Gears of War 4:n parhaan mahdollisen suorituskyvyn varmistaminen Windows 10:ssä

Yleiskuvaus

Voit pelata Windows 10:n Gears of War 4:ää hyödyntämällä 4K-grafiikkaominaisuuksia. Jos laitteistosi tukee pelissä käytettyä tekniikkaa, voit säätää asetuksia pelin parhaan mahdollisen suorituskyvyn varmistamiseksi. Tässä on muutamia vihjeitä ja vinkkejä, joita kannattaa kokeilla.

Käytettävissä oleva muisti: RAM ja VRAM

Windows 10 -laitteen muisti jaetaan kaikkien käynnissä olevien ohjelmistojen ja sovellusten kesken. Varmista paras mahdollinen käyttöelämys sulkemalla kaikki muut ohjelmat ennen Gears of War 4:n pelaamista Windows 10:ssä.

Huomautus Voit tarkistaa laitteen muistin avaamalla Tehtävienhallinnan: napsauta Windows-kuvaketta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Tehtävienhallinta, Suorituskyky ja sitten Muisti.

Jos et tiedä GPU:ta (grafiikkasuoritinta) tai VRAM-muistia (videomuistia), voit tarkistaa ne seuraavasti:

1. Valitse Aloita > Asetukset > Järjestelmä.
  2. Siirry vierittämällä Näyttö-välilehden alaosaan ja valitse Näytön lisäasetukset.
  3. Vieritä näytön alaosaan ja valitse Näytä sovittimen ominaisuudet. Sovitintyyppi-kohdassa näkyy grafiikkasuorittimen nimi, Varattu näyttömuisti -kohdassa näkyy VRAM-muistin määrä.

Voit tarkistaa grafiikkasuorittimen merkin, VRAM-muistin kokonaismäärän ja näytön alkuperäisen tarkkuuden myös pelin videoasetusvalikon oikeasta alakulmasta.

Lisätietoja laitteen tarkistamisesta on ohjeaiheessa Ohjeet pelin toimivuuden selvittämiseksi Windows 10 -laitteessa.

Syötteen viive

Gears of War 4:ssä käytetään raakaa hiirisyötettä ilman pehmennystä tai kiihdytystä. Jos huomaat, että peli ei vastaa syötteeseen, yritä vähentää syötteen viivettä toimimalla seuraavien vihjeiden mukaan:

• Valitse pelitila, jos näyttö tukee sitä.

• Aseta näytön virkistystaajuus (Hz) mahdollisimman suureksi.

• Poista näytön kaikki jälkikäsittelyasetukset käytöstä (perehdy näytön käyttöoppaaseen).

• Varmista, että käytät jotakin seuraavista kaapeleista:

• DisplayPort

• HDMI 1.4 (tai uudempi)

• DVI.

• Poista v-sync-asetus pelin asetuksissa (Options (Asetukset) > Video) käytöstä.

• Pienennä pelin oletusasetuksia (Options (Asetukset) > Video).

Näyttötarkkuudet

Voit tarkistaa näytön tarkkuuden ja muuttaa sitä tietokoneessa seuraavasti:

1. Napsauta työpöytää hiiren kakkospainikkeella ja valitse Näyttöasetukset.
  2. Valitse Näytön lisäasetukset.
  3. Valitse Suositeltu-asetus.

Voit tarkistaa näytön tarkkuuden ja muuttaa sitä Gears of War 4:ssä seuraavasti:

• Valitse päävalikossa Options (Asetukset) > Video > Scaled Resolution (Skaalattu tarkkuus).

• Vähennä tarkkuutta suorituskyvyn parantamiseksi visuaalisen laadun kustannuksella.

• Lisää tarkkuutta visuaalisen laadun parantamiseksi suorituskyvyn kustannuksella.

Tarvitset alkuperäisen 4K-tarkkuuden saavuttamiseksi seuraavat kaapelit:

• 3840 x 2160, 30 Hz – vähintään HDMI 1.4 tai DisplayPort 1.2a

• 3840 x 2160, 60 Hz – DisplayPort 1.2a tai HDMI 2.0.

