Langaton synkronointi Zune-ohjelmistossa

Huomautus Zune-palvelu on lakkautettu 15. marraskuuta 2015. Tämä saattaa aiheuttaa virheitä, kun yrität suoratoistaa tai ladata sisältöä tai päivittää palvelun.

Yleiskuvaus

Zune musiikki + video -ohjelmistolla voit synkronoida musiikin, videot, kuvat ja podcastit kokoelmasta Windows Phone 7:ään tai Zune-soittimeen. Langaton synkronointi toimii Windows Phone 7:n, Zune HD:n ja kaikkien aiempien Zune-mallien kanssa – varmista vain, että laitteeseen on asennettu uusimmat ohjelmistopäivitykset.

Langattoman synkronoinnin määrittämiseen menee vain muutama minuutti, ja kun se on tehty, laitteesi synkronoi automaattisesti uuden sisällön, kun se on telakassaan (tai liitettynä virtalähteeseen) ja langattoman verkkosi alueella.

Ratkaisut

Zunen synkronoiminen langattomasti

Tarvitset nämä:

• 802.11b- tai 802.11g-standardin langaton verkko
  • tuettu verkon todennusmalli
  • langattoman verkon nimi (nimeltään myös langattoman verkon tunnus tai SSID-tunnus)
  • langattoman verkon verkkoavain (nimeltään myös salauslauseke.

Langattoman synkronoinnin ottaminen käyttöön Windows Phone 7:ssä

1. Varmista, että puhelin on määritetty asianmukaisesti ja yhteydessä langattomaan verkkoosi.
  2. Liitä puhelin tietokoneeseen.
  3. Kirjaudu sisään Zune musiikki + video -ohjelmistoon. Valitse Asetukset, Puhelin ja sitten Langaton synkronointi.
  4. Valitse Määritä langaton synkronointi.
  5. Kun Zune on vahvistanut, että puhelimesi on yhteydessä langattomaan verkkoon, valitse Seuraava ja sen jälkeen Valmis.

Langattoman synkronoinnin ottaminen käyttöön Zune-soittimessa

1. Liitä Zune-soitin tietokoneeseen.
  2. Kirjaudu sisään Zune musiikki + video -ohjelmistoon. Valitse Asetukset, Laite ja sitten Langaton synkronointi.
  3. Valitse Määritä langaton synkronointi.
  4. Kun ohjelmisto löytää tietokoneesi käyttämän verkon, valitse Käytä tätä verkkoa ja sitten Seuraava.
  5. Jos haluat hakea toisen verkon, valitse Käytä toista verkkoa. Jos verkkosi ei näy luettelossa, valitse Hae uudelleen.

Jos haluat antaa verkkoasetukset manuaalisesti, valitse Näytä lisäasetukset.

6. Valitse Valmis.

Langattoman synkronoinnin aloittaminen automaattisesti Zune-soittimessa

Kun olet määrittänyt Zune-soittimen tai Windows Phone 7:n synkronoitumaan langattomasti, sinun tarvitsee vain asettaa laite telakkaan tai liittää se virtalähteeseen. Kun Zune-soitin on ollut yhteydessä yhden minuutin ajan (tai Windows Phone 7 kymmenen minuutin ajan), laite aloittaa synkronoinnin tietokoneen kanssa. Laite pysyy langattomassa yhteydessä tietokoneen kanssa ja synkronoi kokoelmasi kaiken uuden sisällön, kunnes otat laitteen telakasta tai irrotat virtalähteestä tai valitset Peruuta.

Mediasisällön automaattinen synkronointi Zune-laitteeseen edellyttää seuraavaa:

• Zune HD -soittimessa ei voi olla käynnissä pelejä tai sovelluksia, ja laitteen selaimen on oltava poissa käytöstä.
  • Langattoman lähiverkon on oltava käytössä.
  • Sinun on oltava kirjautuneena sisään Windows-käyttäjätiliisi siinä tietokoneessa, johon Zune-ohjelmisto on asennettu. Tietokone voi olla lukitussa tilassa, kunhan olet yhä kirjautuneena sisään. Tietokoneen on lisäksi oltava samassa verkossa kuin Zune-laite.
  • Soittimessa ei voi toistaa mediasisältöä samanaikaisesti.
  • Soittimen on oltava käyttämättömänä vähintään minuutin ajan.
  • Soittimen akun on oltava vähintään 10-prosenttisesti täynnä ja latautumassa. Jos akun virta on punaisella, automaattista synkronointia ei aloiteta.

