatering til bundtede spil

• Vi har løst et problem, der opstod med visse typer diskbaserede, bundtede spil, som ikke blev installeret korrekt.

Understøttelse af 10-bit HD HEVC (High Efficiency Video Coding)

• 10-bit HD HEVC giver videostreamingapps, f.eks. Netflix, mulighed for at bruge en mindre båndbredde til videostreaming i HD-kvalitet. Med farver i 10-bit Ultra-format øges farvepræcisionen fra 8-bit til 10-bit i videobillederne. En farvepræcision på 8-bit giver kun 16 millioner farver, men med 10-bit Ultra får du 1 milliard naturtro farver. Det gør videobillederne mere levende og realistiske.

OS-version: 6.2.12825.0 (xb_rel_1505.150507-2219) fre

Frigivelsesdato

11-5-2015

Nye eller opdaterede funktioner

Talebeskeder

• Muligheden for at sende og modtage talebeskeder fra Meddelelser-appen på Xbox One bliver tilgængelig for alle brugere.
    • Opret og afspil talebeskeder i Meddelelser-appen, når den er sidestillet på Xbox One. Du kan hurtigt få adgang til Meddelelser-appen ved at dobbelttrykke hurtigt på Xbox-knappen og vælge Meddelelser. Når du har valgt, hvem du vil chatte med, skal du vælge Mikrofon-ikonet for at åbne talebeskedmenuen.
    • Talebeskeder kan udveksles mellem Xbox One- og Xbox 360-konsoller.

Tænd/sluk fra Xbox One SmartGlass

• De forskellige versioner af Xbox One SmartGlass-appen til Windows, Windows Phone, iOS og Android er blevet opdateret, så du kan tænde og slukke din Xbox One, når dine enheder er på samme hjemmenetværk som din konsol.

Dedikerede servere til gruppechat

• Xbox introducerer nu dedikerede chat-relæservere for at løse de NAT-problemer, som har forhindret nogle brugere i at benytte gruppechat.
    • Gruppechatsystemet overvåger de NAT-typer, der bruges i gruppen. Hvis der opstår konflikter pga. NAT-typerne Strict eller Moderate, flytter systemet automatisk værtstjenesterne til Xbox-skyen for at løse konflikterne mellem NAT-typerne. Du kan finde oplysninger om NAT-typerne i Netværksindstillinger på Xbox One.

Strømstyringsplan, der kan vælges af brugeren

• Den første konfiguration, der foretages af Xbox One, er blevet opdateret, så alle brugere på verdensplan kan vælge deres foretrukne strømstyringsplan.
      • Straks tændt-tilstanden bruger lidt mere strøm, men konsollen starter hurtigere, og det er muligt at bruge talekommandoen "Xbox tænd". Desuden modtages system-, spil- og appopdateringer i baggrunden.
      • I energibesparende tilstand bruges der mindre strøm, fordi konsollen lukkes helt ned. Det betyder, at du skal trykke på Xbox-knappen på konsollen for at starte din Xbox One. Dette gør startprocessen langsommere, og din brug af konsollen bliver afbrudt, når der er opdateringer til systemet, spil eller apps.

OS-version: 6.2.12710.0 (xb_rel_1504.150329-2200) fre

Frigivelsesdato

6-4-2015

Nye eller opdaterede funktioner

Forbedringer af gruppechat

• Gruppe-appen hjælper dig med at aktivere mikrofonen, og du kan se, når privatlivsindstillinger eller netværksproblemer blokerer for kommunikationen med bestemte gruppemedlemmer.

Opdatering af links til spilhub

• Du kan nemmere finde spilhub-indhold i aktivitetsfeedet. Du får vist meddelelser i aktivitetsfeedet, når en af dine venner følger et spil, og du vil nu kunne gå tilbage til et spils hub fra aktivitetsfeeds, der er relateret til spillet – herunder feedmeddelelser om spillets gennemførelser, gameklip og skærmbilleder.
    • Vi har tilføjet et link til spilhubben fra spillets side i Gennemførelser-appen.

Opdatering af notifikationer om gennemførelser

• Du får nu en beskrivelse af gennemførelsen i notifikationen, så du kan se, hvordan du har optjent den pågældende gennemførelse uden at skulle åbne Gennemførelser-appen
    • Notifikationer om gennemførelser bliver nu vist i længere tid
    • Vi har også forbedret ydeevnen, så Gennemførelser-appen nu åbnes hurtigere fra en notifikation.

Hvad er der på-området

• Hvad er der på-området kan nu benyttes af Xbox One-brugere i USA, Canada og Storbritannien.
    • Her finder du links til populære videoer, spil, film, tv-serier, spiltransmissioner og spilklip samt oplysninger om, hvad der trender på tv, hvis du har konfigureret OneGuide på din Xbox One-konsol.

