Windows 10:n Ori and the Blind Forest: Definitive Editionin usein kysytyt kysymykset

Lue vastauksia Windows 10:n Ori and the Blind Forest: Definitive Editioniin liittyviin usein kysyttyihin kysymyksiin.

Tällä sivulla

Minua pyydettiin päivittämään käyttöjärjestelmäni, jotta voin pelata Ori and the Blind Forest: Definitive Editionia. Minkä Windows-version tarvitsen?

Tarvitset Windows 10:n version 1511 tai sitä uudemman Ori and the Blind Forest: Definitive Editionin lataamista ja asentamista varten.

Tämän lisäksi laitteessa on oltava käytössä Windows 10:n 64-bittinen versio. Jos sinulla on 32-bittinen versio, et pysty pelaamaan Ori and the Blind Forest: Definitive Editionia.

Voit tarkistaa, onko sinulla käytössä Windowsista oikea versio, perehtymällä ohjeaiheeseen Ohjeet pelin toimivuuden selvittämiseksi Windows 10 -laitteessa.

Tarvitsenko muita ohjelmistoja pelin pelaamiseen?

Kyllä, sinun on asennettava DirectX 9.0c tai sitä uudempi versio, jotta voit pelata Ori and the Blind Forest: Definitive Editionia. Parhaan mahdollisen käyttöelämyksen varmistamiseksi suosittelemme kuitenkin, että käytät DirectX 11:tä tai sitä uudempaa versiota. Voit tarkistaa laitteeseen asennetun DirectX:n version perehtymällä ohjeaiheeseen Ohjeet pelin toimivuuden selvittämiseksi Windows 10 -laitteessa.

Mitkä ovat laitteistovaatimukset?

Seuraavassa taulukossa on esitetty Windows 10:n Ori and the Blind Forest: Definitive Editionin vähimmäisvaatimukset, suositellut vaatimukset ja ihanteelliset vaatimukset.

Vähintään Suositus Ihanteellinen
Käyttöjärjestelmä Windows 10, 64-bittinen (päivitys 1511) Windows 10, 64-bittinen (päivitys 1511) Windows 10, 64-bittinen (päivitys 1511)
Suoritin Intel Core 2 Duo E4500, 2,2 GHz
tai
AMD Athlon 64 X2 5600, 2,8 GHz
Intel Core i5 2300
tai
AMD FX 6120
Intel Core i7 4790, 4 GHz
tai
AMD FX, 8-ytiminen
Grafiikkasuoritin (grafiikkakortti) NVIDIA GeForce 240 GT
tai
AMD Radeon HD 6570
NVIDIA GeForce GTX 550 Ti
tai
AMD Radeon HD 6770
NVIDIA GeForce 980 Ti
tai
AMD Radeon R9 390X
Kiintolevytila 11 Gt 11 Gt 11 Gt SSD-muistia
RAM (muisti) 4 Gt 8 Gt 16 Gt
VRAM (videomuisti) NVIDIA – 2 Gt
AMD – 2 Gt
NVIDIA – 4 Gt
AMD – 4 Gt
NVIDIA – yli 6 Gt
AMD – yli 6 Gt
DirectX DirectX 9.0c+ DirectX 11+ DirectX 11+
Näyttö 1080p 1080p 1080p

Voit tarkistaa, että Windows 10 -laitteessa on tarpeeksi vapaata levytilaa, selvittää asennetun näytönohjaimen ja tarkastella muita laitetta koskevia tärkeitä tietoja perehtymällä ohjeaiheeseen Ohjeet pelin toimivuuden selvittämiseksi Windows 10 -laitteessa.

Joissakin kahdella grafiikkasuorittimella varustetuissa laitteissa näyttö voi muuttua lataamisen jälkeen mustaksi, jos muutat tarkkuutta. Voit ratkaista ongelman siirtämällä hiiren osoittimen näytön ylä- tai alaosaan, jolloin ongelma korjautuu itsestään.