Lisätietoja 4K-tarkkuuden saavuttamisesta on seuraavissa sivustoissa:

Huomautus 4K-tarkkuus rasittaa grafiikkasuoritinta, sillä se on normaalia 1080p-tarkkuutta neljä kertaa suurempi. Suosittelemme, että valitset 4K-tarkkuuden vain silloin, jos grafiikkasuorittimesi tukee sitä.

Äänilaitteet

Jos kohtaat äänilaitteeseen liittyviä ongelmia, yritä vaihtaa laitteeseen, joka tukee vähintään 44,1 kHz:n näytteenottotaajuutta.

Lisätietoja tietokoneen pelisuorituskyvyn parantamisesta on ohjeaiheessa Tietokoneen pelisuorituskyvyn parantaminen.

Suorituskyvyn vertailuarvo

Suorituskyvyn vertailuarvon tarkoituksena on simuloida raskasta taistelua ja osoittaa, miten peli toimii laitteessasi. Tuloksista riippuen haluat ehkä muuttaa pelin videoasetuksia suorituskyvyn parantamiseksi pelin aikana.

Voit tarkistaa vertailuarvon valitsemalla pelin päävalikosta Benchmark (Vertailuarvo).

Jos sinusta tuntuu, että suorituskyky on odotettua heikompi, tai huomaat vertailun tuloksissa nopeiden ja hitaiden virkistystaajuuksien vaihtelua, varmista Xbox-sovelluksessa, että taustatallennusta ei ole otettu käyttöön:

1. Siirry aloitusnäyttöön ja valitse Xbox-sovellus.

2. Valitse Asetukset.

3. Valitse Pelitallennin-välilehti.

4. Valitse Tallennus taustalla -asetukseksi Ei käytössä.

Oikeiden asetusten valitseminen

Windows 10:n Gears of War 4 on suunniteltu tukemaan 4K-tarkkuutta tietokoneissa. Tämä tarkoittaa, että videoasetusvalikon Ultra-kuvioasetuksissa on suuritarkkuuksisia kuvioita.

Tässä on muutamia kuvioasetuksiin liittyviä suosituksia:

• Jos näytönohjaimessa on vähintään 6 Gt VRAM-muistia, suosittelemme Ultra-asetusten käyttöä.

• Jos näytönohjaimessa on 4 Gt VRAM-muistia, suosittelemme High (Korkea) -asetusten käyttöä.

• Jos näytönohjaimessa on 2 Gt VRAM-muistia, suosittelemme Medium (Normaali) -asetusten käyttöä.

• Jos näytönohjaimessa on 1 Gt VRAM-muistia, suosittelemme Low (Matala) -asetusten käyttöä.

Voit tarkistaa laitteesi VRAM-muistin määrän toimimalla edellä olevassa Käytettävissä oleva muisti: RAM ja VRAM -kohdassa annettujen ohjeiden mukaan.

Jos haluat tarkistaa, kuinka paljon VRAM-muistia peli käyttää, valitse Options (Asetukset) > Video ja muuta Show Stats (Näytä tilastot) -asetukseksi All (Kaikki). Peli näyttää käytetyn ja käytettävissä olevan VRAM-muistin määrän näytön oikeassa alakulmassa. Jos ensimmäinen numero (käytetyn VRAM-muistin määrä) ei ole lähelläkään toista numeroa (käytettävissä olevan VRAM-muistin määrää) tai on sitä suurempi, voit turvallisesti lisätä joidenkin kuvioasetusten arvoa. Voit käyttää haluamiasi kuvioasetuksia mieleisesi visuaalisen vaikutelman luomiseksi, erinomaisesta suorituskyvystä kuitenkaan tinkimättä.

Kun lataat pelin ensimmäisen kerran, se määritetään toimimaan Recommended (Suositeltu) -asetusten mukaisesti. Jos haluat tunnistaa laitteiston myöhemmin uudelleen, avaa Resurssienhallinta ja siirry seuraavaan sijaintiin:

%localappdata%/Packages/Microsoft.SpartaUWP_8wekyb3d8bbwe/LocalState/GearGame/Saved/Config/UWP

Poista sitten tiedosto GameUserSettings.ini.