Xbox Onen pilvipelitallenteita koskevat usein kysytyt kysymykset

Pilvipelitallenteiden avulla voit pelata pelejä useilla konsoleilla. Jos sinulla on useita Xbox One -konsoleita tai haluat pelata ystäväsi luona, voit tallentaa pelitallenteesi pilvipalveluun (Microsoftin Xbox Live -palvelimiin). Näin voit jatkaa pelaamista toisella konsolilla samasta kohdasta, johon aiemmin jäit.

Tällä sivulla on vastauksia pilveen tallennettujen Xbox One -pelitallenteiden käyttöä koskeviin usein kysyttyihin kysymyksiin.

Tällä sivulla

Miten voin synkronoida tallennetut pelini pilveen?

Tallennetut pelisi tallennetaan automaattisesti pilveen, kun muodostat yhteyden Xbox Live -palveluun. Sinun ei tarvitse valita pilvitallennusta. Jos kirjaudut sisään toiseen Xbox One -konsoliin, pelitallenteet palautetaan, ja ne ovat käytettävissä kyseisellä konsolilla heti, kun kirjaudut sisään Xbox-profiilillasi.

Tarvitsenko Xbox Live Gold -tilauksen, jotta voin käyttää pilvitallennusta?

Et. Kaikki, jotka ovat rekisteröityneet Xbox Live -palveluun, voivat synkronoida tallennetut pelinsä pilveen.

Mitkä tiedot tallennetaan kiintolevylle ja mitkä pilveen?

Tiedot tallennetaan samanaikaisesti sekä kiintolevylle että pilveen. Xbox Live pitää tärkeät tiedot synkronoituina, joten et menetä mitään, jos käytät ystävän tai perheenjäsenen konsolia tai jos hankit uuden konsolin.

Huomautus Tietojen synkronointi edellyttää säännöllistä yhteyttä Xbox Liveen. Offline-tilassa pelaaminen voi aiheuttaa pilvessä olevien tietojen vanhentumisen. Tiedot päivittyvät aina, kun muodostat yhteyden Xbox Liveen.

Voinko käyttää pilvitallenteita offline-tilassa?

Jotta voit käyttää Cloud Saved Games (Pelien pilvitallennus) -toimintoa, sinulla on oltava Xbox Live -yhteys, kun aloitat pelin pelaamisen. Jos Xbox Live -yhteys katkeaa pelin pelaamisen aikana, voit jatkaa pelin pelaamista. Jos sinulla ei ole Xbox Live -yhteyttä pelistä poistuessasi, pelitallennettasi ei ladata pilveen. Sinulla on oltava Xbox Live -yhteys, ennen kuin voit käyttää peliä toisessa konsolissa (kun muodostat Xbox Live -yhteyden, pelitallenteesi ladataan pilveen).

Mistä tiedän, ovatko pelitallenteeni pilvessä?

Kun pelaat peliä, pelitiedot tallennetaan Xbox One -konsoliisi. Kun poistut pelistä, tiedot tallennetaan samanaikaisesti sekä kiintolevylle että pilveen. Xbox Live pitää tärkeät tiedot synkronoituina, joten et menetä mitään, jos käytät ystävän tai perheenjäsenen konsolia tai jos hankit uuden konsolin.

Huomautus Tietojen synkronointi edellyttää säännöllistä yhteyttä Xbox Liveen. Offline-tilassa pelaaminen voi aiheuttaa pilvessä olevien tietojen vanhentumisen. Tiedot päivittyvät aina, kun muodostat yhteyden Xbox Liveen.

Voinko tallentaa pilveen ladattua sisältöä, lisäosia ja arcade-pelejä?

Et. Ladattavan sisällön täytyy olla tallennettuna paikallisesti, jotta se voidaan ladata nopeasti.

Jos sinun on asennettava peli uudelleen, poista ensin sen asennus ja asenna se sitten uudelleen. Toimi näin:

1. Valitse aloitusnäytössä Omat pelit ja sovellukset.
  2. Valitse Pelit.
  3. Korosta peli, jonka asennuksen haluat poistaa, paina valikkopainiketta ja valitse sitten Hallitse peliä.
  4. Valitse Hallitse kaikkiaPoista kaikki ja sitten Poista asennus.

Voit tämän jälkeen asentaa pelin uudelleen asettamalla levyn laitteeseen tai lataamalla pelin kaupasta. Jos haluat ladata pelin uudelleen, hae se kaupasta, valitse se ja valitse sitten Asenna.

Voinko tallentaa profiilini pilveen?

Xbox-profiilit tallennetaan automaattisesti pilveen. Lisätietoja profiilin lataamisesta tai lataamisesta uudelleen on ohjeaiheessa Microsoft-tilin lisääminen tai poistaminen Xbox Onessa.

Kuinka paljon käytettävissäni on pilvitallennustilaa?

Xbox Onessa jokaiselle pelille on varattu tallennustilaa. Käyttäjän pelikirjaston kasvaessa myös hänen pilvitallennustilansa kasvaa, eikä Xbox Live Gold -tilausta vaadita. Näin ollen Xbox One -käyttäjillä on käytettävissään rajoittamattomasti pilvitallennustilaa heidän kirjastonsa koon mukaan.

Voinko kopioida kaikki tallenteeni pilveen?

Jos olet innokas pelaaja, pilvitallennustilasi saattaa loppua. Tällöin sinun on vapautettava tilaa poistamalla pelitallenteet, joita et enää tarvitse. Voit myös jatkaa pelaamista tallentamatta pelitallennetietoja pilveen.

Miten voin poistaa tallenteet, joita en enää tarvitse?

Voit hallita yksittäisten pelien tietoja aloitusnäytön Omat pelit ja sovellukset -kohdassa. Toimi näin:

1. Valitse aloitusnäytössä Omat pelit ja sovellukset.
  2. Korosta peli, paina ohjaimen valikkopainiketta ja valitse sitten Hallitse peliä.
  3. Vieritä oikealle, korosta pelaajatunnuksen tallennetut tiedot Tallennetut tiedot -kohdassa ja paina sitten ohjaimen A-painiketta .
  4. Sinua pyydetään vahvistamaan pelitallennetietojen poisto:
    • Poista konsolista poistaa tallenteen paikallisen kopion. Voit hakea sen pilvestä, kun pelaat seuraavan kerran.
    • Poista kaikkialta poistaa tallennetut tiedot tästä konsolista, pilvestä ja kaikista muista konsoleista, joilla pelaat.
    • Peruuta jättää tiedot ennalleen.

Miten voin käyttää Xbox 360:n pilvitallenteita Xbox One -konsolilla?

Jos haluat käyttää Xbox 360 -pelejä Xbox One -konsolilla, sinun on otettava käyttöön Cloud Saved Games (Pelien pilvitallennus) -toiminto Xbox 360 -konsolissa. Tähän ja vianmääritykseen liittyviä tietoja on ohjeaiheessa Pelien tallentaminen pilveen.