Pelien suoratoisto Xbox-sovelluksella Windows 10:ssä

Katso video ”Pelien suoratoisto Xbox-sovelluksella Windows 10:ssä”

Tällä sivulla

Mikä on pelien suoratoisto?

Pelien suoratoisto on toiminto, joka mahdollistaa Xbox One -pelien pelaamisen etäältä Xbox One -konsolilta millä tahansa kotiverkossa olevalla Windows 10 -tietokoneella.

• Tämän toiminnon ansiosta voit poistua olohuoneesta ja pelata Xbox One -suosikkipelejäsi missä tahansa kotiverkkosi kautta.
  • Pelien suoratoistossa hyödynnetään Xbox One -konsolin kykyä hallita peliä. Windows 10 -tietokoneesta tulee toinen etänäyttö, joten voit liikkua kotonasi vapaasti, mutta nauttia edelleen Xbox One -konsolistasi ja peleistäsi.
Katso video ”Pelien suoratoisto Xbox-sovelluksella Windows 10:ssä”

Huomautus Tämä video on saatavilla vain englanniksi.

Järjestelmävaatimukset

Pelien suoratoiston edellytykset ovat seuraavat:

• Xbox One -konsoli: pelien suoratoisto on otettava Asetukset-kohdassa käyttöön.
  • Windows 10 -tietokone: sinun on kirjauduttava Xbox-sovellukseen samalla pelaajatunnuksella kuin Xbox One -konsoliin.
  • Verkkoyhteys: Windows 10 -tietokoneen ja Xbox One -konsolin on oltava samassa kotiverkossa. Vaihtoehdot:
    • Langallinen verkko – Ethernet-yhteys (suositellaan sekä tietokonetta että Xbox One -konsolia varten)
    • Langaton verkko – langaton 802.11 N/AC -yhteys

Parhaan mahdollisen suorituskyvyn varmistamiseksi suosittelemme, että Windows 10 -tietokoneessa on

• vähintään 2 gigatavua RAM-muistia
  • vähintään 1,5 GHz:n suoritin
  • verkkoyhteys kotiverkkoon:
    • Paras suorituskyky: langallinen Internet-yhteys
    • Hyvä suorituskyky: langaton yhteys – 5 GHz:n langaton 802.11 N- tai 802.11 AC -tukiasema
    • Rajoitettu suorituskyky: langaton yhteys – 2,4 GHz:n langaton 802.11 N- tai 802.11 AC -tukiasema

Huomautus Jos langallisen yhteyden muodostaminen ei ole kotonasi käytännöllistä konsolin ja kodin verkkolaitteen välisen etäisyyden vuoksi, käytettävissäsi on myös kaksi muuta ratkaisua, jotka hyödyntävät kotisi nykyistä johdotusta:

• Seinäpistorasiaan kytkettävät verkkosovittimet – näiden sovittimien avulla voit käyttää kotisi olemassa olevia sähköjohtoja nopeana langallisena verkkona.
  • MoCA (Multimedia over Coax) – näiden sovittimien avulla voit käyttää kotisi olemassa olevia koaksiaalikaapeleita nopeana langallisena verkkona.

Pelien suoratoiston käynnistäminen Xbox Onesta Windows 10 -tietokoneeseen

Ota asetukset Xbox Onessa käyttöön

Jos haluat käyttää Xboxin pelien suoratoistotoimintoa, sinun on ensin otettava pelien suoratoisto Xbox Onessa käyttöön. Voit tehdä tämän valitsemalla Asetukset ja sitten Oletusasetukset. Varmista, että seuraavat kaksi asetusta ovat käytössä:

• Salli pelin suoratoisto toisiin laitteisiin
Näkyvissä on Asetukset-näyttö. JÄRJESTELMÄ JA SOVELLUKSET -kohdassa on valittuna Salli pelin suoratoisto toisiin laitteisiin (beeta) -valintaruutu.
  • Ota SmartGlass-yhteys käyttöön ja valitse asetukseksi Mistä tahansa SmartGlass-laitteesta tai Vain tähän Xboxiin sisäänkirjautuneista profiileista.
Näkyvissä on Asetukset-näyttö. SMARTGLASS-YHTEYDET-kohdassa on valittuna Mistä tahansa SmartGlass-laitteesta -asetus.
Muodosta yhteys Windows 10 -tietokoneesta Xbox Oneen

Kun olet varmistanut, että konsolin asetukset on määritetty oikein, sinun on muodostettava tietokoneella olevalla Xbox-sovelluksella yhteys Windows 10 -tietokoneesta Xbox One -konsoliin.

