Sinua pyydetään hankkimaan tarvittava päivitys Xbox 360:n peliin tai sovellukseen

Huomautus Jos saat virhekoodin käynnistäessäsi pelin tai sovelluksen, etsi koodi virhe- ja tilakoodien hakutyökalulla. Jos Xbox 360 -konsolin päivittämisessä on ongelmia, lisätietoja on ohjeaiheessa Xbox 360 -konsolin päivitysongelmien vianmääritys.

Näet seuraavan sanoman, kun yrität käynnistää pelin tai sovelluksen:

Update Required (Päivitys vaaditaan)

An update is available for this game from Xbox Live. (Tälle pelille on saatavilla päivitys Xbox Livestä.)

Do you want to apply this update now? (Haluatko suorittaa tämän päivityksen nyt?)

Xboxin pelin tai sovelluksen päivitykset latautuvat Xbox-konsoliin. Päivitysten tarkoitus on yleensä korjata ongelmia, lisätä ominaisuuksia tai valmistella peli tai sovellus uutta Xbox Live -sisältöä varten.

Sinua pyydetään asentamaan saatavilla olevat päivitykset, kun käynnistät pelin tai sovelluksen. Pelin tai sovelluksen päivittäminen edellyttää Xbox Live -yhteyttä. Useimmat päivitykset ovat suhteellisen pienikokoisia, ja ne asennetaan automaattisesti muutamassa minuutissa.

Ratkaisut

Ratkaisu 1: Tarkista Xbox Live -palvelun tila

Tarkista varoitussanomat Xbox Live -tilasivulta tai katso, onko sivun yläosassa Xbox Live -palvelun varoitusta. Jos näet palvelun varoitussanoman, odota hetki ja yritä sitten uudelleen.

Ratkaisu 2: Varmista, että voit muodostaa yhteyden Xbox Liveen

1. Paina ohjaimen opaspainiketta, siirry Settings (Asetukset) -kohtaan ja valitse sitten System Settings (Järjestelmäasetukset).
  2. Valitse Network Settings (Verkkoasetukset).
  3. Valitse Wired Network (Langallinen verkko) tai langattoman verkkosi nimi, jos sitä pyydetään.
  4. Valitse Test Xbox Live Connection (Testaa Xbox Live -yhteyttä).
Network Settings (Verkkoasetukset) -näytössä näkyy verkon tila sekä asetuksia, joiden avulla voit testata Xbox Live -yhteyden, tietokoneyhteyden ja Windows Media Centerin.

Jos saat yhteysvirheen, kokeile Xbox 360:n yhteysvirheen ratkaisua.

Ratkaisu 3: Tyhjennä järjestelmän välimuisti.

1. Paina ohjaimen opaspainiketta.
Sormi on painamassa Xbox 360 -ohjaimen opaspainiketta.
  1. Siirry Settings (Asetukset) -kohtaan ja valitse System Settings (Järjestelmäasetukset).
  2. Valitse Storage (Tallennustila) tai Memory (Muisti).
  3. Korosta mikä tahansa tallennuslaite ja paina ohjaimen Y-näppäintä. (Voit valita minkä tallennuslaitteen tahansa, sillä kaikkien tallennuslaitteiden välimuistit tyhjennetään.)
  4. Valitse Clear System Cache (Tyhjennä järjestelmän välimuisti).
  5. Kun tallennuslaitteen ylläpitotoimi pyydetään vahvistamaan, valitse Yes (Kyllä).

Ratkaisu 4: Poista peli tai sovellus ja asenna se uudelleen

Voit ehkä korjata pelipäivityksen lataamiseen liittyvät ongelmat poistamalla pelin tai sovelluksen konsolista ja asentamalla sen sitten uudelleen.

Jos olet asentanut pelin tai sovelluksen kiintolevylle, se on asennettava uudelleen poistamisen jälkeen. Jos olet ostanut pelin tai sovelluksen Xbox Livestä, se on ladattava uudelleen poistamisen jälkeen. Älä huolestu: sinua ei veloiteta uudelleen sisällöstä, jonka olet jo ostanut. Lisätietoja ostetun sisällön lataamisesta on ohjeaiheessa Xbox Live -lataushistorian näyttäminen tietokoneessa tai Xbox 360 -konsolissa.

Varoitus Kun poistat pelin, myös tallennetut pelitiedot poistetaan. Kopioi siis ennen pelin poistamista tallennetut pelitilanteesi Xbox 360 -muistikorttiin tai USB-muistitikkuun. Lisätietoja sisällön kopioimisesta tallennuslaitteeseen on ohjeaiheessa Xboxin pelitallenteiden, profiilien ja avatar-esineiden kopioiminen, siirtäminen tai poistaminen.

