Xbox Onen saavutuksiin ja haasteisiin liittyvät ongelmat

Ansaitsemalla Xbox Onen saavutuksia ja suorittamalla haasteita voit lunastaa palkintoja ja lisätä pelaajapisteitä. Saavutusten ja haasteiden avaaminen edellyttää seuraavien ehtojen toteutumista:

• Olet suorittanut saavutuksen avautumiseen tarvittavat kaikki elementit.
    Huomautus Sinun on ehkä avattava yhdistelmä eri saavutuksia.
  • Konsolisi on yhteydessä Xbox Liveen.

Haasteet on suoritettava määrätyssä ajassa. Haasteen suorittamiseen voi olla aikaa viikkoja, kuukausia tai joskus jopa vain tunteja. Jos et suorita haastetta annetussa ajassa, et saa palkintoa.

Sovellussaavutuksia voi ansaita vain sovellusta käyttämällä. Voit esimerkiksi ansaista saavutuksia katsomalla elokuvan Netflixissä. Näistä saavutuksista päättävät sovellusten kehittäjät. Sovelluksen saavutukset eivät vaikuta pelaajapisteisiin, vaikka niistä voi saada muita sovelluksen sisäisiä palkintoja.

Jos täytät saavutuksen tai haasteen edellytykset, mutta et näe maljakuvaketta tai saavutusta ei näy luettelossa, kokeile alla olevia ratkaisuja.

Ratkaisut

Ratkaisu 1: Tarkista saavutustesi eteneminen konsolissa

Kun avaat saavutuksen, siitä ei välttämättä ilmoiteta tai pelaajapisteitä ei päivitetä välittömästi. Xbox Live -palvelu vahvistaa saavutuksen, mistä voi aiheutua pieni viive.

Jos pelaajapisteitäsi ei ole päivitetty verkossa, tarkista, että ne ovat päivittyneet paikallisesti Xbox One -konsolissa. Kun pelaajapisteet on päivitetty konsolissa, tarkista, että muutokset synkronoidaan Xbox Liveen.

Saavutusten tarkistaminen konsolissa:

1. Avaa opas vierittämällä aloitusnäytössä vasemmalle.

Huomautus
    Voit avata oppaan missä tahansa toisessa konsolin näytössä kaksoisnapauttamalla Xbox-painiketta.
  2. Siirry vierittämällä ylös ja valitse Näytä profiili.
  3. Siirry seuraavaksi vierittämällä Saavutukset-välilehteen.
  4. Valitse peli tai sovellus, jossa haluat avata saavutuksen.
  5. Jos saavutus näkyy Saavutuksesi-kohdassa, se on jo avattu.
  6. Valitsemalla lukitun saavutuksen näet, kuinka monta prosenttia siitä on vielä suorittamatta. Saavutus avataan, kun saavutat sata prosenttia.

Jos olet suorittanut vaatimukset, jotka tarvitaan saavutuksen avaamiseksi konsolissa, mutta saavutusta ei näy, saavutusta ei ehkä ole synkronoitu Xbox Liven kanssa. Anna synkronoinnille aikaa jopa kolme vuorokautta.

Ratkaisu 2: Tarkista saavutustesi eteneminen verkossa

Voit tarkistaa saavutustesi etenemisen verkossa. Siten näet, onko konsolisi synkronoitu Xbox Liven kanssa.

Saavutusten tarkasteleminen verkossa:

1. Kirjaudu sisään osoitteessa xbox.com ja valitse Saavutukset.
  2. Valitse nimike, jonka saavutusta yrität avata.
  3. Jos saavutus näkyy Saavutukset-kohdassa, se on jo avattu.

Jos saavutus näkyy Lukitut saavutukset -kohdassa, konsolia ei ole vielä synkronoitu Xbox Liven kanssa tai saavutusta ei ole onnistuneesti avattu.

Ratkaisu 3: Varmista, että olet yhteydessä Xbox Liveen

Jos suoritettu saavutus ei näy verkossa kolmen vuorokauden jälkeen, konsolisi ei ehkä ole yhteydessä Xbox Liveen. Jos suoritat saavutuksen tai haasteen offline-tilassa, et saa siihen liittyviä ilmoituksia tai palkintoja, ennen kuin muodostat yhteyden Xbox Liveen.

Tarkista yhteys:

1. Avaa opas vierittämällä aloitusnäytössä vasemmalle.

Huomautus
    Voit avata oppaan missä tahansa toisessa konsolin näytössä kaksoisnapauttamalla Xbox-painiketta.
  2. Valitse Asetukset.
  3. Valitse Kaikki asetukset.
  4. Siirry vierittämällä Verkko-kohtaan ja valitse sitten Verkkoasetukset.
  5. Valitse Testaa verkkoyhteyttä.

Jos et näe konsolin Internet-yhteyden vahvistavaa sanomaa, voit suorittaa ongelman vianmäärityksen seuraamalla Xbox One -verkkoyhteysvirheen ratkaisun ohjeita.

Ratkaisu 4: Käynnistä konsoli uudelleen

Käynnistämällä konsolin uudelleen varmistat, että synkronointia odottavat saavutukset lähetetään Xbox Liveen.

Konsolin käynnistäminen uudelleen:

1. Avaa opas vierittämällä aloitusnäytössä vasemmalle.

Huomautus
    Voit avata oppaan missä tahansa toisessa konsolin näytössä kaksoisnapauttamalla Xbox-painiketta.
  2. Valitse Asetukset.
  3. Valitse Käynnistä konsoli uudelleen.
  4. Vahvista valitsemalla Kyllä

Huomautus Jos et pysty avaamaan opasta tai konsoli näyttää jumiutuneen, paina konsolin Xbox-painiketta noin 10 sekunnin ajan, kunnes konsoli sammuu. Kun konsoli on sammunut, käynnistä se uudelleen koskettamalla konsolin Xbox-painiketta.

Kun konsoli on käynnistetty uudelleen, synkronointi tehdään kolmen vuorokauden kuluessa.

Ratkaisu 5: Poista tili ja lataa se uudelleen

Konsoliin tallennetut tilitiedot voivat olla vanhentuneita. Päivitä tilin tiedot poistamalla tili ja lataamalla se uudelleen. Toimi näin:

1. Poista tili konsolista.
  2. Käynnistä konsoli uudelleen ratkaisun 4 ohjeilla.
  3. Lataa tili uudelleen konsoliin.

Huomautus Nämä vaiheet eivät poista pelien tai sovellusten asennuksia.

Jos et edelleenkään näe suorittamaasi saavutusta tai haastetta, siirry Xbox-tukifoorumeihin ja katso, mitä muut käyttäjät sanovat näistä aiheista. Voit esittää myös omia kysymyksiä:

Xbox Support Forums – Achievement Unlocking Issues

Huomaa, että Xbox-tukifoorumeiden sisältö on saatavilla vain englanniksi. Jos haluat kääntää Xbox-tukifoorumeiden sisällön toiselle kielelle, liitä URL-osoite verkkopohjaiseen käännöstyökaluun, kuten Bing Translatoriin.