Peliongelmien vianmääritys Windows 10:ssä

Jos sinulla ilmenee ongelmia, kun pelaat peliä Windows 10 :ssä, voit ratkaista ne toimimalla seuraavien vianmääritysohjeiden mukaan.

Tällä sivulla

Peli ei käynnisty tai se jumittuu tai kaatuu

Jos peli ei käynnisty (et pääse pelin latausnäytön ohi, kun käynnistät pelin), se jumittuu (lakkaa vastaamasta, ja näyttöön jää usein jokin kuva) tai kaatuu (sulkeutuu odottamatta, ja työpöytä tulee näyttöön), sinun on ehkä suoritettava laitteen vianmääritys.

Ohjeita näihin ongelmiin saat ohjeaiheesta Peli jumittuu tai lakkaa vastaamasta Windows 10 -laitteessa.

Sain virhesanoman

Saatat nähdä virhesanoman, kun yrität pelata peliä. Kohtaat ehkä virheen, jos verkkoyhteys katkeaa tai jos online-pelipalvelu ei ole käytettävissä. Saatat nähdä virhesanomia myös silloin, kun yrität tallentaa pelin tai jos pelitiedostot ovat vioittuneet.

Siirry virhe- ja tilakoodien hakusivulle ja anna virhekoodi, niin voit lukea lisää saamastasi virhesanomasta.

Minulla on pelin näyttöön liittyviä ongelmia

Jos pelaat peliä ja näytössä on odottamattomia kuvia tai pikselöintiä (kuvaa ei näytetä oikein), ongelma voi liittyä näytönohjaimeen.

Ohjeita näyttöongelmien vianmääritykseen saat ohjeaiheesta Windows 10:n peliääni- tai kuvaongelmien vianmääritys.

Minulla on peliääneen liittyviä ongelmia

Jos ääni vääristyy tai se ei kuulu lainkaan, ongelma voi liittyä ääniohjaimeen.

Ohjeita ääniongelmien vianmääritykseen saat ohjeaiheesta Windows 10:n peliääni- tai kuvaongelmien vianmääritys.

Minulla on pelin sisäiseen tiliin liittyviä ongelmia

Joissakin peleissä on kirjauduttava erikseen sisään, kun pelaat niitä, vaikka olisit kirjautunut sisään Xbox-pelaajatunnuksella. Jos sinulla on esimerkiksi ongelmia kirjautua sisään pelin sisäiselle tilillesi, kun yrität pelata muiden kanssa verkossa, ongelma voi liittyä tiliisi tai palveluun, johon yrität kirjautua sisään.

Ohjeita pelin sisäisen tiliin liittyvien ongelmien vianmääritykseen saat ohjeaiheesta Pelin sisäisiin tileihin liittyvät kirjautumisongelmat Windows 10:ssä.

Ohjain tai kuulokemikrofoni ei toimi oikein

Jos ohjain ei muodosta yhteyttä laitteeseen, jos lisävarusteet eivät toimi odotetulla tavalla tai jos sinulla on esimerkiksi äänen vääristymiseen liittyviä ongelmia, hae vianmääritysohjeita seuraavista linkeistä.

Jos tarvitset apua Xbox One -ohjaimen ongelmien vianmääritykseen, perehdy ohjeaiheeseen Langattoman Xbox One -ohjaimen yhdistäminen tietokoneeseen.

Jos tarvitset apua Xbox 360 -ohjaimen ongelmien vianmääritykseen, perehdy ohjeaiheeseen Langallisen Xbox 360 -ohjaimen liittäminen tietokoneeseen.

Jos tarvitset apua Xbox One -kuulokemikrofonin ongelmien vianmääritykseen, perehdy ohjeaiheeseen Langattoman Xbox One -stereokuulokemikrofonin asetusten määrittäminen ja vianmääritys.

Jos tarvitset apua Xbox 360 -kuulokemikrofonin ongelmien vianmääritykseen, perehdy ohjeaiheeseen Langallisen Xbox 360 -kuulokemikrofonin vianmääritys Windows 10:ssä.