Zune-ohjelmiston virhesanoma Toimintoa ei voi suorittaa, koska Internet-yhteyttä ei ole.

Huomautus Zune-palvelu on lakkautettu 15. marraskuuta 2015. Tämä saattaa aiheuttaa virheitä, kun yrität suoratoistaa tai ladata sisältöä tai päivittää palvelun. Lisätietoja on Zunen lakkauttamiseen liittyvissä usein kysytyissä kysymyksissä.

Yleiskuvaus

Voit saada seuraavan virhesanoman yrittäessäsi käyttää Zune-ohjelmistoa.

Toimintoa ei voi suorittaa, koska Internet-yhteyttä ei ole. Varmista, että olet yhteydessä Internetiin ja yritä uudelleen.

Yritä ratkaista ongelma kokeilemalla tässä artikkelissa olevia ratkaisuja.

Tällä sivulla

Yrittää käyttää WWW-sivuja

Kokeile, voitko siirtyä tietokoneessa WWW-sivulle. Yritä siirtyä WWW-sivulle, jossa et ole käyttänyt äskettäin tai koskaan.

Tarkista kaikki laitteet

Jos et pääse WWW-sivuille, tarkista, että kaikki laitteet on liitetty oikein ja että niihin on kytketty virta.

Tarkista modeemin valot

Tarkista, että kaapelimodeemin tai reitittimen merkkivalot palavat tai että ne osoittavat toimintaa. Esimerkiksi seuraavat merkinnät voivat viitata kyseisiin merkkivaloihin:

• WLAN
  • WAN
  • Data
  • Sync
  • Virta
  • Tila

Tarkista Winsock2-avain

Määritä, onko Winsock2-avain vioittunut:

1. Valitse Windows XP:ssä ensin Käynnistä, sitten Suorita, kirjoita seuraavaksi msinfo32 ja valitse lopuksi OK.
    Valitse Windows 7:ssä tai Windows Vistassa ensin Käynnistä, kirjoita sitten suorita Aloita haku -ruutuun ja valitse lopuksi Suorita Ohjelmat-kohdassa. Kirjoita Msinfo32 ja valitse sitten OK.
  2. Laajenna ensin Osat, sitten Verkko ja valitse Protokolla.
    Yleensä Protokolla-kohdassa on 10 osiota. Jos Winsock2-avain on ehjä, osien otsikoilla on seuraavat nimet:
    • MSAFD Tcpip [TCP/IP]
    • MSAFD Tcpip [UDP/IP]
    • RSVP UDP -palveluntarjoaja
    • RSVP TCP -palveluntarjoaja
    • MSAFD NetBIOS [\Device\NetBT_Tcpip
    • MSAFD NetBIOS [\Device\NetBT_Tcpip
    • MSAFD NetBIOS [\Device\NetBT_Tcpip
    • MSAFD NetBIOS [\Device\NetBT_Tcpip
    • MSAFD NetBIOS [\Device\NetBT_Tcpip
    • MSAFD NetBIOS [\Device\NetBT_Tcpip

Jos nimet poikkeavat tämän luettelon nimistä, Winsock2-avain on vahingoittunut tai olet asentanut kolmannen osapuolen apuohjelman, kuten välityspalvelinohjelmiston.

Jos olet asentanut kolmannen osapuolen apuohjelman, apuohjelman nimi korvaa tämän luettelon nimissä olevan kirjainyhdistelmän MSAFD.
Jos luettelossa on yli 10 osaa, sinulla on asennettuna kolmannen osapuolen apuohjelmia. Jos osia on alle 10, joitakin tietoja puuttuu.
Jos toteat, että Winsock on vahingoittunut, korjaa Winsock2-avain. Voit tehdä tämän seuraavasti:

Windows XP

1. Valitse ensin Käynnistä, sitten Suorita, kirjoita cmd ja paina lopuksi Enter-näppäintä.
  2. Kirjoita komentokehotteeseen seuraava komento ja paina sitten Enter-näppäintä:
    netsh winsock reset
  3. Käynnistä tietokone uudelleen.

Windows 7 tai Windows Vista

1. Valitse Käynnistä, kirjoita cmd Aloita haku -ruutuun ja napsauta sitten cmd-vaihtoehtoa hiiren kakkospainikkeella Ohjelmat-kohdassa.
  2. Valitse Suorita järjestelmänvalvojana.
  3. Kirjoita seuraava komento ja paina sitten Enter-näppäintä:
    netsh winsock reset
  1. Käynnistä tietokone uudelleen.

