Podcastien tilaaminen ja toistaminen

Huomautus Zune-palvelu on lakkautettu 15. marraskuuta 2015. Tämä saattaa aiheuttaa virheitä, kun yrität suoratoistaa tai ladata sisältöä tai päivittää palvelun.

Yleiskuvaus

Podcastit ovat ääni- tai videotiedostoja, jotka voit tilata verkossa. Tyypillisiä podcast-sisältöjä ovat radio- ja televisio-ohjelmat, uutiset, musiikkiesitykset ja tekniikkakatsaukset. Ne toimitetaan usein tietyin aikavälein tai säännöllisenä sarjana.

Podcastien tilaaminen

Voit lisätä Zune-kokoelmaasi podcasteja tilaamalla ne Zune-kauppapaikasta. Aina kun podcastista julkaistaan uusi jakso, Zune musiikki + video -ohjelmisto lataa sen automaattisesti puolestasi ja tallentaa sen kokoelmaasi Podcasts (Podcastit) -kohtaan. Jos haluat tilata podcastin, jota ei ole Zune-kauppapaikassa, voit tilata sen podcastin sivustosta.

Podcastin tilaaminen Zune-kauppapaikasta

1. Avaa Zune musiikki + video -ohjelmisto, valitse näytön yläreunasta Marketplace (Kauppapaikka) ja valitse sitten Podcasts (Podcastit).
  2. Valitse podcast ja sitten Subscribe (Tilaa). Toista tämä kunkin tilattavan podcastin osalta.
  3. Jos haluat näyttää uusimman podcastin ja muut tilaamasi podcastit, valitse näytön yläreunasta Collection (Kokoelma) ja valitse sitten Podcasts (Podcastit).

Podcastin tilaaminen toisesta sivustosta

1. Siirry haluamasi podcastin sivustoon. Napsauta sivulla olevaa RSS-syötepainiketta ja kopioi sitten podcastin tilaamiseen tarkoitettu URL-osoite.
  2. Avaa Zune-ohjelmisto, valitse näytön yläreunasta Collection (Kokoelma) ja valitse sitten Podcasts (Podcastit).
  3. Valitse näytön vasemmalla puolella olevan Podcasts (Podcastit) -luettelon alta Add a podcast (Lisää podcast).
  4. Liitä URL-osoite tekstiruutuun ja valitse sitten Subscribe (Tilaa).

Podcastin yhden jakson lataaminen

Sinun ei tarvitse tilata koko sarjaa, jos haluat kuunnella vain yhden jakson. Voit ladata yksittäisen jakson seuraavasti:

1. Avaa Zune musiikki + video -ohjelmisto, valitse näytön yläreunasta Marketplace (Kauppapaikka) ja valitse sitten Podcasts (Podcastit).
  2. Valitse podcast ja sitten ladattavissa olevan jakson vierestä Download (Lataa).

Podcastin tilauksen peruuttaminen

Jos päätät, että et enää halua podcastia, voit peruuttaa sen tilauksen. Voit tehdä sen seuraavasti:

1. Avaa Zune musiikki + video -ohjelmisto, valitse näytön yläreunasta Collection (Kokoelma) ja valitse sitten Podcasts (Podcastit).
  2. Napsauta podcast-sarjaa, jota et enää halua, ja valitse sitten näytön oikeanpuoleisesta sarakkeesta Unsubscribe (Peruuta tilaus).

Podcastien toistaminen

Podcastien toistaminen tietokoneella

1. Avaa Zune musiikki + video -ohjelmisto, valitse näytön yläreunasta Collection (Kokoelma) ja valitse sitten Podcasts (Podcastit).
  2. Etsi jakso, jonka haluat kuunnella. Jos näet sen vieressä Download (Lataa) -painikkeen, lataa ensin jakso ja toista se sitten napsauttamalla sitä.

