Om systemopdateringer på Xbox One

Del af den samlede Xbox One Kom i gang-oplevelse.

Oversigt

Xbox One-konsollen indeholder software, der kan opdateres. Denne software inkluderer operativsystemet samt mange system-, spil- og medieapps til Xbox One. Under en systemopdatering opdateres softwaren på din konsol gennem en download-og-installer-proces. Opdateringer af systemsoftwaren opdaterer nogle gange systemets firmware, med det gælder dog ikke for de fleste opdateringer.

Systemopdateringerne giver dig nye funktioner og forbedrer eksisterende funktioner, så du får en endnu bedre brugeroplevelse. Opdateringerne downloades fra Xbox Live-tjenesten direkte til din Xbox One og installeres derefter.

Der findes to typer systemopdateringer, du kan få vist: tilgængelige systemopdateringer og obligatoriske systemopdateringer.

På denne side

Tilgængelige systemopdateringer

Når konsollen er i Hurtigstarttilstand (Instant-On), tjekker den hver nat, om der er nye opdateringer. Som standard downloades og installeres disse opdateringer, når konsollen ikke bruges. Det reducerer den påvirkning, som opdateringer har på din Xbox One-oplevelse, og de vil ikke forhindre dig i at oprette forbindelse til Xbox Live, før de bliver påkrævet. Du kan ændre konsollens indstillinger for download og installation af opdateringer ved at ændre dens strømstyringsplan. Sådan gør du:

1. Rul til venstre fra Start for at åbne guiden.
  2. Vælg Indstillinger.
  3. Vælg Alle indstillinger.
  4. Vælg Strømstyring og opstart under Strømstyring og opstart.
  5. I den første kolonne kan du vælge rullelisten for strømstyringsplanen. Vælg at indstille konsollen til strømstyringsplanen Straks tændt.
Nu downloades og installeres tilgængelige opdateringer, når din konsol ikke er i brug.

Påkrævede systemopdateringer

Påkrævede opdateringer ligner meget opdateringsoplevelsen på Xbox 360.

Du bør kun få vist denne type opdateringer, hvis du har valgt at sætte din konsol i en strømbesparende tilstand, eller hvis du har afbrudt konsollens forbindelse til Xbox Live et stykke tid. De fleste opdateringer starter som tilgængelige systemopdateringer, men hvis du ikke opdaterer dem, når de er i tilgængelig tilstand, bliver du tvunget til det, når de skifter til påkrævet.

Under den påkrævede tilstand modtager du en besked om, at der er en systemopdatering tilgængelig. Du har kun et par muligheder på dette skærmbillede:

• Start update
  • Turn off Xbox
  • Afbryd trådløs – denne indstilling vises kun, hvis der bruges en trådløs forbindelse.

Dette skærmbillede vises, fordi påkrævede opdateringer kræver, at du downloader og installerer den nyeste opdatering for at kunne oprette forbindelse til Xbox Live.

Hvis du bruger en internetforbindelse via et kabel, og du ikke vil udføre systemopdateringen, kan du vælge Sluk Xbox. Når konsollen er slukket, skal du fjerne netværkskablet og tænde for din konsol igen for at genoptage din offline oplevelse.

Hvis du bruger en trådløs internetforbindelse, vises indstillingen Afbryd trådløs. Den kan du vælge for at annullere opdateringen. Denne indstilling kræver ikke, at du genstarter konsollen.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor meget koster opdateringen?

Ingenting. Opdateringen er gratis fra Microsoft, men du skal måske betale gebyrer fra din internetudbyder afhængigt af din tjenesteaftale.

Hvordan kan jeg se, om softwaren til konsollen er opdateret?

Hvis der er oprettet forbindelse fra konsollen til Xbox Live, har du den nyeste software. Hvis du vil have vist det aktuelle versionsnummer for operativsystemet, eller hvilke funktioner der blev tilføjet eller opdateret med denne systemopdatering, skal du se Versioner af og systemopdateringer til Xbox One-operativsystemet.

Skal jeg installere opdateringen?

Nej. Men hvis du vil spille eller kommunikere på Xbox Live, skal du have den seneste konsolsoftware installeret. Opdateringen kan være påkrævet, hvis du vil spille nye spil.

Bemærk! Kinect-spil fungerer muligvis ikke korrekt, hvis konsolsoftwaren ikke er opdateret.

Kan jeg gennemtvinge en opdatering af konsollen, inden opdateringen bliver ændret til obligatorisk?

Ja. Når en opdatering er angivet som tilgængelig, kan du gennemtvinge, at konsollen installerer opdateringen med det samme. Der er to måder, hvorpå du kan udføre denne handling. Det afhænger af, om din konsol er online eller offline.