Langattoman synkronoinnin aloittaminen manuaalisesti Zune-soittimessa

Voit aloittaa langattoman synkronoinnin Zune-soittimessa manuaalisesti riippumatta siitä, onko se kytkettynä. Manuaalisen synkronoinnin jälkeen soitin katkaisee langattoman yhteyden säästääkseen akun virtaa.

1. Varmista, että tietokoneesi on käynnissä ja että olet kirjautunut sisään Windows-käyttäjätiliisi.
  2. Valitse Zune-soittimessa Asetukset, Langaton, Synkronoi ja sitten Synkronoi tietokoneen kanssa.
  3. Zune-soitin näyttää synkronoinnin tilan.

Huomautus Zune-ohjelmisto avaa tietokoneen portit 1900 ja 2869 langattoman synkronoinnin ajaksi.

• Porttien 1900 ja 1869 avoinna olemisen varmistaminen Windows 8:ssa
    1. Kirjoita aloitusnäytössä palomuuri, valitse Asetukset ja sen jälkeen Windowsin palomuuri.
    2. Valitse Lisäasetukset.
    3. Valitse Saapuvan liikenteen säännöt.
  • Porttien 1900 ja 2869 avoinna olemisen varmistaminen Windows 7:ssä tai Windows Vistassa
    1. Valitse Käynnistä.
    2. Kirjoita hakukenttään Windowsin laajennettu palomuuri.
    3. Avaa palomuuriohjelma ja valitse vasemmanpuoleisesta sarakkeesta Saapuvan liikenteen säännöt.

Vieritä keskimmäistä ruutua alas Zunen langattoman synkronoinnin kohtaan ja varmista, että porttien 1900 ja 2869 Käytössä-asetuksena on Kyllä.

Yhteensopivat langattomat verkot

Zune tukee 802.11b- tai 802.11g-standardin langattomia lähiverkkoja (WLAN). Zune-soittimet eivät tue 802.11n-standardia.

Kun määrität langattoman synkronoinnin, laitteessa on käytettävä samaa todennus- ja salausmallia kuin langattomassa verkossa. Zune tukee seuraavia todennusmalleja:

• Avoin ja salaamaton verkko
  • WEP-salaus (64-bittinen tai 128-bittinen avain)
  • WPA-PSK (TKIP)
  • WPA-PSK (AES)
  • WPA2-PSK (AES)
  • WPA2-PSK (TKIP)

Langattoman synkronoinnin ongelmien vianmääritys

Jos langattomassa synkronoinnissa ilmenee ongelmia, kokeile seuraavia keinoja:

• Varmista, että puhelin tai soitin on ladattu tai kytketty virtalähteeseen.
  • Paranna signaalin voimakkuutta viemällä puhelin tai soitin lähemmäs langatonta reititintä, johon yhteys muodostetaan.
  • Aseta langaton reititin keskeiseen paikkaan, jonka ympärillä on mahdollisimman vähän esteitä, kuten seiniä tai esineitä.
  • Avaa puhelimen tai soittimen näyttö, jos olet määrittänyt salasanan. Sinun on annettava salasanasi, ennen kuin puhelin tai soitin voi muodostaa yhteyden tietokoneeseen.
  • Synkronointiin voi kulua aikaa. Jos synkronoit soitinta tai puhelinta ensimmäistä kertaa tai synkronoitavana on paljon tietoa, siihen voi mennä jonkin verran aikaa. Synkronointi tapahtuu langattomasti paljon hitaammin kuin langallista yhteyttä käytettäessä. Jos synkronoit langattomasti, tietoja synkronoidaan korkeintaan 54 megatavun sekuntivauhdilla. Jos taas synkronoit sisältöä USB 2.0 -yhteydellä, tietoja synkronoidaan jopa 480 megatavun sekuntivauhdilla.
  • Varmista, ettei Windows Phone -puhelimesi nimessä ole välilyöntejä.
  • Varmista, että puhelin tai soitin ja tietokone ovat yhteydessä samaan SSID:hen reitittimessä.
  • Kokeile toista tietokonetta.

