Xbox Live -tilin alueen vaihtaminen

Yleiskuvaus

Jos muutat toiseen maahan tai toiselle alueelle, sinun on ehkä vaihdettava Xbox Live -tilisi aluetta. Se onnistuu tilinsiirtosivulla (kirjautuminen vaaditaan). Kun vaihdat Xbox Live -tilin aluetta, tietyt asiat pysyvät samoina – esimerkiksi profiilisi. Vaihdos voi vaikuttaa muihin asioihin, kuten

• jäsenyyksiin ja tilauksiin
  • jo ostamaasi lisensoituun digitaaliseen sisältöön (kuten pelit, videot ja musiikki)
  • Xbox-konsolin kautta käytettäviin palveluihin.
  • Microsoft-tilillä oleviin varoihin.

Huomautus Tietyissä tilanteissa sinua saatetaan estää vaihtamasta tilisi aluetta.

Tällä sivulla kerrotaan, mitä Xbox Live -tilin aluetta vaihdettaessa tapahtuu ja miksi aluetta ei ehkä voi vaihtaa.

Aiheet

Alueen vaihtamisen estävät tilanteet

Et voi vaihtaa aluetta seuraavissa tilanteissa:

• Olet vaihtanut aluetta edellisen kolmen kuukauden aikana.
  • Tilillesi on asetettu käyttörajoitus (kun esimerkiksi jonkin jäsenyyden luottokortti on vanhentunut).
  • Sinulla on Xbox 360 Entertainment For All -sopimus.
  • Olet nykyisen alueesi lainsäädännön mukaan alaikäinen, mutta et olisi alaikäinen uudella alueella.
  • Et ole nykyisen alueesi lainsäädännön mukaan alaikäinen, mutta olisit alaikäinen uudella alueella.

Profiili

Alueen vaihtaminen ei vaikuta pelaajapisteisiin, saavutuksiin, ystäviin tai muihin Xbox-profiilisi osiin.

Jo ostamasi sisältö

Varmista ennen tilin siirtämistä, että olet ladannut kaikki ostamasi avatar-esineet, pelit, pelien lisäosat ja videosisällön. Digitaalisen sisällön toimivuutta ei voi taata siirtämisen jälkeen, eikä ostettuja tuotteita hyvitetä, jos ne lakkaavat toimimasta alueen vaihtamisen takia.

Ostamasi sisältö voi toimia edelleen kaikilla Xbox 360 -laitteilla, jos sisällön käyttöoikeus on voimassa myös uudella alueella. Jos tämä sisältö poistetaan tai vaihdat konsolia, voit mahdollisesti ladata sisällön ja hankkia sen käyttöoikeuden uudelleen uudelle alueelle, mutta tietyn sisällön (yleisimmin videoiden) käyttö on sallittua vain tietyissä maissa ja tietyillä alueilla. Tämä sisältö on saatettu estää uudella alueella käyttöoikeus- tai aluerajoitusten takia.

Microsoft-tilillä olevat varat

Microsoft-tilisi varat eivät siirry samalla, joten muista käyttää rahasi, ennen kuin vaihdat tilisi sijaintia!

TV ja muut palvelut

Joitakin tällä hetkellä käyttämiäsi palveluita ei ehkä ole saatavilla uudella alueellasi. Tietoja kullakin alueella saatavista palveluista, kuten TV-palveluista, on kyseisen alueen Xbox.com-sivustossa.

Näin löydät tietyn alueen verkkosivuston:

1. Napsauta nykyisen alueesi nimeä minkä tahansa Xbox.com-sivun vasemmassa alakulmassa.
  2. Valitse itseäsi kiinnostava alue Valitse oletusmaa tai -alue -sivulla. Siirryt tämän alueen Xbox-sivustoon.

Xbox Live Gold -jäsenyys

Xbox Live Gold -jäsenyydessä jäljellä oleva aika siirretään tilisi mukana uudelle alueelle.

Jos Xbox Live Gold -jäsenyyttä ei ole saatavilla uudella alueella, nykyinen Xbox Live Gold -jäsenyytesi pysyy aktiivisena, mutta ei välttämättä toimi enää.

Peruuta jäsenyys Oma tili -sivulla, jotta sinua ei laskutettaisi jäsenyydestä, jota et voi käyttää uudella alueella.

Jos voit käyttää jäsenyyttä uudella alueella, päivitä jäsenyystietoihisi uudella alueella toimiva maksutapa Oma tili -sivulla. Jos et päivitä tietoja, Xbox Live Gold -jäsenyytesi peruutetaan, kun sen jäljellä oleva maksettu aika on käytetty loppuun.

Jos jäsenyyden peruuttamisessa verkossa on ongelmia, ota yhteyttä Xbox-tukeen.

Xbox Music Pass

Tilin siirtäminen vaikuttaa Xbox Music Pass -jäsenyyteesi seuraavalla tavalla:

• Music Pass -tilauksesi peruutetaan välittömästi ja automaattisesti.
  • Et voi kuunnella lataamaasi musiikkia, suoratoistaa musiikkia tai käyttää muitakaan passin ominaisuuksia nykyisen käyttöoikeuden vanhentumisen jälkeen.
  • Et voi käyttää Music Passin muita ominaisuuksia.

