Offline-pelaaminen Windows 10:n offline-tilassa

Yleiskuvaus

Jos aiot oleskella alueella, jolla ei ole verkkoyhteyttä, kuten kaukolennolla tai purjehdusmatkalla, voit valmistella Windows 10 -laitteesi niin, että voit pelata offline-tilassa. Useimmat Windows 10 -laitteella Kaupasta saatavilla olevat pelit tukevat offline-pelaamista, mutta etsi pelisi osoitteesta http://www.xbox.com, tarkista pelin tiedot ja varmista, että myös omaa peliäsi voi pelata offline-tilassa.

Useimpia pelejä, joissa on kampanjatila, voi pelata offline-tilassa, mutta pelit, joissa on verkkopohjaisia yhteis- tai moninpelitoimintoja, eivät toimi offline-tilassa.

Kun pelaat offline-tilassa, jotkin toiminnot, kuten lisäkohteiden ostomahdollisuus Windows-kaupasta, eivät ole käytettävissä. Tämän lisäksi tulostaulukot eivät ole käytettävissä, kun olet offline-tilassa.

Saavutukset

Jos ansaitset saavutuksia offline-tilassa, ne synkronoidaan tilillesi, kun seuraavan kerran kirjaudut laitteellasi Xbox Liveen. Näet ilmoituksen saavutuksen avaamisesta vasta silloin, kun kirjaudut kyseisellä laitteella Xbox Liveen.

Pilvitallenteet ja offline-pelaaminen

Muodosta ennen offline-tilaan siirtymistä yhteys Xbox Liveen ja synkronoi viimeisimmät pelitallenteesi pilveen. Kun pelaat offline-tilassa, pelitallenteesi tallennetaan paikallisesti, ja ne synkronoidaan, kun seuraavan kerran kirjaudut Xbox Liveen. Jos haluat jatkaa pelaamista toisella laitteella (tai alustalla, jos peli tukee Xbox Play Anywhere -palvelua), sinun on siirryttävä online-tilaan ja muodostettava yhteys Xbox Liveen, jotta pelitallenteesi voidaan synkronoida taas pilveen.

Jos käytät Windows 10 -laitetta, pilvitallenteiden lähetys alkaa automaattisesti, kun kirjaudut sisään ja muodostat yhteyden Xbox Liveen. Pelitallenteet synkronoidaan yleensä nopeasti, mutta odota muutama minuutti, ennen kuin yrität pelata toisella laitteella.

Offline-pelaamisen ottaminen käyttöön laitteessa

Jos aiot pelata offline-tilassa, sinun on valmisteltava Windows 10 -laitteesi, kun verkkoyhteys on käytettävissä. On tärkeää tehdä tämä online-tilassa, sillä kun siirryt offline-tilaan, näitä muutoksia ei enää voi tehdä.

Huomautus Voit vaihtaa offline-laitteen vain kolme kertaa vuodessa.

Laitteen valmisteleminen

Jos sinulla on useita Windows 10 -laitteita, sinun on varmistettava, että offline-tilassa käytettävä laite on määritetty offline-laitteeksi. Offline-laitteeksi voi määrittää vain yhden laitteen.

Voit määrittää laitteen offline-laitteeksi seuraavasti:

1. Varmista, että olet online-tilassa.
  2. Varmista, että laitteeseen on asennettu uusimmat Windows-päivitykset: valitse Aloitus > Asetukset > Päivitys ja suojaus > Windows Update ja tarkista, onko olennaisia päivityksiä saatavilla.
  3. Avaa Kauppa. Sinua pyydetään kirjautumaan sisään, jos et ole vielä tehnyt niin.
  4. Valitse Minä-kuvake (tämä on profiilikuvasi).
  5. Valitse Asetukset ja varmista Offline-käyttöoikeudet-kohdassa, että valitsin on Käytössä-asennossa.

Kun olet tehnyt tämän, aikaisemmin offline-tilaan määrätyt laitteet siirretään Ei käytössä -tilaan, eikä näillä laitteilla enää voi pelata pelejä offline-tilassa.

Pelin tai pelien valmisteleminen

Kun laitteesi on määritetty, sinun on käynnistettävä jokainen offline-tilassa pelattava peli, kun olet kirjautuneena Xbox Liveen. Sinun tarvitsee tehdä tämä vain kerran peliä kohti, ja tämä on tehtävä, vaikka olet jo käynnistänyt pelin laitteessa.

1. Varmista, että olet online-tilassa ja että laitteesi on määritetty offline-laitteeksi. (Lisätietoja tästä saat edellä olevista ohjeista.)
  2. Käynnistä offline-tilassa pelattava peli. Kirjaudu pyydettäessä tilisi tunnistetiedoilla Xbox Liveen.
  3. Kun olet aloittanut pelaamisen, voit lopettaa pelin milloin tahansa.

