Zune-tilin kirjautumisongelmien vianmääritys

Huomautus Zune-palvelu on lakkautettu 15. marraskuuta 2015. Tämä saattaa aiheuttaa virheitä, kun yrität suoratoistaa tai ladata sisältöä tai päivittää palvelun.

Yleiskuvaus

Jos kohtaat ongelmia yrittäessäsi kirjautua Zune-tiliisi tai Zune-kauppapaikkaan, voit yrittää korjata ongelmasi eri ratkaisujen avulla.

Ratkaisut

Eri tavalla kirjautuminen

Voit kirjautua Zune-tiliisi kahdessa paikassa:

• Zune musiikki + video -ohjelmistosta
  • Xbox.com-sivustosta.

Jos et pysty kirjautumaan tiliisi käyttäen Zune-ohjelmistoa, kokeile kirjautua Xbox.com-sivustosta. Voit tehdä sen seuraavasti:

1. Siirry osoitteeseen Xbox.com. Jos et jo ole kirjautuneena, valitse näytön oikeassa yläkulmassa Kirjaudu sisään ja anna sitten käyttäjänimesi sekä salasanasi.
  2. Valitse näytön oikeassa yläkulmassa Oma tili. Tämän jälkeen näyttöön pitäisi tulla sivu, jossa voit tarkastella ja hallita Zune-tiliäsi.

Jos et pysty kirjautumaan tiliisi käyttäen Zune-ohjelmistoa mutta kirjautuminen onnistuu Xbox.com-sivuston kautta, palomuuriasetuksesi saattavat estää ohjelmiston. Jos haluat ratkaista tämän ongelman, siirry Muuta palomuuriasetuksiasi -osaan.

Verkkoyhteyden ja kirjautumistietojen tarkistaminen

Kokeile yhtä tai useampaa seuraavista:

• Tarkista Zune-palvelun tila Xbox Live -palvelun tilasivulta. Jos palvelu ei ole käytettävissä, yritä myöhemmin uudelleen.
  • Tarkista myös varmuuden vuoksi, että olet yhteydessä Internetiin. Wi-Fi-yhteytesi saattaa olla katkennut, palvelu on ehkä poissa käytöstä tai reitittimesi ei ole yhteydessä verkkoon ja saattaa vaatia uudelleenkäynnistyksen.
  • Tarkista sen tietokoneen yhteys, jossa ongelma ilmenee, napsauttamalla Käynnistä-painiketta ja valitsemalla sitten Ohjauspaneeli.

Jos käytössäsi on Windows 8: Aloita aloitusnäytössä sanan ohjauspaneelin kirjoittaminen ja avaa ohjauspaneelinäyttö painamalla sitten Enter-näppäintä.

• Valitse Verkko ja Internet ja valitse sitten jälkeen Verkon tilanne ja tehtävät. Tässä näytössä näet, oletko yhteydessä verkkoon.
    • Jos yhteyttä ei ole, valitse tilaikkunassa Yhdistä verkkoon ja valitse sitten jokin käytettävissä oleva verkko.
    • Jos olet yhteydessä väärään verkkoon, valitse oikea verkko. Anna salasanasi pyydettäessä.

Jos et edelleenkään pysty muodostamaan Internet-yhteyttä, käyttämässäsi Internet-palvelussa saattaa olla ongelma. Odota jonkin aikaa ja yritä kirjautua myöhemmin uudelleen tai ota yhteyttä palveluntarjoajaasi.

Varmista, että olet antanut oikean sähköpostiosoitteen ja salasanan. Tässä on muutamia vinkkejä, jotka kannattaa ottaa huomioon kirjautuessasi Zune-tiliisi:

• Varmista, että Caps Lock -näppäin ei ole käytössä.
  • Zune-tilisi sähköpostiosoite ja salasana ovat samat, joilla kirjaudut Xbox-tiliisi ja Microsoft-tiliisi (joka oli ennen nimeltään Windows Live ID).
  • Jos olet äskettäin lisännyt Microsoft-tilin (aiemmin nimeltään Windows Live ID) tai vaihtanut Microsoft-tiliä, ja käytit vanhempaa tiliä Zune-tilisi luomiseen, tätä uutta tiliä ei voi käyttää Zune-tiliisi kirjautumiseen.
  • Jos haluat liittää Zune-tilisi uuteen Microsoft-tiliin ja -salasanaan, ainoa tapa tehdä tämä on luoda uusi Zune-tili, joka ei ole sama kuin jo omistamasi tili.