Mitä tapahtuu, jos lataan pelin sellaiseen laitteeseen, joka ei vastaa laitteistovaatimuksia?

Suosittelemme, että tarkistat ensin laitteen tekniset tiedot ja varmistat, että laite vastaa vähimmäisvaatimuksia. Lisätietoja on ohjeaiheessa Ohjeet pelin toimivuuden selvittämiseksi Windows 10 -laitteessa.

Jos olet jo ostanut pelin, voit yrittää säätää pelin sisäisiä grafiikka-asetuksia. Ne löytyvät yleensä pelin asetuksista, grafiikka- tai video-kohdasta. Aloita pienimmällä asetuksella ja tarkista, parantaako tämä pelielämystä.

Jos peli ei vieläkään toimi laitteessa oikein, voit pyytää hyvitystä viiden päivän kuluessa ostoksesta. Saat lisätietoja Microsoft Store - Palautukset -sivulta.

Kuinka suuri peli on?

Ori and the Blind Forest: Definitive Editionin lataamista varten kiintolevyllä on oltava vähintään 11 Gt vapaata tilaa. Voit tarkistaa, että laitteessa on tarpeeksi vapaata levytilaa, perehtymällä ohjeaiheeseen Ohjeet pelin toimivuuden selvittämiseksi Windows 10 -laitteessa.

Kuinka kauan pelin lataaminen kestää?

Latausaika voi vaihdella Internet-yhteyden nopeuden mukaan. 11 Gt:n lataaminen 20 Mbps:n yhteyden kautta kestää keskimäärin 1,5 tuntia.

Kun lataat peliä, älä peruuta lataamista tai sammuta tietokonetta. Aloitusnäyttöön tulee Ori and the Blind Forest: Definitive Edition -kuvake, kun lataus on päättynyt.

Huomautus Pelin lataamisesta voidaan periä ylimääräisiä Internet-maksuja.

Jos peli latautuu hitaasti, kokeile seuraavia ratkaisuja:

1. Varmista, että lataat vain yhtä peliä, sovellusta tai päivitystä kerrallaan.
  2. Jos verkossa on muita laitteita, jotka voivat käyttää kaistanleveyttä (esimerkiksi suoratoistaa elokuvaa), sinun on keskeytettävä niiden toiminta, kunnes lataus on päättynyt.
  3. Tarkista, onko laitteeseen saatavilla Windows 10 -päivityksiä. Valitse Asetukset ja sitten Päivittäminen ja suojaus tarkistaaksesi, onko päivityksiä saatavilla.
  4. Suorita mahdollisten yhteysongelmien vianmääritys siirtymällä Windowsin verkkoyhteysongelmien korjaaminen -sivulle.

Millaisen lisälaitteen tarvitsen pelin hallintaan?

Voit käyttää hiirtä ja näppäimistöä tai Xbox One -ohjainta. Jos käytät ohjainta, voit yhdistää sen laitteeseen joko USB-kaapelilla tai Windowsin langattomalla Xbox-sovittimella.

Tarvitsenko pelin pelaamiseen Microsoft-tiliä?

Tarvitset Microsoft-tilin, jotta voit pelata Ori and the Blind Forest: Definitive Editionia. Jos pelaat jo pelejä Xbox 360:llä tai Xbox Onella, voit käyttää samaa tiliä kuin niiden peleissä. Lisätietoja on Microsoft-tiliin liittyvien usein kysyttyjen kysymysten sivulla.

Onko minun oltava online-tilassa tai yhteydessä Internetiin, jotta voin pelata?

Jos aiot oleskella alueella, jolla ei ole verkkoyhteyttä, kuten kaukolennolla tai purjehdusmatkalla, voit valmistella Windows 10 -laitteesi niin, että voit pelata Ori and the Blind Forest: Definitive Editionia offline-tilassa.

Lisätietoja Windows 10 -laitteen valmistelemisesta offline-tilassa tapahtuvaa pelaamista varten on ohjeaiheessa Offline-pelaaminen Windows 10:n offline-tilassa.

