Xbox Play Anywhere -pelien ongelmien vianmääritys

Yleiskuvaus

Kun ostat Xbox Play Anywhere -pelin, voit pelata sitä sekä Xbox Onessa että Windows 10:ssä. Sinun tarvitsee ostaa se vain kerran, niin voit asentaa sen mihin tahansa Xbox Oneen tai Windows 10 -laitteeseen, johon kirjaudut sisään.

Lisätietoja Xbox Play Anywherestä, usein kysytyt kysymykset sekä tulevien ja tällä hetkellä tuettujen pelien täydellisen luettelon löydät osoitteesta http://xboxplayanywhere.com.

Huomioitavia asioita

Tässä on muutamia ratkaisuja, joiden avulla voit ratkaista Xbox Play Anywheren yleiset ongelmat. Kokeile niitä ennen alla esitettyjen vianmääritystoimien suorittamista:

• Tarkista Xbox Live -palvelun tila.

Jos näet täällä jonkin varoituksen, odota, kunnes palvelu on taas käytettävissä, ja yritä sitten uudelleen.

Xbox Liven keskeiset palvelut: toimii
2017-04-24T18:13:00.1388805+00:00
  • Varmista, että pelaat pelin digitaalista versiota. Xbox Play Anywhereä ei voi käyttää pelilevyltä. Voit ostaa digitaalisen version Kaupasta Xbox Onessa, Windows 10 -laitteessa, xbox.comissa tai microsoft.comissa. Voit myös ostaa koodin jälleenmyyjältä ja lunastaa sen konsolissa tai laitteessa.

Huomautus Voit jatkaa saavutusten ansaitsemista ja siirtää etenemisesi pelissä konsolista toiseen, kun muodostat verkkoyhteyden. Lisätietoja saat Xbox Onen pilvipelitallenteita koskevista usein kysytyistä kysymyksistä.

• Varmista pelin tuotetietosivulta, että pelaamasi peli tukee alustojen välistä pelaamista. Lisää vianmääritysvihjeitä on ohjeaiheessa Alustojen välinen pelaaminen Windows 10:ssä ja Xbox Onessa.
  • Varmista, ettei kaapelimodeemissa tai Internet-palveluntarjoajalla ole ilmennyt ongelmia. Tarkista, toimivatko muut pelit tai sovellukset. Jos eivät, yritä käynnistää reititin uudelleen. Lisätietoja verkon vianmäärityksestä saat ohjeaiheesta Windows 10:n verkkoyhteysongelmien ratkaiseminen.
  • Siirry ohjeaiheeseen Ohjeet pelin toimivuuden selvittämiseksi Windows 10 -laitteessa ja varmista toimimalla siinä annettujen ohjeiden mukaan, että Windows 10 -laitteesi vastaa pelin laitteistolle asetettuja järjestelmävaatimuksia.

Jos nämä ratkaisut eivät korjanneet ongelmaa, jatka seuraavilla vianmääritysratkaisuilla.

Minulla on ongelmia pelin pelaamisessa toista alustaa käyttävän ystävän kanssa

En pysty jatkamaan viimeksi toisella alustalla tallennettua peliä

Näen ladattavat sisällöt yhdellä alustalla, mutta en toisella

Minulla on Xbox Play Anywhere -pelin pelaamiseen liittyviä ongelmia

Näen saavutukset yhdellä alustalla, mutta en toisella

Tilasin pelin ennakkoon yhdellä alustalla, mutta se ei ole käytettävissä toisella

Pystyn lataamaan pelin yhdellä alustalla, mutta en toisella

Minulla on Xbox Play Anywhere -pelikoodin lunastamiseen liittyviä ongelmia

Minulla on ongelmia pelin pelaamisessa toista alustaa käyttävän ystävän kanssa

Jos sinulla on ongelmia pelin pelaamisessa toista alustaa käyttävän ystävän kanssa, toimi seuraavasti:

1. Varmista, että et suoratoista sisältöä toisesta laitteesta. Voit suoratoistaa sisältöä vain yhteen laitteeseen kerrallaan.
  2. Varmista, että et lataa tai katsele sisältöä konsolilla tai laitteella, kun pelaat verkossa, sillä tämä vaikuttaa suorituskykyyn. Tämä koskee myös muita verkossasi olevia laitteita.
  3. Pyydä ystävääsi suorittamaan samat vianmääritystoimet (myös edellä olevassa Huomioitavia asioita -kohdassa mainitut seikat) ja tarkistamaan, ilmeneekö ongelma heillä.