Valitse Xbox-käyttöliittymässä Settings (Asetukset) ja valitse sitten System (Järjestelmä).

1. Valitse Storage (Tallennustila) ja sen jälkeen Memory Unit (Muistikortti).
  2. Valitse Games and Apps (Pelit ja sovellukset).
  3. Valitse peli tai sovellus, jonka haluat poistaa.
  4. Valitse Delete (Poista).
  5. Lataa peli tai sovellus uudelleen:
    • Jos latasit pelin tai sovelluksen Xbox Livestä:
      1. Valitse settings (Asetukset) ja valitse sitten Account (Tili).
      2. Valitse Download History (Lataushistoria).
      3. Selaa lataushistoriaasi. Valitse haluamasi kohde ja valitse sitten Download Again (Lataa uudelleen).

Huomautus Jos haluat nähdä Xbox Live -tililtäsi tehdyt maksut, katso lisätietoja ohjeaiheesta Xbox Liven tilaus- ja tapahtumahistorian tarkistaminen.

• Jos olet alun perin asentanut pelin levyltä, asenna peli uudelleen.
  6. Kopioi pelitallennukset muistikortilta tai USB-muistitikusta takaisin Xbox 360:n kiintolevylle.
  7. Käynnistä peli ja lataa sitten päivitys uudelleen kehotettaessa.

Ratkaisu 5: Yritä suoraa modeemiyhteyttä

Jos Xbox 360 -konsolisi muodostaa Internet-yhteyden reitittimen tai yhdyskäytävän kautta (eikä suoraan modeemin kautta), kokeile liittää konsoli suoraan modeemiin. Toimi näin:

1. Liitä verkkokaapelin toinen pää Xbox 360 -konsolin takaosaan ja toinen pää suoraan modeemiin.
  2. Kirjaudu konsolissa Xbox Liveen ja käynnistä peli.
  3. Valitse pelipäivityksen lataamisen vaihtoehto.

Jos voit ladata pelipäivityksiä vain silloin, kun Xbox 360 -konsolilla on suora modeemiyhteys, ongelma voi olla reitittimen tai yhdyskäytävän määrityksissä. Ota yhteyttä reitittimen tai yhdyskäytävän valmistajaan ongelman ratkaisemiseksi.

Ratkaisu 6: Ota yhteyttä Internet-palveluntarjoajaan

Jos olet kokeillut kaikki edellä mainittuja ratkaisuja, etkä edelleenkään voi ladata pelipäivitystä, Internet-palveluntarjoajasi voi auttaa ongelman ratkaisussa.

Pelien ja sovellusten päivittämiseen liittyvät usein kysytyt kysymykset

Mitä tapahtuu, jos en asenna päivitystä?

Voit edelleen pelata peliä, vaikka et asentaisi päivitystä. Et kuitenkaan voi muodostaa yhteyttä Xbox Liveen pelaamisen aikana, joten pelin moninpeli- ja verkko-ominaisuudet eivät ole käytettävissä.

Entä jos minulla ei ole käyttöoikeutta Xbox Liveen?

Ilman Xbox Live -yhteyttä voit käyttää peliä tai sovellusta offline-tilassa, mutta päivittäminen ei ole mahdollista.

Mistä tiedän, onko pelini päivitetty ajan tasalle?

Varmista, että konsolisi on yhteydessä Xbox Liveen ja käynnistä peli tai sovellus. Jos päivitys on saatavilla, sinua kehotetaan asentamaan se. Muussa tapauksessa päivitystä ei tarvita ja voit jatkaa.

Edellyttääkö päivittäminen lisäsisällön ostamista?

Ei. Tietyt päivitykset tosin valmistelevat peliä uutta sisältöä varten, mutta päivityksen hankkiminen ei edellytä ostamista.

Päivityksessä on ongelmia.

Jos päivityksen lataamisessa tai asentamisessa on ongelmia, kokeile yllä olevaa ratkaisua 2. Jos olet yhteydessä Xbox Liveen, tyhjennä järjestelmän välimuisti ja yritä päivityksen lataamista tai asentamista uudelleen.

Huomautus Jos saat virhekoodin yrittäessäsi asentaa päivitystä, lisätietoja on ohjeaiheessa Xbox 360 -järjestelmäpäivityksen virhekoodit.