Zune-ohjelmiston kirjautumisongelmien vianmääritys

Huomautus Zune-palvelu on lakkautettu 15. marraskuuta 2015. Tämä saattaa aiheuttaa virheitä, kun yrität suoratoistaa tai ladata sisältöä tai päivittää palvelun.

Näet seuraavan virhesanoman, kun yrität kirjautua Zune-ohjelmistoon:

That’s not a valid email/password combo. (Tuo ei ole kelvollinen sähköpostiosoitteen ja salasanan yhdistelmä.) Make sure caps lock is off and that you enter your full email address. (Varmista, että lukitusnäppäin on poistettu käytöstä ja että olet antanut sähköpostiosoitteesi kokonaan.)

Tämä voi tarkoittaa seuraavia asioita:

• Annettu sähköpostiosoitteen ja salasanan yhdistelmä on virheellinen.
  • Kaksivaiheinen vahvistus on otettu Microsoft-tilillä käyttöön.

Ratkaisut

Voit yrittää korjata ongelman seuraavasti:

Ratkaisu 1: Kokeile toista sähköpostiosoitteen ja salasanan yhdistelmää

Jos et ole ottanut kaksivaiheista vahvistusta käyttöön ja saat tämän virhesanoman, varmista, että

• käytät oikeaa sähköpostiosoitetta ja salasanaa
  • olet kirjoittanut salasanan oikein.

Jos olet unohtanut Microsoft-tilisi sähköpostiosoitteen tai salasanan, käytä kadonneen tilin ratkaisua tai kadonneen salasanan ratkaisua.

Ratkaisu 2: Palauta selaimen asetukset

Voit palauttaa selaimen asetukset seuraavasti:

1. Käynnistä Internet Explorer.
  2. Napauta tai napsauta näytön oikeassa yläkulmassa olevaa hammasrattaan muotoista kuvaketta.
  3. Valitse Internet-asetukset ja sitten Lisäasetukset.
  4. Napauta tai napsauta Internet Explorerin asetusten palauttaminen -kohdassa olevaa Palauta…-painiketta. (Sinua voidaan pyytää käynnistämään tietokone uudelleen.)
  5. Yritä kirjautua Zune-ohjelmistoon uudelleen.

Ratkaisu 3: Tarkista kaksivaiheisen vahvistuksen salasana

Olet ehkä ottanut kaksivaiheisen vahvistuksen Microsoft-tilillä käyttöön. Kaksivaiheista vahvistusta käytettäessä henkilöllisyytesi vahvistetaan kahdella tavalla, kun kirjaudut Microsoft-tilillesi:

• salasanallasi
  • ylimääräisellä suojauskoodilla.

Kaksivaiheinen vahvistus suojaa tiliäsi vaikeuttamalla hakkereiden sisäänkirjautumista, vaikka he olisivatkin jollakin tavalla päässeet käsiksi salasanaasi. Jos otat kaksivaiheisen vahvistuksen käyttöön, näet aina ylimääräisen sivun, kun kirjaudut laitteeseen, johon ei luoteta. Ylimääräisellä sivulla sinua pyydetään antamaan suojauskoodi sisäänkirjautumista varten. Lähetämme suojauskoodin puhelimeesi tai vaihtoehtoiseen sähköpostiosoitteeseen, mutta voit hankkia sen myös älypuhelimessa olevalla todennussovelluksella.

Eräät sovellukset (kuten Zune-ohjelmisto ja joidenkin älypuhelinten sähköpostisovellukset) ja laitteet (kuten Xbox 360) eivät voi kysyä suojauskoodia, kun yrität kirjautua sisään. Jos sovellus tai laite ilmoittaa väärän salasanan virheestä, sisäänkirjautuminen edellyttää yksilöllisen salasanan luomista sovellukselle. Kun olet kirjautunut sisään sovelluksen salasanalla, olet valmis käyttämään sovellusta tai laitetta. Sinun on luotava salasana ja kirjauduttava sisään kerran kullekin sovellukselle tai laitteelle, jotka eivät kysy suojauskoodia.

Voit luoda sovelluksen salasanan seuraavasti:

1. Kirjaudu sisään Microsoft-tiliisi.
  2. Valitse Suojaus ja tietosuoja -kohdassa Vaihda salasana. Jos sinulta kysytään suojauskoodia, anna se ja napauta tai napsauta Lähetä.
  3. Valitse Kaksivaiheinen vahvistus -kohdassa Kaksivaiheisen vahvistuksen ottaminen käyttöön.
  4. Ota Kaksivaiheisen vahvistuksen ottaminen käyttöön -sivulla kaksivaiheinen vahvistus käyttöön valitsemalla Seuraava. Voit tämän jälkeen määrittää sovellusten salasanoja.

Lisätietoja on ohjeaiheessa Kaksivaiheinen tarkistaminen: usein kysytyt kysymykset.