Microsoft Casual Gamesin usein kysytyt kysymykset

Tällä sivulla on vastauksia Windows 10:n tai Windows 8.1:n Microsoft Casual Games -peleihin liittyviin usein kysyttyihin kysymyksiin. Nämä tiedot koskevat seuraavia pelejä:

• Microsoft Solitaire Collection
  • Microsoft Bingo
  • Microsoft Jigsaw
  • Microsoft Mahjong
  • Microsoft-miinaharava
  • Microsoft Sudoku
  • Ultimate Word Games
  • Wordament

Usein kysytyt kysymykset

Minua pyydetään käyttämään Microsoft-tiliä tai päivittämään Xbox Live -tilini tiedot. Mikä on vialla?

Tarvitset Microsoft-tilin, jotta peli pystyy tallentamaan edistymistietosi pilveen. Microsoft-tilisi myötä saat automaattisesti Xbox-tilin, jonne pelitietosi tallennetaan.

Minulla on pelaamiseen liittyvä ongelma. Miten voin korjata sen?

Jos sinulla on pelin pelaamiseen liittyviä ongelmia, kokeile seuraavia ratkaisuja.

Ratkaisu 1: Tarkista Xbox Live -palvelun tila

Jos näet täällä jonkin varoituksen, odota, kunnes palvelu on taas käytettävissä, ja yritä sitten uudelleen:

Xbox Liven keskeiset palvelut: toimii
2017-09-19T15:53:00.1868281+00:00

Ratkaisu 2: Käynnistä tietokone tai taulutietokone uudelleen

Huomautus Tallenna työsi ja sulje kaikki avoinna olevat sovellukset ennen uudelleenkäynnistystä.

Jos aloitusnäytössä on Virta-kuvake, valitse se ja valitse sitten Käynnistä uudelleen. Toimi muussa tapauksessa seuraavasti:

1. Sipaise näytön oikeasta reunasta kohti keskustaa ja valitse Asetukset. (Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa alakulmaa, siirrä hiiren osoitinta ylöspäin ja valitse sitten Asetukset.)
  2. Valitse Virta ja sitten Käynnistä uudelleen.

Ratkaisu 3: Tarkista laitteen päivitykset

Windows 10

Jos käytät automaattista päivitystä, sinun ei tarvitse hakea tärkeitä ja suositeltuja päivityksiä. Windows Update hakee nämä päivitykset ja asentaa ne, kun ne ovat valmiina.

Jos et käytä automaattista päivitystä, sinun on haettava päivityksiä vähintään kerran viikossa. Julkaisemme tärkeitä päivityksiä yleensä kerran kuukaudessa. Päivityksiä voidaan kuitenkin julkaista milloin tahansa.

Olivatpa asetuksesi mitä tahansa, joitakin päivityksiä ei asenneta automaattisesti. Näihin kuuluvat muun muassa valinnaiset päivitykset ja päivitykset, jotka vaativat uusien käyttöehtojen hyväksymistä. Kun nämä päivitykset ovat käytettävissä, Windows Update ilmoittaa, että ne ovat valmiina asennettaviksi.

1. Paina Käynnistä-painiketta. Kirjoita hakuruutuun Update ja valitse sitten hakutulosten luettelosta Windows Update.
  2. Valitse vasemmasta ruudusta Tarkista päivitykset ja odota, kunnes Windows hakee uusimmat päivitykset tietokoneeseen.
  3. Jos päivityksiä löytyy, valitse Asenna päivitykset.

Huomautus Sinun on mahdollisesti käynnistettävä laite uudelleen joidenkin päivitysten viimeistelemiseksi. Tallenna ja sulje kaikki tiedostot ja sovellukset ennen uudelleenkäynnistystä, jotta et menetä mitään.

