Xbox One -pelien tilaaminen Xbox-kaupasta ennakkoon

Tällä sivulla

Ennakkotilattujen pelien ostaminen ja hallinta

Jos tuskin maltat odottaa saavasi jonkin pelin, pystyt ehkä ennakkotilaamaan sen Microsoft Storesta tai Xbox-kaupasta muiden ostosten tapaan. Näin voit ladata pelin suoraan laitteeseen tai konsoliin ja pelata sitä heti, kun se on saatavilla.

Video: Pelien digitaalisten ennakkotilausten hallinta Xbox Onessa

Katso video Pelien digitaalisten ennakkotilausten hallinta Xbox Onessa. Huomautus Tämä video on saatavilla vain englanniksi.

Ennakkotilausten tekeminen Xbox Onessa ja Windows 10:ssä

Voit ostaa ennakkotilattavissa olevat pelit Microsoft-tilisi varoilla, luottokortilla tai molemmilla. Maksutavasta riippuen sinua veloitetaan eri aikoihin:

• Microsoft-tilin varat. Jos maksat ennakkotilauksen kokonaan Microsoft-tilisi varoilla, summa veloitetaan välittömästi.
  • Luottokortti. Luottokortilla tehdyt ennakkotilaukset veloitetaan vasta pelin julkaisuhetkellä.
  • Tilin varojen ja luottokortin yhdistelmä. Jos sinulla ei ole tarpeeksi varoja ennakkotilauksen maksamiseen kokonaan, voit yhdistellä maksuja. Tilisi varoja ja luottokorttiasi veloitetaan vasta pelin julkaisuhetkellä.

Kun jätät ennakkotilauksen, saat tilauksesi tiedot ja luottokorttisi laskutuspäivän sisältävän sähköposti-ilmoituksen.

Ennakkotilausten etsiminen ja hallinta

Voit seurata ennakkoon tilaamiasi pelejä sekä muita Microsoft Storesta tai Xbox-kaupasta ostamiasi sisältöjä kirjautumalla sisään Microsoft-tiliisi. Valitse täällä Maksaminen ja laskutus ja sitten Tilaushistoria.

Tilaushistoria-sivulla voit helposti tarkastella ja hallita ennakkotilauksia yhdessä paikassa.

Ennakkotilauskannustimien hankkiminen

Ennakkotilauksen laskutusajankohtaan katsomatta olet oikeutettu peliin mahdollisesti sisältyviin ennakkotilauskannustimiin. Tarkista Microsoft Storessa tai Xbox-kaupassa olevasta pelin kuvauksesta, onko ennakkotilauskannustimia saatavilla.

Joihinkin peleihin liittyy kannustimia, jotka ovat välittömästi lunastettavissa, kun taas joitakin kannustimia on odotettava pelin julkaisuajankohtaan asti. Jos et näe kannustinta heti tilauksen jättämisen jälkeen, voit odottaa saavasi sen, kun ennakkotilauksesi on saatavilla.

Vianmääritys

Tässä osassa on vianmääritysohjeita pelin tausta-asennuksen aikana mahdollisesti ilmeneviin ongelmiin.

Tarvitset päivityksen pelin ennakkotilausta varten

Jos saat virhesanoman, jossa kerrotaan, että peli perustuu uusimpaan Windows-päivitykseen, se tarkoittaa sitä, että käytät Windows 10:n aikaisempaa versiota.

Voit tarkistaa, minkä Windows 10 -version on oltava käytössä, vierittämällä pelin tietosivulla alas Järjestelmävaatimukset-osaan ja katsomalla version Käyttöjärjestelmä-kohdan vierestä. Täällä voi lukea esimerkiksi ”Vaatii Windows 10:n versiota 14393.102 tai uudempaa”.

Voit tarkistaa käytössä olevan version valitsemalla Asetukset, Tietoja ja sitten Käyttöjärjestelmän koontikäännös.

Voit päivittää uusimpaan versioon valitsemalla Asetukset, Windows Update ja sitten Tarkista päivitykset.

Pelin käynnistäminen palauttaa takaisin aloitusnäyttöön

Tämä ongelma ilmenee, jos peliä ei ole päivitetty. Tällä voi olla useita syitä:

• Et ole muodostanut yhteyttä Xbox Live -palveluun pelin ennakkotilauksen jälkeen. Tämän vuoksi sinulla on vain peliä edustava paikkamerkkitiedosto, ei koko latausta.
  • Olet poistanut automaattisen päivittämisen käytöstä.

