Xbox 360:n pilvipelitallenteita koskevat usein kysytyt kysymykset

Pelien pelaaminen useilla konsoleilla

Jos sinulla on useita Xbox 360 -konsoleita tai haluat pelata ystäväsi luona, voit tallentaa pelitallenteesi pilvipalveluun (Microsoftin Xbox Live -palvelimiin). Näin voit jatkaa pelaamista toisella konsolilla samasta kohdasta, johon aiemmin jäit.

Pelien tallentaminen pilveen

Miten otan pilvitallennuksen käyttöön?

Lisätietoja pelitallenteiden pilvitallennuksen määrittämisestä on ohjeaiheessa Pelien tallentaminen pilveen.

Miksi tarvitsen 514 Mt tallennustilaa? Eikö kaikkea tallennetakaan pilveen?

Pelien pilvitallennus tarvitsee 514 megatavua (Mt) paikallista tallennustilaa tiedostojen taltioimiseen ja välimuistiin tallentamiseen, ennen kuin pelitallenteet ladataan pilveen. Kun pelaat peliä, pelitallennetta ei ladata pilveen heti. Se tallennetaan ensin paikallisesti konsolin välimuistiin ja ladataan automaattisesti pilveen, kun poistut pelistä.

Vain käyttämäsi pelitallenteet tallennetaan paikallisesti konsolin välimuistiin. Jos et pelaa konsolissa pilveen tallennettua peliä, pelitallenne säilyy pilvessä.

Miten tallennan pelini pilveen?

Jos pelien pilvitallennus on käytössä, Cloud Saved Games (Pelien pilvitallennus) näkyy tallennuslaitteena muiden tallennuslaitteiden, kuten kiintolevyn, joukossa. Kun pelaat peliä ensimmäistä kertaa, sinulta kysytään pelin tallennuspaikkaa. Valitse Cloud Saved Games (Pelien pilvitallennus). Tämän jälkeen tallennettu peli ladataan automaattisesti pilveen, kun poistut pelistä.

Voit myös siirtää tai kopioida aiemmin luotuja pelitallenteita pilveen. Lisätietoja tästä on ohjeaiheessa Pelien tallentaminen pilveen.

Milloin pelitallenteeni ladataan pilveen?

Pilveen tallennetut pelit ladataan automaattisesti pilveen, kun poistut pelistä. Lisätietoja on ohjeaiheessa Milloin pelitallenteeni ladataan pilveen?

Mitä tapahtuu, kun käytän toista konsolia?

Kun kirjaudut toisessa konsolissa ja aloitat pelin pelaamisen, pelitallenteesi ladataan automaattisesti konsoliin (olettaen, että pelien pilvitallennus on käytössä kyseisessä konsolissa). Lisätietoja on ohjeaiheessa Pilveen tallennetun pelin käyttäminen toisella konsolilla.

Mistä tiedän, ovatko pelitallenteeni pilvessä?

Saat näkyviin pilvessä olevat pelitallenteet seuraavasti:

1. Siirry konsolissa Settings (Asetukset) -kohtaan ja valitse System (Järjestelmä).
  2. Valitse Storage (Tallennustila) ja sitten Cloud Saved Games (Pelien pilvitallennus).
  3. Valitse peli.

Pelitiedostoihin on liitetty niiden tila. Lisätietoja pelien eri tiloista on ohjeaiheessa Pilven pelitallenteiden tila.

Saan virheen, kun yritän käyttää pelien pilvitallennusta. Mitä pitäisi tehdä?

Jos pelien pilvitallennus tuottaa ongelmia, tutustu ohjeaiheeseen Pilven pelitallenteiden vianmääritys.

Voinko käyttää pilvitallenteita offline-tilassa?

Jotta voit käyttää pelien pilvitallennusta, sinulla on oltava Xbox Live -yhteys, kun aloitat pelin pelaamisen. Jos Xbox Live -yhteys katkeaa pelin pelaamisen aikana, voit jatkaa pelin pelaamista. Jos sinulla ei ole Xbox Live -yhteyttä pelistä poistuessasi, pelitallennettasi ei ladata pilveen. Sinulla on oltava Xbox Live -yhteys, ennen kuin voit käyttää peliä toisessa konsolissa (kun muodostat Xbox Live -yhteyden, pelitallenteesi ladataan pilveen).

Voinko tallentaa pilveen ladattua sisältöä, lisäosia ja arcade-pelejä?

Et. Ladattavan sisällön täytyy olla tallennettuna paikallisesti, jotta se voidaan ladata nopeasti. Jos sinun tarvitsee ladata uudelleen jotain aiemmin Xbox Live -palvelusta ostamaasi sisältöä, tutustu ohjeaiheeseen Xbox Live -lataushistorian näyttäminen tietokoneessa tai Xbox 360 -konsolissa.

Voinko tallentaa profiilini pilveen?

Xbox-profiilit on jo tallennettu pilveen. Lisätietoja on ohjeaiheessa Xbox-profiilin käyttäminen toisessa Xboxissa.

Voiko useampi henkilö käyttää pilvitallennusta samassa konsolissa?

Kyllä. Jokainen Xbox-pelaajatunnus voi tallentaa pilveen 2 Gt. Kun otat pilvitallennuksen käyttöön, tiedostojen taltioimiseen ja välimuistiin tallentamiseen ennen pilveen lataamista varataan 514 Mt paikallista tallennustilaa. Jos tämä paikallinen välimuisti alkaa täyttyä, pilveen jo ladatut tiedostot poistetaan konsolin paikallisesta välimuistista, jotta voidaan tehdä tilaa uusille tiedostoille. Ei siis huolta; pelitallenteesi ovat pilvessä ja ladataan automaattisesti paikalliseen välimuistiin seuraavan kerran, kun aloitat pelin.

Voinko kopioida kaikki tallenteeni pilveen?

Koska pilvitallennuksen tallennustila on tällä hetkellä rajoitettu 2 gigatavuun, et ehkä voi kopioida kaikkia pelitallenteitasi pilveen.

Suosittelemme kopioimaan pilveen vain niiden pelien pelitallenteet, joita tällä hetkellä pelaat, sekä uudet pelitallenteet.

Lisätietoja tallennetun pelin tallentamisesta tai siirtämisestä pilveen on ohjeaiheessa Pelien tallentaminen pilveen.

Näyttöön tulee sanoma, jossa ilmoitetaan, että toisessa konsolissa on lataamista odottavia pelitallenteita. Mitä voin tehdä?

Tämä sanoma ilmoittaa sinulle, että pelasit kyseistä peliä viimeksi toisessa konsolissa eikä pelitallennusta ladattu pilveen. Ohjeita tämän ongelman ratkaisemiseen on aiheessa Xbox 360:n pilvitallennuksen ongelmien vianmääritys.

Mitä pelitallenteilleni tapahtuu, jos Xbox Live Gold -tilaukseni vanhenee?

Ei mitään. Et voi tallentaa pelitallenteita pilveen maksuttomalla jäsenyydellä, mutta voit siirtää tallennettuja pelejä pilvestä paikalliseen tallennuslaitteeseen jäsenyys- tai tilaustyypistäsi (maksuton tai Gold) riippumatta. Lisätietoja sisällön siirtämisestä Cloud Saved Games -tallennuslaitteesta paikalliseen tallennuslaitteeseen on ohjeaiheessa Xbox-pelitallenteiden, profiilien ja avatar-esineiden kopioiminen, siirtäminen tai poistaminen.