Games for Windows Live -yhteysongelmien vianmääritys

Tärkeää Tässä artikkelissa on tietoja, joiden avulla voit heikentää suojausasetuksia tai poistaa tietokoneen suojausasetukset käytöstä. Näiden muutosten avulla voit kiertää tietyn ongelman. Ennen sitä on kuitenkin suositeltavaa arvioida kaikki riskit, jotka liittyvät tämän ratkaisun käyttöön omassa käyttöympäristössä. Jos päätät käyttää tätä ratkaisua, suojaa tietokone muilla tavoilla.

Tällä sivulla

Tarkista Xbox Live -palvelun tila

Jos näet täällä jonkin varoituksen, odota, kunnes palvelu on taas käytettävissä, ja yritä sitten uudelleen:

Yhteisö ja pelaaminen: toimii
2017-08-19T00:51:14.3287631+00:00

Huomautus Jos et saa yhteyttä Xbox Live -palvelun tila -sivustoon, pyydä Internet-palveluntarjoajaltasi apua ongelman ratkaisemiseen.

Tarkista, että olet Games for Windows Live -palvelua tukevalla alueella

Sinun on oltava alueella, jota Games for Windows Live -palvelu tukee, jotta voit ottaa yhteyttä palveluun. Games for Windows Live ei ole saatavilla kaikissa maissa. Lisätietoja on ohjeaiheessa Xbox Live -maat ja -alueet.

Uusimman Games for Windows Live -ohjelmiston asentaminen

Jotta voit kirjautua sisään Games for Windows Live -palveluun, sinulla tulee olla ohjelman uusin päivitys asennettuna. Voit ratkaista tämän ongelman lataamalla ja asentamalla uusimmat Games for Windows Live -asennustiedostot.

Huomautus Microsoft on tutkinut tiedoston virusten varalta. Microsoft on käyttänyt uusinta virustorjuntaohjelmaa, joka oli saatavilla tiedoston lähetyspäivänä. Tiedosto on tallennettu palvelimiin, joiden turvallisuus on huippuluokkaa, mikä auttaa estämään luvattomat muutokset tiedostoon.

UPnP-toiminnon käyttöönotto

Sinun on otettava UPnP-toiminto käyttöön, jotta voit muodostaa yhteyden Xbox Live -palveluun. Useimmat saatavilla olevat reitittimet ja palomuurit tukevat UPnP IGD (Internet Gateway Device) -protokollia. Oletusarvoisesti reititin ei kuitenkaan ota näitä asetuksia käyttöön. Saat ohjeita tarkastelemalla reitittimen käyttöohjetta tai ohjetiedostoja tai ottamalla yhteyttä verkonvalvojaan.

Esimerkiksi yliopistoissa, kirjastoissa ja yrityksissä käytössä olevat palomuurit eivät tavallisesti tue UPnP IGD -määrityksiä. Pelaajat, jotka yrittävät pelata koulustaan tai oppilaitoksensa asuntolasta käsin, eivät välttämättä pysty muodostamaan yhteyttä Xbox Live -palveluun. Tällaisessa tapauksessa ota yhteyttä IT-tukeen ja kysy, voidaanko Xbox Live -palvelu ottaa käyttöön verkossa.

Internet-välimuistin tyhjentäminen

Tyhjennä Internet-välimuisti varmistaaksesi, että katselet viimeisintä versiota. Se onnistuu Windows 7 -tietokoneessa seuraavasti:

1. Sulje kaikki avoimet verkkoselaimen ikkunat.
  2. Valitse aloitusvalikko ja sitten Ohjauspaneeli. Jos Ohjauspaneeli-ikkuna on tyhjä, tuo kaikki kuvakkeet näkyviin valitsemalla ikkunan siirtymisosassa Ohjauspaneelin kaikkien vaihtoehtojen näyttäminen.
  3. Valitse Verkko ja Internet ja sitten Internet-asetukset.
  4. Valitse Yleiset-välilehden Selaushistoria-osassa Poista.
  5. Valitse Väliaikaiset Internet-tiedostot- ja Evästeet-valintaruudut ja sitten Poista.

