Zune musiikki + video -kauppapaikasta ostettujen mediatiedostojen palauttaminen ja varmuuskopiointi

Huomautus Zune-palvelu on lakkautettu 15. marraskuuta 2015. Tämä saattaa aiheuttaa virheitä, kun yrität suoratoistaa tai ladata sisältöä tai päivittää palvelun.

Yleiskuvaus

Jos olet kadottanut tai poistanut Zune-kauppapaikasta ostamiasi kappaleita tai muuta mediaa, saatat saada ne takaisin.

Jos et pysty palauttamaan sisältöäsi, sen takaisin saamiseksi on tärkeää, että sisältö on varmuuskopioitu.

Tällä sivulla

Huomautus Seuraavat ohjeet pätevät ainoastaan DRM-suojatulle sisällölle, jonka olet ostanut Zune-kauppapaikasta.

Kadonneiden tai poistettujen kappaleiden tai muun median palauttaminen

1. Kirjaudu sisään Zune musiikki + video -ohjelmistoon. Valitse asetukset näytön yläosasta ja sen jälkeen TILI.
  2. Riippuen palautettavasta kohteesta tee jokin seuraavista:
    • Valitse OSTOHISTORIA, jos haluat palauttaa aiemmin ostamaasi mediasisältöä. Voit valita myös lajityypin perusteella.
    • Palauta vuokraamasi elokuvat valitsemalla VUOKRAUSHISTORIA. Jos vuokra-aika on umpeutunut, sinun täytyy vuokrata elokuva uudelleen.
    • Valitse TILAUSHISTORIA palauttaaksesi Music Passilla lataamaasi mediasisältöä.
  3. Valitse Lataa, kun haluat ladata listalta yksittäisiä puuttuvia kappaleita ja palauttaa ne kokoelmaasi. Tai valitse Palauta kaikki, jos haluat ladata koko luettelon kerralla.

Huomautus Emme tällä hetkellä pysty korvaamaan poistamiasi tai kadottamiasi MP3-kappaleita. Tästä syystä suosittelemme, että varmuuskopioit MP3-tiedostosi kopioimalla ne CD-levylle. Voit polttaa myös WMA-tiedostoja CD:lle, mutta yhden soittolistan voi polttaa korkeintaan seitsemän kertaa.

Kappaleen tiedostotyypin saat selville napsauttamalla kappaleen tiedostoa hiiren kakkospainikkeella, valitsemalla Ominaisuudet ja sen jälkeen valikosta Mediatyyppi.

Zune-kauppapaikasta ostettujen podcastien palauttaminen

Jos sinulla on aktiivinen tilaus podcast-sarjaan, sarjan uusimmat podcastit saattavat latautua uudestaan automaattisesti. Jos kuitenkin olet säilyttänyt vanhoja jaksoja, sinun täytyy itse ladata ne uudelleen palauttaaksesi ne kokoelmaasi. Lisätietoja podcast-tilauksista ja lataamisesta saat ohjeaiheesta Podcastien tilaaminen ja soittaminen.

Kohteiden palauttaminen tietokoneesta

Jos poistit musiikki- tai videotiedostoja kokoelmastasi vahingossa, mutta et poistanut niitä tietokoneestasi, voit palauttaa ne kokoelmaasi seuraavalla tavalla:

1. Avaa Zune-ohjelmisto. Valitse näytön yläreunasta ASETUKSET.
  2. Valitse vasemmasta yläreunasta OHJELMISTO ja sitten luettelosta KOKOELMA.
  3. Valitse PALAUTA näytön pääosiosta.

Mediatiedostojen varmuuskopiointi

Sisältöä voi varmuuskopioida kahdella tavalla.

• sisällön kopioiminen Zune-soittimesta tai puhelimesta Zune-kokoelmaan Zune-ohjelmiston kautta
  • sisällön polttaminen CD- tai DVD-levylle

Seuraavia sisältötyyppejä voi polttaa CD- tai DVD-levylle:

• DRM-suojatut .wma-musiikkitiedostot
  • DRM-suojaamattomat .mp3-musiikkitiedostot
  • DRM-suojaamattomat musiikki- ja videopodcasttiedostot

Kappaleen DRM-tilan saat selville napsauttamalla kappaleen tiedostoa hiiren kakkospainikkeella, valitsemalla Ominaisuudet ja sen jälkeen valikosta DRM.

Seuraavan tyyppistä sisältöä ei voi polttaa CD- tai DVD-levylle:

• DRM-suojatut .wmv-videotiedostot (TV-ohjelmat ja musiikkivideot)
  • Music Pass -tilauksen sisältö

Voit myös lukea lisätietoja Xbox-tukisivuston ohjeaiheesta Valmiiksi maksettujen koodien ja Microsoft Points -pisteiden ostaminen ja lunastaminen Xbox Live- tai Zune-tilillä.

Huomautus Omat videot ja kuvat poltetaan datalevylle. Varmista, että DVD-soittimesi toistaa datalevyjä.

Laitteessa olevan median varmuuskopiointi Zune-ohjelmiston kokoelmaan

1. Yhdistä Zune tai puhelimesi tietokoneeseen käyttämällä mukana toimitettua USB-kaapelia.
  2. Varmista, että Zune-ohjelmisto on auki. Valitse näytön yläreunasta Laite tai Puhelin.
  3. Valitse synkronoitava sisältöluokka, kuten Musiikki.
  4. Etsi sitten musiikkitiedostot, jotka haluat synkronoida laitteestasi kokoelmaasi. Napsauta kohdetta tai luokkaa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Kopioi kokoelmaani.
  5. Kun sisällön synkronointi laitteen ja kokoelman välillä on päättynyt, katkaise Zunen tai puhelimen yhteys tietokoneeseen. Kun seuraavan kerran menet Zune-kokoelmaasi, sisältö ilmestyy sinne.

Kappaleiden, albumien, podcastien ja soittolistojen varmuuskopiointi CD- tai DVD-levylle:

1. Laita tyhjä ääni-CD, data-CD tai DVD tietokoneesi CD- tai DVD-asemaan.
  2. Zune-ohjelmistossa valitse näytön yläosasta Asetukset, OHJELMISTO ja sen jälkeen POLTA.
  3. Tee valinnat kohdissa Levyn formaatti ja Polttonopeus. Valitse sitten OK näytön oikeassa alakulmassa.
  4. Vedä poltettavat kohteet Levy-kuvakkeeseen, joka on näytön vasemmassa alakulmassa.
  5. Napsauta Levy-kuvaketta ja sitten ALOITA POLTTO.