Xbox Onen ulkoisen tallennuslaitteen tunnistusongelman vianmääritys

Tässä artikkelissa kuvataan Xbox Onen järjestelmävaatimukset ulkoisille tallennuslaitteille. Lue myös, mitä pitää tehdä, jos konsolisi ei tunnista siihen liitettyä ulkoista asemaa.

Tärkeää  Varmista, ettei kiintolevyllä ole mitään tärkeitä tietoja, ennen kuin otat sen käyttöön Xbox Onessa. Xbox One alustaa kiintolevyn.

Vaatimukset

Xbox Onen kanssa pelien ja sovellusten tallentamiseen käytettävän ulkoisen tallennuslaitteen on täytettävä seuraavat vaatimukset:

• Sen on käytettävä USB 3.0 -yhteyttä. Jos käytössä on USB-keskitin, myös sen on käytettävä USB 3.0- tai sitä uudempaa yhteyttä.
  • Tallennuskapasiteetin on oltava vähintään 256 gigatavua.
  • Siinä on oltava osio. Tallennusasemissa on yleensä valmiiksi alustettu osiointi. Saat lisätietoja ulkoisen kiintolevyn osioinnista sen valmistajan käyttöohjeista.

Laitteita, jotka eivät vastaa näitä vaatimuksia, kohdellaan mediasisältöjen, kuten musiikin tai videoiden, tallennuslaitteina. Lisätietoja on ohjeaiheessa Tallennuksen hallinta Xbox Onessa.

Konsoliin ei myöskään voi olla samanaikaisesti liitettynä enempää kuin kolme ulkoista asemaa.

Ulkoisen tallennuslaitteen tunnistaminen

Kun liität ulkoisen tallennuslaitteen ensimmäisen kerran Xbox Oneen, konsolin pitäisi tunnistaa laite ja opastaa sen määrittämisessä alusta loppuun.

Jos näin ei tapahdu tai haluat varmistaa myöhemmin, että konsoli tunnistaa tallennuslaitteen, toimi seuraavasti:

1. Avaa opas napauttamalla Xbox-painiketta .
  2. Valitse Asetukset.
  3. Valitse Kaikki asetukset.
  4. Valitse Järjestelmä.
  5. Valitse Tallennustila.
  6. Valitse Tallennustilan hallinta. Jos näet tallennuslaitteesi luettelossa, konsoli on tunnistanut sen. Jos laitettasi ei näy luettelossa, kokeile tällä sivulla annettuja vianmääritysohjeita.

Toimintaohjeet, jos konsoli ei tunnista ulkoista tallennuslaitetta

Ratkaisu 1: Varmista, että olet asentanut uusimmat päivitykset Xbox Oneen

On mahdollista, että Xbox Oneen on julkaistu hiljattain päivityksiä, ja sinun on päivitettävä järjestelmäsi manuaalisesti, jotta se tunnistaa ulkoisen tallennuslaitteen. Toimi näin:

1. Avaa opas napauttamalla Xbox-painiketta .
  2. Valitse Asetukset
  3. Valitse Kaikki asetukset.
  4. Valitse Järjestelmä.
  5. Katso kohtaa Konsolin tiedot ja päivitykset. Jos siinä lukee, että Päivitys saatavilla, niin saatavilla on päivitys, joka on asennettava.
  6. Kun olet asentanut päivityksen, palaa Asetukset-kohtaan ja valitse Järjestelmä ja sitten Tallennustila. Tarkista, näkyykö laitteesi luettelossa.

Jos tämä ei ratkaise ongelmaa tai Xbox Oneen ei ole saatavilla hiljattain julkaistuja päivityksiä, kokeile seuraavaa ratkaisua.

Ratkaisu 2: Säädä tallennuksen virranhallinta-asetusta, jos olet Pikakäynnistys-tilassa

Tarkista, oletko Pikakäynnistys-tilassa. Lisätietoja on ohjeaiheessa Xbox One -konsolin virta-asetusten muuttaminen.

Jos olet tällä hetkellä Pikakäynnistys-tilassa, säädä tallennuksen virranhallinta-asetusta seuraavasti:

1. Avaa opas napauttamalla Xbox-painiketta .
  2. Valitse Asetukset.
  3. Valitse Kaikki asetukset.
  4. Valitse Virta.
  5. Siirry Virtatila-kohtaan.
  6. Poista Kun Xboxin virta on pois, sammuta tallennuslaite -asetuksen valinta.

Jos tämä ratkaisu ei ratkaise ongelmaa, kokeile seuraavassa osassa olevia ratkaisuja.

Ratkaisu 3: Muita mahdollisia ratkaisuja

Tässä on muutamia muita ratkaisuja, joita kannattaa kokeilla, jos Xbox One ei edelleenkään tunnista ulkoista tallennuslaitetta.

• Irrota asema ja liitä se uudelleen.
  • Liitä asema toiseen USB-porttiin konsolissa.
  • Käynnistä konsoli kokonaan uudestaan:
    1. Paina konsolin etuosassa olevaa virtapainiketta noin 10 sekunnin ajan.
    2. Käynnistä konsoli ja tarkista, tunnistaako se ulkoisen aseman.

Jos ongelma toistuu, ota yhteyttä Xbox-tukeen.