Minecraft Realms

Minecraft Realms on tilauspalvelu, joka oikeuttaa sinut Minecraftin pelaamiseen verkossa enintään kymmenen pelaajan kanssa. Voit tilata Minecraft Realmsin mihin tahansa laitteeseen, jossa on jokin seuraavista Minecraftin versioista:

• Minecraft: Windows 10 Edition (sisältää Oculus Riftin)
  • Minecraft: Pocket Edition for iOS
  • Minecraft: Pocket Edition for Android
  • Minecraft: Pocket Edition for Kindle Fire
  • Minecraft: Gear VR Edition.

Huomautus Minecraft: Pocket Edition for Windows Phone, Minecraft: Xbox One Edition ja Minecraft: Xbox 360 Edition eivät tällä hetkellä tue Realmsia.

Jos pelaat Minecraftia PC:llä (käyttämällä Java-versiota), Minecraft Realms -tilauspalvelu on jo saatavilla siihen. Lisätietoja tilauksesta tai sen hallinnasta saat Mojangin sivustossa olevalta Minecraft Realms -sivulta.

Minecraft: Windows 10 Editionissa ja Minecraft: Gear VR Editionissa voit ostaa yhden kuukauden tai kuuden kuukauden Realms-tilauksen. Se suoritetaan kertamaksuna, jota ei hyvitetä, eikä vanhentunutta tilausta uusita automaattisesti.

Minecraftin muiden Pocket Edition -versioiden tapauksessa voit valita kahdesta toistuvasta kuukausitilauksesta:

• You Plus Two: voit pelata enintään kahden muun pelaajan kanssa.
  • You Plus Ten: voit pelata enintään kymmenen muun pelaajan kanssa.

Tilausmaksut vaihtelevat asuinalueesi mukaan.

Ennen aloittamista

Sinulla on oltava Xbox-pelaajatunnus, jotta voit ansaita saavutuksia ja lisätä pelaajapisteitäsi. Kun käynnistät Minecraftin Windows 10- tai Pocket Edition -version ensimmäisen kerran, sinua pyydetään kirjautumaan Xbox- tai Xbox SmartGlass-sovelluksesta Xbox Liveen. Jos sinulla on jo tili, käytä sisäänkirjautumiseen sitä. Jos sinulla ei ole tiliä, voit helposti luoda sen nykyisellä sähköpostiosoitteellasi. Tilin luonnista ei peritä maksua.

Lisätietoja kirjautumisesta Minecraftiin Xbox-sovelluksesta on ohjeaiheessa Kirjautuminen Windows 10:n Xbox-sovellukseen.

Huomautus Minecraft Realmsin pelaamiseen ei tarvita Xbox Live Gold -tilausta.

Minecraft Realmsin tilaaminen

1. Käynnistä tietokoneessa/laitteessa Minecraft ja valitse päävalikosta Play (Pelaa).
  2. Valitse näytön yläosassa oleva Realms (Alueet) -välilehti.
  3. Jos sinulla on jo Realms-tilaus, sinua pyydetään kirjautumaan Xbox Liveen, jotta voit jatkaa pelaamista.
  4. Jos sinulla ei ole Realms-tilausta, sinua pyydetään ostamaan se.
    1. Jos käytät iOS-, Android- tai Kindle Fire -laitetta, voit ostaa toistuvan kuukausitilauksen.
    2. Jos sinulla on Windows 10- tai Gear VR -laite, voit ostaa yhden kuukauden tai kuuden kuukauden tilauksen, jota ei uusita automaattisesti.

Molemmissa tapauksissa sinua laskutetaan laitteella, jolla olet ostanut Minecraftin.

5. Viimeistele ostos laitteella.

Kun pelaat Minecraft: Windows 10 Editionia tai Minecraft: Pocket Editionia seuraavan kerran, voit valita päävalikosta Realms (Alueet) -vaihtoehdon.

