Microsoft Zune lakkasi toimimasta -virhesanoma ladattaessa sisältöä Zune-kauppapaikasta

Huomautus Zune-palvelu on lakkautettu 15. marraskuuta 2015. Tämä saattaa aiheuttaa virheitä, kun yrität suoratoistaa tai ladata sisältöä tai päivittää palvelun.

Näet seuraavan virheen ja sanoman, kun yrität ladata musiikkia, videoita tai podcasteja Zune-kauppapaikasta:

Microsoft Zune lakkasi toimimasta

Tämä saattaa tarkoittaa, että virustorjuntaohjelmisto lakkasi toimimasta samaan aikaan, kun Zune-ohjelmisto pyysi tarkistamaan ladattavan mediatiedoston virusten varalta. Saatat saada tämän virheen myös, jos käyttäjäprofiilisi on vioittunut.

Ratkaisut

Yritä ratkaista ongelma seuraavasti:

Ratkaisu 1: Asenna Zune-ohjelmisto uudelleen

Poista Zune-ohjelmiston asennus tietokoneesta ja lataa Zune-ohjelmisto uudelleen. Lisätietoja on ohjeaiheessa Zune musiikki + video -ohjelmiston lataaminen.

Jos saat saman virheen yrittäessäsi ladata sisältöä Zune-kauppapaikasta, vaikka olet käynnistänyt Zune-ohjelmiston uudelleen, kokeile seuraavia vaiheita.

Ratkaisu 2: Ota virustorjuntaohjelmisto tilapäisesti pois käytöstä, päivitä se ja vaihda tarkistustoimintoa

Varoitus Tietyt näistä vaiheista saattavat altistaa tietokoneen tai verkon pahantahtoisten käyttäjien hyökkäyksille ja virusten kaltaisille ohjelmille. Emme suosittele näitä vaiheita mutta annamme nämä ohjeet, jotta voit käyttää ratkaisua oman harkintasi mukaisesti. Käytä seuraavia ohjeita omalla vastuullasi.

1. Ota virustorjuntaohjelmisto väliaikaisesti pois käytöstä.
    Jotta voit varmistua, että virhe johtuu virustorjuntaohjelmistosta, ota ohjelmisto tilapäisesti pois käytöstä, ennen kuin suoratoistat tai lataat sisältöä Zune-kauppapaikasta. Jos pystyt lataamaan sisältöä kauppapaikasta ilman virhesanomaa, ota virustorjuntaohjelmisto takaisin käyttöön ja siirry vaiheeseen 2. Ohjeet virustorjuntaohjelmistosi poistamiseen käytöstä saat Internet-haun avulla.
  2. Päivitä virustorjuntaohjelmistosi uusimpaan versioon. Siirry ohjelmistovalmistajan sivustoon ja tarkista, voiko ohjelmiston päivittää tai vaihtaa uudempaan versioon. Jos ohjelmistoa ei voi päivittää, siirry vaiheeseen 3.
  3. Jos et voi päivittää virustorjuntaohjelmistoasi, yritä vaihtaa tarkistustoimintoa, joka tarkistaa tulevat tiedostot. Voit tehdä tämän seuraavasti:

Windows 8, Windows 7 ja Windows Vista
    1. Valitse Käynnistä-painike ja kirjoita hakuruutuun "komento". Napsauta komentokehotetta Ohjelmat-luettelon yläosassa hiiren kakkospainikkeella, ja valitse Suorita järjestelmänvalvojana.
      Windows 8: Kirjoita aloitusnäytössä "komento", ja napsauta näytölle tulevaa komentokehotteen kuvaketta hiiren kakkospainikkeella. Valitse Suorita järjestelmänvalvojana näytön alaosan valikossa.
    2. Kirjoita komentokehotteeseen seuraava komento:
      1. regsvr32 %WINDIR% \system32\shdocvw.dll, ja paina Enter-näppäintä.
        Huomautus Ensimmäisen ”32:n” ja toisen ”%:n” jälkeen on välilyönti.
    3. Kirjoita komentokehotteeseen ”exit”, ja sulje komentokehotteen ikkuna painamalla Enter-näppäintä.

Windows XP

1. Valitse Käynnistä-painike, sitten Suorita, kirjoita "CMD" Avaa-kenttään ja valitse OK.
  2. Kirjoita komentokehotteeseen seuraava komento:
    regsvr32 %WINDIR% \system32\shdocvw.dll, ja paina Enter-näppäintä.
    Huomautus Ensimmäisen ”32:n” ja toisen ”%:n” jälkeen on välilyönti.
  3. Kirjoita komentokehotteeseen ”exit”, ja sulje komentokehotteen ikkuna painamalla Enter-näppäintä.

Ratkaisu 3: Vioittuneen käyttäjäprofiilin korjaaminen