• Onlinekonsoller. Hvis du vil gennemtvinge en opdatering på en konsol, mens opdatering er angivet som tilgængelig, skal du følge disse trin:
    1. Rul til venstre fra Start for at åbne guiden.
    2. Vælg Indstillinger.
    3. Vælg Alle indstillinger.
    4. Vælg Konsoloplysninger og opdateringer under System.
    5. De tilgængelige opdateringer vises i den anden knap i første kolonne.
      Hvis en opdatering er tilgængelig, står der Opdatering tilgængelig på knappen. Hvis din konsol allerede er opdateret med den seneste opdatering, vil knappen være nedtonet og have teksten Ingen opdatering tilgængelig.
  • Offlinekonsoller. Hvis du vil opdatere en konsol uden at oprette forbindelse til internettet, kan du bruge Offline System Update Diagnostic Tool eller OSUDT til at opdatere konsollen offline. Dette kan være praktisk, hvis din internetforbindelse har begrænset båndbredde, og du vil downloade opdateringen et andet sted for derefter at installere den hjemme.

Bemærk! Hvis det er første gang, du opdaterer dit system, eller du opdaterer til den nye Xbox-oplevelse for første gang, skal du stadigvæk oprette forbindelse til Xbox Live-tjenesten mindst én gang. Mens du er online, bliver du bedt om at angive adgangskoden til din Microsoft-konto for hver profil på konsollen for at kunne logge på. Hvis du ikke kan huske adgangskoden til din konto, skal du se Løsning på problemer med mistet adgangskode.

Kan jeg gå tilbage til den gamle version af softwaren, hvis jeg skifter mening?

Nej. Når du har opdateret konsollen, kan du ikke fjerne opdateringen igen.

Jeg kan ikke oprette forbindelse til Xbox Live. Hvad skal jeg gøre?

Hvis du ikke kan oprette forbindelse til Xbox Live, skal du se Løsning til oprettelse af forbindelse til Xbox One for første gang.

Sådan fungerer systemopdateringer

Systemopdateringer afhænger af strømtilstanden for din Xbox One-konsol.

Hurtigstarttilstand (Instant-On)
Alle lande uden for EU bruger som standard Hurtigstarttilstand (Instant-On). En af funktionerne i Hurtigstarttilstand (Instant-On) er muligheden for, at din konsol kan tjekke for opdateringer hver nat. Hvis der er en opdatering, vil systemet downloade og installere den, når du sover. Efter installationen skal konsollen genstartes, hvilket kræver en komplet nedlukning fra slumretilstand.

Næste morgen forsøger du måske at aktivere din Xbox ved at sige "Xbox On", men der sker ikke noget. Det skyldes, at din Xbox har været lukket helt ned. Aktivér den ved at trykke på Xbox-knappen på forsiden af konsollen eller på din controller. Det er den eneste måde, du ved, at der er sket en systemopdatering, og det er den eneste afbrydelse af din oplevelse.

Energisparetilstand
Hvis du sætter din konsol i energisparetilstand eller afbryder forbindelsen til internettet, går du muligvis glip af en tilgængelig systemopdatering og skal udføre en påkrævet systemopdatering. I det tilfælde vises følgende skærmbilleder.

Når du opretter forbindelse til internettet igen på din konsol, eller når en opdatering går fra tilgængelig til obligatorisk, vises skærmbilledet Det er tid til at opdatere

Efter test af dit netværk, og den faktiske størrelse af opdateringsfilen er indhentet, viser din konsol disse oplysninger på skærmen.

Bemærk! Streaming af indhold på andre enheder eller surfing på internettet, mens opdateringen downloades, kan påvirke, hvor længe denne download vil tage, og det kan forlænge den oprindeligt beregnede tid.

Meddelelsen

Når testen er afsluttet, vises dine muligheder på skærmen It's time to update:

• Start update
  • Turn off Xbox
  • Disconnect wireless (Dette valg er kun tilgængeligt, hvis du bruger en trådløs forbindelse).

Den nye opdateringsskærm gør det nemt at spore din status. Skyderen og procentdelen viser, hvor langt opdateringen er kommet. Nedtællingen i MB i højre side hjælper dig med at identificere, om din opdatering er gået i stå, eller om du har problemer med forbindelsen eller båndbredden.

Så længe du ser, at tallet tæller ned i højre side af skyderen, downloader du opdateringen. En langsom nedtælling er OK, da det blot betyder, at dit netværk har en langsom båndbredde. Hvis nedtællingen stopper i længere tid, er der måske problemer med netværket, som du skal løse for at færdiggøre opdateringen.

En proceslinje viser opdateringsstatussen på 6 procent med 47 MB tilbage.

Når en opdatering er helt downloadet, vises skærmen Done.

Et billede af konsollen med et grønt flueben og ordet

Derefter åbnes skærmen Restarting.

Hvis der vises fejlmeddelelser under systemopdateringen, eller efter at systemet er genstartet, skal du se Løsning af problemer med Xbox One-systemopdatering.