Jos tietokoneessa on Windows XP SP2, Winsock-avain voidaan muodostaa uudella netsh-komennolla. Lisätietoja on tässä TechNet-artikkelissa.

Varoitus netsh winsock reset -komennon suorittaminen voi heikentää Internetiä käyttävien tai valvovien ohjelmien toimintaa. Tällaisia ohjelmia ovat esimerkiksi virustorjuntaohjelmistot, palomuuri ja välityspalvelinasiakkaat. Jos jokin ohjelmista ei toimi odotetusti näiden vaiheiden suorittamisen jälkeen, palauta ohjelman toiminnot asentamalla se uudelleen.

Tarkista Internet-yhteys

Windows XP

1. Napsauta Käynnistä-painiketta ja valitse Ohjauspaneeli.
  2. Avaa Verkkoyhteydet.
  3. Napsauta hiiren kakkospainikkeella jotakin yhteyttä, joka ei ole käytössä, ja valitse Poista käytöstä.

Windows 7 tai Windows Vista

1. Napsauta Käynnistä-painiketta, kirjoita Aloita haku -ruutuun verkko- ja jakamiskeskus ja valitse sitten Ohjelmat-kohdassa Verkko- ja jakamiskeskus.
  2. Napsauta hiiren kakkospainikkeella jotakin yhteyttä, joka ei ole käytössä, ja valitse Poista käytöstä.

Tarkista kolmannen osapuolen palomuurit

Suorittamalla puhtaan käynnistyksen voit tunnistaa mahdolliset kolmannen osapuolen palomuurit. Voit tehdä tämän seuraavasti:

1. Valitse Windows XP:ssä ensin Käynnistä, sitten Suorita, kirjoita seuraavaksi msconfig ja valitse lopuksi OK.
    Valitse Windows 7:ssä tai Windows Vistassa ensin Käynnistä, kirjoita sitten Aloita haku -ruutuun misconfig ja valitse lopuksi Ohjelmat-kohdassa msconfig.exe.
  2. Valitse Yleiset-välilehdessä Valikoiva käynnistys.
  3. Poista Valikoiva käynnistys -kohdassa seuraavien valintaruutujen valinnat:
    • Käsittele SYSTEM.INI-tiedosto
    • Käsittele WIN.INI-tiedosto
    • Lataa Käynnistys-kansion kohteet
  4. Valitse Palvelut-välilehdessä Piilota kaikki Microsoftin palvelut -valintaruutu ja valitse sitten Poista kaikki käytöstä.
  5. Valitse ensin OK ja sitten Käynnistä uudelleen.
  6. Käynnistä Zune-ohjelmisto.

Jos tässä artikkelissa kuvattu virhesanoma ei enää tule näkyviin, ota yhteys palomuurin valmistajaan ja selvitä, miten sen voi määrittää toimimaan Zune-ohjelmiston kanssa.

Lisää Zune Windowsin palomuurin poikkeusten luetteloon.

Windows XP

1. Napsauta Käynnistä-painikketta, valitse Suorita, kirjoita firewall.cpl ja valitse OK.
  2. Valitse Poikkeukset-välilehti.
  3. Valitse Lisää ohjelma.
  4. Valitse Selaa.
  5. Etsi ja valitse Zune.exe ja valitse sitten OK.
  6. Huomautus Zunen oletusarvoinen asennussijainti on
    C:\Program Files\Zune
  7. Valitse OK kahdesti.

Windows Vista

1. Napsauta Käynnistä-painiketta, kirjoita firewall.cpl Aloita haku -ruutuun ja paina Enter-näppäintä.
  2. Valitse Salli ohjelma Windowsin palomuurin kautta.
    Jos järjestelmä pyytää järjestelmänvalvojan salasanaa tai vahvistusta, kirjoita salasana tai valitse Jatka.
  3. Valitse Lisää ohjelma.
  4. Valitse Selaa.
  5. Etsi Zune ja valitse sitten Avaa.
  6. Huomautus Zunen oletusarvoinen asennussijainti on
    C:\Program Files\Zune
  7. Valitse OK kahdesti.

Windows 7

1. Napsauta Käynnistä-painiketta, kirjoita firewall.cpl Aloita haku -ruutuun ja paina Enter-näppäintä.
  2. Valitse Salli ohjelma Windowsin palomuurin kautta.
  3. Valitse Salli toinen ohjelma.
  4. Valitse Etsi Zune.
  5. Valitse ensin Zune ja sitten Lisää.
  6. Valitse OK kahdesti.

Jos mikään näistä ohjeista ei ole auttanut ratkaisemaan ongelmaa, kysy ohjeita Internet-palveluntarjoajaltasi.