En pysty jatkamaan viimeksi toisella alustalla tallennettua peliä

Jos sinulla on ongelmia toisella alustalla tallennetun pelin jatkamisessa, toimi seuraavasti:

1. Varmista, että käytät molemmilla alustoilla samaa Microsoft-tiliä, kun kirjaudut sisään.
  2. Kirjaudu sisään takaisin peliin samalla alustalla, jolla viimeksi tallensit pelin (pelin pitäisi jatkua samasta kohdasta, jossa keskeytit sen).
  3. Tallenna peli tällä alustalla uudelleen ja yritä sitten avata peli toisella alustalla.

Huomautus Lisää pelitallenteiden vianmääritysohjeita on Xbox Onen pilvipelitallenteita koskevissa usein kysytyissä kysymyksissä.

Näen ladattavat sisällöt yhdellä alustalla, mutta en toisella

Jos näet ladattavat sisällöt yhdellä alustalla, mutta et toisella, toimi seuraavasti:

1. Varmista, että olet kirjautunut sisään molemmissa laitteissa saman Microsoft-tilin tunnistetiedoilla.
  2. Tarkista tilaushistoriasi osoitteessa https://account.microsoft.com/billing/orders ja varmista, että ostoksesi on suoritettu onnistuneesti.

Minulla on Xbox Play Anywhere -pelin pelaamiseen liittyviä ongelmia

Jos sinulla on Xbox Play Anywhere -pelin pelaamiseen liittyviä ongelmia, toimi seuraavasti:

1. Kirjaudu sisään toisen Microsoft-tilin tunnistetiedoilla ja tarkista, ilmeneekö sama ongelma.
  2. Yritä päivittää Windows 10 -laitteen ohjaimet, kuten näytönohjain, ääniohjain ja verkko-ohjain. Voit tehdä tämän siirtymällä ohjeaiheeseen Uusimpien ohjelmistojen ja ohjainpäivitysten hankkiminen Windows 10 -laitteeseen ja toimimalla siellä annettujen ohjeiden mukaan.
  3. Suorita Windows Update ja varmista, että Windows 10 -käyttöjärjestelmä on ajan tasalla. Voit tehdä tämän valitsemalla Asetukset > Päivittäminen ja suojaus > Tarkista päivitykset.
  4. Käynnistä laite uudelleen.

Jos sinulla on edelleen ongelmia, käy peliyhteisössä, jossa voit osallistua keskusteluihin, perehtyä tunnettuihin ongelmiin ja esittää kysymyksiä pelin muille pelaajille.

Näen saavutukset yhdellä alustalla, mutta en toisella

Jos näet saavutuksesi yhdellä alustalla, mutta et toisella, toimi seuraavasti:

1. Varmista, että olet muodostanut verkkoyhteyden.
  2. Varmista, että olet kirjautunut sisään Microsoft-tilisi tunnistetiedoilla, kun pelaat peliä.

Jos sinulla on saavutusten kanssa edelleen ongelmia, saat lisätietoja ohjeaiheesta Xbox Onen saavutuksiin ja haasteisiin liittyvät ongelmat.

Tilasin pelin ennakkoon yhdellä alustalla, mutta se ei ole käytettävissä toisella

Jos näet ennakkoon tilatun pelin yhdellä alustalla, mutta et toisella, toimi seuraavasti:

1. Varmista, että olet kirjautunut sisään molemmissa laitteissa saman Microsoft-tilin tunnistetiedoilla.
  2. Tarkista tilaushistoriasi osoitteessa https://account.microsoft.com/billing/orders ja varmista, että ostoksesi on suoritettu onnistuneesti.

Pystyn lataamaan pelin yhdellä alustalla, mutta en toisella

Jos pystyt lataamaan pelin yhdellä alustalla, mutta et toisella, toimi seuraavasti:

1. Tarkista, onko levytilaa tarpeeksi. Toimi seuraavasti:
    1. Valitse Asetukset > Järjestelmä > Tallennustila.
    2. Laitteen kunkin aseman käytetty levytila tulee näkyviin. Varmista, että kiintolevyllä on riittävästi vapaata tilaa.

Huomautus Lisätietoja Windows 10 -laitteen tallennustilan tarkistamisesta on ohjeaiheessa Tietokoneen tallennustilan tarkasteleminen.

2. Käynnistä laite uudelleen.

Minulla on Xbox Play Anywhere -pelikoodin lunastamiseen liittyviä ongelmia

Jos sinulla on pelikoodin lunastamiseen liittyviä ongelmia, perehdy ohjeaiheeseen Valmiiksi maksetun Xbox-koodin lunastaminen, jossa annetaan ohjeet koodin lunastamiseen ja kerrotaan, mitä ongelmatilanteessa pitää tehdä.

Seuraavat vaiheet

Jos mikään näistä ratkaisuista ei ratkaissut ongelmaa, siirry Xbox-yhteisöön ja ota selvää, onko kohtaamasi ongelma ilmennyt muilla pelaajilla.