Zune-kokoelman mediatietojen päivittäminen

Huomautus Zune-palvelu on lakkautettu 15. marraskuuta 2015. Tämä saattaa aiheuttaa virheitä, kun yrität suoratoistaa tai ladata sisältöä tai päivittää palvelun.

Yleiskuvaus

Jos Zune-kokoelmasi musiikki- ja videotiedostoista puuttuu tietoja tai jos niissä on virheellisiä tietoja, voit korjata tiedot Zune musiikki + video -ohjelmistolla. Voit myös määrittää mediatiedot automaattisesti ohjelmistolla. Voit tehdä tämän seuraavasti:

Tuodun musiikin puuttuvien tai virheellisten mediatietojen päivittäminen

Kun tuot musiikkia tai kopioit CD-levyjä Zune musiikki + video -ohjelmistossa, mediatiedot täytetään yleensä automaattisesti. Joskus kuitenkin kappaleiden, esittäjien tai albumien nimet tai raitojen numerot voivat puuttua tai nämä tiedot voivat olla virheellisiä. Tai haluat ehkä käyttää toista tyylilajiluokitusta. Kokoelman mediatietoja voi päivittää ja korjata erilaisilla tavoilla.

Albumitietojen etsiminen ja päivittäminen

Jos haluat täyttää albumin täydelliset metatiedot (kuten julkaisuvuoden, albumin kannen ja tyylilajin) automaattisesti, voi hakea tiedot verkosta:

1. Avaa Zune-ohjelmisto. Napsauta musiikkikokoelmassa tuotua albumia hiiren kakkospainikkeella ja valitse Etsi albumin tiedot.
  2. Kirjoita esittäjän tai albumin nimi ja valitse Haku.
  3. Valitse albumi tuloksista ja valitse sitten Seuraava. Voit nyt kohdistaa kappaleiden nimet albumin raitoihin.
  4. Jos et löydä albumia, voit palata vaiheen 1 Etsi albumin tiedot -ikkunaan ja valita Muokkaa tietoja. Voit nyt täyttää CD:n tiedot manuaalisesti.

Musiikki- ja videotietojen päivittäminen

Jos haluat päivittää musiikin ja videoiden tietoja, etsi kappale, albumi tai video kokoelmasta, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse lopuksi Muokkaa. Voit lisätä muokkausikkunassa monenlaisia tietoja, kuten tyylilajin, nimen, julkaisupäivän, kappaleen numeron ja säveltäjän.

Albumin kannen lisääminen tai päivittäminen

Jos haluat lisätä albumin kannen tai päivittää sen, voit lisätä kannen kuvan manuaalisesti etsimällä tiedoston tietokoneesta.

1. Napsauta musiikkikokoelmassa albumia hiiren kakkospainikkeella ja valitse Päivitä albumin kansi.
  2. Etsi ja valitse kuva tietokoneessa ja valitse sitten Avaa. Näet uuden albumin kannen heti.

Mediasisällön vetäminen oikeisiin kansioihin

Yksi kätevimmistä tavoista musiikkikokoelman järjestämiseen on esittäjien, albumien ja tyylilajien vetäminen oikeaan paikkaan. Voit esimerkiksi yhdistää Dave Matthews -albumit The Dave Matthews Band -albumeihin, jolloin näet kaikki albumit samassa esittäjänäkymässä. Voit myös vetää albumeja esittäjiin, kappaleita albumeihin, albumeita tyylilajeihin, tyylilajeja tyylilajeihin jne. ja päivittää tiedot tällä tavoin.

Omat kuvat

Valokuvat ryhmitellään kuviin. Ne tuodaan tietokoneesta ja sijoitetaan tietokoneen kansioiden mukaan nimettyihin kansioihin.

• Voit vaihtaa kansion nimen napsauttamalla kansiota hiiren kakkospainikkeella, valitsemalla Nimeä uudelleen ja kirjoittamalla uuden nimen.
  • Voit järjestellä kuvia ja kansioita avaamalla kansion ja vetämällä kuvatiedoston toiseen albumiluettelon kansioon.

Zune-ohjelmiston määrittäminen päivittämään mediatiedot automaattisesti

Kun tuot musiikkia tai kopioit CD-levyjä Zune musiikki + video -ohjelmistossa, mediatiedot täytetään yleensä automaattisesti Internetistä noudetuilla tiedoilla. Voit päättää, sallitko tämän ja miten nykyisiä mediatietoja käsitellään. Voit määrittää sen käyttöön seuraavasti:

1. Valitse näytön yläosasta Asetukset ja sitten vasemmasta yläkulmasta Ohjelmisto
  2. Mediatiedot-kohdassa voit päättää, miten haluat Zune musiikki + video -ohjelmiston käsittelevän kappaletietoja.
  3. Jos haluat päivittää Zune-ohjelmiston kappaletiedot Internetistä, valitse Päivitä albumin kansi ja metatiedot automaattisesti ja tee jokin seuraavista:
    • Lisää vain puuttuvat tiedot. Tiedot lisätään vain siinä tapauksessa, että niitä puuttuu.
    • Korvaa kaikki mediatiedot. Nykyiset tiedot korvataan Internetistä haetuilla tiedoilla.

Jos tietoja ei ole saatavana, näkyvissä on raidan yleistiedot (raita 1, raita 2 jne.). Jos tiedot puuttuvat sen vuoksi, että tietokoneessa ei ole CD-levyjä kopioitaessa Internet-yhteyttä, uusien kopioitujen kappaleiden tietojen pitäisi tulla näkyviin sen jälkeen, kun muodostat Internet-yhteyden. Jos tiedot eivät edelleenkään näy, voit päivittää puuttuvat tai virheelliset mediatiedot manuaalisesti.

Videoiden mediatietojen päivittäminen

Voit lisätä videotiedostojen videoluokan, nimen, tyylilajin, kuvauksen ja julkaisupäivän tai päivittää nämä tiedot seuraavasti:

1. Avaa Zune-ohjelmisto. Napsauta videota videokokoelmassa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Muokkaa.
  2. Tee muutokset ja tallenna ne valitsemalla OK.