Jos yritit yllä olevia toimia, mutta ongelma ilmenee yhä, yritä luoda tietokoneeseen uusi käyttäjäprofiili. Asenna sitten Zune-ohjelmisto uudelleen, kirjaudu sisään ja kokeile synkronointia uudelleen.

Uuden käyttäjäprofiilin luominen tietokoneessa

Windows 8:

1. Avaa Tietokoneen asetukset ja valitse Käyttäjät.
  2. Valitse Lisää käyttäjä.
  3. Anna sähköpostiosoite ja valitse Seuraava.
  4. Jos sinulla ei vielä ole Microsoft-tiliä, luo uusi Microsoft-tili täyttämällä lomake. Jos sinulla on kelvollinen Microsoft-tili, tämä tili lisätään tietokoneeseesi.

Windows Vista tai Windows 7:

1. Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojana tai käyttäjänä, jolla on järjestelmänvalvojan oikeudet.
  2. Napsauta Käynnistä-painiketta ja valitse Ohjauspaneeli.
  3. Valitse Käyttäjätilit ja sen jälkeen Hallitse käyttäjätilejä.
  4. Luo uusi käyttäjäprofiili valitsemalla Lisää….
  5. Anna käyttäjätiedoille nimi ja valitse Seuraava.
  6. Valitse tilin tyyppi ja sitten Valmis.

Windows XP:

1. Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojana tai käyttäjänä, jolla on järjestelmänvalvojan oikeudet.
  2. Napsauta Käynnistä-painiketta ja valitse Ohjauspaneeli.
  3. Valitse Käyttäjätilit.
  4. Valitse Valitse tehtävä -kohdassa Luo uusi tili.
  5. Anna käyttäjätiedoille nimi ja valitse Seuraava.
  6. Valitse tilin tyyppi ja sitten Luo tili.

Päivitä Zune-ohjelmisto

1. Käynnistä Zune-ohjelmisto.
  2. Valitse Asetukset, Ohjelmisto, Yleiset ja sen jälkeen Tarkista päivitykset.
  3. Käynnistä tietokone uudelleen.
  4. Päivitä seuraavaksi soittimen tai puhelimen ohjelmisto.
  5. Käynnistä soitin tai puhelin uudelleen.
  6. Ota langaton synkronointi jälleen käyttöön ja tarkista, että asetukset ovat oikein. Tämä tapahtuu liittämällä puhelin tai soitin tietokoneeseen käyttämällä laitteen mukana toimitettua USB-synkronointikaapelia. Valitse Asetukset ja sitten Langaton synkronointi.
  7. Jos saat sanoman, jonka mukaan puhelin tai soitin on jo määritetty käyttämään langatonta synkronointia, poista aiemmat asetukset ja aloita alusta valitsemalla Poista langaton synkronointi käytöstä. Jos käytät soitinta, näet tämän sanoman:

Jos käytät puhelinta, näet tämän sanoman:

1. Valitse seuraavaksi Määritä langaton synkronointi ja seuraa Vahvista verkko -näytön ohjeita. Jos haluat vaihtaa langatonta verkkoa soittimessa, valitse soittimen Zune-ohjelmistossa toinen langaton verkko. Puhelimessa on ensin valittava toinen langaton verkko puhelimen asetuksissa Wi-Fi-näytössä. Valitse sen jälkeen Päivitä Zune-ohjelmiston Vahvista verkko -näytössä.
  2. Päivitä tietokone.
  3. Käynnistä tietokone uudelleen ja yritä langatonta synkronointia.

Synkronoi USB-kaapelia käyttämällä

Jos ongelma ei poistu, yritä synkronoida soitin tai puhelin liittämällä se tietokoneeseen USB-kaapelilla. Jos synkronointi ei onnistu USB-yhteydelläkään, Zune-ohjelmistossa on mahdollisesti ongelma. Vaiheittaiset ohjeet ongelman ratkaisemiseen ovat ohjeaiheessa Synkronointi Windows Phone 7:ään tai Zuneen ei onnistu.

Synkronoinnin virhesanomat

Toimi alla olevien ohjeiden mukaan, jos saat jokin seuraavista virhesanomista.

