Microsoft Solitaire Collectionin usein kysytyt kysymykset

Tällä sivulla on vastauksia Windows 10:n tai Windows 8.1:n Microsoft Solitaire Collectioniin liittyviin usein kysyttyihin kysymyksiin.

Minua pyydetään käyttämään Microsoft-tiliä tai päivittämään Xbox Live -tilini tiedot. Mikä on vialla?

Tarvitset Microsoft-tilin, jotta Microsoft Solitaire pystyy tallentamaan pelitilanteesi tiedot pilveen. Microsoft-tilisi myötä saat automaattisesti Xbox Live -tilin, jonne pelitietosi tallennetaan.

Minulla on Microsoft Solitaire Collectionin pelaamiseen liittyvä ongelma. Miten voin korjata tämän ongelman?

Kokeile seuraavia ratkaisuja.

Ratkaisu 1: Tarkista Xbox Live -palvelun tila

Jos näet täällä jonkin varoituksen, odota, kunnes palvelu on taas käytettävissä, ja yritä sitten uudelleen.

Ratkaisu 2: Käynnistä tietokone tai taulutietokone uudelleen

Huomautus Tallenna työsi ja sulje kaikki avoinna olevat sovellukset ennen uudelleenkäynnistystä.

Jos aloitusnäytössä on Virta-kuvake, napauta tai napsauta sitä ja valitse sitten Käynnistä uudelleen. Toimi muussa tapauksessa seuraavasti:

1. Sipaise näytön oikeasta reunasta kohti keskustaa ja valitse Asetukset. (Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa alakulmaa, siirrä hiiren osoitinta ylöspäin ja valitse sitten Asetukset.)
  2. Valitse Virta ja sitten Käynnistä uudelleen.

Ratkaisu 3: Tarkista päivitykset

Windows 10

Jos käytät automaattista päivitystä, sinun ei tarvitse hakea tärkeitä ja suositeltuja päivityksiä. Windows Update hakee nämä päivitykset ja asentaa ne, kun ne ovat valmiina.

Jos et käytä automaattista päivitystä, sinun on haettava päivityksiä vähintään kerran viikossa. Julkaisemme tärkeitä päivityksiä yleensä kerran kuukaudessa. Päivityksiä voidaan kuitenkin julkaista milloin tahansa.

Olivatpa asetuksesi mitä tahansa, joitakin päivityksiä ei asenneta automaattisesti. Näihin kuuluvat muun muassa valinnaiset päivitykset ja päivitykset, jotka vaativat uusien käyttöehtojen hyväksymistä. Kun nämä päivitykset ovat käytettävissä, Windows Update ilmoittaa, että ne ovat valmiina asennettaviksi.

1. Avaa Windows Update sipaisemalla näytön oikeasta reunasta kohti keskustaa (tai jos käytät hiirtä, osoittamalla näytön oikeaa alakulmaa ja siirtämällä hiiren osoitinta ylöspäin), valitsemalla Asetukset, valitsemalla Muuta tietokoneen asetuksia ja valitsemalla sitten Päivitys ja palautus.
  2. Valitse Tarkista nyt ja odota, kunnes Windows hakee uusimmat päivitykset laitteeseen.
  3. Jos päivityksiä löytyy, valitse Asenna päivitykset.
  4. Lue ja hyväksy käyttöehdot ja valitse sitten tarvittaessa Valmis.
    Huomautus Sinun on mahdollisesti käynnistettävä laite uudelleen joidenkin päivitysten viimeistelemiseksi. Tallenna ja sulje kaikki tiedostot ja sovellukset ennen uudelleenkäynnistystä, jotta et menetä mitään.

Windows 8.1

Jos haluat hakea Windows-päivityksiä, toimi seuraavasti:

1. Napsauta Käynnistä-painiketta. Kirjoita hakuruutuun Update ja valitse sitten hakutulosten luettelosta Windows Update.
  2. Valitse vasemmasta ruudusta Tarkista päivitykset ja odota, kunnes Windows hakee uusimmat päivitykset tietokoneeseen.
  3. Jos päivityksiä löytyy, valitse Asenna päivitykset.