Jos olet unohtanut salasanasi tai kirjautuminen oikealla salasanalla ei toimi, siirry Salasanan palauttaminen -osaan.

Palomuuriasetusten muuttaminen

Jos et pysty kirjautumaan tiliisi käyttäen Zune-ohjelmistoa mutta kirjautuminen onnistuu Xbox.com-sivuston kautta, sinun täytyy ehkä lisätä Zune Windowsin palomuurin poikkeusten luetteloon. Toimintaohjeet:

Windows 8 ja Windows 7

1. Napsauta Käynnistä-painiketta, kirjoita Aloita haku -ruutuun firewall.cpl ja paina sitten Enter-näppäintä.

Windows 8: Aloita aloitusnäytössä sanan firewall.cpl kirjoittaminen ja valitse sitten näyttöön tuleva kuvake.

2. Valitse Salli ohjelma Windowsin palomuurin kautta vasemmanpuoleisesta sarakkeesta. Voit myös vaihtoehtoisesti valita Salli sovelluksen tai ominaisuuden tietoliikenne Windowsin palomuurin läpi, jos käytössäsi on Windows 8.
  3. Valitse oikeassa alakulmassa Salli toinen ohjelma/sovellus.
  4. Etsi ja valitse Zune Lisää ohjelma/sovellus -ikkunassa ja valitse Lisää.
  5. Valitse ensin Zune ja sitten Lisää.
  6. Tallenna muutokset valitsemalla OK kahdesti.

Windows Vista:

1. Napsauta Käynnistä-painiketta, kirjoita Aloita haku -ruutuun firewall.cpl ja paina sitten Enter-näppäintä.
  2. Valitse Salli ohjelma Windowsin palomuurin kautta. Jos järjestelmä pyytää järjestelmänvalvojan salasanaa tai vahvistusta, kirjoita salasana tai valitse Jatka.
  3. Valitse Lisää ohjelma ja valitse sitten Selaa.
  4. Etsi Zune ja valitse sitten Avaa.

Huomautus Zune asennetaan oletusarvon mukaan kansioon C:\Program Files\Zune.

5. Tallenna muutokset valitsemalla OK kahdesti.

Windows XP:

1. Napsauta Käynnistä-painiketta, valitse Suorita, kirjoita firewall.cpl ja valitse sitten OK.
  2. Valitse Poikkeukset-välilehti.
  3. Valitse Lisää ohjelma ja valitse sitten Selaa.
  4. Etsi ja valitse Zune.exe-tiedosto ja valitse sitten Avaa.

Huomautus Zune asennetaan oletusarvon mukaan kansioon C:\Program Files\Zune.

5. Tallenna muutokset valitsemalla OK kahdesti.

Tietokoneen päivämäärän ja ajan asetusten tarkistaminen

Varmista, että tietokoneesi aika ja päivämäärä on oikein asetettu. Voit muuttaa asetuksia voi muuttaa napsauttamalla tehtäväpalkin oikeassa reunassa olevalla ilmoitusalueella näkyvää aikaa. Valitse Muuta päivämäärä tai aika ja tee sitten tarvittavat muutokset.

Alueasetusten tarkistaminen

Varmista, että tietokoneesi alueasetukset vastaavat Zune-tilisi alueasetuksia. Voit tarkistaa sen seuraavasti:

1. Jos haluat tarkistaa Zune-tilisi asetukset, siirry laskutusyhteystietosivulle. Zune-tilitietosi on tallennettu sinne.
  2. Katso, mitä Maa-kohdassa lukee.
  3. Tarkista nyt asetus tietokoneessasi. Napsauta Käynnistä-painiketta ja kirjoita Aloita haku -ruutuun Alue ja kieli.

Windows 8: Aloita aloitusnäytössä sanan alue kirjoittaminen ja varmista, että oikealla olevassa hakupalkissa on valittuna Asetukset-vaihtoehto. Kun näyttöön tulee Alue-kuvake, valitse se, niin alueesi tulee näkyviin ikkunaan.

4. Valitse Alue ja kieli, niin näet alueesi ikkunan ylälaidassa. Jos Zune-tilisi alue ja kieli eivät vastaa tietokoneesi aluetta ja kieltä, korjaa tiedot ja yritä sitten kirjautua uudelleen.