• Etsitään verkkoa
  • Yhdistetään verkkoon
  • Yhdistetään tietokoneeseen
  • Virhekoodi C00D07C9
  • Virhekoodi C00D07CA
  • Virhekoodi C00D07CB

Etsitään verkkoa

Tämä virhesanoma tarkoittaa, että langatonta verkkoa ei löydy. Kokeile seuraavia keinoja:

• Tarkista, että langaton reitittimesi on käynnissä.
  • Varmista, että se laite, jonka tulisi olla yhteydessä reitittimeen (tietokone tai muu laite), varmasti pystyy vaihtamaan tietoja reitittimen kanssa. Yritä esimerkiksi käydä isäntätietokoneella osoitteessa http://support.xbox.com.
  • Katkaise ja kytke reitittimen virta Irrota virtajohto reitittimestä, odota 30 sekuntia ja liitä virtajohto takaisin reitittimeen.
  • Varmista, että reitittimen SSID on asetettu lähetystilaan.
  • Varmista, että verkkoavain, salasana tai salauslauseke on oikein.
  • Yritä palauttaa reitittimen oletusasetukset.

Yhdistetään verkkoon

Tämä virhesanoma tarkoittaa, että soitin ei voi muodostaa yhteyttä verkkoon. Kokeile seuraavia keinoja:

• Jos langaton reititin on asetettu hyväksymään vain MAC-osoitteita käyttävät asiakkaat, soittimen MAC-osoite on lisättävä reitittimen asiakasluetteloon. Zune-soittimen MAC-osoitteen näet valitsemalla Asetukset, Langaton ja sen jälkeen Tiedot. Windows Phonen MAC-osoitteen näet valitsemalla Asetukset, tietoja ja sen jälkeen lisätietoja.
  • Varmista, että tukiasema tai reititin, johon yhteys muodostetaan, on DHCP-palvelin. (Varmista myös, että DHCP on käynnissä.)
  • Yritä varata laitteellesi IP-osoite reitittimessä.
  • Yritä varata kiinteä IP-osoite.
  • Yritä määrittää Zune-soittimen asetukset manuaalisesti:
    1. Käynnistä Zune-ohjelmisto.
    2. Liitä Zune-soitin tietokoneeseen.
    3. Valitse Asetukset, Laite ja sen jälkeen Langaton synkronointi.
    4. Valitse Määritä langaton synkronointi ja sen jälkeen Näytä lisäasetukset.
    5. Anna langattoman verkkosi nimi.
    6. Valitse verkkotyyppi.
    7. Valitse Seuraava.
    8. Anna tarvittaessa verkkoavain tai salauslauseke, ja valitse OK.
    9. Valitse Valmis.
  • Jos käytät WEP-salattua verkkoa, tarkista, onko se WEP Shared (Jaettu WEP)- vai WEP Open (Avoin WEP) -tilassa. Varmista, että reitittimessä lueteltu tila vastaa sitä tilaa, jota Zune-soitin on määritetty käyttämään. (Saatat joutua määrittämään asetukset manuaalisesti.)
  • Jos reitittimessä on Turbo G-, G-only- tai B-only-tila, yritä käyttää reititintä Mixed-tilassa. Mixed-tila yhdistää kaikki tilat, joissa reititin voi toimia.
  • Jos reitittimessä on QoS-asetus, varmista, että se ei ole käytössä.
  • Jos verkossasi on käytössä WPA TKIP+AES tai WPA2 TKIP+AES, yritä käyttää vain WPA TKIP:tä, WPA AES:ää tai WPA2 AES:ää.

Yhdistetään tietokoneeseen

Tämä virhesanoma tarkoittaa, että palomuuria ei ehkä ole määritetty oikein. Kokeile seuraavia keinoja:

• Varmista, että olet Windowsin palomuuriin ja mahdollisiin kolmannen osapuolen palomuureihin on määritetty tarvittavat poikkeukset.
    • Zune-laitteen lisääminen palomuurin poikkeusten luetteloon:
    • Windows 8 ja Windows 7

1. Valitse Käynnistä-painike, kirjoita palomuuri Aloita haku -ruutuun ja valitse Windowsin palomuuri -vaihtoehto Ohjelmat-kohdassa.
      2. Windows 8: Aloita aloitusnäytössä sanan palomuuri kirjoittaminen ja valitse sitten näyttöön tuleva kuvake.

