Dårlig eller ingen lyd fra den set-top-boks, der er tilsluttet din Xbox One

Oversigt

Du kan opleve dårlig lyd, når du ser live TV på din Xbox One. Lyden kan være hakkende eller indeholde meget støj. Eller måske kan du slet ikke høre lyd fra set-top-boksen. Dette kan skyldes flere forskellige ting, f.eks.:

• Forkerte indstillinger på Xbox One
  • Problemer med HDMI-kablet eller det optiske kabel
  • Problemer med tilslutningen af din set-top-boks
  • Indstillinger på din set-top-boks

Løsninger

Løsning 1: Tjek lydindstillingerne på din Xbox One

Hvis du bruger de korrekte lydindstillinger til din hjemmebiograf på Xbox One, får du den bedst mulige lydkvalitet.

1. Rul til venstre fra Start for at åbne guiden.

Bemærk! Du kan åbne guiden fra enhver anden skærm på konsollen ved at dobbelttrykke på Xbox-knappen

2. Vælg Indstillinger.
  3. Vælg Alle indstillinger.
  4. Vælg Billede og lyd.
Indstillingsskærmen
  1. Vælg Lydoutput.
  2. Vælg enten HDMI-lyd eller Optisk lyd, afhængigt af hvordan din enhed er tilsluttet.
  3. Vælg det korrekte lydformat til din hjemmebiograf – enten 5.1 ikke komprimeret eller 7.1 ikke komprimeret. Hvis du er i tvivl, skal du vælge Stereo ikke komprimeret.

Løsning 2: Tjek strømforsyningskablerne

Lydsignalet overføres muligvis ikke korrekt til din Xbox One, hvis kablet er beskadiget, eller hvis det ikke er tilsluttet korrekt til enhederne.

1. Tjek igen dine HDMI- og/eller optiske lydkabler for at sikre dig, at de sidder korrekt, og at de ikke har skader eller er bugtede eller brækkede.
  2. Prøv at udskifte kablerne. Nogle kabler er bedre end andre, og kabler af dårlig kvalitet kan påvirke afspilningen.

Løsning 3: Tjek, hvordan enhederne er tilsluttet

Med hjemmebiografer er det en god tommelfingerregel at holde tingene så enkle som muligt. Det betyder i det her tilfælde, at du skal tilslutte din set-top-boks direkte til din Xbox One via HDMI og tilslutte din Xbox One direkte til dit TV.

Du bør også fjerne alle overflødige enheder. HDMI-kontakter eller optiske kontakter, AV-modtagere, konverterbokse og andre enheder kan forringe signalet, fordi det skal passere ekstra enheder. Du kan også prøve at fjerne én enhed ad gangen for at se, om problemet skyldes en bestemt enhed.

Du bør generelt prøve at anvende opsætninger, der mest muligt ligner en af opsætningerne nedenfor:

Enkel TV-opsætning

En tegning viser et HDMI-kabel, der er tilsluttet et TV og en Xbox One-konsol. Et andet HDMI-kabel er tilsluttet Xbox One og en set-top-boks.

Enkel TV-opsætning med optisk kabel

En tegning viser et HDMI-kabel og et optisk kabel, der er tilsluttet et TV og en Xbox One-konsol. Et andet HDMI-kabel er tilsluttet Xbox One og en set-top-boks.

Modtageropsætning med HDMI

En tegning viser et HDMI-kabel, der er tilsluttet et TV og en stereomodtager. Et andet HDMI-kabel er tilsluttet modtageren og Xbox One-konsollen, og et tredje HDMI-kabel er tilsluttet konsollen og en set-top-boks.

Modtageropsætning uden HDMI

En tegning viser et HDMI-kabel, der er tilsluttet et TV og en Xbox One-konsol. Et optisk kabel er tilsluttet modtageren og Xbox One. Et andet HDMI-kabel er tilsluttet Xbox One og en set-top-boks.

Løsning 4: Tjek din set-top-boks

Din set-top-boks skal muligvis genstartes, så de forkerte konfigurationsdata slettes. Fjern alle kabler – også strømkablet – fra enheden i 30 sekunder eller mere, og tilslut dem derefter igen.

Hvis du bruger en trådløs set-top-boks, skal du tjekke, om din HD-antenne er tilsluttet og fungerer korrekt. Xbox One kan kun vise det, som set-top-boksen sender til den, så hvis antennen har en dårlig modtagelse, overføres det dårlige signal til konsollen.

Nogle set-top-bokse har andre indstillinger, der kan påvirke lydoutputtet. Det varierer meget fra producent til producent, hvordan du skal tjekke disse indstillinger. Generelt skal du dog sikre dig, at din boks udsender digital lyd, og at den er indstillet til den surround sound-indstilling, der passer til dit udstyr. Tjek også, om der er angivet nogen begrænsninger for boksen.

Kontakt din hardwareleverandør for at få hjælp til at konfigurere din set-top-boks.

Relaterede problemer