Vinkkejä Xbox 360:n Kinect-pelaamiseen

Tietoja peleistä

Keskeytä peli

Kinect-opasele

Keskeytä pelaaminen tai avaa Kinect-opas tekemällä Kinect-opasele Xbox Kinect -pelin aikana. Voit tehdä sen laittamalla molemmat kätesi sivuillesi. Nosta seuraavaksi vasen kätesi 45 asteen kulmaan vartaloosi nähden.

Vinkkejä kaksinpeleihin

Kaksi ihmistä seisoo vierekkäin, noin 2,5 metrin päässä Kinect-sensorista.

Pelaajien on oltava vähintään 2,4 metrin etäisyydellä televisiosta ja liikkumistilaa on oltava niin paljon, etteivät pelaajat törmäile toisiinsa.

Jos pelaajat vaihtuvat keskenään, kokeile seuraavaa:

Jos peli ei jäljitä pelaajaa tai jäljittää jotakuta muuta huoneessa olevaa:

• Varmista, että ainoastaan pelaajat ovat pelialueella.
  • Varmista, että pelaajat ovat vähintään metrin pituisia.
  • Pyydä yhtä pelaajista asettamaan kätensä 5 cm päähän sensorista kolmen sekunnin ajaksi ja astumaan sitten takaisin pelialueelle. Pidä huolta, ettei sensoriin kosketeta. Sen pitäisi auttaa peliä löytämään molemmat pelaajat.
Käsi muutama senttimetri Kinect-sensorin edessä

Jos Kinect ei edelleenkään pysty jäljittämään pelaajia tarkasti, perehdy ohjeaiheeseen Xbox 360 Kinect -sensorin kehonseurantaan liittyvien ongelmien vianmääritys.

Keskustelu Kinect-peleissä

Kinect-sensorissa on puheentunnistukseen ja keskusteluun käytettävä sisäänrakennettu mikrofoni. Kun olet muodostanut yhteyden Xbox Liveen, voit käyttää Kinect-sensoria ystävien kanssa keskusteluun. (Kuulokemikrofonia ei tarvita.)

Lisätietoja ystävien kanssa keskustelemisesta on ohjeaiheessa Xbox Live -keskustelu Xbox 360 -konsolissa.

Kinect-mikrofonin ottaminen käyttöön

Ennen kuin otat Kinect-mikrofonin käyttöön, irrota mahdolliset langalliset tai langattomat kuulokemikrofonit. Jos jokin kuulokemikrofoni on yhdistetty, se ottaa Kinect-mikrofonin pois käytöstä.

Näyttö, jossa näkyy Xbox-opas, ja Chat & IM (Keskustelu ja pikaviestintä) -asetus on valittuna.

Xbox 360 -oppaasta

1. Kirjaudu konsolissa Xbox Live -palveluun.
  2. Paina ohjaimen opaspainiketta.
  3. Valitse Chat & IM (Keskustelu ja pikaviestintä).
  4. Ota mikrofoni käyttöön tai pois käytöstä valitsemalla Kinect Microphone (Kinect-mikrofoni).
Näyttö, jossa näkyy Kinect-opas.

Käyttöliittymästä

1. Kirjaudu konsolissa Xbox Live -palveluun.
  2. Avaa Kinect-opas tekemällä opasele.
  3. Ota mikrofoni käyttöön tai pois käytöstä pitämällä kättä keskustelukuvakkeen päällä (ruudun vasemmassa alakulmassa).

Huomautus Jos mikrofoni on käytössä, mutta toiset eivät kuule ääntäsi, lisätietoja on ohjeaiheessa Xbox Live -keskusteluongelmien vianmääritys Xbox 360:ssä.

Keskustelun äänenvoimakkuuden säätäminen

Näyttö, jossa näkyy Preferences (Asetukset) -valikon Voice (Ääni) -välilehti.

Xbox 360 -oppaasta

1. Kirjaudu konsolissa Xbox Live -palveluun.
  2. Paina ohjaimen opaspainiketta.
  3. Siirry kohtaan Settings (Asetukset) ja valitse Preferences (Asetukset).
  4. Valitse Voice (Ääni).
  5. Valitse säädettävä asetus:
    • Voice Volume (Äänten äänenvoimakkuus): muiden keskustelijoiden äänenvoimakkuus.
    • Game Volume (Pelin äänenvoimakkuus): pelin äänenvoimakkuus keskustelun aikana.

Huomautus Nämä ovat yksityiskeskustelun (private chat) ja ryhmäkeskustelun (party chat) asetuksia. Ne eivät koske pelin sisäisen keskustelutoiminnon aloittamia keskusteluistuntoja.

Haluatko käyttää kuulokemikrofonia?

Voit halutessasi liittää langallisen kuulokemikrofonin tai yhdistää langattoman kuulokemikrofonin. Silloin Kinect-mikrofoni mykistetään automaattisesti. Kun haluat käyttää Kinect-mikrofonia, irrota kuulokemikrofoni tai katkaise sen langaton yhteys.

Kuuletko kaikua?

Jos kuulet kaikua keskustelun aikana:

1. Käynnistä Kinect-viritin ja kalibroi ääni. Katso Xbox 360 Kinect -sensorin äänivirittimen käyttäminen.
  2. Jos kuulet edelleen kaikua, pyydä keskustelukumppaneitasi suorittamaan Kinect-viritin.

Videokeskustelu

Lisätietoja videokeskustelun määrittämisestä ja käyttämisestä on ohjeaiheessa Xbox 360:n Video Kinect.

Kinect-pelit

Kinectiä varten suunnitellut pelit tunnistat näistä logoista:

Esimerkki pelipaketista, jossa näkyy Vaatii Kinect-sensorin -logo.

Kinect vaaditaan

Tällä logolla merkityn pelin pelaamiseen vaaditaan Kinect-sensori. Voit ohjata pelin kaikkia toimintoja omalla keholla ja Kinect-sensorilla. Peliohjainta ei tarvita.

Parempi Kinectillä -logo

Better with Kinect (Parempi Kinectillä)

Tällä logolla merkityt pelit eivät edellytä Kinect-sensoria, mutta sen kanssa ne ovat paljon hauskempia.