Om tv-opløsninger og Xbox One

På denne side diskuteres det, hvordan du vælger de bedste indstillingerne for dit tv på din Xbox One-konsol. Få mere at vide om tv-opløsninger og de opløsninger, som din Xbox One-konsol understøtter.

Vælg tv-opløsning

Opløsningsmuligheder

480p

480p-opløsningen kaldes også EDTV (Enhanced Definition TV). EDTV gør følgende:

• Viser 480 aktive linjer med information fra top til bunden af skærmen.
  • Viser 854 linjer med information fra venstre til højre.
  • Giver et visningsområde med en standarddefinition (SD) på 4:3.

Bemærk! Denne opløsning understøttes på Xbox One-konsollen, men den anbefales ikke.

Når du indstiller dit tv til 480p, vises et widescreen-billede som letterbox i et 4:3-område. Der ses mørke felter i højre og venstre side af skærmen, når et billede i størrelsesforholdet 4:3 vises på et 16:9 HDTV.

Dette skyldes, at billederne er beregnet til at blive vist i formatet widescreen i et 16:9-størrelsesforhold. Billedet bliver presset ned i siderne, indtil det kan være på en 4:3-skærm, og der vises mørke felter øverst og nederst på skærmen.

720p

En 720p-opløsning gør følgende:

• Viser billeder i maksimum 1280 x 720 pixel.
  • Giver et visningsområde med en høj definition (HD) på 16:9.

720p er den laveste opløsning på de fleste HDTV'er. Billedkvaliteten er dog stadig fremragende, og kvaliteten af 720p-billeder er stort set ikke til at skelne fra HDTV'er med højere opløsning på en skærm, der er mindre end 37". Hvis du kun kan vælge 720p og 1080i på dit HDTV, skal du vælge 720p som den bedste opløsning.

1080i

En 1080i-opløsning gør følgende:

• Viser billeder i maksimumopløsning på 1920 x 1080 pixel.
  • Giver et visningsområde med en høj definition (HD) på 16:9.

"i"'et i 1080i står for interlaced scan (springscanning). Det betyder, at halvdelen af de linjer, som udgør skærmbilleder, "tegnes igen" på dit HDTV 60 gange i sekundet. Dette format ser godt ud med de fleste typer indhold, men der kan forekomme et svagt slør (kaldet "bevægelsesslør") i hurtige videoklip. Derfor understøtter Xbox One ikke interlaced opløsninger.

1080p

En 1080p-opløsning gør følgende:

• Viser billeder i maksimum 1920 x 1080 pixel.
  • Giver brugeren et visningsområde med en høj definition (HD) på 16:9.

1080p er den mest almindelige opløsning for film, tv, spil og mange af de oplevelser, som Xbox One tilbyder. Et 1080p-tv går ikke på kompromis med billedkvaliteten, så du kan nyde indhold som Blu-ray-film i deres tiltænkte opløsning. Hver pixellinje på skærmen gentegnes 60 i sekundet eller hurtigere. Derved reduceres bevægelsessløret, og der skabes et skarpt billede.

4K UHD

En 4K UHD-opløsning gør følgende:

• Viser billeder i maksimum 3840 x 2160 pixel.
  • Giver brugeren et visningsområde med en ultrahøj definition (UHD) i 16:9-format.

Med fire gange højere opløsning end HD får du med 4K Ultra HD det skarpeste og mest realistiske billede. Stream 4K-indhold på Netflix og Amazon Video, og se Ultra HD Blu-ray-film i en imponerende billedkvalitet med HDR (High Dynamic Range).

Bemærk! Du skal have en Xbox One S-konsol og et 4K-tv for at kunne bruge 4K UHD-opløsningen.