Zune-ohjelmiston ja Xbox Musicin DRM-suojattujen musiikkikappaleiden ja videoiden vianmääritys

Huomautus Zune-palvelu on lakkautettu 15. marraskuuta 2015. Tämä saattaa aiheuttaa virheitä, kun yrität suoratoistaa tai ladata sisältöä tai päivittää palvelun.

Yleiskuvaus

Yleensä verkkopalveluista ladattu mediasisältö on DRM-suojattu – eli suojattu digitaalisella oikeuksien hallintatekniikalla. Suojatuissa mediatiedostoissa on käyttöoikeus, joka sisältää mediakäyttöoikeudet. Ne puolestaan määrittävät, miten voit käyttää sisältöä. Kappaleen mediakäyttöoikeus voi esimerkiksi sallia sen toistamisen yhdessä tietokoneessa ja synkronoinnin tiettyyn määrään laitteita ja samalla estää kappaleen tallentamisen CD-levylle tai toistamisen toisessa tietokoneessa.

Ratkaisut

Digitaalisten oikeuksien ongelmien vianmääritys

Huomautus Music Pass -tilaus ja Zune-kauppapaikka eivät ole käytettävissä kaikissa maissa tai kaikilla alueilla.

Tässä osassa kuvataan erilaisia tapoja suorittaa digitaalisiin oikeuksiin tai virheellisesti toistettuihin mediatiedostoihin liittyvien ongelmien vianmääritys.

Zune HD -laitteet

Päivitä sisältösi käyttöoikeudet langattomalla yhteydellä. Voit tehdä tämän seuraavasti:

1. Valitse aloitusvalikossa Asetukset, Langaton ja Verkot. Jos sinua pyydetään ottamaan langattomat verkot käyttöön, napauta Kyllä. Zune HD -laite hakee käytettävissä olevia verkkoja automaattisesti.
  2. Valitse verkko, johon haluat muodostaa yhteyden. Anna tarvittaessa verkon salasana.
  3. Valitse Zune HD:n aloitusvalikossa Asetukset, Langaton ja Synkronoi.
  4. Päivitä soittimesi sisällön käyttöoikeudet napauttamalla Käyttöoikeudet.

Jos ongelma ei korjaannu tällä tavalla, katso lisätietoja alla olevasta Poista sisältö soittimestasi ja synkronoi se uudelleen -kohdasta.

Jos sinulla on Xbox Music Pass -tilaus tai jokin muu soitin kuin Zune HD

Jos sinulla on Xbox Music Pass -tilaus tai jokin muu soitin kuin Zune HD, päivitä mediakäyttöoikeudet. Voit tehdä sen seuraavasti:

1. Avaa Zune musiikki + video -ohjelmisto tietokoneessa ja kirjaudu siihen sisään.
  2. Valitse Asetukset ja sitten Tili.
  3. Päivitä Xbox Music Pass -tilauksesi toimimalla Tili-sivulla annettujen ohjeiden mukaan.
  4. Liitä soitin tietokoneeseen mediakäyttöoikeuksien päivittämiseksi.

Jos ongelma ei korjaannu tällä tavalla, siirry alla olevaan Poista sisältö soittimestasi ja synkronoi se uudelleen -kohtaan. Varmuuskopioi ennen seuraavien vaiheiden kokeilemista kaikki soittimeesi tallennettu Zune-kauppapaikan sisältö ja muu sisältö synkronoimalla Zune-soittimesi tietokoneen Zune musiikki + video -ohjelmiston kanssa, jos tämä vain on mahdollista.

Saat ohjeet soittimen sisällön synkronointiin ja varmuuskopiointiin seuraavista ohjeartikkeleista:

Jos sinulla ei ole Xbox Music Pass -tilausta

Jos sinulla ei ole Xbox Music Pass -tilausta, sinun on poistettava digitaalisten oikeuksien virheen aiheuttava mediatiedosto ja synkronoitava se manuaalisesti uudelleen.

1. Liitä Zune-soitin tietokoneeseen.
  2. Valitse Zune musiikki + video -ohjelmistossa Laite ja napsauta sitten luokkaa (esimerkiksi Musiikki), johon mediatiedosto kuuluu.
  3. Napsauta virheen aiheuttavaa tiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Poista laitteesta <soittimen nimi>.

Kohde poistetaan soittimesta, mutta se pysyy kokoelmassasi. Zune musiikki + video -ohjelmisto ei synkronoi kohdetta automaattisesti uudelleen soittimeen, joten sinun on synkronoitava se takaisin soittimeesi manuaalisesti.

1. Voit synkronoida tiedoston vetämällä sen soitinkuvakkeeseen.

Jos näet mediatiedoston oikeuksien virhesanoman edelleen, kun yrität toistaa tiedoston, poista soittimesta kaikki sisällöt toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan ja synkronoi sitten tiedosto kokoelmasi kanssa uudelleen.