Jos pelaat offline-tilassa, jotkin toiminnot, kuten lisäkohteiden ostomahdollisuus Windows-kaupasta, eivät ole käytettävissä. Tämän lisäksi tulostaulukot eivät ole käytettävissä, kun olet offline-tilassa.

Jos ansaitset saavutuksia offline-tilassa, ne synkronoidaan tilillesi, kun seuraavan kerran kirjaudut laitteellasi Xbox Liveen. Myös pelitallenteesi synkronoidaan, kun kirjaudut Xbox Liveen.

Offline-tilassa et myöskään pysty hyödyntämään Xbox Liven etuja. Lisätietoja on jäljempänä kohdassa Miksi minun kannattaa kirjautua Xbox Liveen Microsoft-tilin tunnistetiedoilla?

Minulla on jo Ori and the Blind Forest: Definitive Editionin Xbox One -versio. Onko pelin kaksi versiota liitetty toisiinsa?

Xbox Onen Ori and the Blind Forest: Definitive Edition ja Windows 10:n Ori and the Blind Forest: Definitive Edition ovat samoja peliversioita. Tämä tarkoittaa, että ansaitset saavutuksia molemmissa, ja ne ovat siirrettävissä alustojen välillä. Pelitallenteet toimivat myös alustojen välillä, joten voit aloittaa pelaamisen Xbox Onessa ja jatkaa sitä Windows 10:ssä tai toisin päin. Sinun on kirjauduttava sekä Xbox Onessa että Windows 10:ssä samalle Microsoft-tilille, jotta tämä on mahdollista.

Jos vaihdat alustaa, voi ilmetä muutaman minuutin viive, kun pelitallenteesi synkronoidaan. Lisätietoja ja vinkkejä vianmääritykseen on ohjeaiheessa Alustojen välinen pelaaminen Windows 10:ssä ja Xbox Onessa.

Kuinka monta kertaa voin ladata ja asentaa pelin?

Voit ladata ja asentaa Ori and the Blind Forest: Definitive Editionin samalta Microsoft-tililtä enintään kymmeneen eri Windows 10 -laitteeseen.

Miksi minun kannattaa kirjautua Xbox Liveen Microsoft-tilin tunnistetiedoilla?

Kun yhdistät Ori and the Blind Forest: Definitive Editionin Xbox Live -palveluun, voit nauttia seuraavista eduista, kun pelaat Windows 10 -laitteella:

Huomautus Sinun on oltava yhteydessä Xbox Liveen Xbox-sovelluksen kautta, jotta voit käynnistää Ori and the Blind Forest: Definitive Editionin. Lisätietoja on edellä kohdassa Onko minun oltava online-tilassa tai yhteydessä Internetiin, jotta voin pelata?

• muun muassa pitää yhteyttä Xbox Live -yhteisöön, näyttää saavutukset ja katsella pelileikkeitä
  • siirtää tallennetut pelisi pilveen ja jatkaa pelaamista toisella Windows 10 -laitteella samasta kohdasta, johon aiemmin jäit
  • pelata Windows 10:ssä langattomalla Xbox-ohjaimella käyttämällä langatonta Xbox-sovitinta.
  • vaivattomasti tallentaa, kertoa ja jakaa ikimuistoisimmat pelihetkesi sisäänrakennetulla pelitallentimella
    • Voit käynnistää pelitallentimen pelin aikana painamalla Windows - ja G-näppäimiä.
    • Voit hallita pelitallentimen asetuksia käynnistämällä Xbox-sovelluksen, siirtymällä Asetukset-kohtaan ja valitsemalla Pelitallennin.
    • Ori and the Blind Forest: Definitive Editionia pelatessa tallennetut pelileikkeet ovat käytettävissä Xbox-sovelluksella. Lisätietoja on ohjeaiheessa Xbox-sovelluksen suorittamisen edut Windows 10:llä peliä pelatessa.