Fejlfinding af forbindelsesproblemer i forbindelse med Games for Windows LIVE

Oversigt

I denne artikel beskrives det, hvordan du foretager fejlfinding, når du ikke kan oprette forbindelse til Games for Windows LIVE.

Vigtigt! Denne artikel indeholder oplysninger, som viser, hvordan du kan anvende reducerede sikkerhedsindstillinger, og hvordan du slår sikkerhedsindstillinger fra på en computer. Du kan udføre disse ændringer for at løse et bestemt problem. Inden du udfører ændringerne, anbefaler vi, at du vurderer de risici, der er forbundet med at implementere denne løsning i et bestemt miljø. Hvis du implementerer løsningen, gør du klogt i at beskytte computeren på andre måder.

Oversigt

Kontrollér status for dit Windows LIVE ID (logon) og LIVE-tjenesterne

En tjeneste kan være nede. Dette problem kan medføre, at du ikke kan få adgang til LIVE-tjenester eller logge på. Du kan tjekke status for serverne på Status for Xbox Live-tjenesten.

Bemærk! Hvis du ikke kan oprette forbindelse til webstedet med status for Xbox Live-tjenesten, skal du kontakte din internetudbyder for at få hjælp.

Kontrollér, at du bruger en landestandard, der understøtter LIVE

Du kan kun logge på Games for Windows LIVE, hvis du bruger en landestandard, der understøtter Games for Windows LIVE. Games for Windows LIVE er ikke tilgængelig i alle lande. Du kan finde flere oplysninger under Xbox Live – lande og områder.

Installer den nyeste Games for Windows LIVE-software

Du kan kun logge på Games for Windows LIVE, hvis du har installeret de seneste opdateringer til programmet. Du kan løse dette problem ved at downloade og installere de nyeste installationsfiler til Games for Windows LIVE.

Bemærk! Microsoft har scannet denne fil for virus. Microsoft benyttede den nyeste virusregistreringssoftware, der var tilgængelig på den dato, hvor filen blev udsendt. Filen gemmes på servere med forbedret sikkerhed for at undgå, at der foretages ikke-godkendte ændringer af filen.

Der opstod en fejl, da du forsøgte at logge på

Du kan finde flere oplysninger om de specifikke fejlmeddelelser, der vises i forbindelse med logon, i Fejlfinding i forbindelse med Xbox Live-logon.

Kontrollér, at din router er kompatibel med Games for Windows LIVE

Det anbefales, at du bruger en router, der er på listen over Windows-kompatibel hardware, for at gøre det så nemt som muligt at oprette forbindelse til Games for Windows LIVE-tjenesten. Du kan tjekke listen i vores kompatibilitetscenter.

Bemærk! Hvis din router ikke findes på listen, er routeren muligvis ikke kompatibel med Games for Windows LIVE.

Aktivér UPnP

UPnP skal være aktiveret, for at du kan oprette forbindelse til LIVE. UPnP IGD-protokollerne (Internet Gateway Device) understøttes af de fleste routere og firewalls på markedet. Disse indstillinger er dog ikke altid aktiveret som standard. Du kan få hjælp i brugervejledningen eller Hjælp-filerne, eller du kan kontakte din netværksadministrator.

Kommercielle firewalls, f.eks. på universiteter, biblioteker eller i store virksomheder, understøtter som regel ikke UPnP IGD-specifikationerne. En spiller, der forsøger at spille fra sin skole eller et kollegieværelse, kan muligvis ikke oprette forbindelse til LIVE. I så fald skal spilleren kontakte it-administratorerne for at se, om de kan aktivere LIVE for netværket.

Ryd internetcachen

Sørg for, at du får vist de nyeste versioner af siderne ved at rydde internetcachen. Benyt følgende fremgangsmåde for at gøre dette på en computer med Windows 7:

1. Luk eventuelle åbne Internet Explorer-browservinduer.
  2. Klik på Start, og klik derefter på Kontrolpanel. Hvis vinduet Kontrolpanel er tomt, skal du klikke på Vis alle indstillinger i Kontrolpanel i vinduets navigationsafsnit for at få vist alle ikonerne.
  3. Klik på Netværk og internet, og klik derefter på Internetindstillinger.
  4. Klik på Slet i sektionen Browserdata under fanen Generelt.
  5. Markér afkrydsningsfelterne ud for Midlertidige internetfiler og Cookies, og klik derefter på Slet.

