Xbox 360 -pelien pelaaminen Xbox Onella

Xbox One on taaksepäin yhteensopiva! Voit nyt pelata yhä useampia digitaalisia ja levypohjaisia Xbox 360 -pelejä suoraan Xbox One -konsolilla.

Xbox 360 -pelit toimivat Xbox Onessa emulaattorilla, mikä tarkoittaa, että pystyt pelejä pelatessa käyttämään molempien järjestelmien useimpia toimintoja, kuten näyttökuvia, lähetystoimintoa ja pelitallenninta.

Xbox Onella pelattavissa olevat Xbox 360 -pelit on lueteltu Xbox 360:n tuoteluettelossa.

Jos haluat tarkistaa, ovatko omistamasi Xbox 360 -pelit taaksepäin yhteensopivia, siirry Omat pelit -kohtaan. Valitse pelaajakuvasi sivun vasemmasta yläkulmasta, kirjaudu sisään Microsoft-tiliisi, valitse Omat pelit ja vieritä alas Xbox 360 -kohtaan. Jos pelisi kohdalla lukee Taaksepäin yhteensopiva, voit pelata peliä Xbox Onessa.

Älä myöskään unohda äänestää Xbox 360 -pelejä, joita haluat mieluiten pelata Xbox Onella.

Lisätietoja taaksepäin yhteensopivuudesta on Xbox Onen taaksepäin yhteensopivuuden usein kysytyissä kysymyksissä.

Tällä sivulla

Xbox 360 -pelien pelaaminen Xbox Onella

Jos haluat pelata Xbox 360 -pelejä Xbox Onella, varmista ensin, että peli tukee pelaamista Xbox Onella. Taaksepäin yhteensopivat pelit on lueteltu Xbox 360:n tuoteluettelossa.

Aseta seuraavaksi Xbox 360 -levy Xbox One -konsoliin. Jos sinulla on pelistä digitaalinen kopio, etsi se peliluettelon Valmiina asennukseen -kohdasta. Molemmissa tapauksissa peli ladataan konsoliin. Levypohjaisten pelien tapauksessa pelin pelaamiseen tarvitaan levy.

Pelien lataus- ja asennusohjeet löydät ohjeaiheesta Pelien asentaminen Xbox Oneen.

Huomautus Kun käynnistät Xbox 360 -pelin ensimmäisen kerran Xbox Onella, sinun on kirjauduttava sisään ja ladattava Xbox 360 -profiilisi.

Käynnissä olevan Xbox 360 -pelin jatkaminen Xbox Onella

Jos haluat jatkaa Xbox 360:llä aloitettua peliä Xbox Onella, tallenna peli pilveen. Jos käytät jo pelitallenteita, pääset heti alkuun. Jos pelitallenne on tallennettu vain Xbox 360:een, sinun on lähetettävä se pilveen.

Pilvipohjaisen tallennuksen ottaminen käyttöön Xbox 360:ssä

Tarvitset pilvipohjaisen tallennuksen ottamiseksi käyttöön

• voimassa olevan Xbox Live Gold -tilauksen
  • konsolissa vähintään 514 Mt tilaa.

Toimi seuraavasti:

1. Valitse Asetukset ja sitten Järjestelmä.
  2. Valitse Tallennustila ja sitten Cloud Saved Games(Pelien pilvitallennus).
  3. Valitse Enable (Ota käyttöön).
  4. Käynnistä peli Xbox 360 -konsolissa. Kun sinua pyydetään valitsemaan laite pelin tallennusta varten, valitse Cloud Saved Games (Pelien pilvitallennus).
  5. Lopeta peli ja pidä Xbox 360:n virta kytkettynä niin kauan, että konsoli pystyy lähettämään tallennetun pelin.
  6. Käynnistä peli Xbox One -konsolissa. Jatkat siitä, mihin jäit.

Voit varmistaa seuraavasti, että tallennettu peli on synkronoitu pilveen:

1. Valitse Xbox 360 -konsolissa Asetukset ja sitten Järjestelmä.
  2. Valitse Tallennustila ja sitten Cloud Saved Games (Pelien pilvitallennus).
  3. Valitse peli.
    • Jos sen kohdalla lukee Synkronoitu, voit pelata sitä Xbox Onessa.
    • Jos peliä ei ole synkronoitu, käynnistä se, tallenna edistyminen ja sulje peli uudelleen.