Toista tämä prosessi jokaisen offline-tilassa pelattavan pelin osalta. Kun olet valmis, voit milloin tahansa siirtyä offline-tilaan ja käynnistää kyseiset pelit aina, kun haluat pelata niitä, tarvitsematta kirjautua sisään joka kerta verkossa.

Vianmääritys

Jos sinulla on offline-pelaamiseen liittyviä ongelmia, voit ehkä ratkaista ne toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan.

Mistä tiedän, että pelini tukee offline-pelaamista?

Useimmat Windows 10 -laitteella Kaupasta saatavilla olevat pelit tukevat offline-pelaamista, mutta etsi pelisi osoitteesta http://www.xbox.com, tarkista pelin tiedot ja varmista, että myös omaa peliäsi voi pelata offline-tilassa.

Mitkä pelini toiminnot ovat käytettävissä, kun pelaan offline-tilassa?

Jos peli asennettiin Windows 10 -laitteeseen Kaupasta, offline-tilassa pelatessa käytettävissä olevien toimintojen tiedot on esitetty pelin usein kysytyissä kysymyksissä:

1. Avaa Kauppa ja napsauta Minä-kuvaketta (tämä on profiilikuvasi).
  2. Valitse Oma kirjasto ja sitten Pelit-kohdasta Näytä kaikki.
  3. Valitse offline-tilassa pelattava peli ja vieritä alas Lisää-kohtaan.
  4. Valitse Lisätiedot-kohdassa oleva tukilinkki.
  5. Valitse tukisivulta usein kysyttyjen kysymysten linkki ja etsi pelin offline-pelaamista koskevat tiedot.

Jos peliä ei asennettu Windows 10 -laitteeseen Kaupasta, tarkista pelin julkaisijalta, tuetaanko offline-pelaamista Windows 10:ssä.

En pysty määrittämään laitettani offline-laitteeksi

Tämä saattaa tarkoittaa, että olet jo vaihtanut offline-laitteen kolme kertaa vuoden aikana. Ota tällöin yhteyttä Xbox-tukeen laitteen palautusrajoituksen poistamiseksi.

Olen jo offline-tilassa enkä ole valmistellut laitettani edellä annettujen ohjeiden mukaan

Jos olet jo offline-tilassa etkä ole määrittänyt laitettasi offline-laitteeksi, et pysty pelaamaan pelejä offline-tilassa. Sinun on oltava online-tilassa, kun teet tämän ja kun käynnistät pelin ennen offline-tilaan siirtymistä. Voit ratkaista ongelman siirtymällä online-tilaan ja valmistelemalla laitteesi sekä määrittämällä sen offline-laitteeksi toimimalla edellä annettujen ohjeiden mukaan.

En enää halua, että laitteeni on määritetty offline-laitteeksi. Miten voin poistaa sen?

Tämä voi olla tilanne myös silloin, jos aiot myydä tai luovuttaa Windows 10 -laitteesi jollekin muulle.

Jos omistat laitteen edelleen, voit poistaa offline-määrityksen seuraavasti:

1. Varmista, että olet online-tilassa.
  2. Avaa Kauppa ja napsauta Minä-kuvaketta.
  3. Valitse Asetukset ja varmista Offline-käyttöoikeudet-kohdassa, että valitsin on Ei käytössä -asennossa.

Jos laite ei enää ole sinulla, voit poistaa tämän asetuksen verkossa kirjautumalla osoitteeseen https://account.microsoft.com/devices ja etsimällä laitteesi. Jos laitteen kuvauksen alla lukee Pelaa pelejä offline-tilassa, laite on edelleen määritetty offline-laitteeksi. Voit poistaa määrityksen seuraavasti:

1. Valitse laitteen tietojen alta Remove offline play (Poista offline-peli).
  2. Valitse vahvistusnäytössä I’m ready to remove offline play on this PC (Olen valmis poistamaan offline-pelin tässä tietokoneessa) -valintaruutu.
  3. Vahvista valinta valitsemalla Poista ja poista tämä offline-laitteeksi määritetty laite.

Huomautus Tämä lasketaan yhdeksi kolmesta vuoden aikaisesta vaihtokerrasta.

Minulla on sekä Xbox One että Windows 10 -laite. Onko niiden käyttökokemus sama?

Jos sinulla on Xbox One, offline-käyttökokemuksesi vaihtelee pelattavan pelin tyypin mukaan. Jos sinulla on esimerkiksi peli, joka tukee Xbox Play Anywhere -palvelua, käyttökokemuksesi on sama siihen katsomatta, pelaatko offline-tilassa Xbox Onella vai Windows 10:llä.

Lisätietoja Xbox Onen offline-tilan käytöstä on ohjeaiheessa Xbox Onen käyttäminen offline-tilassa.