Muiden pelaajien kutsuminen omalle alueellesi

1. Paina päävalikon Play (Pelaa) -painiketta.
  2. Valitse näytön yläosassa oleva Realms (Alueet) -välilehti.
  3. Valitse alueen nimen vieressä oleva kynän kuvake.
  4. Valitse Players (Pelaajat). Xbox Live -ystäviesi luettelo avautuu automaattisesti näyttöön.
  5. Jos haluat lisätä jonkun, joka on jo Xbox Live -ystäviesi luettelossa, napsauta henkilön nimen vieressä olevaa plusmerkkiä. Jos haluat lisätä uuden henkilön, sinun on ensin lisättävä hänet Xbox Live -ystäväluetteloosi. Voit tehdä tämän valitsemalla Add Friend (Lisää ystävä).
  6. Add Friend (Lisää ystävä) -ikkunassa voit lisätä ystävän Facebookin yhteystiedoista (jos olet muodostanut yhteyden Facebookiin), puhelimen tai laitteen yhteystiedoista tai suoraan henkilön Xbox Live -pelaajatunnuksen perusteella. Kun olet lisännyt henkilön, valitse ikkunan oikeassa yläkulmassa oleva sulkemisruutu (sinun on tehtävä tämä kaksi kertaa poistuaksesi päävalikosta).
  7. Kun henkilö on lisännyt sinut ystäväkseen, hän ilmestyy Realmsissa Xbox Live -ystäviesi luetteloon, ja voit lähettää hänelle pelikutsun.

Liittyminen alueella olevien muiden pelaajien seuraan

1. Paina päävalikon Play (Pelaa) -painiketta.
  2. Valitse näytön yläosassa oleva Realms (Alueet) -välilehti.
  3. Valitse palautepainikkeen vieressä oleva kirjekuoripainike.
  4. Täällä näet kaikki eri alueille saamasi kutsut, joista voit valita haluamasi. Kun liityt alueelle, jolle olet saanut kutsun, alue ilmestyy Realms (Alueet) -välilehdessä olevaan luetteloon.

Minecraft Realms -tilauksen peruuttaminen

Jos et enää halua tilata Minecraft Realmsia, voit peruuttaa tilauksen seuraavasti:

• Jos sinulla on Minecraft: Pocket Editionin iOS-versio, siirry iTunes-kauppaan.
  • Jos sinulla on Minecraft: Pocket Editionin Android-versio, siirry Google Play -kauppaan.
  • Jos sinulla on Minecraft: Pocket Editionin Kindle Fire -versio, siirry laitteellasi Kindle Fire -kauppaan.

Minecraft: Windows 10 Editioniin (sisältää Oculus Riftin) ja Minecraft: Gear VR Editioniin ei ole saatavilla kuukausitilausta. Kun teet ostoksen, Realms-tilauksesi päättyy yhden tai kuuden kuukauden kuluttua ostamasi version mukaan.

Minecraft Realmsin ongelmien vianmääritys

Jos sinulla on Minecraft Realmsiin liittyviä ongelmia, tässä on muutamia ohjeaiheita, joista saat apua.

Verkkoyhteys

Tarkista Xbox Live -palvelun tila

Jos näet täällä jonkin varoituksen, odota, kunnes palvelu on taas käytettävissä, ja yritä sitten uudelleen.

Xbox Liven keskeiset palvelut: toimii
2017-01-17T12:04:38.9812475+00:00
Yhteisö ja pelaaminen: toimii
2017-01-17T12:04:38.9812475+00:00

Jos Xbox Live -palvelu on toiminnassa, perehdy Mojangin sivustossa olevaan, Realmsin yhteysongelmia käsittelevään vianmääritysoppaaseen. Jos olet toiminut siinä annettujen ohjeiden mukaan, mutta ongelma ei poistu, on voinut ilmetä verkon ja Internetin välinen verkkoyhteysongelma.

Windows 10

Jos sinulla on sisäänkirjautumiseen tai verkkotilisi käyttöön liittyviä ongelmia, kirjaudu sisään Microsoft-tiliisi ja tarkista mahdolliset ongelmat.

Jos sinulla on Windows 10 -laitteessa pelaamiseen liittyviä ongelmia, perehdy ohjeaiheeseen Peliongelmien vianmääritys Windows 10:ssä.

iOS, Android, Kindle ja Gear VR

Apua iOS-laitteiden ongelmiin tai vianmääritykseen saat Apple-tuesta.

Apua Android-laitteiden ongelmiin tai vianmääritykseen saat Google Play -ohjekeskuksesta.

Apua Kindle-laitteiden ongelmiin tai vianmääritykseen saat Amazon-tuesta.

Apua Gear VR:n tai Oculus Riftin ongelmiin tai vianmääritykseen saat Oculus-tuesta.

Jos sinulla on muita peliin liittyviä ongelmia, käy Mojangin sivustossa olevalla Minecraft Realmsin tukisivulla.

Ota meihin yhteyttä

Haluatko ottaa yhteyttä tukeen ongelman "Minecraft Realms" vuoksi, jota koskevaa sisältöä olit lukemassa, vai jonkin toisen ongelman vuoksi?