3. Valitse vasemmasta sarakkeesta Salli ohjelma Windowsin palomuurin kautta tai Salli sovelluksen tai ominaisuuden tietoliikenne Windowsin palomuurin läpi Windows 8:ssa.
      4. Jos sinua kehotetaan antamaan järjestelmänvalvojan salasana tai vahvistamaan toiminto, kirjoita salasana tai valitse Jatka.

5. Valitse oikeassa alakulmassa Salli toinen ohjelma/sovellus.
      6. Etsi ja valitse Zune Lisää ohjelma/sovellus -ikkunasta, ja valitse Lisää.
      7. Valitse ensin Zune ja sitten Lisää.
      8. Tallenna muutokset valitsemalla OK kahdesti.

Windows Vista

1. Valitse Käynnistä-painike, kirjoita palomuuri Aloita haku -ruutuun ja valitse Windowsin palomuuri -vaihtoehto Ohjelmat-kohdassa. Jos sinua kehotetaan antamaan järjestelmänvalvojan salasana tai vahvistamaan toiminto, kirjoita salasana tai valitse Jatka.
      2. Valitse Salli ohjelma Windowsin palomuurin kautta. Jos sinua kehotetaan antamaan järjestelmänvalvojan salasana tai vahvistamaan toiminto, kirjoita salasana tai valitse Jatka.
      3. Valitse Poikkeukset-välilehdessä Verkon etsiminen -valintaruutu sekä Langattomat kannettavat laitteet -valintaruutu, ja valitse sitten OK.

Windows XP

1. Napsauta Käynnistä-painiketta ja valitse sitten Suorita. Kirjoita Avaa-ruutuun firewall.cpl ja valitse sitten OK.
      2. Valitse Poikkeukset-välilehdessä UPnP-ympäristö-valintaruutu Ohjelmat ja palvelut -kohdassa, ja valitse OK.
      3. Huomautus Useimmissa kolmannen osapuolen palomuureissa on tehtävä poikkeus WUDF-isäntäprosessille tai vastaavalle prosessille. Tietoja kolmannen osapuolen palomuurin tai suojausohjelman poikkeuksien määrittämisestä on valmistajan käyttöohjeessa.

• Varmista, että tietokone, jonka kanssa yrität synkronoida langattomasti, on yhdistetty reitittimeen, joka laitteeseen on määritetty. Isäntätietokoneen on oltava yhteydessä reitittimeen langattomasti tai langallisesti, ja laite on paritettava sekä isäntätietokoneen että reitittimen kanssa.
  • Jos isäntätietokone on yhdistetty langattomasti, yritä sen yhdistämistä reitittimeen langallisesti. Määritä langaton synkronointi ja yritä sitä uudelleen.
  • Varmista, että reititin on asetettu ottamaan käyttöön UPnP- ja UDP-ilmoitukset.
  • Jos reitittimessä on QoS-asetus, poista se käytöstä ja yritä langatonta synkronointia uudelleen.
  • Vahvista, että tarvittavat palvelut ovat toiminnassa. Voit tehdä tämän seuraavasti:
  • Windows 8 ja Windows 7

1. Napsauta Käynnistä-painiketta, kirjoita Aloita haku -ruutuun services.msc ja paina sitten Enter-näppäintä.
    2. Windows 8: Aloita aloitusnäytössä sanan palvelut kirjoittaminen ja valitse sitten näyttöön tuleva Palvelut-kuvake.

Jos sinua kehotetaan antamaan järjestelmänvalvojan salasana tai vahvistamaan toiminto, kirjoita salasana tai valitse Jatka.

3. Etsi Nimi-kohdasta seuraavat palvelut ja vahvista, että Käynnistystapa-asetuksena on Automaattinen. Vahvista lisäksi, että Tila-asetuksena on Käynnistetty.
      • SSDP-etsintä
      • UPnP-laiteisäntä
      • Zune Wireless Configuration Service

Huomautus Jos Käynnistystapa-asetuksena ei ole Automaattinen, napsauta määritettävää palvelua hiiren kakkospainikkeella ja valitse Ominaisuudet. Valitse Käynnistystapa-valikosta Automaattinen, valitse Käynnistä ja sen jälkeen OK. Voit myös yrittää käynnistää palvelun uudelleen, jos mahdollista. Napsauta palvelun nimeä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Käynnistä uudelleen.