Åbn de porte, der skal bruges af Games for Windows LIVE

Advarsel! Denne løsning kan gøre computeren eller netværket mere sårbart over for angreb fra ondsindede brugere eller skadelig software, f.eks. virus. Vi anbefaler ikke denne løsning, men formidler disse oplysninger, så du selv kan vurdere, om du vil anvende løsningen. Hvis du bruger denne løsning, er det for din egen regning og risiko.

Følgende porte skal være åbne for indgående og udgående forbindelser for at kunne fungere med Games for Windows LIVE:

• TCP-port 3074
  • UDP-port 88
  • UDP-port 3074

Du kan finde oplysninger om, hvordan du konfigurerer portindstillingerne på en firewall, router eller gateway, i dokumentationen, der fulgte med enheden, eller du kan kontakte netværksadministratoren eller den lokale tekniske support for at få hjælp.

Du kan finde flere oplysninger om, hvordan du konfigurerer en firewall, så den kan fungere med Games for Windows LIVE på Windows-baserede computere, i Konfigurer en Windows Media Center-extender.

Hvis du stadig oplever problemer med Windows LIVE-forbindelsen, skal du konfigurere din router eller gateway, så UPnP eller omdirigering af port ("port forwarding") er aktiveret. Hvis routeren understøtter UPnP, bør denne funktion være aktiveret. Den er designet til at håndtere netværksoversættelser, så portomdirigering ("port forwarding") er ikke nødvendig.
Du kan finde flere oplysninger om, hvordan du tjekker kompatible hjemmenetværksenheder, i Liste over hardware, som er kompatibel med Xbox Live.

Bemærkninger

• Denne artikel indeholder et link til en liste over LIVE-understøttede routere, der har en UPnP-funktion. Desværre er det ikke alle routere, der understøtter UPnP. Hvis din router ikke understøtter UPnP, skal du åbne disse porte og knytte dem til IP-adressen for den computer, der kører Games for Windows LIVE.
  • Hvis du har spørgsmål om, hvordan du aktiverer UPnP eller portomdirigering ("port forwarding) på din router eller gateway, skal du kontakte hardwareproducenten for at få hjælp.
  • Hvis dit netværk er konfigureret til at bruge IPv6, skal du se anbefalingerne for et IPv6-funktionssæt til hjemmeroutere, som er kompatible med operativsystemerne i Microsoft Windows-serien. Du kan se anbefalingerne på IPv6-understøttelse i hjemmeroutere.

Tillad Games for Windows LIVE via en firewall

Advarsel! Denne løsning kan gøre computeren eller netværket mere sårbart over for angreb fra ondsindede brugere eller skadelig software, f.eks. virus. Vi anbefaler ikke denne løsning, men formidler disse oplysninger, så du selv kan vurdere, om du vil anvende løsningen. Hvis du bruger denne løsning, er det for din egen regning og risiko.

Bemærk! Åbn ikke en port til et program, som du ikke genkender.

Du skal muligvis konfigurere en undtagelse i din firewall, proxy eller internetsikkerhedssoftware, så det tillades, at Games for Windows LIVE-softwaren (GFWLClient.exe) virker. Denne fil gemmes som standard i følgende placering:

C:\Programmer\Microsoft Games for Windows LIVE\Client

Hvis du bruger Windows Firewall, kan du i den nyeste Games for Windows LIVE-opdatering føje softwaren til undtagelseslisten. Ellers skal du se i dokumentationen til firewallen eller kontakte netværksadministratoren eller den lokale teknisk support for at få hjælp.
Du kan finde flere oplysninger i Netværksporte, som bruges af Xbox Live.

Installer den nyeste servicepakke til Windows

Games for Windows LIVE kræver, at den nyeste servicepakke til Windows er installeret på din computer. Du kan se, hvordan du får fat i den nyeste servicepakke, på Support til Microsoft-servicepakker.

Fejlfinding i forbindelse med din internetforbindelse

Der kan opstå problemer med internetforbindelsen på din computer. Du kan få hjælp til at løse disse problemer ved at køre Internet Connectivity Evaluation Tool. Gå ind på Lær Windows at kende for at køre dette værktøj.

Hvis du bruger Windows Vista eller Windows 7, skal du se Fejlfinding i forbindelse med problemer med internetforbindelsen.

Kontakt din internetudbyder

Hvis de foregående trin ikke løste problemet, skal du kontakte din internetudbyder for at få mere hjælp.