Løs problemer med langsom download af spil eller app på Xbox One

Din downloadhastighed kan være langsom, hvis du oplever et af følgende symptomer:

• Det tager lang tid at fuldføre en installation.
  • Statuslinjen for din download eller opdatering har ikke flyttet sig i et stykke tid.

Hvis du har problemer med at oprette forbindelse til netværket eller får fejl, der er relateret til netværksforbindelsen, skal du prøve Løsning af Xbox One-netværksforbindelsesfejl.

Video: Løs problemer med langsom download på Xbox One

Se videoen Løs problemer med langsom download på Xbox One. Bemærk! Videoen er kun tilgængelig på engelsk.

Løsninger

Med følgende trin kan du finde ud af, om der er et problem med netværket, når du downloader et spil eller en app på din Xbox One-konsol. Du kan desuden se, hvordan du forbedrer netværkshastigheden.

Løsning 1: Test downloadhastigheden

Udfør disse trin:

1. Rul til højre på Start for at vælge Installerer… <det spil, du downloader>.
  2. I afsnittet "Kø" under Mine spil og apps kan du se downloadhastigheden for det spil eller den app, der installeres. Dette viser den aktuelle downloadhastighed. Hvis der vises langsomme hastigheder (f.eks. mindre end 1 megabit pr. sekund), kan det tage lang tid at downloade hele spillet eller appen.

Tabellen nedenfor viser de anslåede downloadtider ved den aktuelle downloadhastighed.

Bemærk! Disse oplysninger er kun vejledende. De angiver ikke de faktiske downloadtider. Hvis du streamer indhold eller spiller spil eller streamer et spil fra din Xbox One til en Windows 10-pc, mens du downlader, vil båndbredden være begrænset og downloadtiden øges.

Aktuel downloadhastighed

Fil på 30 GB

Fil på 40 GB

Fil på 50 GB

Fil på 60 GB

Fil på 70 GB

2 Mb/s

33,3 timer

44,4 timer

55,6 timer

66,7 timer

77,8 timer

5 Mb/s

13,3 timer

17,8 timer

22,2 timer

26,7 timer

31,1 timer

10 Mb/s

6,7 timer

8,9 timer

11,1 timer

13,3 timer

15,6 timer

20 Mb/s

3,3 timer

4,4 timer

5,6 timer

6,7 timer

7,8 timer

50 Mb/s

1,3 timer

1,8 timer

2,2 timer

2,7 timer

3,1 timer

100 Mb/s

0,7 timer

0,9 timer

1,1 timer

1,3 timer

1,6 timer

200 Mb/s

0,3 timer

0,4 timer

0,6 timer

0,7 timer

0,8 timer

Et eksempel:

Hvis du f.eks. installerer en fil på 40 GB, og der er downloadet 25 procent (der mangler 30 GB), og din forbindelseshastighed er 10 Mb/s, burde det tage ca. 4,4 timer at fuldføre downloadingen. Det antages her, at downloadhastigheden forbliver den samme.

Når du opretter forbindelse til Xbox Live, bør din forbindelseshastighed være på mindst 1,5 Mb/s for at få den bedste oplevelse. Du kan finde flere oplysninger om båndbreddeforbruget og fejlfinding af netværksforbindelsen i Løsning af Xbox One-netværksforbindelsesfejl.

Løsning 2: Luk alle spil, der kører

Af hensyn til at kunne levere den bedste mulige spiloplevelse, bliver download i baggrunden begrænset, mens du spiller. Hvis du vil fjerne begrænsningerne for download af spil eller apps, der installeres, kan du enten vente, indtil Xbox One suspenderer det igangværende spil, eller du kan tvinge spillet til at lukke på følgende måde:

1. Gå til Start, og naviger til det senest kørte spil på listen over spil og apps.
  2. Vælg spillet, tryk på Menu-knappen, og vælg derefter Afslut.

Når du har lukket det senest kørte spil:

• Kontrollér hastigheden for det spil eller den app, der downloades.
  • Du må ikke starte spil eller apps, før downloadingen er fuldført. Hvis du gør det, kan det gøre downloadprocessen langsommere.

Løsning 3: Genstart konsollen

1. Rul til venstre på Start for at åbne guiden.

Bemærk! Du kan åbne guiden fra enhver anden skærm på konsollen ved at dobbelttrykke på Xbox-knappen

2. Vælg Indstillinger.
  3. Vælg Genstart konsol.
  4. Vælg Ja for at bekræfte. Dette sætter alle igangværende downloads på pause. De fortsætter, når konsollen er genstartet.

Bemærk! Hvis du ikke kan få adgang til guiden, eller hvis konsollen ser ud til at være frosset, skal du trykke på Xbox-knappen på konsollen og holde den i ca. 10 sekunder, indtil konsollen slukkes. Når konsollen er slukket, skal du genstarte den ved at trykke på Xbox-knappen på konsollen igen.

Når du genstarter konsollen, bliver alle åbne apps og spil lukket. Når konsollen er genstartet, skal du kontrollere, at dine downloads er blevet genoptaget, på følgende måde:

1. Gå til Start, rul til højre, og tryk derefter på A-knappen for at åbne Mine spil og apps.
  2. Vælg , og markér det spil eller den app, som du prøver at downloade.
  3. Spillet eller appen bør blive vist som  Installerer….
  4. Hvis status vises som Sat i kø eller Sat på pause, skal du markere spillet eller appen og trykke på Menu-knappen og derefter vælge Fortsæt installation.

