Pelin asennuksen poistaminen ja asentaminen uudelleen Windows 10:ssä

Jos sinulla on pelin käynnistämiseen liittyviä ongelmia, pelin asennuksen poistamisesta ja asentamisesta uudelleen saattaa olla apua. Tällöin pelin suorittamiseen tarvittavat tiedostot korvataan. Joskus nämä tiedostot voivat vioittua tai muuttua, etenkin jos sinulla on ollut haittaohjelmiin liittyviä ongelmia tai olet tehnyt laitteeseen pelimuutoksia.

Jotkin pelit pystyvät jopa korvaamaan alkuperäiset tiedostot ilman, että peli on poistettava kokonaan. Jos olet asentanut pelin Windows-kaupasta, pystyt kuitenkin vain poistamaan pelin asennuksen ja asentamaan pelin kokonaan uudelleen.

Huomautuksia

• Varmista, että olet varmuuskopioinut kaikki pelin sisäiset asetukset ennen näiden vaiheiden suorittamista.
  • Poista pelit ja asenna ne uudelleen Xbox-sovelluksesta toimimalla näiden ohjeiden mukaan. Jos poistat pelin ja asennat sen uudelleen Windows-laitteesta, peli poistetaan ja asennetaan automaattisesti uudelleen Xbox-sovelluksesta.

Tällä sivulla

Jos olet asentanut pelin Windows-kaupasta

Toimi näin:

1. Paina laitteen tai näppäimistön Windows-painiketta tai valitse päänäytön vasemmassa alakulmassa oleva Windows-kuvake.
  2. Valitse Kaikki sovellukset ja etsi sitten peli luettelosta.
  3. Napsauta hiiren kakkospainikkeella pelin ruutua ja valitse sitten Poista asennus.
  4. Poista pelin asennus noudattamalla ohjeita.
  5. Voit asentaa pelin uudelleen avaamalla Kauppa-sovelluksen ja valitsemalla profiilipainikkeen.
Näytössä on Kauppa-sovellus, ja profiilipainike on korostettu.
  1. Valitse Oma kirjasto.
  2. Etsi peli käytettävissä olevien ladattavien tiedostojen luettelosta ja valitse sitten latauskuvake oikealta.
Näytössä on Oma kirjasto -välilehti, ja latauskuvake on korostettu.

Kun peli on asennettu uudelleen, se on käytettävissä sovellusten luettelossa.

Jos olet asentanut pelin muualta

Jos olet asentanut pelin muualta kuin Windows-kaupasta, kuten DVD-levyltä tai ulkoisesta tallennuslaitteesta, toimi seuraavasti:

1. Paina laitteen tai näppäimistön Windows-painiketta tai valitse päänäytön vasemmassa alakulmassa oleva Windows-kuvake.
  2. Valitse Asetukset ja kirjoita hakupalkkiin ”Ohjelmat ja toiminnot”.
  3. Valitse hakutuloksista Ohjelmat ja toiminnot.
  4. Korosta haluamasi peli käytettävissä olevien ohjelmien ja sovellusten luettelossa.
  5. Jos pelisi tukee korjaamista, pelien luettelon yläpuolelle ilmestyy Korjaa-vaihtoehto. Valitsemalla tämän vaihtoehdon voit siirtyä pelin sisäiseen korjausprosessiin.
    Jotkin pelit tukevat puolestaan korjaamista Poista- ja Muuta-toiminnoilla. Jos et näe Korjaa-toimintoa, valitse käytettävissä olevista vaihtoehdoista Poista tai Muuta ja katso, tukeeko peli korjaamista.
    Huomautus Jos korjausvaihtoehtoa ei ole käytettävissä, tarkista, että olet varmuuskopioinut pelin sisäiset asetukset, ennen kuin jatkat pelin asennuksen poistamista ja asentamista uudelleen. Varmista myös, että sinulla on tallennusväline, jolta alun perin asensit pelin, sillä tarvitset sitä uudelleenasennukseen.
  6. Valitse Poista asennus tai Poista ja poista peli noudattamalla ohjeita.
  7. Aseta laitteeseen tallennusväline, jolta alun perin asensit pelin, ja noudata ohjeita.