Voit kuitenkin

• ostaa uuden Xbox Music Passin Oma tili -sivulla. Tarvitset maksutavan, joka toimii uudella alueellasi.
  • tilata nämä palvelut uudelleen uudella alueellasi (jos nämä palvelut ovat saatavilla).

Varmista, että uusi passisi toimii oikein. Suosittelemme, että poistat kaiken aikaisemmin lataamasi sisällön laitteistasi (puhelimista, tietokoneista ja Xbox-konsoleista) manuaalisesti, ennen kuin hankit passin uudella alueella.

Muita uudelle alueelle siirtymistä koskevia huomautuksia:

• Siirtymisen jälkeen pilvikokoelmasi päivitetään uusilla käyttöoikeuksilla kahdeksan tunnin kuluessa sisäänkirjautumisesta.
  • Menossa olevan kuukauden käyttämättömät ”ilmaiskappaleet” (kymmenen kappaletta, jotka voit ladata) ja mahdolliset jäljellä olevat kappaleet menetetään.
  • Kaikki Music Pass -tilaukseen liittyvät laitteet poistetaan, sinun on lisättävä ne takaisin yksitellen.
  • Käyttöoikeuksien menettämisen vuoksi aikaisempia ostoksia ei ehkä voi ladata uudessa maassa tai uudella alueella uudelleen. (Yhdellä alueella ostettu kappale ei ehkä ole saatavilla uudella alueella.)
  • Jos siirryt alueelle, jolla Music Pass -palvelu ei ole käytettävissä, et voi hankkia Music Passia (edes edellistä aluetta varten).
  • Windows Phone 8:ssa et ehkä voi lukea tilaussisältöä uudella alueella, ennen kuin käyttöoikeus on vanhentunut edellisellä alueella.
  • Windows Phone 8- ja Windows Phone 7 -asiakkaiden on ehkä palautettava puhelimissaan valmistajan alkuperäiset asetukset edellisen alueen digitaalisten oikeuksien hallinnan (DRM) käyttöoikeuksien poistamista varten.

Tärkeää Palautus poistaa kaikki henkilökohtaiset tiedot ja palauttaa puhelimen tilaan, jossa se oli ostohetkellä.

Lisätietoja tietojen varmuuskopioimisesta ja palauttamisesta sekä puhelimen laitekäynnistyksen suorittamisesta on seuraavissa Microsoft Knowledge Base -artikkeleissa:

• 2606900 Windows Phone 7 ei toimi tai reagoi odotetulla tavalla
    • 2749480 Windows Phone 8 ei toimi tai reagoi odotetulla tavalla

Jos Music Passin peruuttamisessa verkossa on ongelmia, ota yhteyttä Xbox-tukeen.

Muut tilaukset

Jos sinulla on muita tilauksia (esimerkiksi XNA Creator’s Club, Call of Duty Elite tai Monster Hunter), ne säilyvät aktiivisina myös uudella alueella, mutta eivät välttämättä toimi enää. Jos olet valinnut jatkuvan laskutuksen, sinua laskutetaan tilauksesta edelleen, kunnes peruutat sen Oma tili -sivulla.

Jos tilauksen peruuttamisessa verkossa on ongelmia, ota yhteyttä Xbox-tukeen.

Lasten tilit

Xbox Liven lapsen tilin voi siirtää uudelle alueelle, vaikka vanhemman tili säilyisi vanhalla alueella. Vanhemman on kuitenkin hyväksyttävä käyttöehdot uudella alueella lapsen puolesta.

Jos lapsi on soveltuvan lain mukaan alaikäinen yhdellä alueella, mutta täysi-ikäinen toisella alueella, tiliä ei voi siirtää näiden alueiden välillä.

Vanhemman tilin voi siirtää uudelle alueelle, vaikka lapsen tili säilyisi vanhalla alueella.

Kirjautuminen alueelle, jota ei tueta

Jos kirjaudut Windows 8:ssa Xbox Music -sovellukseen tililtä, joka liittyy alueeseen, jota ei tueta, et ehkä pysty vaihtamaan takaisin tilillesi. Jos esimerkiksi ystävä, jolla on el-GR-tili, kirjautuu sisään näyttääkseen sinulle sisältönsä, toiminto, jolla voit kirjautua ulos ja vaihtaa takaisin omalle tilillesi, ei ehkä ole käytettävissä, sillä el-GR on alue, jota ei tueta.

Voit korjata ongelman poistamalla Musiikki-sovelluksen asennuksen ja asentamalla sovelluksen uudelleen.

Voit poistaa Musiikki-sovelluksen asennuksen seuraavasti:

1. Napsauta aloitusnäytössä Musiikki-sovellusta hiiren kakkospainikkeella.
  2. Napauta tai napsauta ruudun alaosassa Poista asennus.
  3. Näyttöön ponnahtaa vahvistusikkuna. Napauta tai napsauta Poista asennus.

Voit asentaa Musiikki-sovelluksen uudelleen seuraavasti:

1. Napauta tai napsauta aloitusnäytössä Kauppa.
  2. Kirjoita ”Musiikki”.
  3. Musiikki-sovelluksen pitäisi ilmestyä hakutuloksiin, todennäköisesti Suositukset-kohtaan. Napauta tai napsauta sitä.
  4. Napauta tai napsauta Asenna.