Jos Windowsin päivittäminen ei ratkaise ongelmaa, poista Microsoft Solitaire Collectionin asennus ja asenna sovellus uudelleen.

Ratkaisu 4: Poista Microsoft Solitaire Collectionin asennus ja asenna sovellus uudelleen

Huomautus Jos et normaalisti kirjaudu sisään Solitaireen, kaikki pelisi ja etenemisesi poistetaan, jos poistat sovelluksen asennuksen. Jos kuitenkin kirjaudut sisään Solitaireen ennen asennuksen poistamista, kaikki tietosi tallennetaan pilveen, eikä tallennettuja pelejä menetetä, kun poistat Microsoft Solitaire Collectionin asennuksen ja asennat sovelluksen uudelleen. Voit jatkaa käynnissä olevaa peliä samasta paikasta, jossa keskeytit sen.

1. Sipaise aloitusnäytössä näytön oikeasta reunasta kohti keskustaa (tai jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa alakulmaa ja siirrä hiiren osoitinta ylöspäin), valitse Hae ja kirjoita sitten hakuruutuun Microsoft Solitaire Collection.
  2. Pidä sovelluksen ruutua painettuna (tai napsauta hiiren kakkospainiketta) ja valitse Poista asennus.
  3. Käynnistä laite uudelleen.
  4. Paina Windows+R-näppäimiä.
  5. Kirjoita Avaa-ruutuun wsreset.exe ja paina sitten Enter-näppäintä. Näyttöön tulee Windows-kauppa, ja voit asentaa Microsoft Solitaire Collectionin uudelleen.

Ratkaisu 5: Varmista, että palomuuri tai virustorjuntaohjelmisto ei estä sovellusta

Jos käytät Windowsin palomuuria Windows 10:ssä tai Windows 8.1:ssä, perehdy ohjeaiheeseen Windowsin palomuurin esittely.

Microsoft Solitaire Collection -pelin (tai muiden Xbox Liveä käyttävien sovellusten) eston poistamisohjeet vaihtelevat käyttämäsi virustorjunta- tai palomuuriohjelmiston mukaan. Tarkista virustorjunta- tai palomuuriohjelmiston ohjeista, miten asetukset avataan, ja varmista, että ohjelmisto ei estä sovellusta. Jos virustorjunta- tai palomuuriohjelmistossa on ”sallittujen sovellusten luettelo”, varmista, että Xbox Liveä käyttävät pelit ovat tässä luettelossa.

Vianmääritystyökalut

Jos tarvitset lisää apua Microsoft Solitaire Collectionin ongelmien vianmääritykseen, kokeile seuraavia verkkotyökaluja:

Windows 10: Suorita Windows-sovellusten vianmääritys

Windows 8.1: Ongelmien vianmääritys sovelluksen avulla

Kun käynnistän pelin, en pysty kirjautumaan Xbox Liveen. Onko tällä merkitystä?

Tämä estää sinua käyttämästä saavutuksia, pelitilannetta ja muita pelitietoja. Kaikki nämä tiedot on tallennettu Xbox Live -tilillesi pilveen, ja jos et pysty kirjautumaan pelistä Xboxiin, et pysty tallentamaan saavutuksia ja pelitilannetta. Perehdy vianmääritystoimiin ohjeaiheessa Yhdistäminen Xbox Liveen tietokoneella.

Minulla on ongelmia tuotteiden ostamisessa Windows-kaupasta. Mitä voin tehdä?

Siirry Windows-kaupan tukisivulle: Sovellukset ja Windows-kauppa. Tällä sivulla on ohjeita Windows-kaupan yleisiin ongelmiin ja linkkejä avun pyytämistä varten.

Ota meihin yhteyttä

Haluatko ottaa yhteyttä tukeen ongelman "Microsoft Solitaire Collectionin usein kysytyt kysymykset" vuoksi, jota koskevaa sisältöä olit lukemassa, vai jonkin toisen ongelman vuoksi?