Windows 8.1

Jos haluat hakea päivityksiä, toimi seuraavasti:

1. Avaa Windows Update sipaisemalla näytön oikeasta reunasta kohti keskustaa (tai jos käytät hiirtä, osoittamalla näytön oikeaa alakulmaa ja siirtämällä hiiren osoitinta ylöspäin), valitsemalla Asetukset, valitsemalla Muuta tietokoneen asetuksia ja valitsemalla sitten Päivitys ja palautus.
  2. Valitse Tarkista nyt ja odota, kunnes Windows hakee uusimmat päivitykset laitteeseen.
  3. Jos päivityksiä löytyy, valitse Asenna päivitykset.
  4. Lue ja hyväksy käyttöehdot ja valitse sitten tarvittaessa Valmis.

Huomautus Sinun on mahdollisesti käynnistettävä laite uudelleen joidenkin päivitysten viimeistelemiseksi. Tallenna ja sulje kaikki tiedostot ja sovellukset ennen uudelleenkäynnistystä, jotta et menetä mitään.

Jos Windowsin päivittäminen ei ratkaise ongelmaa, tarkista pelin päivitykset.

Ratkaisu 4: Tarkista pelin päivitykset

Toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan voit selvittää, onko käytössäsi pelin uusin versio.

Windows 10

1. Avaa Kauppa ja kirjaudu sisään pelin pelaamiseen käytetyn tilin tunnistetiedoilla.
  2. Kirjoita pelin nimi hakuruutuun. Kirjoita hakuruutuun esimerkiksi Microsoft Solitaire Collection.
  3. Pelin tietosivulla olevassa painikkeessa lukee Avaa, jos käytössä on uusin versio. Jos painikkeessa lukee Päivitä, päivitä peli painamalla painiketta.

Voit myös valita Kaupassa (hakuruudun vasemmalla puolella) tilisi kuvakkeen ja sitten Lataukset ja päivitykset tarkistaaksesi, onko peliin saatavilla päivitystä.

Windows 8.1

1. Avaa Kauppa ja kirjaudu sisään pelin pelaamiseen käytetyn tilin tunnistetiedoilla.
  2. Avaa oikopolkupalkki siirtämällä hiiren osoitin näytön oikeaan reunaan tai sipaisemalla näytön oikeasta reunasta keskelle.
  3. Valitse Asetukset.
  1. Valitse Sovelluspäivitykset.
  1. Valitse Sovelluspäivitykset-näytössä Tarkista päivitykset.

Jos pelin päivittäminen ei ratkaise ongelmaa, poista pelin asennus laitteesta ja asenna peli uudelleen.

Ratkaisu 5: Poista pelin asennus ja asenna peli uudelleen

Huomautus Jos et normaalisti kirjaudu sisään pelin aikana, kaikki pelisi ja etenemisesi poistetaan, jos poistat sovelluksen asennuksen. Jos kuitenkin kirjaudut sisään peliin ennen asennuksen poistamista, tietosi tallennetaan pilveen, eikä tallennettuja pelejä menetetä, kun poistat pelin asennuksen ja asennat pelin uudelleen. Voit jatkaa käynnissä olevaa peliä samasta paikasta, jossa keskeytit sen.

1. Sipaise aloitusnäytössä näytön oikeasta reunasta kohti keskustaa (tai jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa alakulmaa ja siirrä hiiren osoitinta ylöspäin), valitse Hae ja kirjoita sitten pelin nimi hakuruutuun. Kirjoita hakuruutuun esimerkiksi Microsoft Solitaire Collection.
  2. Pidä sovelluksen ruutua painettuna (tai napsauta hiiren kakkospainiketta) ja valitse sitten Poista asennus.
  3. Käynnistä laite uudelleen.
  4. Paina Windows+R-näppäimiä.
  5. Kirjoita Avaa-ruutuun wsreset.exe ja paina sitten Enter-näppäintä. Windows-kauppa avautuu, ja voit asentaa pelin uudelleen.