Voit ratkaista ongelman muodostamalla yhteyden Xbox Liveen, jolloin asennusprosessi käynnistyy. Jos olet muodostanut yhteyden Xbox Liveen, mutta automaattinen lataus ei toimi, voit poistaa peliä edustavan paikkamerkkitiedoston asennuksen ja sitten asentaa pelin uudelleen.

Asennuksen poistaminen ja uudelleenasentaminen:

1. Avaa opas painamalla Xbox-painiketta  valitse Aloitus ja siirry sitten oikealle ja valitse Omat pelit ja sovellukset.
  2. Valitse Pelit-kohdasta ennakkoon tilatun pelin nimi ja paina sitten ohjaimen valikkopainiketta .
  3. Valitse Hallitse peliä.
  4. Tarkista pelin koko Hallitse kaikkia -kohdasta. Jos se näkyy kilotavuina (kt), se on paikkamerkkitiedosto, jonka voi turvallisesti poistaa.
  5. Paina ohjaimen valikkopainiketta uudelleen ja valitse sitten Poista asennus.

Kun asennuksen poisto on valmis, voit hakea pelin Kaupasta ja asentaa sen uudelleen. Uudelleenasennusohjeet on annettu seuraavassa osassa.

Peliä ei näy Omat pelit ja sovellukset -kohdassa

Jos peliä ei näy Omat pelit ja sovellukset -kohdassa, vaikka olet suorittanut ennakkotilausprosessin, sinun on haettava peli Kaupasta. Jos alkuperäinen ostos onnistui, pystyt lataamaan pelin, eikä sinun tarvitse maksaa siitä uudelleen.

Pelin hakeminen Kaupasta:

1. Palaa aloitusnäyttöön painamalla Xbox-painiketta  avataksesi oppaan ja valitse Aloitus.
  2. Vieritä oikealle Kauppa-kohtaan ja valitse sitten näytön yläosasta Pelit.
  3. Vieritä alaspäin ja valitse Hae kaikista peleistä.
  4. Anna pelin nimi ja valitse sitten Hae.
  5. Valitse ennakkotilausversio saatavilla olevien pelien luettelosta.
  6. Aloita asentaminen valitsemalla Asenna.

Jos et näe Asenna-vaihtoehtoa tai pelille näytetään sen ostohinta, älä osta peliä, sillä silloin sinua saatetaan veloittaa uudelleen.

Voit tarkistaa alkuperäisen ostoksen onnistumisen seuraavasti:

1. Kirjaudu verkkoselaimella Microsoft-tiliisi.
  2. Voit tarkastella ostohistoriaasi valitsemalla Maksaminen ja laskutus ja sitten Tilaushistoria.

Jos alkuperäinen ostos onnistui, tapahtuman tilana on Suoritettu. Jos näet pelin suoritetun ostotapahtuman, mutta tarjolla ei ole mahdollisuutta asentaa peli konsoliin, ota yhteyttä Xbox-tukeen.

Ennakkoon tilattavissa olevat pelit

Ennakkoon tilattavissa olevien pelien täydellisen luettelon löydät Xbox Onen tulevien pelien sivulta. Voit tarkastella saatavilla olevien ennakkotilausbonuksien tietoja vierittämällä alas pelin tietoihin tai pelin tietosivun alaosassa olevaan, paketin tietoja käsittelevään osaan.

Löydät myös ennakkoon tilattavissa olevien Xbox Play Anywhere -pelien luettelon Xbox Play Anywhere -sivulta.

Usein kysytyt kysymykset

Milloin voin pelata peliä?

Voit pelata peliä heti, kun se julkaistaan omalla alueellasi, yleensä julkaisupäivänä hieman klo 00.00 paikallista aikaa jälkeen.

Huomautus Jos asut maassa, jossa on useita aikavyöhykkeitä, joillakin alueilla voi esiintyä viivettä.

Voinko tilata minkä tahansa pelin ennakkoon?

Et. Voit tilata vain tietyt pelit ennakkoon.

Milloin ennakkoon tilatun pelin hinta veloitetaan?

Laskutusajankohta vaihtelee maksutavan mukaan. Perehdy edellä olevaan Ennakkotilausten tekeminen Xbox Onessa ja Windows 10:ssä -kohtaan.

Voinko peruuttaa ennakkotilauksen?

Kyllä, voit peruuttaa ennakkotilauksen ottamalla yhteyttä Xbox-tukeen ennen pelin julkaisemista.