4. Sulje Palvelut-ikkuna valitsemalla Tiedosto-valikosta Lopeta.

Windows Vista

1. Napsauta Käynnistä-painiketta, kirjoita Aloita haku -ruutuun services.msc ja paina sitten Enter-näppäintä. Jos sinua kehotetaan antamaan järjestelmänvalvojan salasana tai vahvistamaan toiminto, kirjoita salasana tai valitse Jatka.
    2. Etsi Nimi-kohdasta seuraavat palvelut ja vahvista, että Käynnistystapa-asetuksena on Automaattinen. Vahvista lisäksi, että Tila-asetuksena on Käynnistetty.
      • SSDP-etsintä
      • UPnP-laiteisäntä
      • Zune Wireless Configuration Service
      • Huomautus Jos Käynnistystapa-asetuksena ei ole Automaattinen, napsauta määritettävää palvelua hiiren kakkospainikkeella ja valitse Ominaisuudet. Valitse Käynnistystapa-valikosta Automaattinen, valitse Käynnistä ja sen jälkeen OK. Voit myös yrittää käynnistää palvelun uudelleen, jos mahdollista. Napsauta palvelun nimeä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Käynnistä uudelleen.

3. Sulje Palvelut-ikkuna valitsemalla Tiedosto-valikosta Lopeta.

Windows XP

1. Napsauta Käynnistä-painiketta ja valitse sitten Suorita. Kirjoita Avaa-ruutuun services.msc ja paina sitten Enter-näppäintä. Jos sinua kehotetaan antamaan järjestelmänvalvojan salasana tai vahvistamaan toiminto, kirjoita salasana tai valitse Jatka.
    2. Etsi Nimi-kohdasta seuraavat palvelut ja vahvista, että Käynnistystapa-asetuksena on Automaattinen. Vahvista lisäksi, että Tila-asetuksena on Käynnistetty.
      • Universal Plug and Play -laiteisäntä
      • Zune-väyläluetteloija
      • Zune Wireless Configuration Service

Huomautus Jos Käynnistystapa-asetuksena ei ole Automaattinen, napsauta määritettävää palvelua hiiren kakkospainikkeella ja valitse Ominaisuudet. Valitse Käynnistystapa-valikosta Automaattinen, valitse Käynnistä ja sen jälkeen OK. Voit myös yrittää käynnistää palvelun uudelleen, jos mahdollista. Se tapahtuu napsauttamalla palvelun nimeä hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla Käynnistä uudelleen.

3. Sulje Palvelut-ikkuna valitsemalla Tiedosto-valikosta Lopeta.

Virhekoodi C00D07C9

Tämä virhesanoma tarkoittaa, että olet mahdollisesti yhteydessä julkiseen verkkoon.

Tämä virhe saattaa ilmetä, kun tietokone, johon Zune on asennettu, on yhteydessä julkiseen verkkosijaintiin. Julkinen verkkosijainti estää tiettyjä ohjelmia ja palveluja toimimasta suojatakseen tietokonettasi luvattomalta käytöltä, kun olet yhteydessä verkkoon yleisellä paikalla. Jos olet yhteydessä julkiseen verkkoon ja Windowsin palomuuri on käytössä, tietyt ohjelmat tai palvelut voivat kysyä sinulta lupaa tiedonsiirtoon palomuurin läpi toimiakseen oikein.

Jos tietokoneesi on yhteydessä julkiseen verkkoon, tällainen toiminta on normaalia, ja sinun on annettava Zune-ohjelmalle ja Zune Wireless Configuration Service -palvelulle lupa tiedonsiirtoon palomuurin läpi. Jos tietokoneesi on todellisuudessa yhteydessä koti- tai työverkkoon (tai muuhun luotettuun verkkoon), tee seuraavat vaiheet:

1. Valitse Käynnistä-painike ja kirjoita Aloita haku -ruutuun verkko- ja jakamiskeskus. Paina sitten Enter-näppäintä.
  2. Windows 8: Ryhdy aloitusnäytössä kirjoittamaan verkko- ja jakamiskeskus. Valitse hakupalkista Asetukset ja napauta tai napsauta sitten näytölle tulevaa kuvaketta.

