Helppokäyttötoiminnot Zune musiikki + video -ohjelmistossa

Huomautus Zune-palvelu on lakkautettu 15. marraskuuta 2015. Tämä saattaa aiheuttaa virheitä, kun yrität suoratoistaa tai ladata sisältöä tai päivittää palvelun. Lisätietoja on Zunen lakkauttamiseen liittyvissä usein kysytyissä kysymyksissä.

Helppokäyttöisyyden perusteet

Zune-ohjelmistossa on ominaisuuksia, joiden avulla sen käyttö on mahdollista toiminta- ja liikuntakyvyltään, näkykyvyltään tai muilta kyvyiltään rajoittuneille käyttäjille. Seuraavat ominaisuudet lisäävät Zune-ohjelmiston helppokäyttöisyyttä:

• Suurennuslasi. Windowsiin sisältyvä suurennuslasi suurentaa näytön kohteita, jolloin Zune-ohjelmiston katselu ja käyttäminen helpottuu. Lisätietoja suurennuslasista on opetusohjelmasivulla Microsoftin helppokäyttöisyyttä käsittelevässä sivustossa.
  • Näppäimistö. Zune-ohjelmisto on suunniteltu niin, että sitä voi selata ja käyttää helposti näppäimistöllä hiiren tai muiden laitteiden sijaan. Lisätietoja näppäimistön käyttämisestä on Zunen pikanäppäimiä koskevassa ohjeaiheessa tämän artikkelin seuraavassa osassa.
  • Sarkain. Sarkain-näppäimistöllä siirryt Zune-ohjelmiston näytön komentovaihtoehdosta toiseen. Sarkaimella pääset valitsemaan esimerkiksi Haku- ja Asetukset-vaihtoehdot sekä äänenvoimakkuuden, soittoluettelot, oman kappalelistan ja muita komentoja ja kohteita.

Aktiivinen ohjausobjekti. Kun siirryt sarkaimella sivulla, kulloinkin käytettävän kohteen ympärillä on pisteviivaneliö. Sitä kutsutaan aktiiviseksi ohjausobjektiksi. Kun valittuna on haluamasi kohde, voit aktivoida sen komennon siihen liittyvillä näppäimillä: kirjoita tekstiä tekstikenttään, lisää tai poista valintaruudun valinta välilyöntinäppäimellä tai aktivoi painike Enter-näppäimellä.

Huomautus Tämän osion tiedot saattavat koskea vain käyttäjiä, jotka ovat hankkineet käyttöoikeuden Microsoftin tuotteisiin Yhdysvalloissa. Jos olet hankkinut tuotteen Yhdysvaltojen ulkopuolella, voit tarkistaa tytäryhtiön tiedot ohjelmistopaketin mukana tulleesta tietokortista tai siirtyä Microsoftin helppokäyttöisyyttä käsittelevään sivustoon, joka sisältää Microsoft-tuen puhelinnumerot ja osoitteet. Ottamalla yhteyttä tytäryhtiöön saat selville, ovatko tässä osassa kuvatun tyyppiset tuotteet ja palvelut saatavana omalla alueellasi. Tietoja helppokäyttöisyydestä on saatavilla muilla kielillä, mukaan lukien japani ja ranska.

Zunen pikanäppäimet

Tässä on luettelo helppokäyttöisyyspikanäppäimistä, joita voit käyttää Zune-ohjelmistossa.

Voit tehdä tämän seuraavasti: Pikanäppäin:
Edellinen kohde tai luku Ctrl + B
Siirry hakukenttään Ctrl + E
Seuraava kohde tai luku Ctrl + F
Musiikin sekoitus käyttöön tai pois käytöstä Ctrl + H
Poista CD-levy (ei toimi, jos tietokoneessa on useampia kuin yksi CD-asema) Ctrl + J
Toista tai keskeytä toisto Ctrl + P
Lopeta toisto Ctrl + S
Äänitoiston kertaustoiminto käyttöön tai pois käytöstä Ctrl + T
Zoomaa videokuvan kokoa Ctrl + Z
Videotoisto: kelaa alkuun

Äänitoisto: palauta toistonopeus normaaliksi pikakelauksen jälkeen
Ctrl + Shift + B
Pikakelaa videota tai kappaletta eteenpäin Ctrl + Shift + F
Näytä Zune-ohje F1
Mykistä ääni F7
Vähennä äänenvoimakkuutta F8
Lisää äänenvoimakkuutta F9