Podcastien toistaminen Windows Phone 7:llä tai Zune-soittimella

1. Avaa Zune musiikki + video -ohjelmisto, valitse näytön yläreunasta Collection (Kokoelma) ja valitse sitten Podcasts (Podcastit).
  2. Kytke laite tietokoneeseen käyttämällä laitteen mukana toimitettua USB-kaapelia.
  3. Vedä ja pudota podcast-sarja tai -jakso sivun vasemmassa alakulmassa olevan laitekuvakkeen kohdalle.
Siirry laitteessa Podcasts (Podcastit) -valikkoon, niin uusien jaksojen pitäisi näkyä siellä.

Automaattinen merkitseminen kirjanmerkeillä

Kun pysäytät podcastin toiston, Zune-ohjelmisto tallentaa pysäytyskohdan ja merkitsee sen kirjanmerkillä. Voit jatkaa kyseisestä kohdasta, kun toistat jakson seuraavan kerran. Jos synkronoit jakson laitteeseen, myös kirjanmerkki synkronoidaan. Kun toistat podcastin synkronoinnin jälkeen, jatkat siitä, mihin jäit.

Toistojärjestys

Voit ladata jaksot missä tahansa järjestyksessä, uusimmasta vanhimpaan. Jos olet esimerkiksi lataamassa uutis-podcasteja, haluat todennäköisesti kuunnella niistä uusimman ensin. Jos kuuntelet kielikurssin podcastia, haluat kuitenkin ehkä aloittaa alusta ja ladata vanhimman jakson ensin.

Jos valitset uusimman jakson ensin, Zune lataa uusimmat jaksot ja poistaa vanhat jaksot, vaikka et ole toistanut niitä. Jos päätät toistaa vanhimmat jaksot ensin, Zune ei lataa seuraavaa jaksoa, ennen kuin olet toistanut nykyisen jakson.

Voit muuttaa toistojärjestystä kunkin podcast-sarjan osalta erikseen.

1. Valitse Zune musiikki + video -ohjelmistossa näytön vasemmasta yläreunasta Collection (Kokoelma) ja valitse sitten Podcasts (Podcastit).
  2. Valitse nykyinen podcast-tilaus ja sitten sivun oikeasta alakulmasta Series settings (Sarjan asetukset).
  1. Valitse Series Settings (Sarjan asetukset) -valikon Playback order (Toistojärjestys) -kohdasta haluamasi asetus.

Uuden podcast-pyynnön lähettäminen

Windows Phone 7, Windows Phone 8.0 tai Zune

Kiitos kiinnostuksestasi podcasteja kohtaan. Emme enää tue Windows Phone 7:n, Windows Phone 8.0:n tai Zunen podcast-syötteiden aktiivista tietokantaa. Perehdy alla olevaan artikkeliin, jossa käsitellään podcastien etsinnän käyttöönottoa Bingissä.

Windows Phone 8.1

Windows Phone 8.1:ssä podcastit etsitään Bing-pohjaisella verkkohakumekanismilla. Lisää RSS-podcast-syötteen avainsanatunnisteeseen podcastien hakutulosten parantamiseksi ”feed:podcast”. Podcastit voidaan etsiä myös kirjoittamalla RSS-syöte suoraan podcast-sovelluksen hakuikkunaan.

Bing-pohjaisen podcast-haun tulosten parantaminen

Bing Webmaster Toolsin avulla voit kertoa Bingille sivustostasi. Bing Webmaster Tools puolestaan kertoo sinulle, miten sivustosi pärjää Bingissä ja Bing-pohjaisessa haussa (muun muassa Yahoo!) sekä pitää sinut ajan tasalla sivustosi tapahtumista.

Jos haluat ilmoittaa meille sivustokartoista tai RSS-syötteistä, myös niistä, jotka sisältävät podcasteja, toimi seuraavasti:

1. Rekisteröidy Bing Webmaster Toolsiin, jos et ole vielä tehnyt niin.
  2. Lisää sivusto, jossa RSS-podcast-syötettä ylläpidetään, ja vahvista sivuston omistusoikeudet.
  3. Lähetä podcastiesi linkit sisältävän RSS-syötteen koko URL-osoite Submit Sitemap (Lähetä sivustokartta) -työkalun avulla.

Muutaman tunnin kuluttua näet, onko Bing onnistunut lataamaan sivustokarttasi tai syötteesi, jotta se voidaan indeksoida.