Fejlfinding af 4K og HDR på Xbox One S

Denne artikel gennemgår fejlfindingsproblemer – f.eks. at 4K-muligheder ikke vises under indstillinger, manglende 4K-funktioner, 4K-indhold, der ikke vises, eller problemer med videokvaliteten.

Først skal du sikre dig, at du har en Xbox One S og et 4K TV, og kontrollér tv'ets funktioner.

• Du kan se, om du har en Xbox One S, ved at kigge på bagsiden af din konsol. På højre side tæt på netværksporten bør der være et klistermærke, hvorpå der står "Xbox One S". Hvis klistermærket ikke er der, skal du se i bunden af konsollen efter et klistermærke, hvorpå der står "Xbox One Console". En Xbox One-konsol uden et "S" understøtter ikke 4K.
  • Vigtigt! Skub enhver disk ud, og sluk for din konsol, før du vender den om.

• Du kan se, om du har et 4K TV, ved at kigge på emballagen eller vejledningen til dit tv. Forskellige producenter bruger forskellige navne. Her er nogle ting, du kan kigge efter:
    Navne for 4K 4K, 4K Ultra HD, UHD, UHD 4K, SUHD TV, Ultra HD, Ultra UDTV, 2160p
    Viste opløsninger eller tilstande 3840 x 2160 at 24 Hz, 50 Hz eller 60 Hz
    Navne for HDR10 HDR Premium, High Dynamic Range, HDR, UHD Color, Ultra HD Premium, Ultra HD deep color
  • Du kan se dit tv's 4K- og HDR-funktioner, mens konsollen er tilsluttes og tændt, ved at dobbeltklikke på Xbox-knappen på controlleren, så guiden åbnes. Vælg Indstillinger > Alle indstillinger > Billede og lyd, og vælg derefter Avancerede videoindstillinger > 4K TV-detaljer.

Hvis dit system bør understøtte 4K og HDR, men ikke virker (du kan f.eks. ikke vælge 4K UHD-opløsningen, 4K-funktioner understøttes ikke på skærmen med 4K TV-detaljer, 4K-indhold kan ikke afspilles, eller der er problemer med videokvalitet), kan du prøve følgende:

• Kontrollér, at konsollen automatisk registrerer dit tv. Dobbelttryk på Xbox-knappen for at åbne guiden, og vælg Indstillinger > Alle indstillinger. Vælg Billede og lyd > Avancerede videoindstillinger, og vælg Automatisk registrering. 4K er ikke tilgængeligt, når HDMI eller DVI er valgt manuelt.
  • Ang. HDR skal du sikre dig, at dit tv understøtter HDR10-medieprofilen. Se i din tv-vejledning for at bekræfte det. Nogle producenter nævner muligvis ikke HDR10 – se efter understøttelse af BT2020 og HDR eller nogle af navnene på den forrige liste. (Der er også to HDR-formater: Dolby Vision og HDR10. Dit tv kan understøtte begge, men det skal som minimum understøtte HDR10).
  • Kontrollér, at dit HDMI-kabel sidder i den korrekt port på dit tv. Nogle 4K-tv'er understøtter kun deres fulde sæt af 4K-funktioner på specifikke HDMI-porte. Se i din tv-vejledning for at finde ud af, om der er særlige 4K HDMI-porte, eller prøv de forskellige porte på dit tv.
  • Kontrollér dit tv's indstillingsmenu. Dit tv har måske en særlig tilstand, der aktiverer 4K eller HDR. Se i din tv-vejledning for at finde ud af, om du skal ændre dine tv-indstillinger. Igen har din tv-producent måske forskellige navne for HDR – se den forrige liste.
  • Hvis nogen indhold ikke vil afspilles, skal du sikre dig, at dit tv understøtter HDCP 2.2, og at det er aktiveret i dine tv-indstillinger.
  • Sørg for at bruge det HDMI-kabel, der fulgte med Xbox One S.
  • Prøv et andet HDMI-kabel. Dine kabler skal være HDMI High Speed- eller HDMI Premium-certificerede.
  • Hvis en enhed er tilsluttet mellem dit tv og din enhed, skal du fjerne den og koble dit tv direkte til din konsol med det HDMI-kabel, der fulgte med Xbox One S. Nogle AV-modtagere eller andet videoudstyr kan interferere med dataoverførslen mellem konsol og tv – din enhed skal understøtte samme funktioner som dit tv, enten direkte eller via pass-through. Derudover skal du bruge HDMI High Speed- eller HDMI Premium-certificerede kabler mellem både konsollen og modtageren og modtageren og tv'et.
  • Kontrollér, at firmwaren i dit tv og AV-modtager er opdateret. Mange nye tv'er og enheder kan tage opdateringer – hvis du finder ud af, at tv'et ikke understøtter visse 4K- eller HDR-funktioner, kan løsningen være at opdatere tv'ets eller modtagerens firmware. Kontrollér din tv- eller enhedsvejledning for at se, hvordan du opdaterer firmwaren.
  • Hvis du ser en tom skærm eller fejl, når du prøver at afspille 4K-indhold, og du har prøvet alle forrige trin, skal du deaktivere den oprindelige 4K-afspilning for at prøve at afspille indholdet i en lavere opløsning. Under Indstillinger > Billede og lyd > Avancerede videoindstillinger skal du fjerne markeringen af Tillad 4K.
  • Hvis du får en fejlmeddelelse, når du vælger 4K UHD i dine skærmindstillinger, skal du se under Fejl under valg af 4K UHD-opløsningen på Xbox One S.
  • Hvis du ser mærkelige farver under afspilning af HDR-indhold, og du har prøvet alle forrige trin, kan du slå HDR fra. Under Indstillinger > Billede og lyd > Avancerede videoindstillinger skal du fjerne markeringen af Tillad HDR.

Hvis du vil vide mere om, hvad dit tv sender af oplysninger til konsollen om dets 4K-funktioner, kan du se under Tjek af dit tv's 4K- og HDR-funktioner på Xbox One S.