Zune-soittoluetteloiden luominen, toistaminen ja synkronoiminen

Huomautus Zune-palvelu on lakkautettu 15. marraskuuta 2015. Tämä saattaa aiheuttaa virheitä, kun yrität suoratoistaa tai ladata sisältöä tai päivittää palvelun.

Tällä sivulla

Soittoluetteloiden ja automaattisten soittoluetteloiden luominen, muokkaaminen ja synkronoiminen

Soittoluettelon luominen

Soittoluettelot voivat sisältää mitä tahansa kappaleita, esittäjiä, albumeita ja lajityyppejä Zune-musiikkikokoelmastasi. Voit kuunnella soittoluetteloita tietokoneellasi tai voit synkronoida ne Zune-soittimeen tai Windows Phoneen toistettavaksi siinä.

Kappaleet toistetaan niiden lisäämisjärjestyksessä. Voit muuttaa järjestystä muokkaamalla soittoluetteloa. Voit myös kuunnella kappaleet satunnaisessa järjestyksessä soittoluettelon sekoituksen avulla.

Voit luoda soittoluettelon seuraavasti:

1. Käynnistä Zune musiikki + video -ohjelmisto. Valitse näytön yläosassa kokoelma ja valitse sitten MUSIIKKI.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta SOITTOLUETTELOT.
  3. Valitse UUSI SOITTOLUETTELO, nimeä soittoluettelosi ja valitse sitten OK.
  4. Ala vetää esittäjiä, albumeita ja kappaleita sivun vasemmassa alakulmassa sijaitsevan tummennetun soittoluettelokuvakkeen kohdalle.

Jos sinulla on useita soittoluetteloita, ne näkyvät avattavassa valikossa. Pudota kohde haluamaasi soittoluetteloon.

Voit myös napsauttaa kohdetta, kuten albumia tai kappaletta, hiiren kakkospainikkeella, valita Lisää soittoluetteloon, valita soittoluettelon ja valita sitten OK.

Automaattisen soittoluettelon luominen

Automaattiset soittoluettelot päivitetään dynaamisesti valitsemiesi ehtojen perusteella. Voit luoda sellaisen seuraavasti:

1. Käynnistä Zune musiikki + video -ohjelmisto. Valitse näytön yläosassa kokoelma ja valitse sitten MUSIIKKI.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta SOITTOLUETTELOT.
  3. Valitse UUSI AUTOM. SOITTOLUETTELO.
  4. Nimeä automaattinen soittoluettelosi AUTOMAATTINEN SOITTOLUETTELO -valikossa, valitse musiikkisuodattimet, joita haluat käyttää, ja valitse sitten OK.

Uudet automaattiset soittoluettelosi näkyvät muiden soittoluetteloiden joukossa kohdassa Automaattiset soittoluettelot.

Soittoluettelon muokkaaminen

1. Käynnistä Zune musiikki + video -ohjelmisto. Valitse näytön yläosassa kokoelma ja valitse sitten MUSIIKKI.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta SOITTOLUETTELOT.
  3. Napsauta soittoluetteloa ja tee sitten jokin seuraavista toimista:
    • Voit poistaa kappaleen napsauttamalla kappaleen nimeä hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla sitten Poista soittoluettelosta.
    • Voit muuttaa kappaleiden järjestystä napsauttamalla kappaleen nimeä ja vetämällä sitä sitten luettelossa ylös- tai alaspäin.
    • Voit lisätä soittoluetteloon kappaleita vetämällä musiikkikohteen soittoluettelokuvakkeen kohdalle ja pudottamalla sen sitten haluamaasi soittoluetteloon.

Soittoluettelon synkronoiminen tietokoneesta Zune-soittimeen tai Windows Phoneen

1. Käynnistä Zune musiikki + video -ohjelmisto. Valitse näytön yläosassa kokoelma ja valitse sitten MUSIIKKI.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta SOITTOLUETTELOT.
  3. Vedä soittoluettelo sivun vasemmassa alakulmassa olevan laitteen tai puhelimen kuvakkeen kohdalle.

Kun seuraavan kerran kytket laitteeseen virran, siinä näkyy uusi soittoluettelosi.

