Ohjeet Xbox-sovelluksen Omat pelit -luettelon hallintaan Windows 10:ssä

Tällä sivulla

Tietoja Omat pelit -luettelosta

Windows 10:n Xbox-sovelluksen Omat pelit -osassa voit selata pelikokoelmaasi ja käynnistää sen yhdestä paikasta.

Näytössä on Xbox-sovelluksen Omat pelit -välilehti.

Xbox-sovellus tukee kaikkien Windows-kaupasta hankittujen ja joidenkin muiden kuin kaupasta hankittujen tietokonepelien (Win32) automaattista etsintää, joten pelit lisätään välittömästi sovelluksessa olevaan pelikokoelmaan. Uusia pelejä haettaessa tai ostettaessa käytettävissä olevien pelien ja sisältölähteiden suuren määrän vuoksi on kuitenkin aina nimikkeitä, joita ei vielä ole tunnistettu peleiksi.

Automaattisesti lisäämättömän pelin tai ohjelman lisääminen Omat pelit -luetteloon

Jos peliä tai ohjelmaa ei lisätä automaattisesti, voit lisätä sen kokoelmaasi manuaalisesti valitsemalla My games (Omat pelit) ja sitten Add a game from your PC (Lisää peli tietokoneeltasi).

Näet vieritettävän luettelon, joka sisältää kaikki Win32-pelit ja -ohjelmat, joilla on pikavalinta aloitusvalikossa. Valitse luettelosta Omat pelit -valikkoon lisättävä kohde, jotta voit hakea pelattavat pelit tai käytettävät ohjelmat nopeasti.

Näytössä on Xbox-sovelluksen Add a game from your PC (Lisää peli tietokoneeltasi) -ruutu.

Kun olet tehnyt valinnat, valitse ponnahdusikkunan alaosasta Add selected games (Lisää valitut pelit).

Näytössä on Xbox-sovelluksen Add a game from your PC (Lisää peli tietokoneeltasi) -ruutu, ja valittuna on mallipeli.

Pelit ja ohjelmat lisätään luetteloosi.

Pelin tai ohjelman poistaminen Omat pelit -luettelosta

Voit napsauttaa mitä tahansa nimikettä, jolloin näyttöön avautuu seuraavat vaihtoehdot sisältävä ponnahdusruutu:

• Play (Toista)
  • Remove from my games (Poista omista peleistä)
Näytössä on Xbox-sovelluksen Omat pelit -välilehti, ja yhden pelin pikavalikko on avattuna. Käytettävissä ovat Play (Toista)- ja Remove from my games (Poista omista peleistä) -asetukset.

Mitä pitää tehdä, jos peli tai ohjelma ei ilmesty Add a game from your PC (Lisää peli tietokoneeltasi) -luetteloon?

Jos peli tai ohjelma ei ilmesty vieritettävään luetteloon, et ole lisännyt aloitusvalikon pikavalintaa. Sinun on lisättävä aloitusvalikon pikavalinta, jotta voit lisätä pelin. Voit tehdä tämän usealla eri tavalla:

Poista pelin asennus ja asenna se uudelleen

Useimmissa Win32-tietokonepeleissä ja -ohjelmissa voit lisätä aloitusvalikon pikavalinnan tai työpöydän pikavalinnan asennuksen aikana. Jos et lisännyt pikavalintaa peliä asennettaessa, poista pelin asennus, asenna peli uudelleen ja luo pikavalinta, kun sinua pyydetään tekemään niin.

Näytössä on esimerkki pelin asennusvalikosta, jossa Create start menu shortcut (Luo aloitusvalikon pikavalinta)- ja Create desktop shortcut (Luo työpöydän pikavalinta) -valintaruudut ovat valittuina.

Huomautus Add a game from your PC (Lisää peli tietokoneeltasi) -toiminto ei tällä hetkellä tunnista työpöydän pikavalintoja, mutta voit luoda aloitusvalikon pikavalinnan työpöydän pikavalinnan avulla, jotta voit lisätä pelin Xbox-sovelluksen Omat pelit -luetteloon.

Luo aloitusvalikon pikavalinta työpöydän pikavalinnan avulla

Avaa Resurssienhallinta ja kopioi seuraava polku tiedostopolkuriville:

• %userprofile%\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\
Näytössä on Resurssienhallinta, jonka avattavasta luettelosta on valittu viimeksi käytetty polku.

Tämä on aloitusvalikon pikavalinnan sijainti. Voit nyt kopioida ja liittää työpöydän pikavalinnan tähän tiedostosijaintiin.

Näytössä on Resurssienhallinta, jossa on avattu aloitusvalikon ohjelmaluettelo.

Jos Xbox-sovellus on edelleen auki, sulje sovellus ja käynnistä se uudelleen. Uudet ohjelmat ilmestyvät nyt Add a game from your PC (Lisää peli tietokoneeltasi) -luetteloon.

Mitä pitää tehdä, jos pelillä tai ohjelmalla ei ole työpöydän pikavalintaa?

Etsi ohjelma kansiosta C:\Programs Files tai C:\Programs Files (x86) sen mukaan, minne ohjelma on asennettu. Kun olet löytänyt ohjelman, napsauta tiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Create shortcut (Luo pikavalinta).

Näytössä on Resurssienhallinta, jonka pikavalikossa on avattu malliohjelma ja valittu Create shortcut (Luo pikavalinta) -asetus.

Kun olet luonut pikavalinnan, voit siirtää sen aloitusvalikkoon toimimalla osassa ”Luo aloitusvalikon pikavalinta työpöydän pikavalinnan avulla” annettujen ohjeiden mukaan.