Games for Windows Live -palvelun vaatimien porttien avaaminen

Varoitus Tämä kiertotapa saattaa altistaa tietokoneen tai verkon pahantahtoisten käyttäjien hyökkäyksille ja virusten kaltaisille ohjelmille. Emme suosittele tätä kiertotapaa, mutta annamme nämä ohjeet, jotta voit käyttää sitä oman harkintasi mukaisesti. Käytät tätä kiertotapaa omalla vastuullasi.

Seuraavien porttien on oltava auki yhteyksille sisään- ja ulospäin, jotta ne toimivat Games for Windows Live -palvelussa:

• TCP-portti 3074
  • UDP-portti 88
  • UDP-portti 3074

Lisätietoja porttien asetusten määrittämisestä palomuurille, reitittimelle tai yhdyskäytävälle saat laitteen mukana toimitetuista dokumenteista tai ottamalla yhteyttä verkonvalvojaan tai paikalliseen tekniseen tukeen.

Lisätietoja palomuurin asentamisesta Games for Windows Live -palvelulle Windows-tietokoneissa saat ohjeaiheesta Windows Media Center Extender -laajennuksen asetukset.

Jos sinulla on edelleen ongelmia yhteydessä Windows Live -palveluun, sinun tulee määrittää reitittimesi tai yhdyskäytävälaitteesi käyttämään UPnP-toimintoa tai portinsiirtoa. UPnP-toiminto kannattaa ottaa käyttöön, jos reitittimesi tukee tätä toimintoa. Se käsittelee verkko-osoitteiden muuntamisen, joten portinsiirtoa ei tarvita.

Lisätietoja yhteensopivista kotiverkon laitteista saat ohjeaiheesta Uuden verkkolaitteen valitseminen tai määrittäminen.

Huomautuksia

• Tämä artikkeli tarjoaa luettelon Xbox Live -palvelua tukevista reitittimistä, joissa on UPnP-toiminnallisuus. Valitettavasti kaikki reitittimet eivät tule UPnP-toimintoa. Jos reitittimesi ei tue UPnP-toimintoa, sinun on avattava kyseiset portit ja määritettävä niille sen tietokoneen IP-osoite, jolla Games for Windows Live toimii.
  • Jos sinulla on kysyttävää UPnP-toiminnon käyttöön ottamisesta tai portinsiirrosta reitittimelläsi tai yhdyskäytävälaitteellasi, ota yhteyttä laitteen valmistajaan.
  • Jos verkkosi käyttää IPv6-protokollaa, katso suositukset IPv6-protokollan ominaisuuksista Microsoft Windows -käyttöjärjestelmän perheen kanssa yhteensopiville kotireitittimille.

Suositukset löytyvät ohjeesta Verkko- ja käyttötekniikat: TCP/IP v4 ja v6.

Games for Windows Live -palvelun käytön salliminen palomuurin läpi

Varoitus Tämä kiertotapa saattaa altistaa tietokoneen tai verkon pahantahtoisten käyttäjien hyökkäyksille ja virusten kaltaisille ohjelmille. Emme suosittele tätä kiertotapaa, mutta annamme nämä ohjeet, jotta voit käyttää sitä oman harkintasi mukaisesti. Käytät tätä kiertotapaa omalla vastuullasi.

Huomautus Älä avaa porttia ohjelmalle, jota et tunnista.

Saatat joutua määrittämään palomuurissasi, välityspalvelimessasi tai Internet-tietoturvaohjelmistossasi poikkeuksen, jotta Games for Windows Live -ohjelmisto (GFWLClient.exe) toimii. Oletusarvoisesti tiedosto on seuraavassa paikassa:

C:\Program Files\Microsoft Games for Windows Live\Client

Jos käytät Windowsin palomuuria, voit uusimman Games for Windows Live -päivityksen asentamisen yhteydessä valita ohjelmiston lisäämisen poikkeusten luetteloon. Tarkastele muussa tapauksessa palomuurin mukana toimitettuja dokumentteja tai pyydä apua verkonvalvojalta tai paikallisesta teknisestä tuesta.