Jotkin pelit (lähinnä arcade-pelit) eivät luo pelitallennetta, vaan ne tallentavat pelitilanteen profiiliin. Vaikka et näe tiedostoa, myös etenemisesi pelissä siirretään, kun vaihdat konsolia.

Varmista, että tallennat pelin usein, kun pelaat Xbox Onella. Jos avaat toisen koko näytön tilaa käyttävän sovelluksen tai pelin ilman tallennusta, tallentamaton tilanne menetetään.

Kinect ja lisävarusteet

Xbox 360:tä varten suunniteltu Kinect ja lisävarusteet sekä näitä lisävarusteita vaativat pelit eivät ole yhteensopivia Xbox One -konsoleiden kanssa. Tämä tarkoittaa, että rattiohjaimet, taistelusauvat ja muut lisävarusteet eivät toimi Xbox 360 -peliä Xbox One -konsolilla pelatessa.

Huomautus Xbox 360:n Kinectiä käyttävät Xbox 360 -pelit eivät toimi Xbox Onen Kinectin kanssa.

Xbox 360:n oppaan käyttäminen Xbox Onessa

Kun pelaat Xbox 360 -peliä Xbox Onessa, voit avata Xbox 360 -oppaan painamalla Xbox One -ohjaimen näkymäpainiketta ja valikkopainiketta samaan aikaan.

Huomautus Joissakin peleissä näitä painikkeita käytetään toisistaan riippumatta eri toimintojen suorittamiseen. Jos painat painikkeita peräkkäin, peli voi toimia odottamattomalla tavalla.

Vihje Kun näyttöön ilmestyy Xbox 360:n ilmoitus, voit ryhtyä siinä pyydettyihin toimiin painamalla näkymäpainiketta ja valikkopainiketta samaan aikaan.

Xbox 360 -pelin pelaaminen ystävien kanssa Xbox Onella

Kun pelaat Xbox 360 -peliä Xbox Onella, voit aloittaa seuruekeskustelun joko Xbox Onen seuruekeskustelutoiminnolla tai Xbox 360:n pelin sisäisellä seuruekeskustelutoiminnolla.

Seuruekeskustelu Xbox 360:stä Xbox Oneen

Jos haluat aloittaa Xbox Onen seuruekeskustelun muiden Xbox Onea pelaavien ystäviesi kanssa, kaksoisnapauta Xbox-painiketta ja valitse Seurueet.

Parties (Seurueet) -ruutu näkyy näytön vasemmalla puolella, ja Start a party (Aloita seurue) -asetus on korostettu.

Seuruekeskustelu Xbox 360:stä Xbox 360:een

Jos haluat aloittaa seuruekeskustelun Xbox 360:tä pelaavien ystäviesi kanssa, siirry Xbox 360 -peliä pelatessa Xbox 360:n oppaaseen (paina näkymäpainiketta ja valikkopainiketta samaan aikaan). Valitse sen jälkeen Party (Seurue), Invite Players to Party (Kutsu pelaajia seurueeseen) ja lopuksi Select the friends you want to play with (Valitse ystävät, joiden kanssa haluat pelata).

Ystävällesi lähetetään kutsu. Kun ystäväsi hyväksyy sen, liitytte molemmat seurueeseen.

Xbox 360 -moninpelin pelaaminen Xbox Onella

Jos peli tukee moninpeliä samalla konsolilla, voit lisätä peliin toisen pelaajan samalla tavalla kuin Xbox 360 -peliä pelatessa.

Huomautus Varmista, että molemmat pelaajat ovat kirjautuneet sisään myös Xbox Oneen.

Jos kohtaat Xbox 360:n seuruetoimintoa käytettäessä tai moninpelejä pelatessa ongelmia, kokeile Xbox Onen moninpeliongelmien ratkaisua.

Xbox 360:n saavutukset

Jos ansaitsit saavutuksia Xbox 360:ssä, sinulla on ne edelleen, kun pelaat Xbox Onessa.

Voit tarkistaa Xbox 360 -pelin saavutukset

• käyttämällä Xbox 360 -pelin Saavutukset-toimintoa
  • valitsemalla Xbox 360:n oppaasta Saavutukset
  • katsomalla ne koko näytön tilassa Xbox One -saavutukset -sovelluksella.

Huomautus Xbox 360 -pelien saavutuksia ei voi napata.