Pelien tallentaminen pilvipalveluun

Tallennetun pelin pelaaminen useilla konsoleilla

Jos sinulla on useita Xbox 360 -konsoleita tai haluat pelata ystäväsi luona, voit tallentaa pelitallenteesi pilvipalveluun (Microsoftin Xbox Liven palvelimiin). Koska pelitallenteesi on tallennettu pilveen, voit jatkaa pelaamista toisella Xbox 360 -konsolilla samasta kohdasta, johon aiemmin jäit.

Huomautuksia

• Pilvipalveluun tallennetun pelitallenteen käyttämiseksi konsolin on oltava yhteydessä Xbox Live -palvelimiin. Pilvipalveluun tallennettuja pelejä ei voi pelata ilman Internet-yhteyttä.
  • Xbox-profiilisi on ladattava konsoliin, jolla haluat käyttää pilvipalveluun tallennettua pelitallennetta. Lisätietoja Xbox Live -profiilin lataamisesta toiseen konsoliin on ohjeaiheessa Xbox Live -profiilin lataaminen, siirtäminen tai poistaminen.

Pelien pilvitallennus

Pilvitallennuksen määrittäminen pelitallenteille

Jotta voit käyttää pelitallenteiden pilvitallennusta, tarvitset seuraavia:

• Xbox Live Gold -tilauksen.
  • Xbox Live -palveluun yhteydessä olevan konsolin
  • vähintään 514 megatavua (Mt) tallennustilaa konsolissa (paikallinen välimuisti).

Vaihe 1: Ota pelien pilvitallennus käyttöön (konsolille)

1. Siirry Xbox Kojelaudan settings (Asetukset) -kohtaan ja valitse System (Järjestelmä).
  2. Valitse Storage (Tallennustila) ja sitten Cloud Saved Games (Pelien pilvitallennus).
  3. Valitse Enable Cloud Saved Games (Ota pelien pilvitallennus käyttöön).

Paikallinen välimuisti varataan konsolissasi, ja voit nyt tallentaa pelejä tai siirtää pelitallenteita pilveen. Lisätietoja tästä välimuistista on alla olevassa kohdassa Milloin pelitallenteeni ladataan pilveen?

Jos saat virhesanoman ottaessasi pelien pilvitallennusta käyttöön, lue lisätietoja ohjeaiheesta Pelien pilvitallennuksen vianmääritys.

Vaihe 2: Tallenna tai siirrä pelitallenne pilveen

• Uusi peli: Kun aloitat uuden pelin, se yleensä kysyy, minne haluat tallentaa etenemisen pelissä (pelitallenteen). Jos otit pelien pilvitallennuksen käyttöön (vaiheessa 1), valitse tallennuslaitteeksi Cloud Saved Games (Pelien pilvitallennus). Kun tästä eteenpäin kirjaudut Xbox-profiiliisi ja pelaat peliä, pelitallenne tallennetaan aina automaattisesti pilveen.
  • Aiemmin luodut pelitallenteet: Jos sinulla on aiemmin luotuja pelitallenteita, jotka haluat taltioida pilveen, voit siirtää pelitallenteen pilveen. Toimi näin:
  1. Kirjaudu sisään Xbox-profiiliisi.
  2. Siirry kohtaan settings (Asetukset) ja valitse sitten System (Järjestelmä).
  3. Valitse Storage (Tallennustila).
  4. Valitse tallennuslaite, joka sisältää pilveen siirrettävän pelitallenteen.
  5. Valitse Games (Pelit).
  6. Valitse peli, jonka tallenteen haluat siirtää.
  7. Valitse pelitallenne.
  8. Valitse Move (Siirrä).
  9. Valitse Cloud Saved Games (Pelien pilvitallennus).

Voit kopioida, siirtää tai poistaa pilveen tallennettuja pelitallenteita samalla tavalla kuin kiintolevylle tallennettuja. Lisätietoja on ohjeaiheessa Sisällön kopioiminen, siirtäminen tai poistaminen.