Flere oplysninger

Xbox Wire

OS-version: 6.2.12521.0 (xb_rel_1503.150305-1449) fre

Frigivelsesdato

9-3-2015

Nye eller opdaterede funktioner

Skærmbilleder

• Du kan nu tage et skærmbillede på din Xbox One-konsol, mens du spiller. Det gør du ved at trykke to gange på Xbox-knappen på din controller for at tage et skærmbillede og derefter trykke på Y for at gemme skærmbilledet. Du kan også sige "Xbox Take a Screenshot" for at tage og gemme et skærmbillede.

Upload-appen er blevet opdateret, så du kan:

• Administrere dine skærmbilleder og dine gameklip.
      • Bruge et skærmbillede som baggrund ved at få vist skærmbilledet i fuldskærmstilstand, trykke på Menu-knappen og derefter vælge Sæt som baggrund.
      • Dele skærmbilleder til dit aktivitetsfeed, vedhæftet dem i meddelelser, føje dem til dit udstillingsvindue, dele dem på Twitter og gemme dem til dit OneDrive.
      Dine skærmbilleder vil desuden være synlige på din profil sammen med dine gameklip i et nyt område til gameklip og skærmbilleder.

Foreslåede venner

• Brug funktionen Foreslåede venner, området Venner på startskærmen og din venneliste til at hjælpe dig med at finde venner, som du kan tilføje. Foreslåede venner vil omfatte personer, som du måske kender, så du kan tilføje flere venner, du kan spille med. Du vil også få foreslået de personer, som laver flest udsendelser og klip, så du kan få mere indhold i dit aktivitetsfeed. Vi føjer også en ny side med foreslåede venner til området Venner.

Del dit navn

• Vi introducerer to nye måder, du kan dele dit faktiske navn på, enten med alle dine venner eller med alle i Xbox Live-gruppen. Du kan også fortsætte med at dele dit faktiske navn med udvalgte venner, eller du kan vælge slet ikke at dele det, hvis du ikke vil. Gamertags er stadig den primære måde at præsentere sig selv på Xbox Live, men hvis du deler dit faktiske navn, kan andre, som ikke kender dit gamertag, også genkende dig. Du finder indstillingen for deling af navn under Venner, Min profil og derefter Indstillinger for navnedeling.

Forbedringer til gruppechat

• Der er blevet føjet tre nye ikoner til gruppechatten for at vise brugerne deres egen mikrofonstatus.
        • Kinect-ikonet betyder, at Kinect bruges som mikrofon.
        • Hovedtelefonikonet betyder, at hovedtelefonerne bruges som mikrofon.
        • Det tredje ikon angiver, at din mikrofon ikke fungerer. Du har forbindelse til gruppen, men ingen kan høre dig.

Feltgennemsigtighed

• Vi har tilføjet en indstilling, som gør det muligt for dig at vælge gennemsigtighed for dine baggrundsbilleder. Gå til Indstillinger, Min Xbox og derefter Feltgennemsigtighed.

Indstillinger for privatlivs- og onlinesikkerhed

• Vi har tilføjet en ny indstilling for deling af stemmesøgningsdata, så du kan indsamle og analysere stemmedata, når du bruger Xbox – Bing til at søge. Du kan gå til Indstillinger, Privatlivs- og onlinesikkerhed og derefter Del stemmedata for at ændre indstillingen.

Anmeld spam

• Der er tilføjet en ekstra indstilling i appen Meddelelser, som du kan bruge til at give Xbox besked, når du modtager spam. Du kan nu vælge en bestemt meddelelse, trykke på A-knappen, vælge Rapportér og derefter vælge Spam for at rapportere en bestemt meddelelse som spam.

Live tv i Australien og OneGuide

• Alle brugere i Australien kan nu bruge OneGuide til at få vist gratis tv-programmer. OneGuide-appen vil desuden være fastgjort for brugerne i Australien efter den obligatoriske opdatering af systemet i marts måned.

Xbox One Digital TV Tuner i Australien

• Xbox One-ejere i Australien kan forudbestille Xbox Digital TV Tuner online i Microsoft Store. Forventet leveringsdato er 25. marts 2015.

Flere oplysninger

Xbox Wire

OS-version: 6.2.12130.0 (xb_rel_1502.150209-1738) fre

Frigivelsesdato

13-2-2015

Stabilitets- og ydeevneopdatering

• Denne ekstra opdatering løser en par mindre problemer, som nogle brugere har oplevet, herunder problemer med videoafspilning i visse medieapps.

