Zunen musiikki- tai videokokoelman metatietojen muokkaaminen

Huomautus Zune-palvelu on lakkautettu 15. marraskuuta 2015. Tämä saattaa aiheuttaa virheitä, kun yrität suoratoistaa tai ladata sisältöä tai päivittää palvelun. Lisätietoja on Zunen lakkauttamiseen liittyvissä usein kysytyissä kysymyksissä.

Metatietoja käytetään kokoelmassa olevien ääni- ja videotiedostojen luokitteluun. Jos kokoelmasi tiedostoja ei ole merkitty oikein, voit muokata metatietoja Zune musiikki + video -ohjelmistossa:

Zune-ohjelmistossa

• Muokkaa tiedoston metatietoja: Napsauta ääni- tai videotiedostoa hiiren kakkospainikkeella tai napauta tai paina sitä pitkään, ja valitse Muokkaa. Näet ikkunan, jossa voit muokata tiedoston tietoja, kuten kappaleen nimeä, albumia, esittäjää ja tyylilajia.
  • Etsi albumitiedot: Napsauta albumia hiiren kakkospainikkeella tai sipaise tai paina sitä pitkään, ja valitse Etsi albumin tiedot. Näet ikkunan, jossa voit etsiä albumin ja esittäjän tietoja verkosta. Seuraa vaiheita ja päivitä lopuksi kokoelmasi tiedot valitsemalla Valmis.
  • Päivitä albumin kuvitus: Napsauta albumia hiiren kakkospainikkeella tai sipaise tai paina sitä pitkään, ja valitse Päivitä albumin kuvitus. Avautuvassa ikkunassa voit selata tietokoneesi siihen kansioon, jossa olevaa kuvaa haluat käyttää albumin kansikuvana.
  • Vedä sisältöä: Voit myös vetää yhden sisällön toisen sisällön päälle, jolloin valittujen tiedostojen tiedot päivittyvät automaattisesti. Voit päivittää tiedoston metatiedot seuraavilla tavoilla riippuen kokoelmanäkymästä ja valitusta sisällöstä:

Sisällön vetäminen Esittäjät-näkymässä:

• Kun vedät ESITTÄJÄN toisen esittäjän päälle, lähteenä olevan esittäjän nimikkeeksi vaihdetaan kohteena oleva nimike.
    • Kun vedät ALBUMIN toisen esittäjän päälle, lähteenä olevan albumin esittäjän nimeksi vaihdetaan kohteena olevan esittäjän nimi.
    • Kun vedät KAPPALEEN toisen esittäjän päälle, kappaleen esittäjän nimeksi vaihdetaan kohteena olevan albumin esittäjän nimi.

Sisällön vetäminen Tyylilajit-näkymässä:

• Kun vedät ALBUMIN tyylilajin päälle, albumin tyylilaji vaihdetaan, mutta kappaleiden tyylilajeja ei vaihdeta.
    • Kun vedät KAPPALEEN tyylilajin päälle, vain kappaleen tyylilaji vaihdetaan.
    • Kun vedät TYYLILAJIN toisen tyylilajin päälle, kaikki lähteenä olevalla tyylilajilla merkityt kappaleet ja albumit päivitetään kohteena olevaan tyylilajiin.