Ratkaisu 6: Varmista, että palomuuri tai virustorjuntaohjelmisto ei estä sovellusta

Jos käytät Windows-palomuuria Windows 10:ssä tai Windows 8.1:ssä, perehdy ohjeaiheeseen Tietokoneen suojaaminen viruksilta.

Pelin (tai muiden Xbox Liveä käyttävien sovellusten) eston poistamisohjeet vaihtelevat käyttämäsi virustorjunta- tai palomuuriohjelmiston mukaan. Tarkista virustorjunta- tai palomuuriohjelmiston ohjeista, miten asetukset avataan, ja varmista, että ohjelmisto ei estä sovellusta. Jos virustorjunta- tai palomuuriohjelmistossa on ”sallittujen sovellusten luettelo”, varmista, että Xbox Liveä käyttävät pelit ovat tässä luettelossa.

Vianmääritystyökalut

Jos tarvitset lisää apua Microsoft Casual Games -peleihin liittyvien ongelmien vianmääritykseen, perehdy ohjeaiheeseen Suorita Windows-sovellusten vianmääritys.

Mitä pitää tehdä, jos minulla on päivän haasteeseen liittyvä ongelma?

Kaikki päivän haasteet ovat testattuja ja ne ovat taatusti ratkaistavissa, mutta joskus hyvätkin pelaajat voivat jäädä jumiin. Siirry alla olevaan Mistä löydän Casual Games -yhteisön? -kohtaan, jossa kerrotaan, mistä löydät pelaamasi pelin yhteisön.

Kun käynnistän pelin, en pysty kirjautumaan Xbox Liveen. Onko tällä merkitystä?

Kyllä. Tämä estää sinua käyttämästä saavutuksia, pelitilannetta ja muita pelitietoja. Kaikki nämä tiedot on tallennettu Xbox-tilillesi pilveen, ja jos et pysty kirjautumaan pelistä Xboxiin, et pysty tallentamaan saavutuksia ja pelitilannetta. Perehdy ohjeaiheessa Yhdistäminen Xbox Liveen tietokoneella annettuihin vianmääritystoimiin.

Onko minun oltava online-tilassa tai yhteydessä Internetiin, jotta voin pelata?

Jos aiot oleskella alueella, jolla ei ole verkkoyhteyttä, kuten kaukolennolla tai purjehdusmatkalla, voit valmistella Windows 10 -laitteesi niin, että voit pelata offline-tilassa.

Lisätietoja Windows 10 -laitteen valmistelemisesta offline-tilassa tapahtuvaa pelaamista varten on ohjeaiheessa Offline-pelaaminen Windows 10:n offline-tilassa.

Huomautus Microsoft Bingo vaatii verkkoyhteyden. Tätä peliä ei voi pelata offline-tilassa.

Jos pelaat offline-tilassa, jotkin toiminnot, kuten lisäkohteiden ostomahdollisuus Windows-kaupasta, eivät ole käytettävissä. Tämän lisäksi tulostaulukot eivät ole käytettävissä, kun olet offline-tilassa.

Jos ansaitset saavutuksia offline-tilassa, ne synkronoidaan tilillesi, kun seuraavan kerran kirjaudut laitteellasi Xbox Liveen. Myös pelitallenteesi synkronoidaan, kun kirjaudut Xbox Liveen.

Minulla on ongelmia tuotteiden ostamisessa Windows-kaupasta. Mitä voin tehdä?

Siirry Sovellukset ja Windows-kauppa -tukisivulle. Tällä sivulla on ohjeita Kaupan yleisiin ongelmiin ja vaihtoehtoja avun pyytämistä varten.

Mistä löydän Casual Games -yhteisön?

Jos sinulla on edelleen pelin pelaamiseen liittyviä ongelmia, käy pelin yhteisössä, jossa voit esittää kysymyksiä ja pyytää lisätukea Microsoft Casual Games -tiimiltä. Etsi pelin sivu alta: