Virhe "Tiedostoa ei voi ostaa tai ladata" Zune-kauppapaikasta lataamisessa

Huomautus Zune-palvelu on lakkautettu 15. marraskuuta 2015. Tämä saattaa aiheuttaa virheitä, kun yrität suoratoistaa tai ladata sisältöä tai päivittää palvelun.

Ongelman oire

Kun yrität ladata sisältöä Zune-kauppapaikasta, lisätietokuvake tulee näkyviin. Kun napsautat kuvaketta, saat seuraavan virheviestin:

Tiedostoa ei voi ostaa tai ladata. Tiedosto ei välttämättä ole saatavilla Zune-kauppapaikasta.

Ongelman syy

Tyypillisesti kyseessä on käyttöoikeusvirhe. Tai se voi tarkoittaa, ettei tietokoneellasi ole enää tilaa.

Mahdollisia ratkaisuja

Kokeile yhtä tai useampaa seuraavista:

• Tarkista Zune-palvelun tila sivustolta Xbox Live -palvelun tila. Jos palvelu ei ole saatavilla, yritä myöhemmin uudelleen.
  • Varmista, että olet yhteydessä Internetiin. Wi-Fi-yhteytesi saattaa olla poikki, palvelu pois käytöstä tai reitittimesi ei ole yhteydessä verkkoon ja vaatii uudelleenkäynnistyksen.
  • Tarkista tietokoneesi yhteys valitsemalla Käynnistä-painike ja sen jälkeen Ohjauspaneeli.

Tai jos käytössäsi on Windows 8: Kirjoita aloitusnäytöllä "ohjauspaneeli" ja avaa sitten Ohjauspaneeli tuloksista. Valitse Verkko ja Internet ja sen jälkeen Verkon tilanne ja tehtävät. Tältä näytöltä näet oletko yhteydessä verkkoon.

• Jos yhteyttä ei ole, valitse tila-ikkunassa Yhdistä verkkoon ja valitse sitten jokin saatavilla oleva verkko.
    • Jos olet yhteydessä väärään verkkoon, valitse oikea verkko ja anna pyydettäessä salasanasi.
  • Jos et edelleenkään saa yhteyttä Internetiin, käyttämässäsi Internet-palvelussa saattaa olla ongelma. Odota ja kirjaudu sisään myöhemmin uudelleen tai ota yhteyttä Internet-palveluntarjoajaasi.
  • Varmista, että tietokoneesi aika ja päivämäärä on oikein asetettu. Näitä asetuksia voi muuttaa napsauttamalla tehtäväpalkin oikeassa reunassa olevalla ilmoitusalueella näytettävää aikaa. Valitse Muuta päivämäärä tai aika ja tee tarvittavat muutokset.
  • Tyhjennä verkkoselaimesi historia ja välimuisti ja poista väliaikaiset tiedostot.

Jos käytössäsi on Internet Explorer:

1. Avaa selain. Jos käytössäsi on Windows 8, avaa selain työpöydälle. Avaa valikkopalkki painamalla tai napauttamalla näppäimistön Alt-painiketta.
    2. Valitse Työkalut ja sen jälkeen Internet-asetukset.
    3. Hae Yleiset-välilehdeltä Selaushistoria ja valitse Poista. Selaushistorian poistaminen-laatikko avautuu.
    4. Valitse Väliaikaiset Internet-tiedostot-valintaruutu ja poista valinnat kaikista muista valintaruuduista.
    5. Napsauta tai napauta Poista-painiketta.
    6. Käynnistä Zune-ohjelmisto uudelleen ja tarkista onko sinulla pääsy kohteisiisi.

Jos käytössäsi on jokin seuraavista selaimista, katso "Ratkaisu 1: Välimuistin tyhjentäminen ja evästeiden poistaminen" soveltuvalta sivustolta:

Mozilla Firefox -ohje

Apple Safari: ohje

Google Chrome -ohje

• Aseta selaimesi tunnistamaan LAN-asetukset automaattisesti.

Jos käytössäsi on Internet Explorer:

1. Avaa Internet Explorer. Jos käytössäsi on Windows 8, avaa selain työpöydälle. Avaa valikkopalkki painamalla tai napauttamalla näppäimistön Alt-painiketta
    2. Valitse Työkalut ja sen jälkeen Internet-asetukset.
    3. Valitse Yhteydet-välilehti ja sitten LAN-asetukset.
    4. Varmista, että Tunnista asetukset automaattisesti on valittuna.

Jos käytössäsi ei ole Internet Exploreria, lue selaintasi koskevat ohjeet tai ota yhteyttä valmistajaan saadaksesi ohjeet LAN-asetusten muuttamiseen.

• Jos yksikään edellä mainituista toimenpiteistä ei ratkaise ongelmaa, tietokoneesi tila ei ehkä riitä. Käytä Levyn uudelleenjärjestäminen -toimintoa levytilan vapauttamiseen kovalevyltä. Voit tehdä tämän seuraavasti:

Windows 8:ssa

1. Aloitus-näytöllä ala kirjoittaa levyn uudelleenjärjestäminen. Kun hakupalkki tulee näkyviin, varmista, että Asetukset on valittuna ennen haun tekemistä.
    2. Napsauta tai napauta näytön pääalueella tekstin Vapauta levytilaa poistamalla tarpeettomat tiedostot vieressä olevaa kuvaketta.
    3. Ponnahdusikkunassa valitse puhdistettava levy, joka todennäköisesti on C:-asema, ja valitse sitten OK.
    4. Valitse ja poista tiedostoja Levyn uudelleenjärjestäminen-valintaikkunassa.

Huomautus Lisätietoja saat valitsemalla Miten Levyn uudelleenjärjestäminen toimii Levyn uudelleenjärjestäminen-valintaikkunassa.

Windows 7:ssä, Windows Vistassa tai Windows XP:ssä

1. Valitse Käynnistä, valitse Kaikki ohjelmat, valitse Apuohjelmat, valitse Järjestelmätyökalut ja sitten Järjestä uudelleen.
    2. Ponnahdusikkunassa valitse puhdistettava levy, joka todennäköisesti on C:-asema, ja valitse sitten OK.
    3. Valitse ja poista tiedostoja Levyn uudelleenjärjestäminen-valintaikkunassa.

Huomautus Lisätietoja saat valitsemalla Miten Levyn uudelleenjärjestäminen toimii Levyn uudelleenjärjestäminen-valintaikkunassa.