Pelitallentimen tallennusongelmat

Tässä artikkelissa kuvataan joillakin käyttäjillä pelileikkeitä pelitallentimella tallennettaessa mahdollisesti ilmenevät ongelmat ja niiden vianmääritys.

Pelitallennin ei tallenna leikettä

Jotkin pelit poistavat tallennusmahdollisuuden oletusarvoisesti käytöstä. Näissä peleissä ei voi tehdä leikkeitä.

Leike on odotettua lyhyempi

Useimmissa tapauksissa pelitallentimella voi tehdä jopa 5 minuutin pituisia leikkeitä. Joskus leike saattaa kuitenkin olla odotettua lyhyempi. Tähän voi olla useita syitä:

• Muu kuin pelaamiseen käytetty aika poistetaan leikkeestä. Jos esimerkiksi siirryt tallennuksen aikana aloitusnäyttöön, aloitusnäytössä vietetty aika ei sisälly leikkeeseen.
  • Julkaisijat voivat poistaa pelin tiettyjen osien tallennusmahdollisuuden käytöstä muun muassa seuraavista syistä:
    • Pelikohtaukset sisältävät mahdollisesti spoilereita.
    • Pelaaja tai pelaajat näkyvät pelikohtauksessa Kinectin kautta.
  • Pelitallennin tallentaa pelileikkeet 720p-tarkkuudella ja 30 ruudun sekuntivauhdilla. Useimmissa peleissä tällä tarkkuudella voi tallentaa noin 5 minuutin pituisen leikkeen. Runsaasti grafiikkaa tai toimintaa sisältävät leikkeet voivat olla lyhyempiä, sillä kestoa on lyhennetty tallennuslaadun varmistamiseksi.

Vianmääritys

Jos sinulla on edelleen ongelmia, kokeile seuraavia ratkaisuja.

Ratkaisu 1: Sammuta ja käynnistä konsoli

Konsolin käynnistäminen uudelleen voi ratkaista ongelman. Jos ongelma ei poistu, kokeile seuraavaa ratkaisua.

Ratkaisu 2: Varmista, että pelitallennin on käytössä

Varmista, että pelitallennin on otettu käyttöön Xbox One -konsolissa:

1. Avaa opas napauttamalla Xbox-painiketta .
  2. Valitse Asetukset.
  3. Valitse Kaikki asetukset.
  4. Valitse Oletusasetukset.
  5. Varmista, että Salli pelikuvan lähetykset ja pelisieppaukset -asetus on valittuna Pelitallennin ja suoratoisto -kohdassa.

Ratkaisu 3: Käytä molempia edellä olevia ratkaisuja

Ongelman tiedetään ratkenneen seuraavalla tavalla:

1. Seuraa ratkaisun 2 vaiheita, mutta ÄLÄ VALITSE Salli pelikuvan lähetykset ja pelisieppaukset -asetusta.
  2. Seuraa ratkaisun 1 vaiheita konsolin käynnistämiseksi uudelleen.
  3. Seuraa ratkaisun 2 vaiheita, mutta VALITSE Salli pelikuvan lähetykset ja pelisieppaukset -asetus.

Ratkaisu 4: Poista vanhoja pelileikkeitä

Ongelma voi johtua siitä, että pilvitallennustila on vähissä. Vapauta tilaa poistamalla muutamia vanhempia pelileikkeitä:

1. Valitse aloitusnäytössä Omat pelit ja sovellukset.
  2. Valitse Sovellukset ja sitten Pelitallennin.
  3. Valitse View all captures (Näytä kaikki tallenteet).
  4. Valitse ensimmäinen avattava valikko ja sitten On Xbox Live (Xbox Livessä).
  5. Valitse leike, jonka haluat poistaa.
  6. Valitse Poista ja vahvista valinta valitsemalla Kyllä.