Lisätietoja on ohjeaiheessa Xbox 360:n verkkoportit ja reitittimen määritykset Xbox Liveä varten.

Uusimman Windows Service Pack -paketin asentaminen

Games for Windows Live edellyttää, että asennat uusimman Windows Service Pack -paketin tietokoneeseesi. Uusimman paketin saat Service Pack- ja päivityskeskuksesta.

Internet-yhteyden vianmääritys

Tietokoneessasi saattaa olla Internet-yhteysongelma. Voit ratkaista nämä ongelmat siirtymällä ohjeaiheeseen Verkkoyhteysongelmien korjaaminen.

Jos käytössäsi on Windows Vista tai Windows 7, katso ohje Internet-yhteysongelmien vianmääritys.

Lisäksi BITS-taustasiirtopalvelu (Background Intelligent Transfer Service) saattaa olla poissa käytöstä tai käyttäjäprofiilisi ei salli sen käyttämistä. Ratkaise ongelma näiden vaiheiden avulla:

1. Kirjaudu tietokoneeseesi järjestelmänvalvojatilillä.
  2. Avaa Microsoft Management Consolen Palvelut-laajennus.

Windows 8 ja Windows RT:

1. Osoita näytön oikeaa alakulmaa ja valitse sitten Haku.
    2. Kirjoita services.msc ja valitse sitten hakutuloksista Palvelut.

Windows 7 ja Windows Vista:

1. Valitse Käynnistä.
    2. Kirjoita Hae ohjelmista ja tiedostoista -ruutuun palvelut ja valitse Palvelut-kuvake.
  3. Kun Palvelut-ikkuna avautuu, napsauta hiiren kakkospainikkeella Palvelut (paikalliset) -luettelon BITS (Background Intelligent Transfer Service) -palvelu -kohtaa.
  4. Valitse Ominaisuudet.
  5. Aseta Yleiset-välilehdessä Käynnistystapa-asetukseksi Automaattinen.
  6. Jos palvelu ei ole käynnissä, käynnistä se valitsemalla Käynnistä.
  7. Sulje Ominaisuudet-valintaikkuna valitsemalla OK.

Jos virhe ei poistu, sinun on selvitettävä, onko BITS-palvelut määritetty oikein. Toimi näin:

1. Avaa Microsoft Management Consolen Palvelut-laajennus.

Windows 8 ja Windows RT:

1. Osoita näytön oikeaa alakulmaa ja valitse sitten Haku.
    2. Kirjoita services.msc ja valitse sitten hakutuloksista Palvelut.

Windows 7 ja Windows Vista:

1. Valitse Käynnistä.
    2. Kirjoita Hae ohjelmista ja tiedostoista -ruutuun palvelut ja valitse Palvelut-kuvake.
  2. Kun Palvelut-ikkuna avautuu, napsauta hiiren kakkospainikkeella Palvelut (paikalliset) -luettelon BITS (Background Intelligent Transfer Service) -palvelu -kohtaa.
  3. Valitse Sisäänkirjautuminen-välilehti.
  4. Valitse Kirjautumistili-kohdassa Paikallinen järjestelmätili -valintaruutu.
  5. Varmista, että kaikkien Laitteistoprofiilit-ikkunassa luetteloitujen profiilien asetuksena on Käytössä. Jos jonkin profiilin asetuksena on Poissa käytöstä, valitse profiili ja sitten Ota käyttöön.

Ota yhteyttä Internet-palveluntarjoajaasi

Jos mikään näistä ohjeista ei ole auttanut ratkaisemaan ongelmaa, kysy ohjeita Internet-palveluntarjoajaltasi.