Pilveen tallennetun pelin käyttäminen toisella konsolilla

1. Kirjaudu sisään Xbox-profiiliisi.
  2. Ota pelien pilvitallennus käyttöön (katso yllä Vaihe 1: Ota pelien pilvitallennus käyttöön).
  3. Käynnistä peli, jonka pelitallenne on pilvessä.
  4. Valitse tallennuslaitteeksi kysyttäessä Cloud Saved Games (Pelien pilvitallennus).

Nyt voit jatkaa pelaamista toisella konsolilla (takautuvasti yhteensopivien pelien tapauksessa myös Xbox One -konsolilla) siitä, mihin jäit. Kun lopetat pelaamisen, pelitallenne tallennetaan pilveen.

Milloin pelitallenteeni ladataan pilveen?

Kun pelaat peliä, pelitallenne tallennetaan paikallisesti välimuistiin. Kun poistut pelistä, pelitallenne tallennetaan automaattisesti pilveen. Tämä ei edellytä sinulta mitään toimenpiteitä (yllä olevien kahden vaiheen lisäksi). Active Downloads (Aktiiviset lataukset) -luettelostasi näet pilveen tallennettavan pelitallenteen tilan. Aktiiviset lataukset näet painamalla ohjaimen opaspainiketta ja valitsemalla Games & Apps (Pelit ja sovellukset) -kohdasta Active Downloads (Aktiiviset lataukset).

Onko sinulla kiire sammuttaa konsoli?

Älä huoli! Voit sammuttaa konsolin virran, ennen kuin pelitallenne on ladattu pilveen. Kun sammutat konsolin, se jää alhaisen virrankulutuksen tilaan siihen asti, kunnes pelitallenne on ladattu pilveen (kunhan konsoli saa virtaa ja on Internet-yhteydessä).

Tärkeää Jos irrotat konsolin verkkovirrasta tai Internet-yhteydestä, pelitallenteen lataaminen keskeytyy, kunnes konsoli seuraavan kerran muodostaa yhteyden Xbox Live -palveluun. Jos näin käy, et voi käyttää pelitallennetta toisilla konsoleilla. Jos saat pilveen tallennettuihin pelitallenteisiin liittyvän virheilmoituksen, voit lukea lisätietoja ohjeartikkelista Pelien pilvitallennuksen vianmääritys.

Pelitallenteiden pilvitallennuksen poistaminen käytöstä

Pelitallenteiden pilvitallennuksen voi poistaa käytöstä kahdella tavalla:

1. Siirrä pelitallenteet pois pilvestä ja poista pilvitallennus käytöstä

Ensin sinun on siirrettävä pelitallenteesi pois pilvestä. Lisätietoja sisällön siirtämisestä yhdestä tallennuslaitteesta toiseen (esimerkiksi pilvestä kiintolevylle) on ohjeaiheessa Sisällön kopioiminen, siirtäminen tai poistaminen.

Kun tämä on tehty, voit ottaa pilvitallennuksen pois käytöstä. Toimi näin:

1. Siirry Xbox 360 Kojelaudan settings (Asetukset) -kohtaan ja valitse System (Järjestelmä).
    2. Valitse Storage (Tallennustila).
    3. Korosta Cloud Saved Games (Pelien pilvitallennus) ja paina sitten ohjaimen Y-painiketta .
    4. Valitse Disable Cloud Saved Games (Ota pelien pilvitallennus pois käytöstä).
  2. Pidä pelitallennukset pilvessä ja ota pilvitallennus pois käytöstä

Voit ottaa pilvitallennuksen pois käytöstä yhdessä konsolissa, mutta säilyttää pelitallenteet pilvessä toisella konsolilla käyttöä varten. Toimi näin:

1. Siirry Xbox Kojelaudan settings (Asetukset) -kohtaan ja valitse System (Järjestelmä).
    2. Valitse Storage (Tallennustila) ja valitse sitten ensisijainen tallennuslaite.
    3. Valitse System Items (Järjestelmäkohteet) ja sen jälkeen Cloud Storage Console Copy (Pilvitallennuksen konsolikopio).
    4. Valitse Delete (Poista).

Huomautus Sinua pyydetään vahvistamaan, että haluat pelitallenteiden säilyvän pilvessä ja että pelitallenteiden tulevia päivityksiä ei synkronoida tämän konsolin kanssa.