OS-version: 6.2.12128.0 (xb_rel_1502.150202-2200) fre

Frigivelsesdato

5-2-2015

Nye eller opdaterede funktioner

Controllerforbedringer

• Hurtig tilslutning – Tidligere tog det omkring 4-5 sekunder at tilslutte en controller til Xbox One-konsollen, når controlleren blev tændt. Nu tager det kun ca. 2 sekunder.
      • Stabilitetsforbedringer – Opdateringen indeholder også en række rettelser, som løser nogle af de forbindelsesproblemer, som Xbox One-brugere har rapporteret omkring controllere.
        Bemærk! Hvis du vil downloade opdateringen, skal du slutte en controller til din Xbox One med et USB-kabel. Eventuelle hovedtelefoner skal være tilsluttet controlleren. Opret forbindelse til Xbox Live. Tryk på Menu. Gå til Indstillinger > Enheder og tilbehør, og vælg controlleren. Hvis du har tilsluttet flere controllere, kan du vælge Vibrer, hvilket får den valgte controller til at vibrere. Vælg derefter Opdater for at downloade den nye firmware til den controller, der er tilsluttet via USB-kablet, hvorefter skærmen med teksten "Opdaterer controller..." vises. Når skærmbilledet "Controller opdateret" vises, skal du trykke på B for at gå tilbage til hovedsiden Enheder og tilbehør. Vælg controlleren igen. Firmwareversionen skulle nu være 1.2.2236.0.

Spilhubs

• Her kan du finde interessant indhold samt tips og tricks til dine yndlingsspil. Alle Xbox One-spil har en spilhub, hvor du kan se, hvilke venner der spiller spillet, konkurrere med dine venner på leaderboards, se de sejeste gameklip og spiludsendelser og følge dem, der laver flest udsendelser og klip til spillene.
        Bemærk! Hvis du vil åbne spilhubben til dit yndlingsspil, skal du finde spillet i dine foretrukne, på listen over senest spillede spil eller under Mine spil og apps og derefter trykke på Menu-knappen og vælge Vis spilhub. Du kan også søge efter et spil i Xbox Store og klikke på feltet Spil-hub fra spillets side i butikken.

Opdateringer til gruppechat

• Forbindelsesstatus for chat – Der er tilføjet nye ikoner, så du kan se den aktuelle status for en chatforbindelse i din gruppe. Et ikon med et ur betyder, at forbindelsen er ved at blive oprettet. Et Squawker Ring-ikon viser, at forbindelsen er oprettet, og det viser, hvem der taler. Ikonet X viser, at netværket er begrænset, f.eks. en Strict NAT, som forhindrer, at chatforbindelsen kan oprettes for nogle af brugerne.
      • Forbedret forbindelse mellem flere brugere med Strict eller Moderate NAT – Vi har også lavet nogle forbedringer til gruppechat i de situationer, hvor flere deltagere er placeret bag Moderate eller Strict NAT med deres gateway/routere hjemme.
      • Invitationer til spil og grupper – Vi har forbedret invitationerne til spil og grupper. Du kan nu hurtigere se, hvem der har sendt invitationen, så du ikke skal vente på, at teksten ruller.
      • Forbedret ydeevne – Det går hurtigere at oprette forbindelse mellem to personer (P2P) i gruppechat, og vi har forenklet logikken, når det forsøges at oprette gruppechatsessioner igen.

Brugerdefinerede baggrunde og gennemsigtighed i felter

• Vi har gjort felterne på startsiden let gennemsigtige, så dine baggrundsbilleder bliver mere synlige.
        Bemærk! Hvis du vil angive en brugerdefineret baggrund, skal du gå til Indstillinger > Min Xbox > Min baggrund. Nogle elementer kan ikke gøres gennemsigtige, da der kan være brugsrettigheder/begrænsninger på nogle billeder.

Opdateringer til tv

• OneGuide til Nederlandene – Der tilføjes understøttelse af OneGuide for Xbox Live-medlemmer i Nederlandene.
      • Trending i tv i OneGuide – Når du scanner OneGuide-tv-overskriften kan du se, hvilke serier der er populære. Der vises en note og et ikon for hver serie, så du kan se, om serien er populær på Xbox eller på Twitter. Visning af tv-trending på Xbox er i øjeblikket tilgængelig for alle brugere i USA, Storbritannien og Canada, og oplysninger om de serier, der trender på Twitter, er tilgængelige for brugere i USA.
      • Trending live tv (nye lande) – Brasilien, Frankrig, Mexico og Tyskland kan nu få direkte oplysninger om, hvad der trender, i Xbox OneGuide.
      • Forbedret styring af tv, set-top-bokse og AV-modtagere – Xbox One virker nu endnu bedre med de fleste enheder. IR-blastingdatabasen er blevet opdateret med nye modeller, og der er blevet rettet nogle problemer, som brugerne har rapporteret.
      • "Smart afspilning" med digital tv-tuner til Xbox One – De brugere, der har en digital tv-tuner til Xbox One i de understøttede lande (Frankrig, Italien, Spanien, Storbritannien og Tyskland), kan nu se videobilleder, når der spoles hurtigt frem eller tilbage i tv-udsendelser, der er sat på pause på Xbox One-konsoller.
      • Streaming af live tv på Windows Phone og Android – Streaming af live tv på Windows Phone- og Android-enheder for ejere af en digital tv-tuner til Xbox One er blevet tilføjet i Frankrig, Italien, Spanien, Storbritannien og Tyskland.

Flere oplysninger

Xbox Wire

Andre systemopdateringer