Soittoluettelon synkronoiminen Zune-soittimesta tai Windows Phonesta tietokoneeseen

1. Yhdistä Zune-soitin tai Windows Phone tietokoneeseen käyttämällä laitteen mukana toimitettua USB-kaapelia.
  2. Käynnistä Zune musiikki + video -ohjelmisto. Valitse näytön yläosassa Laite tai Puhelin, valitse MUSIIKKI ja valitse sitten SOITTOLUETTELOT.
  3. Vedä soittoluettelo sivun vasemmassa alakulmassa olevan tietokonekuvakkeen kohdalle.

Soittoluetteloiden ja automaattisten soittoluetteloiden hallinta

Saat soittoluettelosi näkyviin seuraavasti:

1. Käynnistä Zune musiikki + video -ohjelmisto. Valitse näytön yläosassa kokoelma.
  2. Valitse MUSIIKKI ja valitse sitten SOITTOLUETTELOT.

Seuraavassa taulukossa on yhteenveto asioista, joita voit tehdä soittoluetteloilla ja automaattisilla soittoluetteloilla.

ToimintoTee näin
Soittoluettelon tai automaattisen soittoluettelon sisällön näyttäminenNapsauta soittoluettelon tai automaattisen soittoluettelon nimeä.
Soittoluettelon tai automaattisen soittoluettelon nimeäminen uudelleenNapsauta soittoluettelon tai automaattisen soittoluettelon nimeä, valitse Nimeä uudelleen ja kirjoita uusi nimi.
Kappaleiden poistaminen soittoluettelostaNapsauta kappaleen nimeä hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Poista soittoluettelosta.
Soittoluettelon kappaleiden järjestyksen muuttaminenVedä kappaleita soittoluettelossa ylös- tai alaspäin.
Automaattisen soittoluettelon kappaleiden järjestyksen muuttaminenNapsauta automaattista soittoluetteloa ja valitse sitten muokkaa soittoluetteloa. Valitse Järjestele kappaleet -kohdassa uusi asetus.
Soittoluetteloiden ja automaattisten soittoluetteloiden synkronoiminen Zune-laitteeseenVedä soittoluetteloita tai automaattisia soittoluetteloita sivun vasemmassa alakulmassa olevan laitekuvakkeen kohdalle.
Soittoluetteloiden ja automaattisten soittoluetteloiden tallentaminen CD-levylleVedä soittoluetteloita tai automaattisia soittoluetteloita sivun vasemmassa alakulmassa olevan tallennuskuvakkeen kohdalle.
Soittoluettelon tai automaattisen soittoluettelon toistaminenKaksoisnapsauta soittoluettelon tai automaattisen soittoluettelon nimeä.
Soittoluettelon tai automaattisen soittoluettelon kappaleiden paikantaminen kokoelmasta.Napsauta kappaletta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Näytä kokoelmassa.
Soittoluettelon sekoittaminenToista soittoluettelo ja ota sekoitus käyttöön.
Soittoluettelon toistaminen uudelleenToista soittoluettelo ja ota uusintatoisto käyttöön.

Soittoluetteloa koskevia vihjeitä

• Vetämällä albumin soittoluettelokuvakkeen kohdalle lisäät kaikki sen kappaleet soittoluetteloon.
  • Vetämällä esittäjän soittoluettelokuvakkeen kohdalle lisäät kaikki kyseisen esittäjän kappaleet soittoluetteloon.
  • Soittoluettelossa voi olla enintään 2 000 kappaletta. Jos lisäät sitä enemmän kappaleita, soittoluettelon synkronointi laitteeseen ei onnistu.
  • Kun poistat soittoluettelon, siinä olleet kappaleet säilyvät kokoelmassa.
  • Jos poista kappaleen soittoluettelosta, Zune musiikki + video -ohjelmisto poistaa sen samasta soittoluettelosta myös laitteestasi seuraavan synkronoinnin yhteydessä.
  • Automaattisten soittoluetteloiden avulla voit kätevästi päivittää suosikkiesittäjiesi uusimmat lataukset soittoluetteloihin.
  • Zune musiikki + video tukee kahta eri soittoluettelomuotoa:
    • ZPL (.zpl) on Zune-soittoluettelomuoto.
    • M3U (.m3u) on useiden mediaohjelmistojen käyttämä soittoluettelomuoto. Jos soittoluettelo on M3U-muodossa, voit lisätä sen helposti Zune-kokoelmaan vetämällä.