Om systemopdateringer på Xbox One

Del af den samlede Xbox One Kom i gang-oplevelse.

Oversigt

Xbox One-konsollen indeholder software, der kan opdateres. Denne software inkluderer operativsystemet samt mange system-, spil- og medieapps til Xbox One. Under en systemopdatering opdateres softwaren på din konsol gennem en download-og-installer-proces. Opdateringer af systemsoftwaren opdaterer nogle gange systemets firmware, med det gælder dog ikke for de fleste opdateringer.

Systemopdateringerne giver dig nye funktioner og forbedrer eksisterende funktioner, så du får en endnu bedre brugeroplevelse. Opdateringerne downloades fra Xbox Live-tjenesten direkte til din Xbox One og installeres derefter.

Der findes to typer systemopdateringer, du kan få vist: tilgængelige systemopdateringer og obligatoriske systemopdateringer.

På denne side

Tilgængelige systemopdateringer

Hvis din konsol er indstillet til at modtage automatisk opdateringer, søger den hver nat efter, om der er tilgængelige opdateringer. Som standard downloades og installeres disse opdateringer, når konsollen ikke bruges. Det reducerer den påvirkning, som opdateringer har på din Xbox One-oplevelse, og de vil ikke forhindre dig i at oprette forbindelse til Xbox Live, før de bliver påkrævet. Sådan indstiller du din konsol til at modtage opdateringer automatisk:

1. Tryk på Xbox-knappen  for at åbne guiden.
  2. Vælg Indstillinger > Alle indstillinger.
  3. Vælg System > Opdateringer.
  4. Under Konsol skal du vælge Hold min konsol opdateret<, hvis den ikke allerede er valgt.

Nu downloades og installeres tilgængelige opdateringer, når din konsol ikke er i brug.

Påkrævede systemopdateringer

Påkrævede opdateringer ligner meget opdateringsoplevelsen på Xbox 360.

Du får kun vist denne type opdatering, hvis du har haft afbrudt din konsols forbindelse til Xbox Live i et stykke tid. De fleste opdateringer starter som tilgængelige systemopdateringer, men hvis du ikke opdaterer dem, når de er i tilgængelig tilstand, bliver du tvunget til det, når de skifter til påkrævet.

Under den påkrævede tilstand modtager du en besked om, at der er en systemopdatering tilgængelig. Du har kun et par muligheder på dette skærmbillede:

• Start update
  • Turn off Xbox
  • Afbryd trådløs – denne indstilling vises kun, hvis der bruges en trådløs forbindelse.

Dette skærmbillede vises, fordi påkrævede opdateringer kræver, at du downloader og installerer den nyeste opdatering for at kunne oprette forbindelse til Xbox Live.

Hvis du bruger en internetforbindelse via et kabel, og du ikke vil udføre systemopdateringen, kan du vælge Sluk Xbox. Når konsollen er slukket, skal du fjerne netværkskablet og tænde for din konsol igen for at genoptage din offline oplevelse.

Hvis du bruger en trådløs internetforbindelse, vises indstillingen Afbryd trådløs. Den kan du vælge for at annullere opdateringen. Denne indstilling kræver ikke, at du genstarter konsollen.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor meget koster opdateringen?

Ingenting. Opdateringen er gratis fra Microsoft, men du skal måske betale gebyrer fra din internetudbyder afhængigt af din tjenesteaftale.

Hvordan kan jeg se, om softwaren til konsollen er opdateret?

Hvis der er oprettet forbindelse fra konsollen til Xbox Live, har du den nyeste software. Hvis du vil have vist det aktuelle versionsnummer for operativsystemet, eller hvilke funktioner der blev tilføjet eller opdateret med denne systemopdatering, skal du se Versioner af og systemopdateringer til Xbox One-operativsystemet.

Skal jeg installere opdateringen?

Nej. Men hvis du vil spille eller kommunikere på Xbox Live, skal du have den seneste konsolsoftware installeret. Opdateringen kan være påkrævet, hvis du vil spille nye spil.

Bemærk! Kinect-spil fungerer muligvis ikke korrekt, hvis konsolsoftwaren ikke er opdateret.

Kan jeg gennemtvinge en opdatering af konsollen, inden opdateringen bliver ændret til obligatorisk?

Ja. Når en opdatering er angivet som tilgængelig, kan du gennemtvinge, at konsollen installerer opdateringen med det samme. Der er to måder, hvorpå du kan udføre denne handling. Det afhænger af, om din konsol er online eller offline.

• Onlinekonsoller. Hvis du vil gennemtvinge en opdatering på en konsol, mens opdatering er angivet som tilgængelig, skal du følge disse trin:
    1. Tryk på Xbox-knappen  for at åbne guiden.
    2. Vælg Indstillinger > Alle indstillinger.
    3. Vælg System > Opdateringer.
    4. Vælg Opdatering af konsol tilgængelig.
  • Offlinekonsoller. Hvis du vil opdatere en konsol uden at oprette forbindelse til internettet, kan du bruge Offline System Update Diagnostic Tool eller OSUDT til at opdatere konsollen offline. Dette kan være praktisk, hvis din internetforbindelse har begrænset båndbredde, og du vil downloade opdateringen et andet sted for derefter at installere den hjemme.

Bemærk! Hvis det er første gang, du opdaterer dit system, eller du opdaterer til den nye Xbox-oplevelse for første gang, skal du stadigvæk oprette forbindelse til Xbox Live-tjenesten mindst én gang. Mens du er online, bliver du bedt om at angive adgangskoden til din Microsoft-konto for hver profil på konsollen for at kunne logge på. Hvis du ikke kan huske adgangskoden til din konto, skal du se Løsning på problemer med mistet adgangskode.

Kan jeg gå tilbage til den gamle version af softwaren, hvis jeg skifter mening?

Nej. Når du har opdateret konsollen, kan du ikke fjerne opdateringen igen.

Jeg kan ikke oprette forbindelse til Xbox Live. Hvad skal jeg gøre?

Hvis du ikke kan oprette forbindelse til Xbox Live, skal du se Løsning til oprettelse af forbindelse til Xbox One for første gang.

Hvis der vises fejlmeddelelser under systemopdateringen, eller efter at systemet er genstartet, skal du se Løsning af problemer med Xbox One-systemopdatering.