Xbox Onen saavutuksiin ja haasteisiin liittyvät ongelmat

Ansaitsemalla Xbox Onen saavutuksia ja suorittamalla haasteita voit lunastaa palkintoja ja lisätä pelaajapisteitä. Saavutusten ja haasteiden avaaminen edellyttää seuraavien ehtojen toteutumista:

• Olet suorittanut saavutuksen avautumiseen tarvittavat kaikki elementit.
    Huomautus Sinun on ehkä avattava yhdistelmä eri saavutuksia.
  • Konsolisi täytyy olla yhdistettynä Xbox Liveen. Jos haluat suorittaa haasteita ja avata saavutuksia, Xbox One -konsolisi ei voi olla offline-tilassa.

Haasteet on suoritettava määrätyssä ajassa. Haasteen suorittamiseen voi olla aikaa viikkoja, kuukausia tai joskus jopa vain tunteja. Jos et suorita haastetta annetussa ajassa, et saa palkintoa.

Sovellussaavutuksia voi ansaita vain sovellusta käyttämällä. Voit esimerkiksi ansaista saavutuksia katsomalla elokuvan Netflixissä. Näistä saavutuksista päättävät sovellusten kehittäjät. Sovelluksen saavutukset eivät vaikuta pelaajapisteisiin, vaikka niistä voi saada muita sovelluksen sisäisiä palkintoja.

Xbox Livessä vahvistusta odottavat valmiit saavutukset näkyvät luettelossa määritteellä "Valmis! Avataan." Se tarkoittaa, että saavutus käsitellään siinä järjestyksessä, jossa se lähetettiin Xbox Live-palveluun, ja sen vahvistus saattaa kestää jonkin aikaa.

Jos täytät saavutuksen tai haasteen edellytykset, mutta et näe maljakuvaketta tai saavutusta ei näy luettelossa, kokeile alla olevia ratkaisuja.

Ratkaisut

Ratkaisu 1: Tarkista, että Xbox Live -yhteys toimii

Jos suoritettu saavutus ei näy verkossa kolmen vuorokauden jälkeen, konsolisi ei ehkä ole yhteydessä Xbox Liveen. Jos suoritat saavutuksen tai haasteen offline-tilassa, et saa siihen liittyviä ilmoituksia tai palkintoja, ennen kuin muodostat yhteyden Xbox Liveen. Kun muodostat yhteyden Xbox Liveen, yritä avata saavutus uudelleen.

Ratkaisu 2: Tarkista Xbox Live -palvelun tila

Jos näet täällä jonkin varoituksen, odota, kunnes palvelu on taas käytettävissä, ja avaa saavutus sitten uudelleen:

Yhteisö ja pelaaminen: toimii
2017-10-23T12:48:51.3427738+00:00
Xbox Liven keskeiset palvelut: toimii
2017-10-23T12:48:51.3427738+00:00

Ratkaisu 3: Tarkista saavutustesi eteneminen konsolissa

Kun avaat saavutuksen, siitä ei välttämättä ilmoiteta tai pelaajapisteitä ei päivitetä välittömästi. Xbox Live -palvelu vahvistaa saavutuksen, mistä voi aiheutua pieni viive.

Jos pelaajapisteitäsi ei ole päivitetty verkossa, tarkista, että ne ovat päivittyneet paikallisesti Xbox One -konsolissa. Kun pelaajapisteet on päivitetty konsolissa, tarkista, että muutokset synkronoidaan Xbox Liveen.

Saavutusten tarkistaminen konsolissa:

1. Avaa opas napauttamalla Xbox-painiketta .
  2. Valitse Saavutukset > See my achievements(Katsele omia saavutuksia).

Valitse peli, jossa avasit saavutuksen, ja tarkista sitten lukitsemattomien saavutusten luettelo.

Jos olet suorittanut vaatimukset, jotka tarvitaan saavutuksen avaamiseksi konsolissa, mutta saavutusta ei näy, saavutusta ei ehkä ole synkronoitu Xbox Liven kanssa. Anna synkronoinnille aikaa jopa kolme vuorokautta.

Ratkaisu 4: Tarkista saavutustesi eteneminen verkossa

Voit tarkistaa saavutustesi etenemisen verkossa. Siten näet, onko konsolisi synkronoitu Xbox Liven kanssa.

Saavutusten tarkasteleminen verkossa:

1. Kirjaudu sisään osoitteessa xbox.com.
  2. Valitse profiilikuvakkeesi sivun oikeasta yläkulmasta ja valitse Profile (Profiili).
  3. Napauta tai valitse Achievements (Saavutukset).
  4. Valitse nimike, jonka saavutusta yrität avata.
  5. Jos saavutus näkyy Saavutukset-kohdassa, se on jo avattu.

Jos saavutus näkyy Lukitut saavutukset -kohdassa, saavutusta ei ole onnistuneesti avattu tai konsolia ei ole vielä synkronoitu Xbox Liven kanssa. Anna synkronoinnille aikaa jopa kolme vuorokautta. Jos saavutus ei ilmesty näkyviin 72 tunnin kuluessa, yritä avata se uudelleen.

Ratkaisu 5: Käynnistä konsoli uudelleen

Käynnistämällä konsolin uudelleen varmistat, että synkronointia odottavat saavutukset lähetetään Xbox Liveen. Lisätietoja on ohjeaiheessa Xbox One -konsolin uudelleenkäynnistäminen tai virran katkaiseminen ja kytkeminen.

Kun konsoli on käynnistetty uudelleen, synkronointi tehdään kolmen vuorokauden kuluessa.

Jos et edelleenkään näe suorittamaasi saavutusta tai haastetta, siirry Xbox-tukifoorumeihin ja katso, mitä muut käyttäjät sanovat näistä aiheista. Voit esittää myös omia kysymyksiä:

Xbox Support Forums – Achievement Unlocking Issues

Huomaa, että Xbox-tukifoorumeiden sisältö on saatavilla vain englanniksi. Jos haluat kääntää Xbox-tukifoorumeiden sisällön toiselle kielelle, liitä URL-osoite verkkopohjaiseen käännöstyökaluun, kuten Bing Translatoriin.