Når du har tjekket, at dine downloads er blevet genoptaget:

• Kontrollér hastigheden for det spil eller den app, der downloades.
  • Du må ikke starte spil eller apps, før downloadingen er fuldført. Hvis du gør det, kan det gøre downloadprocessen langsommere.

Løsning 4: Annuller installationen af spillet eller appen, og installer derefter spillet eller appen igen

Hvis de ovenstående trin ikke løser problemet, skal du annullere installationen af spillet. Sådan gør du:

1. Gå til Start, rul til højre, og tryk derefter på A-knappen for at åbne Mine spil og apps.
  2. Vælg , og markér det spil eller den app, som du prøver at downloade.
  3. Tryk på Menu-knappen på din controller, og vælg derefter Annuller.

Derefter kan du installere spillet igen. Det gør du ved at indsætte disken eller downloade spillet fra Store. Hvis du vil downloade spillet igen, skal du søge efter og vælge spillet i Store og derefter vælge Installér.

Når du har genstartet downloadingen, skal du tjekke downloadhastigheden for spillet eller appen igen.

Løsning 5: Tjek konsollens netværksforbindelse

Hvis de tidligere løsninger ikke løste problemet, skal du kontrollere, om konsollens downloadhastighed svarer til den hastighed, der er inkluderet i abonnementet fra din internetudbyder. Start med at standse alle igangværende eller køstillede downloads:

1. Gå til Start, rul til højre, og tryk derefter på A-knappen for at åbne Mine spil og apps.
  2. Vælg , og markér de spil eller apps, der er i gang med at blive downloadet, eller som står i kø til at blive downloadet.
  3. Tryk på Menu-knappen på din controller, og vælg derefter Sæt installation på pause for hvert spil eller hver app, som downloades eller er i kø.

Luk derefter alle kørende spil på systemet:

1. Gå til Start, og naviger til det senest kørte spil på listen over spil og apps.
  2. Vælg spillet, tryk på Menu-knappen, og vælg derefter Afslut.

Kør nu en test af netværkshastigheden:

1. Rul til venstre på Start for at åbne guiden.

Bemærk! Du kan åbne guiden fra enhver anden skærm på konsollen ved at dobbelttrykke på Xbox-knappen

2. Vælg Indstillinger.
  3. Vælg Alle indstillinger.
  4. Rul ned til Netværk.
  5. Vælg Netværksindstillinger.
  6. Vælg Detaljeret netværksstatistik.

Din konsol kører en forbindelsestest og viser den fundne downloadhastighed, som du kan sammenligne med den hastighed, du har fået oplyst af din internetudbyder. Hvis der vises en væsentligt lavere downloadhastighed end forventet på siden Detaljeret netværksstatistik, kan der være flere årsager:

Netværksforbindelsen på dit hjemmenetværk – Alle de enheder, der bruger netværket, kan konkurrere om den samme båndbredde til download som din Xbox One-konsol. Prøv at standse alle downloadaktiviteter fra andre enheder på dit hjemmenetværk for at se, om det forbedrer downloadhastigheden på din konsol. Kontrollér også, om din router understøtter QoS (Quality of Service) for internetforbindelsen. Hvis du aktiverer QoS på din router, kan det hjælpe med at prioritere netværksforbindelsen til at øge downloadhastigheden for din Xbox One.

Trådløs netværksforbindelse – Hvis din konsol har forbindelse til dit hjemmenetværk via en trådløs forbindelse, kan der være andre trådløst enheder eller trådløse netværk, der bruger den samme forbindelse. Prøv at oprette forbindelse fra Xbox One-konsollen til din router med et kabel.

Hvis du ikke kan forbinde din konsol med et kabel, kan du kontrollere, om din router understøtter flere forskellige bånd som 2,4 GHz og 5 GHz Wi-Fi-forbindelser. Hvis din router understøtter flere bånd, kan du prøve at flytte din Xbox One-konsol til 5 GHz-routerforbindelsen og flytte andre trådløse enheder til 2,4 GHz-routerforbindelsen. Selvom 5 GHz Wi-Fi har en kortere rækkevidde end 2,4 GHz Wi-Fi, kan det blive forstyrret mindre af andre trådløse netværk og derfor være hurtigere.

Netværksforbindelsen til din internetudbyder – Din downloadhastighed kan også variere afhængigt af tidspunktet på dagen og ugedagen. Dette kan ofte ske, når forbindelsen til internetudbyderen er ekstra belastet. Hvis downloadhastigheden på din Xbox One er væsentligt lavere på hverdagsaftener eller i weekender sammenlignet med hverdagsmorgener og -eftermiddage, kan det skyldes forbindelsen til internetudbyderen. Du kan prøve at undgå problemet ved at starte downloads af spil eller apps sent om aftenen, så de kører om natten, hvor belastningen er mindre.

Hvis downloadhastigheden stadig er langsom, skal du prøve Løsning af Xbox One-netværksforbindelsesfejl, som kan hjælpe dig med at identificere problemer mellem dit hjemmenetværk og din internetudbyder.