3. Valitse Julkinen verkko ja sen jälkeen Työpaikan verkko tai Kotiverkko.

Yritä määrittää Zune-soittimen asetukset manuaalisesti: Voit tehdä tämän seuraavasti:

1. Käynnistä Zune-ohjelmisto.
  2. Liitä Zune-soitin tietokoneeseen.
  3. Valitse Asetukset, Laite ja sen jälkeen Langaton synkronointi.
  4. Valitse Määritä langaton synkronointi ja sen jälkeen Näytä lisäasetukset.
  5. Anna langattoman verkkosi nimi (SSID).
  6. Valitse verkkotyyppi.
  7. Valitse Seuraava.
  8. Anna tarvittaessa verkkoavain, salasana tai salauslauseke, ja valitse OK.
  9. Valitse Valmis.
  10. Huomautus Varmista, että kirjoitat SSID:n ja salasanan oikein määrittäessäsi Zune-soitinta langatonta synkronointia varten Zune-ohjelmistossa.

Virhekoodi C00D07CA tai C00D07CB

Tämä virhesanoma tarkoittaa, että sinun on muodostettava yhteys DHCP-palvelimeen. Kokeile seuraavia keinoja:

• Varmista, että tukiasema tai reititin, johon olet yhteydessä, on DHCP-palvelin. (Varmista myös, että DHCP on käynnissä.)
  • Yritä varata Zune-laitteellesi IP-osoite reitittimessä.
  • Jos käytät kahta reititintä, varmista, että reititin, johon yhteys muodostetaan, on DHCP-palvelin.
  • Vain virhesanoma C00D07CB: Jos käytät WPA- tai WPA2-salausta ja 63-merkkistä verkkoavainta, yritä käyttää lyhyempää avainta.

Usein kysytyt kysymykset

Jos otan langattoman synkronoinnin käyttöön, voinko silti synkronoida USB-yhteydellä?

Voit edelleen käyttää USB-kaapelia mediatiedostojen synkronointiin. Siitä on hyötyä, jos synkronoit paljon tai suuria mediatiedostoja tai jos sinulla on kiire, jolloin USB-yhteyden suuremmalle nopeudelle on tarvetta.

Synkronoiko langaton synkronointi automaattisesti kaiken, mukaan lukien kappaleet, soittolistat, videot, kuvat ja podcastit?

Kyllä. Langaton synkronointi siirtää täsmälleen samat kohteet Zune-laitteeseesi kuin USB-kaapelilla synkronoitaessa. Synkronoitavat kohteet riippuvat Zune musiikki + video -ohjelmistossa tekemistäsi synkronointivalinnoista.

Kokoelmassasi olevat videot on ehkä muunnettava toiseen muotoon tai alhaisemmalle bittinopeudelle. Jos yrität synkronoida näitä videoita langattomasti laitteesta (joka ei ole telakassa tai kytketty virtalähteeseen), niitä ei synkronoida, ennen kuin ne on muunnettu. Kun muunnos on valmis, voit siirtää videot laitteeseen manuaalisella synkronoinnilla.

Jos laitteesi on telakassa tai kytketty virtalähteeseen, se synkronoi kaiken uuden sisällön automaattisesti.

Kuinka usein laitteeni synkronoi, kun se on telakassa tai kytketty virtalähteeseen?

Laitteesi pysyy yhteydessä tietokoneeseesi langattomasti ja synkronoi kaiken kokoelmaan tulevan uuden sisällön niin kauan kuin laite on telakassa tai kytkettynä virtalähteeseen ja tietokone sekä Zune-ohjelmisto ovat käynnissä.

Jos kuitenkin synkronoit laitteesta manuaalisesti, kun se ei ole telakassa tai kytketty virtalähteeseen, laite katkaisee yhteyden langattomaan verkkoon heti synkronoinnin jälkeen säästääkseen akun virtaa.

Miltä etäisyydeltä voin synkronoida laitteeni langattomasti?

Langattoman synkronoinnin kantama riippuu siitä, millaisia esteitä tukiaseman ja laitteen välillä mahdollisesti on. Kantamaa voivat heikentää esimerkiksi laitteiden välillä olevat seinät, kodinkoneet tai henkilöt. Yleensä Zune-soittimien kantama on noin 30 metriä.

