Hvad laver en klubadministrator?

Du kan tænke på klubadministratoren som en slags dørvagt til klubben – det er første forsvarslinje mod nettrolde, chikane og anden uacceptabel opførsel. Når en person opretter en klub, er vedkommende ikke kun ejer af klubben – vedkommende fungerer også som administrator (medmindre han eller hun udpeger en anden administrator).

Hvad laver en klubadministrator?

Klubadministratoren sørger for, at reglerne for klubben bliver overholdt. Disse regler vises som regel på siden med oplysninger om klubben som tags (f.eks. "Tal pænt til hinanden") og i sektionen "Om denne klub". Administratoren har flere pligter og skal bl.a. gennemse anmodninger om at blive inviteret og anbefalinger, gennemse rapporter og træffe beslutninger.

Gennemgang af anmodninger om at blive inviteret og anbefalinger

På samme måde som ejeren kan klubadministratoren gennemse anmodninger om at blive inviteret og anbefalinger og vælge, hvem der bliver medlem af klubben.

1. Tryk på Xbox-knappen for at åbne guiden, vælg Venner og klubber, og vælg derefter en klub på listen.
  2. Vælg fanen Administrer, og vælg derefter Anmodning om invitation og anbefalinger.
  3. Hvis du vil invitere en person til klubben, skal du vælge et gamertag og derefter vælge Inviter.

Gennemse rapporter

Når klubmedlemmer ser upassende indhold i klubbens aktivitetsfeed, bør de rapportere det til klubadministratoren.

1. Tryk på Xbox-knappen for at åbne guiden, vælg Venner og klubber, og vælg derefter en klub på listen.
  2. Vælg fanen Administrer, og vælg derefter Rapporter.
  3. Vælg en rapport.

Reager på rapporten

Klubadministratoren hjælper med at administrere klubben. Han eller hun kan f.eks. fjerne og spærre medlemmer og slette upassende indhold.

Sådan fjerner du et medlem (dette spærrer vedkommendes klubmedlemskab):

1. Tryk på Xbox-knappen for at åbne guiden, vælg Venner og klubber, og vælg derefter en klub på listen.
  2. Vælg fanen Administrer, og vælg derefter Medlemmer og administratorer.
  3. Vælg et klubmedlem, og vælg derefter Handlinger > Fjern medlem.

Sådan spærrer eller fjerner du spærringen af en person:

1. Tryk på Xbox-knappen for at åbne guiden, vælg Venner og klubber, og vælg derefter en klub på listen.
  2. Vælg fanen Administrer, og vælg derefter Medlemmer og administratorer.
  3. Vælg et klubmedlem, og vælg derefter Handlinger > Spær eller Ophæv spærring.

Sådan sletter du upassende indhold i klubbens aktivitetsfeed:

1. Tryk på Xbox-knappen for at åbne guiden, vælg Venner og klubber, og vælg derefter en klub på listen.
  2. Vælg fanen Aktivitetsfeed.
  3. Vælg indholdet, og vælg derefter Indstillinger > Slet opslag. (Du kan også slette kommentarer til indlæg ved at markere indholdselementet, vælge en kommentar og derefter vælge Indstillinger > Slet kommentar).

Sådan sletter du upassende indhold i klubchatten:

1. Tryk på Xbox-knappen for at åbne guiden, vælg Venner og klubber, og vælg derefter en klub på listen.
  2. Vælg fanen Chat.
  3. Flyt markøren hen over det midterste chatfelt, vælg det, vælg en chatboble, og vælg derefter Slet.

Gør en anden til klubadministrator

Klubejere kan udpege et andet klubmedlem (eller flere) til administrator. Start med at finde et klubmedlem, du har tillid til. Spørg derefter, om vedkommende har lyst til at være klubadministrator. Del disse oplysninger med vedkommende, så personen ved, hvilke pligter der er pålagt klubadministratoren.

Sådan vælger du et medlem som klubadministrator:

1. Tryk på Xbox-knappen for at åbne guiden, vælg Venner og klubber, og vælg derefter en klub på listen.
  2. Vælg fanen Administrer, og vælg derefter Medlemmer og administratorer.
  3. Vælg et klubmedlem, og vælg derefter Handlinger > Udpeg som administrator.

Klubejeren kan også fjerne en person som klubadministrator (dette fjerner vedkommendes status som administrator ikke vedkommendes medlemskab af klubben). Sådan fjerner du et medlems status som klubadministrator:

1. Tryk på Xbox-knappen for at åbne guiden, vælg Venner og klubber, og vælg derefter en klub på listen.
  2. Vælg fanen Administrer, og vælg derefter Medlemmer og administratorer.
  3. Vælg et medlem, og vælg derefter Handlinger > Fjern som klubadministrator.

Gennemse Microsofts ordensregler forklaret for Xbox Live-kunder

Som en hjælp til at sikre, at Xbox Live bliver et sikkert og underholdende sted for alle, skal du læse Microsofts ordensregler forklaret for Xbox Live-kunder. Alle klubaktiviteter og alt indhold skal overholde reglerne i dette dokument.