Ofte stillede spørgsmål om DoS- og DDoS-angreb på Xbox One

Hvis du spiller spil på Xbox Live, kan du blive udsat for et DoS-angreb (Denial of service) eller et DDoS-angreb (Distribueret Denial of Service). Denne type angreb kan medføre, at din enhed (din Xbox-konsol eller din computer) ikke kan oprette forbindelse til internettet eller Xbox Live i en midlertidig periode.

Hvis du har en Xbox Live-konto, kan din Xbox-konsol blive udsat for et DoS-angreb eller DDoS-angreb fra en anden Xbox Live-kontoindehaver. DoS- og DDoS-angreb bruges nogle gange som gengældelse mellem Xbox Live-spillere.

Hvis du tror, at du er blevet udsat for et DoS- eller DDoS-angreb, anbefaler vi, at du nulstiller din internetrouter og kontakter din internetudbyder. Hvis du ved, hvem der har startet DoS- eller DDoS-angrebet, kan du også sende en spilleranmeldelse til Xbox Live og undgå den pågældende spiller i fremtiden.

Emner

Hvad er et DoS- eller DDoS-angreb?

Ved et DoS-angreb oversvømmer ("flood'er") angriberen IP-adressen til den udvalgte enhed (f.eks. en Xbox-konsol eller en computer) med eksterne, ubrugelige kommunikationsforespørgsler, så enheden ikke kan oprette forbindelse til internettet og Xbox Live. Angrebet er ikke rettet mod Xbox Live. Det er rettet mod den udvalgte enheds IP-adresse.

Ved et DDoS-angreb bruger angriberen skadelig kode, der er installeret på flere computere, til at identificere og angribe den udvalgte enhed. Et DDoS-angreb har større effekt på den udvalgte enhed end et DoS-angreb, der er startet fra en enkelt enhed.

Bemærk! DoS- eller DDoS-angreb bruges nogle gange som gengældelse efter et online-multiplayerspil. Nogle gange truer DoS- eller DDoS-angribere også de spillere, hvis enheder de senere angriber. Det kan f.eks. være trusler som "Jeg skal IP-boote dig," "Jeg flooder din IP" eller "Jeg smider dig af internettet".

Hvordan ved jeg, om jeg er blevet angrebet?

Hvis din Xbox-konsol bliver udsat for et DoS- eller DDoS-angreb, kan du sandsynligvis ikke oprette forbindelse til Xbox Live fra din konsol, og alle internetforbindelser i hjemmet vil være afbrudt.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg tror, jeg er blevet angrebet?

Hvis du tror, at din Xbox-konsol eller din computer er blevet udsat for et DoS- eller DDoS-angreb, skal du gøre følgende:

• Nulstil din internetrouter.
  • Kontakt din internetudbyder.
  • Hvis du er sikker på, at du ved, hvem der har startet DoS- eller DDoS-angrebet:
    • Kontakt angriberens internetudbyder.
    • Indsend en klage over spilleren via Xbox Live. Vælg kategorien "manipulation" ("tampering"), når du udfylder klageformularen.
  • Undgå fremover denne person, når du bruger Xbox Live.

Hvad kan jeg gøre for at stoppe angrebet?

Hvis du i øjeblikket er udsat for et DoS- eller DDoS-angreb, kan du prøve at nulstille internetrouteren (dvs. dit DSL- eller kabelmodem). Dette stopper muligvis DoS- eller DDoS-angrebet. En fuldstændig nulstilling kræver, at strømmen afbrydes i 5 til 10 minutter. Dette øger sandsynligheden for, at du får en ny IP-adresse, som angriberen ikke har adgang til.

Hvis du stadig oplever DoS- eller DDoS-angreb, skal du kontakte din internetudbyder.

Hvordan kan jeg finde ud af, hvem der angreb mig?

Hvis du vil prøve at finde ud af, hvem der har startet et DoS- eller DDoS-angreb på din Xbox-konsol eller computer, skal du kontakte din internetudbyder.

Kan en supportmedarbejder finde ud af, hvem der har startet DoS- eller DDoS-angrebet?

Xbox Support-medarbejdere kan ikke finde ud af, hvem der har startet DoS- eller DDoS-angrebet.

Du skal kontakte din internetudbyder for at prøve at identificere den person, der har startet DoS- eller DDoS-angrebet.

Hvad kan Xbox Live gøre for at stoppe disse angreb?

Xbox Live-tjenesten kan ikke forhindre DoS- og DDoS-angreb, fordi de udføres via IP-adressen til den enhed, der angribes. De udføres ikke direkte i Xbox Live-tjenesten.

Du kan få flere oplysninger om, hvordan du undgår DoS- og DDoS-angreb, ved at kontakte din internetudbyder.