Voinko synkronoida langattomasti käyttämällä julkista langatonta lähiverkkoa?

Et. Langaton synkronointi linkittää laitteesi yhdessä verkossa olevaan tietokoneeseen. Jos siirrät tietokoneen tai laitteen eri verkkoon, langattoman synkronoinnin asetukset on määritettävä uudelleen.

Kuinka monen tietokoneen kanssa voin synkronoida laitteeni langattomasti?

Voit määrittää laitteesi synkronoitumaan langattomasti yhden tietokoneen kanssa yhdessä langattomassa lähiverkossa (WLAN).

Kuinka nopeasti langaton synkronointi toimii?

Synkronointinopeus riippuu langattoman yhteyden laadusta ja signaalin voimakkuudesta. Langattomien verkkojen rajoitukset aiheuttavat kuitenkin yleensä sen, että langaton synkronointi on hitaampaa kuin USB-kaapelilla. Kun synkronoit laitteesi ensimmäistä kertaa, jolloin siirretään kokoelman koko sisältö, kannattaa käyttää USB-kaapelia. Sen jälkeen laitteen synkronointi langattomasti toimii mainiosti.

Mitä tapahtuu, jos liitän laitteen tietokoneeseen USB-kaapelilla langattoman synkronoinnin aikana?

Jos liität laitteen tietokoneeseen langattoman synkronoinnin aikana, laite katkaisee langattoman yhteyden ja synkronointi lopetetaan.

Mikä on SSID?

SSID on lyhenne sanoista service set identifier ja tarkoittaa langattoman lähiverkon nimeä. Avoin SSID lähetetään kaikille langattomille laitteille, jotka ovat verkon tukiaseman kantaman sisällä. Suljetussa langattomassa verkossa SSID-nimeä ei lähetetä, ja käyttäjän on tiedettävä se voidakseen käyttää verkkoa.

Kussakin sijainnissa voi olla saatavilla useita SSID-nimiä, mutta laite voi olla yhteydessä kerrallaan vain yhteen.

Mikä on infrastruktuuritila?

Infrastruktuuritilassa SSID:llä varustettu tukiasema (esimerkiksi reititin) luo virtuaalisen verkon, jonka asiakkaat (kuten Zunea tukevat laitteet ja tietokoneet) voivat viestiä toistensa kanssa tukiaseman kautta, mutta eivät suoraan keskenään. Tämä on tavallisin tapa, jolla kodin langaton reititin on määritetty.

Minkä tyyppisiä langattomia todennustapoja Zune-laitteet käyttävät?

Zune-laitteet toimivat yhdessä seuraavien todennusmallien kanssa:

• Avoin ja salaamaton verkko
  • WEP-salaus (64-bittinen tai 128-bittinen avain)
  • WPA-PSK (TKIP)
  • WPA-PSK (AES)
  • WPA2-PSK (AES)
  • WPA2-PSK (TKIP)

Mitä langattoman todennuksen vaihtoehtoja on saatavilla WEP-pohjaisille verkoille?

Langattoman synkronoinnin lisäasetuksissa voit valita joko avoimen todennuksen WEP-avainta käyttämällä tai jaetun todennuksen WEP-avainta käyttämällä. WEP-avaimelle yleisin vaihtoehto on avoin todennus.

Mikä on avainindeksi?

Jotkin reitittimet tallentavat jopa neljä eri WEP-avainta. Kullekin avaimelle annetaan indeksiluku välillä 1–4. Vain yksi avain voi olla aktiivisena kerrallaan, ja tämä asetus määritetään reitittimessä. Jos langaton verkkosi käyttää avainindeksointia, voit muodostaa siihen yhteyden laitteellasi käyttämällä avainindeksiä 1.

Voinko määrittää laitteeni käyttämään kiinteää IP-osoitetta langattoman synkronoinnin aikana?

Et. Zunen langaton synkronointi tukee vain IP-osoitteen hakua DHCP-protokollalla. Laite saa IP-osoitteen dynaamisesti DHCP-palvelimesta (yleensä langaton reititin) jokaisella yhteyden muodostuksen kerralla.