1. Käynnistä tietokoneella oleva Xbox-sovellus.
  2. Valitse vasemmalla olevasta paneelista Yhdistä.
  3. Xbox-sovellus hakee kotiverkosta käytettävissä olevia Xbox One -konsoleita. Valitse sen konsolin nimi, johon haluat muodostaa yhteyden.
Muodosta yhteys Xbox Oneen -ikkunan MyXboxOne-valinnan ympärillä on punainen ruutu. Merkintä osoittaa, että yhteys on muodostettu.

Huomautus Kaikkien Xbox One -konsoleiden nimeksi on annettu valmiiksi MyXboxOne. Jos sinulla on useita konsoleita, sinun on nimettävä niistä jokainen uudelleen. Näin pystyt tunnistamaan jokaisen yhdistettävän konsolin oikein. Voit valita konsolin uudelleen valitsemalla Xbox One -konsolissa Asetukset ja sitten Järjestelmä. Järjestelmä-näytön ensimmäinen asetus on Konsolin nimi.

1. Kun olet muodostanut yhteyden, huomaat kuvakkeiden muuttuvan sen merkiksi, että yhteys on muodostettu, ja näet suoratoistoon, virrankäyttöön ja mediakaukosäätimiin liittyviä uusia asetuksia. Voit nyt myös hallita konsolia etäältä.
Muodosta yhteys Xbox Oneen -ikkunan MyXboxOne-valinnan Yhdistä automaattisesti -valintaruutu on valittuna. Sen alla on Nyt toistetaan -näyttö. Se osoittaa, että Xbox One -konsolista suoratoistetaan sisältöä.

Pelien suoratoiston käynnistäminen Yhteys-paneelista

Voit käynnistää suoratoiston valitsemalla Stream (Suoratoisto), kun konsoli on yhdistetty.

Muodosta yhteys Xbox Oneen -ikkunassa on valittuna MyXboxOne. Suoratoisto-asetus on korostettu punaisessa ruudussa.

Pelin käynnistäminen Xbox-sovelluksesta

Yhdistä konsoli tietokoneeseen edellä kuvatulla tavalla. Napsauta Xbox-sovelluksessa mitä tahansa Xbox One -peliä, niin voit käynnistää suoratoiston kyseisestä peliosiosta. Valitse näytön oikeasta yläkulmasta Play from console (Toista konsolista).

Halo: The Master Chief Collection -näytössä näkyy pelin Aktiviteettisyöte-välilehti. Näytön oikeassa yläkulmassa oleva Toista konsolista -valinta on ympyröity.

Peli käynnistetään välittömästi Xbox One -konsolissa, ja suoratoisto alkaa.

Suoratoiston laadun muuttaminen

Kun olet yhdistänyt tietokoneen Xbox One -konsoliin, voit valita videon laatutason. Voit muuttaa suoratoistettavan sisällön laatua ennen suoratoiston käynnistämistä tai suoratoiston aikana. Aseta laatu parhaalle mahdolliselle tasolle, joka takaa vielä hyvän pelielämyksen.