Poista soittimen sisältö ja synkronoi se uudelleen

Tämä vaihe on tarkoitettu vain viimeiseksi oljenkorreksi, jota tulee käyttää vasta kaikkien muiden vaiheiden jälkeen. Voit poistaa soittimen sisällön ja synkronoida sen uudelleen toimimalla seuraavasti:

1. Käynnistä Zune musiikki + video -ohjelmisto tietokoneessa.
  2. Yhdistä soitin tietokoneeseen laitteen mukana toimitetulla USB-synkronointikaapelilla.
  3. Valitse Asetukset, Laite ja Synkronointiasetukset. Valitse POISTA KAIKKI SISÄLTÖ.
  1. Kun sinua pyydetään vahvistamaan, että haluat poistaa soittimen sisällön, napsauta Kyllä.
  2. Kun olet nyt poistanut kaiken soittimen sisällön, synkronoi sisältö takaisin soittimeen. Jos synkronoitavaa sisältöä on paljon, sinun kannattaa ehkä irrottaa soitin tietokoneesta muutaman tiedoston synkronoinnin jälkeen ja tarkistaa, että ne näkyvät laitteessa. Kun olet varmistanut synkronoinnin toimivuuden, liitä soitin uudelleen tietokoneeseen ja jatka kokoelman synkronointia.

Mediatiedostojen korjaaminen Windows Phone 7 -puhelimessa

Huomautus Music Pass -tilaus ja Zune-kauppapaikka eivät ole käytettävissä kaikissa maissa tai kaikilla alueilla.

Jos saat digitaalisten oikeuksien virhesanoman puhelimessa, voit yrittää korjata ongelman alla olevien ohjeiden avulla.

• Jos sinulla on Xbox Music Pass -tilaus, päivitä mediakäyttöoikeudet:
    1. Avaa Zune musiikki + video -ohjelmisto tietokoneessa ja kirjaudu siihen sisään.
    2. Valitse Asetukset ja sitten Tili.
    3. Päivitä Xbox Music Pass -tilauksesi toimimalla Tili-sivulla annettujen ohjeiden mukaan.
    4. Liitä puhelin tietokoneeseen mediakäyttöoikeuksien päivittämiseksi.
  • Jos sinulla ei ole Xbox Music Pass -tilausta, poista mediatiedosto ja synkronoi se manuaalisesti:
    1. Liitä puhelin tietokoneeseen.
    2. Valitse Zune musiikki + video -ohjelmistossa Puhelin ja napsauta sitten luokkaa (esimerkiksi Musiikki), johon mediatiedosto kuuluu. Napsauta virheen aiheuttavaa tiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Poista laitteesta <puhelimen nimi>.

Kohde poistetaan puhelimesta, mutta se pysyy kokoelmassasi. Zune musiikki + video -ohjelmisto ei synkronoi kohdetta automaattisesti uudelleen soittimeen, joten sinun on synkronoitava se takaisin puhelimeesi manuaalisesti.

1. Voit synkronoida tiedoston vetämällä ja pudottamalla sen puhelinkuvakkeeseen.

DRM-sisällön palauttaminen Zune musiikki + video -ohjelmistossa

Huomautus Music Pass -tilaus ja Zune-kauppapaikka eivät ole käytettävissä kaikissa maissa tai kaikilla alueilla.

Voit palauttaa ostamaasi DRM-suojattua sisältöä (esimerkiksi WMA-tiedostoja ja tilaussisältöä) Zune-ohjelmiston palautustoiminnolla. Jos sisältö ei lataudu, kun ostat sen Zune-kauppapaikasta, tai jos saat virhesanoman käyttöoikeuksiin liittyen, voit päivittää käyttöoikeutesi tällä toiminnolla. Palautustoiminnolla voit ladata sisällön uudelleen Zune-kauppapaikasta ilman uutta veloitusta.

Voit käyttää palautustoimintoa seuraavasti:

1. Avaa Zune musiikki + video -ohjelmisto tietokoneessa ja kirjaudu siihen sisään Microsoft-tilisi tunnistetiedoilla.
  2. Toimi alla olevien ohjeiden mukaisesti.
  3. Ostetun sisällön palauttaminen

1. Valitse näytön yläreunasta Asetukset.
    2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Tili.
    3. Valitse vasemmasta sarakkeesta Ostohistoria.
    4. Etsi palautettava sisältö jostain seuraavista luokista:
      • Kappaleet
      • elokuvat
      • TV-ohjelmat
      • Videot
    5. Jos haluat palauttaa kaiken, valitse sisältöluettelossa Palauta kaikki. Jos haluat palauttaa vain tietyt mediatiedostot, napsauta niiden vieressä olevaa Lataa-painiketta.

Vuokra- tai Xbox Music Pass -sisällön palauttaminen

1. Valitse näytön yläreunasta Asetukset.
    2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Tili.
    3. Valitse Vuokraushistoria tai Tilaushistoria.
    4. Jos haluat palauttaa kaiken, valitse sisältöluettelossa Palauta kaikki. Jos haluat palauttaa vain tietyt mediatiedostot, napsauta niiden vieressä olevaa Lataa-painiketta.
    5. Huomautus: Jos palautat kaiken ostetun sisällön, saat virhesanoman, kun yrität ladata uudelleen DRM-suojaamatonta sisältöä, esimerkiksi MP3-tiedostoja. Saat lisätietoja tästä virheestä ohjeartikkelista Virheet DRM-suojattujen kappaleiden tai videoiden toistamisessa Zune-ohjelmistossa.

4. Tarkista, että sisältö on lisätty kokoelmaasi.
  5. Huomautus: Ladattava sisältö ei ehkä ole käytettävissä kokoelmassasi heti. Jonkin sisällön lataus voi olla edelleen kesken taustalla.