1. Valitse Xbox-sovelluksessa Asetukset ja sitten Pelien suoratoisto.
Asetukset-ikkunassa on valittuna Pelien suoratoisto -välilehti. Tämän välilehden Laatu-kohdan Videon koodaustaso -asetuksena on Normaali.
  1. Valitse Video encoding level (Videon koodaustaso) -kohdasta suoratoiston laatu. Suosittelemme seuraavia asetuksia:
    • High (Korkea) – jos sekä Xbox One että Windows 10 -tietokone on yhdistetty langallisen Ethernet-yhteyden välityksellä tai jos konsoli ja tietokone ovat langattoman reitittimen kanssa samassa huoneessa ja langattomassa yhteydessä on vain vähän häiriöitä.
    • Medium (Normaali) – kotisi 5 GHz:n langattoman verkon kautta yhdistettyjä tietokoneita ja konsoleita varten.
    • Low (Matala) – perustason tietokoneita ja tablet-laitteita sekä 2,4 GHz:n langattomia verkkoja varten.

Huomautus Voit aina aloittaa korkeammalla asetuksella ja vähentää laatutasoa, kunnes löydät parhaan kotiverkkosi tukeman suorituskyvyn nykyisten asetustesi perusteella. Lisätietoja pelin suoratoistoelämyksen parantamisesta on ohjeaiheessa Xbox-sovelluksen pelien suoratoiston parantaminen Windows 10:ssä.

Xbox-pelien pelaaminen Oculus Riftillä

Huomautus Kuten järjestelmävaatimuksissa mainittiin, Xboxin ja tietokoneen on oltava samassa langattomassa verkossa.

Katso video ”Pelien suoratoisto Oculus Riftillä”

Huomautus Tämä video on saatavilla vain englanniksi.

1. Varmista, että Xbox One on käynnissä ja että olet kirjautunut sisään.
  2. Kirjaudu tietokoneella Xbox Onessa käyttämälläsi profiililla Xbox-sovellukseen.
  3. Avaa Oculus-sovellus ja kirjaudu Oculus-tilisi tunnistetiedoilla sisään.
  4. Tee haku sanalla ”Xbox” ja asenna Xbox One -suoratoisto.
  5. Avaa Xbox One -suoratoisto ja valitse tarvittaessa Xboxisi.
    • Jos verkossa on vain yksi Xbox ja se on käynnissä, sovellus valitsee sen automaattisesti.
    • Jos sovellus ei näe yhtäkään Xboxia, varmista, että Xboxisi on käynnissä ja että olet kirjautunut sisään.
    • Jos sinun on muodostettava yhteys Xboxiin käyttämällä sen IP-osoitetta, löydät IP-osoitteen valitsemalla Asetukset > Verkko > Verkkoasetukset > Lisäasetukset.
  6. Laita Rift-kuulokemikrofoni päähäsi ja aloita Xboxin käyttö.

Tärkeää

• Kun suoratoistat sisältöä Oculukseen, ohjaimesi Xbox -painike avaa Oculuksen yleisvalikon eikä Xboxin aloitusnäyttöä.

Jos haluat käyttää Xbox -painiketoimintoa, suuntaa kohdistin päätäsi liikuttamalla virtuaaliseen Xbox -painikkeeseen ja paina ohjaimen A -painiketta tai paina A -painiketta pitkään vastataksesi ilmoituksiin tai avataksesi virranhallintavalikon.

• Jos haluat säätää suoratoiston laatua (esimerkiksi hitaan verkkoyhteyden vuoksi), suuntaa kohdistin päätäsi liikuttamalla näytön alla olevaan Verkko-kuvakkeeseen ja valitse heikompi laatutaso (oletustaso on Hyvin korkea).

Suojatut videot

Suojattuja videoita ja HDCP-suojattuja sisältöjä ei voi suoratoistaa pelien suoratoistotoiminnolla. Tämä koskee myös suojattuja HDMI-televisiosisältöjä ja monista muista mediasovelluksista peräisin olevia sisältöjä.

Pelikeskustelun ja seuruekeskustelun käyttäminen

Kytke USB-kuulokemikrofoni (tai mikrofoni) Windows 10 -tietokoneeseen tai kuulokemikrofoni ohjaimeen ennen pelien suoratoiston aloittamista. Kuulokemikrofoni on valittava tietokoneessa oletustoisto- ja -tallennuslaitteeksi. Voit käyttää tätä asetusta avaamalla Ohjauspaneelin ja valitsemalla Laitteisto ja äänet ja sitten Äänilaitteiden hallinta.